Bolí pôrod?
ahojte chcem sa spytat boli porod ? viem že každa žena to ma inak ale ja som budem prvorodicka a chcela by som aspon vediet ako to bude prebiehat ?
Záleži aký máš prach bolesti. Ono napr. ja skôr by som rodila ako keby išla k zubárovi aj keď ani moje pôrody neboli lachke najlepší hádam bol prvý.. A zas pri poslednom ani nie pôrod bol zlý ale tehotenstvo bolo strašne dlhé! Kontrakcie bolia tak ako keby si mala dostať mendzes ,na konci silnejšie! Proste bez bolesti to nejde ,ale stojí to zato!
Jaj a ešte niečo ani pri jednom som nemala epidural ani my to nebolo ponuknuté ! Ale podla mna su to vyhodené peniaze tak isto ako zazmluvnenie doktora aj keď je pravda ,ked si ho zazmluvníš tak sa o teba starajú ako v bavlnke!
rodila som 3 x bez epi a dalo sa vydrzat i ked zakazdym ked som povedela ze uz nevydrzim dajte mi epi velmi ma to boli, prisla sestricka skontrolovala ako som otvorena a uz pomaly kricala ved rodite, ideme na sal 😀😀 1. bol "najhorsi" lebo ma aj sili a veru to sitie bolo horsie ako porod aj dost dlho trvalo a pri dalsich porodoch uz ma nesili ani som sa nepotrhala akurat ked isli deti von doktor mi pomahal masazou a natahoval ma tak aby mi pomohol to som citila ako neprijemne bolesti ale ked uz vysli deti na 2 ci 3tie zatlacenie tak som aj zabudla 😂 a casom to beriem ze porody boleli ale dalo sa to vydrzat....kazde som porodila do 4 h od zaciatku kontrakcii ktore som pocitovala zo zaciatku ako bolesti brucha napr. ako pri zapche,postupne sa to zhorsovalo posledna polhodina bola brutalna a zrazu som rodila 😁😁 a po poslednych 2 porodoch bez nastrihu to bolo uzasne lebo som si vedela sadnut po 6 h nic ma nebolelo zo spodu ako po siti...cize ked sa da predist nastrihu odporucam 👍👍👍 vraj aniball je dobry skus pozrietna nete...drzim palce nech to boli co najmenej 😁😁😁
@malyslonik som brusna tanecnica, tak asi to dopomohlo. dieta sa vytancovalo von 🙂
Strach je prirodzený, každá z nás si tým prešla... a keď to príde, tak na strach sa zabúda, teda aspoň v mojom prípade. Počúvajte asistentky a spolupracujte, každá sme iná a každý pôrod je iný. Myslím si, že najťažšia fáza je druhá, kedy predychávate kontrakcie. Ak vám to zdravotný stav dovolí, neležte, nesedte. Stojte, prechádzajte sa, prestupujte z nohy na nohu, všetko s kľudom a dýchajte. Epidural som nechcela a ani nebudem chcieť. Pôrod proste bolí, ale ako náhle uvidíte svoje dieťa... ❤ 🙂 Držím palce a veľa zdravia
@lilinkakasacova Ja som rodila bez epi oba razy. Mozem povedat, ze bolí vsetko to predtym...a teda kontrakcie...samotny porod uz nie. Ked uz Ta to chyti, len tlacis a bolest nevminas...len chces, aby to bolo vonku. Clovek sa vtedy sustreduje na pokyny doktora, sestriciek a na to, ako spravne tlacit. Teraz pri prvom sa bojis neznameho, ale ver mi, ze ked budes cakat druhe, budes sa bat viac, lebo uz budes vediet, co Ta caka. 🙂 Zvladnes to, lebo proste musis. Drzim prsty, aby to prebehlo co najrychlejsie. 🙂
Ahoj ja práve ležím odtiekla mi hlienova zátka tak čakáme ešte doma v postely ze co bude 😊❤ Všetky príbehy som si tu prečítala a mna to nejak neovplyvňuje...Velmi velmi sa bojím ale viem ze to bude niečo nezabudnuteľne a viem ze uz nikdy neprežijem to co tento krát pretože kazdy porod je iný aj boľavý ale aj výnimočný 😊😍 strašne sa uz teším na malinku ❤❣ To ze to bude bolieť viem lebo poslickov mam uz tri dni a som na 1,5 prsta otvorená 😊 Som zvedavá co bude ale keby možem tak by som epidural nechcela ak na vyber mat nebudem a budem musieť dám si pichnúť 😉 Treba sa tešiť a myslieť pozitívne co nás čaká nás neminie ❣ no nechápem ženy co si vybavia cisársky vopred...Ano ma to možno svoje výhody no telo sa nám na porod tak nádherne pripravuje ze bolo by mi velmi ľúto tuto snahu z minuty na minútu zničiť 😊 Vela šťastia prajem papa ❣😘
Ja si len tolko pamatam,ze som dostala bolesti a som dva krat potlacila a maly bol von,ja som dalej tlacila a lekar mit vravel pani uz ste porodila mate syna,ja som ostala v soku ze co,tak skoro.prve tehu aj porod,bol lahky a rychli ale tehu bolo pre mna horsie vkuse ma bolela hlava nenormalne,nizky tlak hoci kedy som len tak odpadavala do6mesiaca som ozaj trpela,pri synovy,Kazda zena to ma inak niektora vravi ze tehu mala dievcatom zle a porod dobry.
