Bolesť počas pôrodu
Viete opisat tu bolest? Co presne a vsetko boli?
Strasne,tak strasne ze si to ani nevies predstavit.
Ja som napríklad cakala bolesti veľké a aj boli ale nebolo to nič čo by sa nedalo vydržať 🙂
Myslis si ze to nemoze byt horsie ale je to za kazdym horsie. Ale hned ako to skonci tak akoby to ani nebolo
U mna to bola mega bolest. Hlavne brucho. Pri jednom porode aj krize trosku. Inac nie.
A teda tie tlaky a tlacenie to mozno poslednych 10minut.
Mam za sebou aj akutnu sekciu. Aj 3dalsie vyvolavane porody. A teda na to aky narocny je porod si poviem-vzdy lepsie nez zubar 🙈😂
@maryetta joj, pocuj, ano, ja som sa trapila s jednym zubom asi pol roka krutych bolesti, cisteni kanalikov, v kuse bolesti po uzavreti, vyberali mi vlozku na pohotovosti, az som natrafila pred Vianocami na doktora, co mi spravil komplet endodonciu na 1x, akoze ja ten zub este citim, lebo som mala zapal v kosti a aj povdal, ze sa bude dlhsie hojit, niekedy to trva aj rok. Ale bolest to nie je, len take ominanie. A musel zdvihnut telefon, ze prepacte, manzelka mi vola, mame tyzdnoveho novorodenca doma. Tak som mu potom gratulovala. A medzi recou som spomenula, ze ja radsej pojdem rodit aj piatykrat, vzdy lepsie ako zuby, tak oci na mna vyvalil, ze to snad nemyslim vazne. Myslim. Muz mi povedal, aby som nemala blbe reci😅. No ale hoci ja som porody mala relativne fajn, tak bolesti boli priserne. Hlavne pri prvom, ked som sa tam zvijala od bolesti a sestricka zaganila na mna, ze este papiere ideme vypisovat a to isto este nemozete rodit, ze to je nic...no a ja na nu, ale ja krvacam a maleho citim medzi nohami, ze akoze nic. A ze preboha, ak nerodim, tak co za bolest to este bude, ked toto boli ako cert! Tak som ledva stihla na stol vyskocit, ale ten pocit, akoby zeravym zelezom ma napoly rezali a ona mi povie, ze nerodim 🙈.
Predstav si ako z tvojej vaginy ma vyjst cca maly zlty melon...a to este sa ti musia "rozostupit" panvove kosti...staci?
@mizoko no uplne som si spomenula na tie chvile po. Ako som nebola schopna vsat z postele lebo som bola sita. Ako som sa bala cikat. Urobit nejaky pohyb lebo ma bolelo uplne vsetko. Realne som.nebola schopna normalne si, bez bolesti, lahnut hadam aj mesiac. Unavila ma aj blba 10min prechadzka lebo som doslova citila ako sa mi posuvaju organy na svoje miesto a krize mi slo utrhnut 😅 do toho, ze som mala problemy sama so sebou, starostlivost o babatko, o ktorej som vedela velky prd 😅😅 no krasne to obdobie 😅
@evcagabi ja som si spomenula, ze po prvom porode som mala problem dychat, svalovku som mala po celom hrudniku, branica ma bolela, ako keby ma niekto surovo skopal predtym, kokos. Ale zaujimave, ze po dalsich porodoch som to nemala. Tam zas ine bolo.
