icon

Bolesti kĺbov po pôrode

lyduska2
24. apr 2012

Mamičky, máte niektorá skúsenosti po pôrode so silnými bolesťami všéééétkych kĺbov? Rodila som pred štyrmi mesiacmi a myslela som si, že je to hormónmi a samo sa to upraví, ale je to čím ďalej, tým horšie... ☹ ☹

septenpunctata
5. mar 2015

@miss_shy napísala si mi ze si chudunka...ale ze sa cítiš dobre...to si schudla z toho stavu ci zo stravy....? Zmenou stravy? Teraz Ta nic neboli?

miss_shy
5. mar 2015

@septenpunctata Ja som schudla pocas po porode + z choroby, ale ako som sa zacala stravovat podla skupiny je mi fajn. Citim sa fakt dobre.

mariakluciarova
7. mar 2015

@marika_btt dnes som po liečbe necelý rok, užívala som lieky Prednison 5mg 2x denne, Plaquenil večer, Nalgesin ráno, lieky mi postupne doktor znížil až som ich prestala úplne papať, reumatické faktory sa zatiaľ držia, uvidím čo bude ďalej, chcem ešte podotknúť že veľmi veľkú úlohu zohráva u mňa strava, ktorú som tiež prispôsobila, nakoľko som reagovala na rôzne jedlá bolesťami kĺbov, začala som jesť celozrnné veci, vločky, ovos, pšeno, proso, naturálnu ryžu, veľa zeleniny, ovocie, ryby, obmedzila som mäso - to mi robilo a aj robí najhoršie, keď spapám tak sa hlásia klbiky... Čo sa týka korenia a solenia tak ozaj len trošilinku pre chuť. Veľmi dobre mi robia aj orechy, či už vlašské alebo lieskovce a tiež jadrá napr. tekvicové, slnečnicové. Majú tiež aj kopu vitamínov. Ďalej užívam kurkumu, je známa svojim protizápalovými účinkami, pridávam ju do jedál /keby niekto chcel dostať ju aj v tabletkovej forme.../. Sladké vody som vymenila za čistú pramenitú vodu a pijem aj čaje, nie veľa ale keď mám chuť - materinú dúšku, repík, alebo zelené čajíky... Tiež som výrazne obmedzila sladkosti, to bol trošku aj problém, lebo som bola maškrtník. Jedlá robím skôr dusené alebo varené, vysmážané už vôbec. Začala som aj cvičiť, aspoň polhodinka denne. Nie ani kvôli reume, ale pre dobrý pocit, cítim sa jednoducho lepšie. Dnes môžem skonštatovať že som sa začlenila do normálneho života a nemam pocit že ma bolia kosti klby svaly ako tomu bolo po tehotenstve. Čo bude ďalej uvidím. Papám tiež aj vápnik, Coral Calcium Complex, je to 100 percentný výživový doplnok vápnika z koralu... Každý sme iný a každému z nás pasuje niečo iné, treba len počúvať svoje telo, čo mu sedí i to, po čom sa necíti dobre a nebáť sa intuitívne siahnuť po hocičom čo vás osloví... Chcem ešte podotknúť že zmenu stravy som robila postupne, nešlo to všetko ihneď, tiež podotýkam že veľa z tých jedál napr. pšeno, naturálna ryža, celozrnné veci a kopu iných vecí neboli na začiatku mojimi veľkými kamarátmi, nakoľko mi vôbec nechutili, no nebolo na výber, človek si zvykne, dnes to už ani nevnímam...

miss_shy
7. mar 2015

@mariakluciarova presne treba pocuvat svoje telo a intuiciu. A naozaj to ide aj bez liekov....

marika_btt
8. mar 2015

@mariakluciarova no ja jem aj žijem dosť zdravo, akurát sladkosti sa neviem zrieknut - keď ta čokoláda tak pomáha niekedy 🙂) ale uz som si povedala ze obmedzím sladké a mucne výrobky..aj tak sa potrebujem dostať do formy na leto;) u mna zasa na platí (na choroby a podobne stresy) pozitívne myslenie..keď myslím pozitívne a optimisticky hneď sa cítim lepšie. Nie vždy sa to dá, ale snažím sa..