ja som mala oba pôrody plánovaným cisárskym kvôli mojim neuro problémom, ale prvého Tomáša som takmer odrodila prirodzene. Kontrakcie mi bez môjho vedomia začali deň pred plánovaným cisárskym, keď už som bola prijatá do pôrodnice na všetky predoperačné vyšetrenia a aj keď som nič necítila, monitor kontrakcie ukazoval. Keď som sa zamerala na ten skákajúci graf, tak som mala práve vtedy pocit, ako keby mala prísť menštruácia. Ale možno aj nie 🙂 Odspodu to nevyzeralo na pôrod, podľa monitora to vyzeralo, tak zavolali môjmu pôrodníkovi a o 23,00 sa rozhodli, že nebudú čakať, pôrodník príde do nemocnice a ideme na sekciu. A Tomáš už bol naozaj na ceste von, ale ja som stále nič necítila. Takže možno by som bola tiež tá šťastná, ktorá si s pôrodom okrem toho krásneho pocitu narodenia nového života nespája prežité bolesti. Predstavuj si, že to bude takto a privoláš si rýchly, bezbolestný a bezproblémový pôrod 🙂
@teta1Ďakujem. Máme 3 dievky, takže sa pokúsime o chlapca a zrazu doktor zahlási, že dve😨 Panenky sa mi pretočili😀
@juhseverzapad a aj nejaky chalan, ci sa este nevie? Ja som sestre vyvestila dvojicky (vedela len, ze je tehotna), utz na petra, pavla - hovorim jej, ze budu dvaja chalosi... a su! Nie peter a pavol.
Je to individuálne... záleží od tvojho prahu bolesti, od okolností (prostredie,správanie personálu...). Ja som mala krásny pôrod. Necítila som bolesť, ale iba tlak. V prvom rade by si sa mala čo najviac sústrediť na seba, na bábätko a na dýchanie. Nenechať sa rušiť okolík. Len z hlboka dýchať a dokážeš si kontrakcie pekne predýchať. nebrať, nevnímať to ako bolesť. Aj bolesť je len v hlave 😉 Je to najkrajší okamih v živote. Aj keď si prvorodička, mala by si sa čo najviac uvoľniť a uvoľníš si celé telo, aj svaly panvy 🙂 I keď do poslednej chvíle budeš čakať čo príde, ako to bude, bolesť a pod... hlavne si užívaj
Ja mam za sebou tri porody.Vsetky boli bolestive ale ja som to brala ze cim silnejsie kontrakcie tym skorej mam dietatko pri sebe🙂 A pri trete dcerke som mala najvascie bolesti ale vyskerena som bola ako slniecko.
Porod neboli. Ale kontrakcie su peklo
ako ktory a ako koho....zalezi aky mas prah bolesti,ako dlho mas bolesti,ci ti nieco daju od bolesti,,,,musis pocuvat personal,aj ked je to niekedy tazke....ale ten konecny vysledok urcite stoji za to 💜
@moni73 ešte nevieme, hádam na najbližšiom utz. Tak to sa ti teda podarilo🙂
mna osobne vobec nebolel najhorsie boli len kontrakcie.
@laura1984 ja ho mám z BA od doktorky tradičnej čínskej medicíny ale majú aj na nete stránku s liekmi pozriem ti či je tam v ponuke
@dajulienka za epidularku sa plati že ? a kolko asi
@adrianka22 bola by som ti velmi vdacna
@lilinkakasacova ja som rodila v ZH a platila som 133e
Kontrakcie...vacsia bolest snad ani neexistuje
@dajulienka ahoj zaco si platila nechapem ?