@maryetta joj, pocuj, ano, ja som sa trapila s jednym zubom asi pol roka krutych bolesti, cisteni kanalikov, v kuse bolesti po uzavreti, vyberali mi vlozku na pohotovosti, az som natrafila pred Vianocami na doktora, co mi spravil komplet endodonciu na 1x, akoze ja ten zub este citim, lebo som mala zapal v kosti a aj povdal, ze sa bude dlhsie hojit, niekedy to trva aj rok. Ale bolest to nie je, len take ominanie. A musel zdvihnut telefon, ze prepacte, manzelka mi vola, mame tyzdnoveho novorodenca doma. Tak som mu potom gratulovala. A medzi recou som spomenula, ze ja radsej pojdem rodit aj piatykrat, vzdy lepsie ako zuby, tak oci na mna vyvalil, ze to snad nemyslim vazne. Myslim. Muz mi povedal, aby som nemala blbe reci😅. No ale hoci ja som porody mala relativne fajn, tak bolesti boli priserne. Hlavne pri prvom, ked som sa tam zvijala od bolesti a sestricka zaganila na mna, ze este papiere ideme vypisovat a to isto este nemozete rodit, ze to je nic...no a ja na nu, ale ja krvacam a maleho citim medzi nohami, ze akoze nic. A ze preboha, ak nerodim, tak co za bolest to este bude, ked toto boli ako cert! Tak som ledva stihla na stol vyskocit, ale ten pocit, akoby zeravym zelezom ma napoly rezali a ona mi povie, ze nerodim 🙈.
@nevenka no ja som mojej zubarke -po narodeni druhej povedala ze radsej rodit pojdem ako ku nej.
A to teda prve dva porody som mala ozaj hrozne.
Dalsie dva za odmenu.
ak ideš rodiť takúto tému si ani začínať nemala, rozhodne ti to nepomôže, práve naopak. Je dôležité sa pripraviť, ale nie tak, že budeš rozmýšľať nad tým ako veľmi to bude či nebude bolieť. Po pôrode na to zabudneš. A nemusí to byť vždy tak hrozné, dá sa to zvládnuť aj v pohode 🙂
@evcagabi ja som si spomenula, ze po prvom porode som mala problem dychat, svalovku som mala po celom hrudniku, branica ma bolela, ako keby ma niekto surovo skopal predtym, kokos. Ale zaujimave, ze po dalsich porodoch som to nemala. Tam zas ine bolo.
@nevenka a ja som si soomenula, ze presne toto s dychanim som mala aj ja. Ja som bola brutal znicena 🤦♀️ az teraz, 9m po porode sa konecne zacinam citit zase ako clovek 😅
Ja som rodila dvakrát bez epi, bolelo to no dalo sa to predýchať. Pre mňa je najväčšia bolesť bolesť zuba.
Neviem preco ju desite, rodila som 2x a ziadny horor to nebol, bolelo ale nic co by sa nedalo predychat.
@eeffka tiež nechápem, 3 pôrody, bez epi. Ako prvorodička po 2h od príchodu do pôrodnice, druhé 55 minút a tretí 25 minút. Druhé a tretie dieťa 54cm a 4100/4080g
Mala som len silné kontrakcie, ale zase nie také, že by som to nezvládla. Úplne v pohode, v predklone opretá o koniec postele/stolíka som to predychala.
Problem je, ze kazdy porod je iny, kazda sme ina, je zbytocne dopredu stresovat z bolesti. Mam kamosky, co pri porode skoro umreli a mam take, co dieta porodili vo vytahu nemocky, lebo mali kontrakcie iba 10-15 minut. A to nemam jednu taku, ale viacere. Ja som taky asi zdravy priemer. Ale to clovek uz len musi dufat, ze to dobre pojde. Ked autorka porodi na parkingu, lebo bude cakat tie opisovane horory, tak nam tu akurat vynada 😀 Ked som bola v nemocke, tak mali 3 pripady za tyzden, co dosli uz s babatkom na parking, lebo mysleli a cakali na tie velke bolesti. To tiez nikto nepovie, ze to nemusi byt pravidelne, lebo zena to tak nemusi citit.
@nevenka a ja som si soomenula, ze presne toto s dychanim som mala aj ja. Ja som bola brutal znicena 🤦♀️ az teraz, 9m po porode sa konecne zacinam citit zase ako clovek 😅
@evcagabi hej, zas po tretom som mala take necitlive cele brucho a dlho vypucene, a to stahovanie maternice bolo po tretom najbrutalnejsie, to som si lieky od bolesti musela davat 😵💫.
@nevenka no ja som mojej zubarke -po narodeni druhej povedala ze radsej rodit pojdem ako ku nej.
