Bolesti kĺbov po pôrode
Mamičky, máte niektorá skúsenosti po pôrode so silnými bolesťami všéééétkych kĺbov? Rodila som pred štyrmi mesiacmi a myslela som si, že je to hormónmi a samo sa to upraví, ale je to čím ďalej, tým horšie... ☹ ☹
ahojte ja som sla k lekarovi po 3 rokoch bolenia kolien, zacalo to v tehu po porode sa to hrozne zhorsilo ale trochu mi pomohli vyzivove doplnky na chrupavky. no a ortoped mi urcil dg: gonartroza kolien. takze som dostala lieky na vyzivu chrupavky a rehabilitacie. ale asi to uz nikdy nebude ako pred tehu, chrupavky zacali degenerovat a oslabili sa mi aj tie svaly okolo kolien tak pri narocnejsej chodzi citim nestabilitu.
Ahojte, aj mne bola po 2. porode diagnostikovala artroza bedr. klbov, zalozila som tu aj temu ohladom toho...bolo to pred 6rokmi a odvtedy som tolko studovala aj s manzelom, ako by som si mohla pomoct, zistili sme vela informacii, zacala som pred rokom cvicit SM system a zmenila som aj stravovanie. Na klby a kosti a celkovo aj ako prevencia pred osteoporozou je velmi dobry makovy olej. Rada sa podelim o svoje skusenosti ak mate zaujem, napiste mi do spravy.
Ahojte, aj ja sa pridavam, asi v 7.mesiaci tehotenstva, ma zacali boliet kolena, to svalstvo tam, nemohla som si kluknut ani ich zohnut, ani byt na kolenach, a trva to aj teraz hoci sa mi uz lepsie da aspon kluknut, ale aj ta akoby to svalstvo bolo ochabnute a tahali sa svaly, take akoby stipanie v nich mam, no a dalej su to prsty na rukach, strpnute, a tazko sa ohynaju, a zapastie slabe a bolave, tiez sa mi tazko dviha maly na ruky alebo ked ho kojim, tak ma obe ruky hrozne bolia, taka zataz a ochabnutie je to.
Neviem kde konzultovat este, obvodak povedal, ze to do 2 mesiacoch prejde, ale prd, myslim si, ze tazko len tak to prejde... porodnica mi aj predpisala calcium a zelezo na mesiac.
Mam ist k reumatologovi s tymto vsetkym?
Horsie je to v noci ked kojim, alebo aj rano, ked vsetko svalstvo zostane ochabnute a imobilne...
no moc som toho necitala ale dost zle diagnozy .... bolia ma klby som ako stara babka... asi by som mala co najskôr behnut k lekarovi, ze??
mna bolia klby ale hlavne chrbtica v krížovej časti ☹ nemôžem sa zohnuť a potom postavit je to des... je to asi celkove vyčerpanie ... aj keď mám stravu pestrú a vyvaženú aj tak som siahla aj po výživovom doplnku GSmamavit nech mi telo uplne "neodíde" ak pri prvom synovi. teraz už dám lepší pozor
Ja uzivam uz dlhodobo wobenzym, zacala som najskor na zlepsenie imunity a potom ked som mala aj zapal zil tak som ho nasadila a opat mi pomohol, tiez znami mi o nom hovorili tak skuste, uz je na trhu dlho a ma aj dobre ohlasy...
@lyduska2
@mata223
@bambulka81
@lianka7 Ahojte dievcata, chcela by som sa spytat ako ste pred skoro tromi rokmi dopadli s tymi bolestami klbov? Ja som 7 mesiacov po porode a zazivam nieco velmi podobne - prsty na rukach, rameno, kolena, clenky..som objednana lekarke, ale rada by som pocula vase skusenosti..dakujem
@marika_btt Mne reumatologicka po vysetreni nakazala okamzite ukoncit dojcenie maleho...že mi musi nasadit silnu liecbu...odmietla som a dojcila som dalej.Nechala som maleho nech sa odstavi sam,odstavil sa v 10.mesiacoch a kratko na to mi skoncili aj problemy s klbami...odpuchli mi prsty,bolesti ustupili a nezacala som ani uzivat ziadnu liecbu. Teraz preventivne beriem COLAFIT-je to vitaminovy doplnok vyborny na klby,obsahuje kolagen,kedze teraz cakam druhe dietatko a ozyvaju sa bedrove klby.