septenpunctata
12. mar 2015

Baby ja neviem co so mnou bude...mam ísť na reumatologiu 23 mar...najskorší termín co som zohnala...ruky ma bolia...ale teraz skor mam take preležaniny...ako zaspim ked kojim...aj to ze kojim...nechcela by som prestať....čítala som v jednom fóre...ze jedna pani kojila a užívala Prednison....mali ste s týmto liekom skúsenosť? Skoro každý tam napísal, ze ked to užívali...strasne sa naliali...pribrali 12 kg...ako to bolo u Vás? Mna doktorka este poslala na pľúcne, na vylúčenie sarkaidozy...tiez autoimúnne ochorenie ale musim cakat na CT až 20 mája...zatiaľ doktor tvrdí, ze to na to nevyzerá...a este ma poslal na očné...tak isto kvoli sarkaidoze...malu vcera ockovali, ma zvýšenú teplotu...tak iba na mne nalepená....Boze kedy tento bludný kruh skončí??? Ja tiez sa snažím myslieť pozitívne...Hm...ale...

miss_shy
13. mar 2015

@septenpunctata ahoj moja segra ma sarkoidozu a priznaky mala zvysenu teplotu, bolest vsetkych klbov nie stuhnutost, kasel, boleli ju pluca a vykasliavala hlieny. Na rtg to bolo vidno. Preco si sa nepytala na rtg?

septenpunctata
13. mar 2015

@miss_shy ahoj rtg som absolvovala...nevidno dobre...musim na CT až 20 mája vsak volny termín...ja nekaslem...aj pluciar povedal, ze to na to nevyzera...ale CT pre istotu...aj očné...lebo Sarkoidoza sa môže prejaviť na očiach...mam ja suché oci...uz dávnejšie mi robila na očnom test...tak uvidíme...teraz ma tak klby ani nebolia...ale zase pre zmenu plecia...aj v klude cítim...ty sa ako držis? Písala si, ze si bola na akupunkture...keby som to chcela skúsiť ? Kde si prosim Ta bola? Pomohlo ti to? Esté sa chcem spýtať na segru...užívala Prednison? Ahoj

miss_shy
13. mar 2015

@septenpunctata segra tiez neuzivala nic okrem golden yakky. Ja som mala bolesti ako ty, raz to raz to a potom to nejak prepuklo vsade. Ja chodim na akupunkturu do ziliny a chodim presne od 29.12. raz za tyzden pravidelne a este nejaky cas isto budem, chodim ku Kralikovi lieci cinskou medicinou a akosom uz pisala trva to dlhsie ale okrem movalisu ktory uz pomaly zacnem vysadzovat a flectoru ktory uz tiez takmer nepotrebujem neberem ziadne ine svinstva...

septenpunctata
13. mar 2015

@miss_shy odkiaľ si? Ak sa smiem opýtať? Koľko prosim stojí akupunktura? Ako sa dá na neho nakontaktovať? Hneď ti po prvej zabralo? Neskúšala si si zistit ci ti ten faktor hodnota neklesla?

miss_shy
13. mar 2015
nikulka1
12. okt 2016

Baby ozvite sa...ako ste na tom s odstupom casu? Co zabralo?

septenpunctata
12. okt 2016

Mne to postupom casu bolest odišla sama...klby postupne prestali boliet...ale začala som chodit na reumatologiu...vysledky som mala Ok, okrem jedných protilátok, ktore boli velmi pozitívne na Sjogrenov syndrom...teraz v july som začala uzivat Plaquenil...lebo mi opuchla v juny slinna žľaza...tak mi dala pani doktorka lieky na podporu imunity...robili mi aj biopsiu slinnej zlazy...bola Ok...ale aj tak mi lieky kvoli výsledkom krvi predpísala...teraz akurat v utorok idem na kontrolu...tak uvidim co dalej bude...ťažkosti vsak nemam...

nikulka1
13. okt 2016

@septenpunctata uplne sami? Nic si nebrala? Zaujima ma hlavne ci prestat kojit...stale sa s tym pasujem, vsetci vravia ze ano, ja stale cakam ze prejde aj napriek kojeniu ☹. Ale bolesti su velikanske.

septenpunctata
13. okt 2016

Neprestala som kojit...nie..ktore klby Ta bolia?

septenpunctata
13. okt 2016

@nikulka1 bolesti ktorých klbov mas...ja som kojit neprestala...predtym reumatolog mi predpísal Prednison....ale ja som ho nebrala...nie...lebo mi aj ina reumatólogicka povedala, ze neodporúča....

miss_shy
13. okt 2016

@nikulka1 ja super. Chodila som na aku a brala serapeptazu + flector od bolesti. Teraz som na aku dlhsie nebola...beriem mig podla potreby a zatim klop klop super.

septenpunctata
13. okt 2016

@miss_shy co je mig ?