A to teda prve dva porody som mala ozaj hrozne.
Dalsie dva za odmenu.
@maryetta ono ten porod, to vies, ze to skonci, skor ci neskor, ale ked ta boli nerv v zube, cele ucho, polka hlavy a cela sanka, najradsej by si si hlavu odstrelila a nepovoluje, len sa stupnuje, to je 100x horsie. Aj svokra mi povedala, tretie rodila zadockom pred vyse 30 rokmi, nozicka mu vypadla, tak mu ju vracali dovnutra, ze taku bolest v zivote nezazila, ale ze zuby su 100x horsie.
Ahoj , samotný pôrod sa dal zvládnuť, pár kontrakcii a dieťa bolo vonku , skôr tá bolesť pred tým bola u mňa najväčšia v bedrách , tým ako sa mi otváral krčok a panva. Bolesť sa dá predýchať , nie je to niečo, čo nezvládneš.
Zeny ja ju chápem, preco sa pyta...ja som pri prvom porode nepoznala, ze rodim🙈 nikto mi nepovedal (sama som nezistovala)ze porod sa moze zacat aj inak ako odtecenim plodovej vody..prisla som uz na 7cm otvorena.. Pri druhom porode som uz vedela asi ake su tie bolesti,ale stale som ocakavala tu strasnu neznesitelnu bolest, aj kontrakcie boli nepravidelne, zdalo sa mi to v pohode...prisli sme doslova v poslednej minute, doktor vravi este netlacte😆akoby sa dalo tlaciace sa dieta zastavit 🙈 Predporodna priprava (tieto info a naucit sa spravne dychat a ako tlacit) by mali by povinne a sucastou napr tych poslednych prehliadok v nemocnici..
Žiadna odpoveď ťa na to nepripraví. A ver mi,že to ani nechceš počuť. Ja som čakala kruté bolesti. Ale to čo prišlo, to bolo umieranie zaživa🤣nikdy viac.. boli hlavne brucho, krize a riť máš pocit že ti roztrhne🤣a veru niekomu aj roztrhne🤣
@anajka266 a niekto aj inkontinentny ostane vdaka tomu 😉 len keby sa o tom aj hovorilo, tipuhem, ze 90% zien by zrazu trvalo na sekciach 👌
Vdaka epiduralke nic....vdaka za ten vynalez..mala som pri oboch porodoch. Pri MS mam vacsie bolesti ako som mala pri tych porodoch 🙏
Keď si tu čítam tie hororové bolesti, tak som rada, že som to nečítala pred otehotnením, lebo by som si dieťa asi rozmyslela 🙂 Našťastie nič z toho som nemala. Rozbeh pôrodu so slabučkými kontrakciami, ktoré sa dali bez problémov predýchať - menštruáciu mám bolestivejšiu ako to. Pri prvom po zavedení epidurálky som cítila fakt len tlak na tlačenie v záverečnej fáze, žiadne bolesti pomimo to. Pri druhom mi epidurálku asi nezaviedli moc dobre, takže som cítila bolesť pri kontrakciach ale boli fakt slabé. keď mi dali malého na seba, mala som chuť po 10minútach vstať a odísť si ľahnúť do izby, nech to mám pohodlnejšie, proste akoby som ani nerodila.
@mirka0677 No veď na to tá epiduralka asi je...aby si bolesti nemala. Či si myslím zle?
Predstav si ako z tvojej vaginy ma vyjst cca maly zlty melon...a to este sa ti musia "rozostupit" panvove kosti...staci?
@diamont00 No si mi dala s tým melónom

@anajka266 a niekto aj inkontinentny ostane vdaka tomu 😉 len keby sa o tom aj hovorilo, tipuhem, ze 90% zien by zrazu trvalo na sekciach 👌
@lienka_444 presne tak.. len všade hurá za prirodzene porody ale o negativach sa nehovori.. ja mam za sebou akutnu sekciu a mozem povedat ze sekcia bola pre mna slaby odvar oproti prirodzenemu niekolkodnovemu porodu..
No ja som si tie bolesti predstavovala úplne inak. Tak ako som čítala že brucho a kríže, ako extrémne silné krámy.