@marika_btt ja sa priznam, neviem...naraz to prestalo boliet, mozno som si to uz ani trak neuvedomovala ze boli, zvykla som si. Ale dojcila som 3t s dokrmovanim, mlieko mi odislo samo.mala som pred porodom malo zeleza v krvi, bolka som chudokrvna, nbeviem sice od coho ale to ma dalo dost skaredo dole. Nohy, clenky som mala dlho este opuchnute, uzivala som ibas magnezium. Moc som neuzivala lieky ci extra vitaminy.ani pocas tehulkovania. Je to sice individualne, ale skuys sa popyrat dokiny. Ja som zboznovcala mliecne vyrobky, tak sme mali v chladnicke mliecny bar. Rano 2tvarohove activie mi nerobili problem 🙂 ale vcaha bola rovnaka
Mna takisto pobolieva pravy bedrovy klb. Niekedy viac inokedy menej. Nie je to az take neznesitelne ale ked dlho sedim a postavim sa tak ako keby som ho musela rozchodit.to iste plati pri lezani. Som 3mesiace po porode. co vam najviac pomohlo? Ten vitamin D.vapnik colafit alebo ste brali aj to aj to
Ahojte baby...ja mam zase taký problém...minuly tyzden sommla strašnú chripku...a vtedy mi to asi udrelo na kĺby...takú chripku som ešte nezažila...aj oci spm mala zapálene...mna bolia kolena...ale hlavne ruky..od zapastia po začiatok prstov...pomaly ani čaj si naliať nemôžem...otvoriť dvere...okno teda kľučka bol pre mna problém....brali mi krv...a zistili, ze mam ASLO negatívne...ale Reumu neviem ako sa to označuje vysoké hodnoty...mala ma 4 mes a kojím ju...ešte užívam ATB penicilín lebo som mala streptokoka v nose...aj malička mala aj ona užívala ATB....nechcem prestať kojiť...ale strašne ma tie ruky bolia...co to môže byt ? Naozaj Reuma??? ...alebo dúfať, ze to prejde, ze to je z chrípky....vravela som doktorke...ze na tých liekoch je napísane vedlajšie účinky opuch kĺbov....poraďte...ďakujem....pekný den
@marika_btt spomínala si ze ideš k doktorke...ako si dopadla? Uz sa mas lepšie? U mna to je každý den horšie a horšie...dnes som ledva chodila...ledva drzím v rukách nieco....napis prosim Ta....
@septenpunctata u doktorky o nicom, pozrela mi do karty a kedze som v minulosti mala problemy s migrenami (sedave zamestnanie, tuhli mi svaly na krku), povedala ze to mam z krcnej chrbtice plus z nedostatku mineralov v dosledku dojcenia. Ani testy mi nerobila. Ale uz tri tyzdne sa kazdy den dopujem vitaminmi a mineralmi (magnezium, zinok, kalcium a vit.D), dvojnasobne davky oproti odporucanym a cuduj sa svete mam sa omnoho lepsie. Niezeby ma uz klby vobec neboleli, ale bolia omnoho menej, uz ma neobmedzuju v pohybe a ani si tu bolest uz neuvedomujem kazdy den ako predtym. Akurat dnes ma znovu boli rameno, ale celu noc som spala na boku, aj v noci som mala velmi stuhnute prsty na tej ruke, tak to pripisujem tomu. Ale cely predosly tyzden bol v pohode, aj muzovi som vravela ze ako dobre ze uz ma tak nebolia ani kolena, ani prsty..tak dufam ze sa to nevracia, urcite budem pokracovat s tymi vitaminmi a uvidim ako sa to vyvinie, ale ako vravim, mne pomohli, sice tie klby citim ale mozem normalne fungovat, co predtym bol problem.
@marika_btt ďakujem ze si napísala...aj ja sa dopujem vitamínmi a mineralmi...aj ja som mala sedavé zamestnanie...a aj migrény..výsledky krvi si mala Ok? Reumatoidne hodnoty a CRP si nemala zvýšené?
@septenpunctata CRP v poriadku ale reumat.hodnoty mi ani nedala zmerať, proste ona to uzavrela tým ze je to z krčnej chrbtice a kojenia. No neviem od včera ma zasa bolia viac tie kĺby..počkám ako sa to vyvinie a ak sa to nezlepší budem trvať na podrobných krvných testoch. A tebe co povedala resp.dala na tie vysoké hodnoty? Neposlala ta na reumatologiu?
@marika_btt ja som dnes volala o výsledky ďalšie aké este neboli...zajtra mam ísť...osobne...a uvidím co bude...napíšem Ti potom...opýtala som sa na hodnotu toho reumatoidneho faktora a ze spm mala 106...neviem ci to je veľmi veľa....spýtam sa zajtra...mna bolia dosť ruky...mam aj take ráno stuhnuté ako ležím - ramena...ako kojím ležím na boku ...a tvrdo spím...mne dnes utekal muž kúpiť z firmy Energy prípravok Renol to je taký roztok pije sa...a este krém Artrin...z firmy Energy...kukni na nete opis....tak si to hneď dám ked prídem...ráno mi veru nebolo dobre...bolo to horšie ako vcera...
@septenpunctata ahoj, ako si dopadla? Je ti lepšie či stále rovnako ? Mna v noci vsetko bolelo, ale teraz cez den sa cítim ok.
@marika_btt ahoj...poslala ma na reumatóogiu...ze hodnota 106 je veľmi vysoká...tak sa mam objednať...som sa dorevala...lebo ze to je vysoké...ja neviem co sa deje s tými mojimi rukami...v rodine sme reumu nemali...bolia ma stále tie ruky...mam opuchnuté zápästia....len malú som nosila stále a nosím...tak dom dúfala ze je to tým....