nikulka1
13. okt 2016

@septenpunctata dlan, prsty, zapastia, lakte...vraj su ti slachy

septenpunctata
13. okt 2016

Hm...skus si nasadiť ibuprofen, pravidelne, ako antibiotika...ke protizapalovy, jedz každých 8 hod, aj to mi naozaj pomohlo, aspon tyzden...poradil mi to jeden doktor...nieje az taky nebezpečný...a pri kojení 400 každých 8 hod mozes zaručene...to mam od laktacnej poradkyne...ruky v teple...nic nenahrievat...len v teple...na noc aj rukavice...ten ibuprofen je naozaj dobry..protizapalovy...stiahne zapal..

septenpunctata
13. okt 2016

@nikulka1 napisala som Ti...

septenpunctata
13. okt 2016

@nikulka1 kolko am dieťatko...mne sa to stalo aj z únavy...mala som nejakú chripku...muz bol prec...mala bola chora...som ju nosila 24 hod denne..prejavilo sa mi to takto...ze tak ma boleli prsty...plecia...lakte...z presilenia...a hlavne bez oddychu ...zena vyčerpaná...

nikulka1
13. okt 2016

@septenpunctata Neprislo mi nic... ja uz som mala Flectorovu kuru, to je lepsie ako ibuprofen, ale bez efektu...ja som lekarka, tak som obehala vsetkych známych zo vsetkych odborov a vsetko je negat...ved chvalabohu 🙂. oddnes nasadzujem vysoke davky vitaminu D a vapnika na mesiac a kojenie obmedzim na trikrát denne, ak sa to malej bude chcet...ona je zlaticko, v noci spinka, cize by to mohlo stacit.

septenpunctata
13. okt 2016

@nikulka1 ...a preco vsetci hovoria, prestať s kojenim??? To by aj mna zaujimalo...kedze to hovoria asi kolegovia...prechádzajú nejake zle latky do mlieka? Alebo dobre?? Ze telo matky je ochudobnovane? Alebo chcu nasadiť nejakú liečbu? Podla mna ked sa kojí, je hlúposť obmedziť kojenie na trikrát...neviem kolko ma malinká..ze ako je na tom s prikrmovanim....

nikulka1
13. okt 2016

@septenpunctata s prikrmami je na tom dobre, rada papa vsetko co my. A ja uz ambulujem, cize mi aj celkom vyhovuje ze bude papat rano, potom po bednom spanku a pred spanim. Inak pojeda zeleninku ovocie masko chlebik atd...

To ze prestat s kojenim je jednak hormonalny disbalanc, jednak ze si mimco nieoc berie a jednak take krcovite drzanie ruk...

Moja micka ma 7 mesiacov

katrin21
13. okt 2016

@nikulka1 mne casom bolesti klbov presli. teraz ma mala 6mes. a uz ma nebolia.. predtym ma bolel bedrovy klb pri dlhsej chodzi na prechadzke, no dlhsej.. povedzme uz po 10 minutach... dost, ledva som lavu nohu presuvala...
Rano som nemohla rozchodit clenky, zohybat, strasne boleli chodila som prve kroky ako robokop.... a niekedy mi akoby trpli a boleli ma lakte, ruky....
trvalo to asi mesiac po porode do asi 4-5 mes. po porode.. uz to preslo, same chvalabohu..

tajomna21
13. okt 2016

@nikulka1 na bolesti klbov dobre zabera kombinacia aloe gelu freedom na pitie + tabl. freedom ... ak by bol zaujem, poradim cez IP blizsie

nikulka1
14. okt 2016

@tajomna21 dakujem 🙂 uz som toto aloe skusala cez dealera kedysi na iny zdravotny problem a bez efektu. Uprimne ako lekarka najviac verim aloe v kochliku a vytlacit ked tak 🙂

tajomna21
14. okt 2016

@nikulka1 no skoda, lebo mam s tym dobre skusenosti v spojeni s tymi tabletami ... mozno bolo nespravne aloe, mozno nespravne davkovanie ... v kazdom pripade prajem skore uzdravenie 🙂

pupina14
15. okt 2016

Zdravim dievcata. Pripajam sa. Mna bolia klby uz 9mes ako je malicka na svete. Najviac ruky,prsty,chodidla mam uplny masaker- po dome chodim len v bezeckej obuvy a hlavne lonova kost a to som nerodila klasicky ale sekciou kvoli tej bolesti-primar neodporucal normal porod.
Mate niekto s tymto skusenosti?
A este deficit vitaminu D u mna nasli.
Beriem OSTEOGENON,OSTEOCINESINE,MAGNESIUM,K2 D3 a po novom aj rybi olej.
Lenze nic moc nepomaha..
Reuma v krvi sa mi neprejavila.
Dakujem za kazdu radu..