No ja som vôbec nemala bolesti do brucha alebo do krížov. Mala som bolesť do stehien, teda možno aj do krížov, ale to som asi úplne nevnímala. To bola taká bolesť, ako keby ma ktosi natiahol na škripec a naťahoval mi nohy najsilnejšie ako to ide. Neviem to lepšie opísať, som rada, že už to v živote nezažijem. Nezabrala mi ani epiduralka, nepomohla ani sprcha, žiadne predýchavanie, proste nic. Normálne sa mi chce grcat keď si na to spomeniem 🫣
Nepoznám ani nikoho kto mal takto bolesti do stehien.
@vandica ja som mala.. den pred pôrodom som dostávala kŕče do stehien že mi nohy podlamovalo a nevedela som chodiť ..
neviem naco toto strasenie bolestou v dobe, ked si zena moze zvolit epidural. nerozumiem ziadnej, ktora ho odmietne.
@kp7333 ja som kvôli epiduralke rodila 60 km od bydliska a nakoniec mi ju nedali, ze už som moc otvorená. Takú nádej som vkladala do epiduralke, ze keď mi povedal Dr. ze mi ju nedajú, tak som sa rozrevala
@lienka_444 lenze aj po sekcii sa to moze stat
@podbel2512 kazdy ma iny prah bolesti, a strqch ma najvacsie oci
@eeffka Pozri, môj prah bolesti je veľmi vysoko 😀 a aj tak pôrod bola čistá hrôza...a to som si vždy vravela, že to dám, veď ja bolesť "milujem"....
@lienka_444 presne tak.. len všade hurá za prirodzene porody ale o negativach sa nehovori.. ja mam za sebou akutnu sekciu a mozem povedat ze sekcia bola pre mna slaby odvar oproti prirodzenemu niekolkodnovemu porodu..
@anajka266 presne aj ja ...1 porod brutalita ako prvorodicka...som si nevedela na rit sadnut asi mesiac...druhy tiez horor a 3x sekcia uplna malina po 2 dnoch uz som cupitala v pohode a zahojena tiez rychlo
@lienka_444 lenze aj po sekcii sa to moze stat
@nevenka no iz samotne tehotentvo oslabuje panvove dno, to ano...ale aby sa niekto po sekcii pokakaval alebo neudrzal vetry, o tom som v zivote nepocula..cize hura za prirodzeny porod...ale realitu ti uz nikto nepovie...
@anajka266 presne aj ja ...1 porod brutalita ako prvorodicka...som si nevedela na rit sadnut asi mesiac...druhy tiez horor a 3x sekcia uplna malina po 2 dnoch uz som cupitala v pohode a zahojena tiez rychlo
@diamont00 ja uz vobec neodsudzujem zeny, ktore si sekciu proste zaplatia...naopak...lutujrm, ze som neurobila to iste..lebo kto nezazil, co to je prirodzeny porod s nasledkami, ten nema ani sajnu....

Bože, tá ani rodiť nepôjde 😅 ste jej tu dali, ja byť ňou už sedím niekde pod klavírom a hojdam sa zo strany na stranu. Mám za sebou 3 pôrody. Prvý bol bolestivý, ale išlo to relatívne rýchlo. Veľa mi pomáhali sestričky. Druhý mi kázali ležať, bola som tam sama, povedala som si, že už nikdy viac 😃 tretí som mala asi 10 takých bolestivých kontrakcií, tie predtým boli v pohode. Takže tretí pôrod úplná pohoda. Keď už to dieťa ide von, ozaj máš pocit, že ťa rozprapi ako žabu, ale je to len chvíľa rýchlo to prejde a zrazu z teba úplne všetko opadne, nebude už vôbec žiadna bolesť, brucho splaskne 😃 a pri sebe budeš mať to najkrajšie bábo na svete. Bolia kontrakcie, medzi nimi nemáš žiadne bolesti, kontrakciu musíš predýchať, vydržať. Potom si oddýchneš a takto dokola. Nie je to taká nejaká neustála bolesť.