@septenpunctata este si kludne objednaj tu serapeptazu 😉
@miss_shy kojím,ze to nemôžem :(
@septenpunctata nasla si to na ich stranke?
@miss_shy ano, je to tam napísane
@miss_shy ale opýtam sa este známej magistry v lekárni na je názor...
@marika_btt na reumatologiu idem až 13 Apr skôr sa neda..tak uvidím ako to vydržím...liečiť sa budem zatiaľ Renolom a Artrinom...uvidíme ako bude...sestrička na reumatologii po telefóne mi povedala , ze 106 nieje vysoká hodnota... A doktorka obvodná ze nemusím este stresovať, ze taká hodnota môže byt aj prekonanou vírusovou infekciou....tak uvíǐdime...nápis ako sa cítiš...ako sa mas....
@septenpunctata hmm skoda, ja som to neriesila uz no :( ja som mala RF107 a brali to ako pozitiv, no tie opuchnute klby a ranna stuhnutost bohuzial na reumu sedia.
@septenpunctata neboj, nestresuj pokial nemáš diagnózu. Mne je cez den dobre, čiastočne som si na tu bolest zvykla..najhoršie je v noci keď musím vstávať k malému keď place, vtedy cítim členky a mám stuhnute prsty. Plus ma uz dva mesiace boli rameno, raz viac raz menej, v noci skoro stále. Neboj sa lieky ti zaberu, skús sa napchávať aj tými vitaminmi mne to pomáha.
Ďakujem Vám za povzbudenia...počuli ste o zelenom jačmeni? Rozmýšľam, ze by som to skúsila...nemáte s tým skúsenosti?
@mariakluciarova ja som bola na tom ako ty. Ale zvladla som to bez liekov ja som si proste nevedela predtavit ze mam brat cytostatika ktore ma aj tak nevyliecia len potlacia priznaky...
@septenpunctata ano pocula som ale ja som uz nabehla na inu liecbu + akupunktura tak som to uz nekonbinovala. Co sa stravy tyka staci sa stravovat podla krvnej skupiny.

mne začali bolesti kĺbov pár týždňov pred pôrodom, po pôrode sa to neskutočne zhoršilo. Začali ma pobolievať kolená, neskôr sa to tak zhoršilo že som nedokázala vstať k malej, doslova som vstávala ako storočná žena, najhoršie to bývalo ráno, trvalo aj dve hodiny kým som sa rozchodila. Postupne sa k tomu všetkému začali pridávať bolesti zápästí, klbikov na prstoch, neskôr mi aj napúchali, boli úplne stuhnuté, doslova som už nedokázala vybrať malú z postielky... Neskôr ma už boleli všetky kosti čo na tele existujú. Dnes viem že som si to nechala zaliezť ďaleko, dávno som s tým mala niečo robiť. Najhoršie bolo to že som kojila a už som nevládala ani sedieť, ležať, jednoducho všetko... Odhodlala som sa ísť k obvoďákovi, ktorý mi urobil testy na reumu, kde mi vyskočili dosť vysoké reumatické hodnoty a sediment FW 90/110 čo bolo naozaj hrozné. Bola som odoslaná na reumatológiu. Reumatólog tiež krútil hlavou nad hroznými výsledkami, snažil sa mi zachrániť kojenie no žiadne lieky sa nemohli užívať spolu s kojením tak som musela prestať kojiť čo ma mzrelo, no iná možnosť nebola. Dostala som lieky Prednison 5mg 2 x denne, Plaquenil 1 x večer, Nalgesin 1 x ráno, dnes je tri týždne ako ich užívam. Dlho som váhala či tieto lieky začať jesť, pretože keď som si prečítala nežiadúce účinky tak som neverila vlastným očiam. Už som len čakala čo z toho všetkého sa objaví, neobjavilo sa našťastie nič. Nakoľko som už nevládala ani ležať, začala som tieto lieky jesť. Musím priznať že hneď po prvom dni užívania prišlo výrazné zlepšenie, dalo sa mi chodiť, síce krívajúc ale aspoň som mohla chodiť, pretože predtým to nešlo, ledva som ťahala nohy za sebou... Dnes je tri týždne od vtedy ako papám lieky, nakoľko som ešte musela dokojiť a až potom začať jesť lieky, výsledky boli o dosť lepšie, výrazne klesli hodnoty reumatologických faktorov aj sediment pekne poklesol FW 20/44 celkovo sa cítim super, nič ma nebolí, klby prestali napúchať, tuhnúť a ja môžem opäť vykonávať veci ako predtým z čoho sa teším asi najviac... Lieky mi trochu znížili, samozrejme ešte ich vysadiť celkom nemôžem a uvidíme ako sa bude všetko vyvíjať ďalej. Moja rada pre všetkých znie, ak máte niečo podobné šup a naozaj šup čím skôr k lekárovi, nenechajte si to zajsť až tak ďaleko ako ja...