@lilinkakasacova sak za epiduralku tolko platila
Za seba môžem povedať, že kontrakcie boleli viac, posledná hodina pred tlačením bola najhoršia, potom už nič horšie nebolo. Nemala som epidurál, nemal by už zmysel, bolo to rýchle. Prenášala som 7 dní, pár dní predtým boli vidieť pravidelné kontrakcie na monitore ale mňa nič nebolelo, tak som to neriešila len sa trochu vyľakala. V noci o pol tretej som sa zobudila na akési bolesti v krížoch ale nechcela som plašiť, tak som si šla ľahnúť do teplej vane. Tam strávila hodinu, bolesti neprestali a boli asi po 8 minútach také tlaky v krížovej oblasti ale šla som ešte na loptu sa trochu pohojdať a mrknúť na internet, či tie bolesti v krížoch sú normálne. Potom som šla znovu do vane (tá teplá voda mi na tie bolesti robila výborne a zmierňovala ich) a sledovala kontrakcie. Po hodine boli už po 4 minútach, tak som vyliezla, zabalila kozmetickú taštičku a zobudila manžela. O pol siedmej sme boli v pôrodnici, menili sa smeny a mali hrozný frmol, lebo nás tam v to ráno dorazilo veľa (ochladilo sa a nad ránom bola búrka). Keby som nebola už v takej fáze rodenia, tak ma asi pošlú inde, nemali voľnú izbu ani sál, rodilo sa všade. Ale už nebol čas. Vlastne nebol čas na nič, ani na sprchu ani na klystír, ešteže som doma ležala vo vani. Najsilnejšie kontrakcie som mala v kresle (ale stále mi to viac udieralo do krížov, ani neviem, či ma vôbec bolelo brucho ako pri menštruácii, ale kríže boli hrozné), kým mi tiekla infúzia a nemohla som sa veľmi hýbať. Ono chôdza alebo státie je asi lepšie než sedenie alebo ležanie. O deviatej sa malá narodila na sále, jeden sa uvoľnil a keď som tam vchádzala, ešte ho upratovačka vytierala, tak som sa jej pozdravila a poďakovala (ani neviem prečo som je ďakovala, asi že mi to tam upratala 🙂 ). Tlačenie, šitie a všetko okolo toho už bolo prakticky bezbolestné 🙂 Takže za mňa, najpríšernejšie sú posledné kontrakcie.
@veto z tvojho prispevku vyznieva klud a chladna hlava 🙂 Chodila si niekam na kurz?
@malyslonik Ahoj. Ak mozem pridam sa. A suhlasim s
@veto
Najhorsie su posledne kontrakcie. Ja som chodila na normalnu predporodnu pripravu do porodnice-odporucam. Ja som prisla v den TP do porodnice na monitor a uz ma nepustili domov. Lekarka co ma prijimala to videla tak na noc az rano-porod. Potom ma vysetril zastupca primara-okolo 16.30 -nepacil sa mu monitor maleho tak mi odporucil a navrhol vyvolavacku (tabletku zo spodu),po rozhovore a konzultacii som suhlasila. O cca 2hodiny ma uz brali na salu, najskor klystir, sprcha,vsetky veci okolo, muz prisiel o 20.00, najhorsie bolesti zacali okolo 20.30-dovtedy v pohode-dalo sa to zniest. Maly sa narodil 21.10-nastastie rychlo lebo neviem si predstavit dlhsie tie kontrakcie.
A ano bola som kludna-co aj mna prekvapilo,ale asi hlavne aj preto lebo som vedela,ze bude pri mne muz, na priprave nas naucili ako predychavat kontrakcie, ako dychat pri tlaceni, personal bol perfektny no a vlastne este jedna vec,ktoru nam vravela PA: "von to ist musi a pojde to tazsie ako dnu, a ano boli to"...A stresovat sa nepomoze.😉
Drzim prsty.😉
@malyslonik
Chodila ale to bolo skôr len také rozprávanie. Mám pocit, že aj tak som si z toho nič nezapamätala, okrem tej teplej vody vo vani 🙂. Ani dýchať (či skôr fučať) som nedokázala, stále som len zhlboka a PA mi opakovala, že to je zle, že musím plytko (ako keď chcem sfúknuť z dlane pierko). Čo mi PA ešte povedala bolo, že nemám kričať pri tlačení, že polovica síl končí tam. A mala pravdu. Prestala som a po dvoch zatlačeniach malá bola von. Ja som občas nervák ale povedala som si, že pôrod skúsim zvládnuť bez nervov a vyšlo to super.
@evittam jej super 🙂 ano, treba sa paychicky pripravit na bolest. Snad to zvladnem, som totiz hrozny hypochonder a staci, ked ma hlava boli, uz o tom vie cely kancel 😂😂😂
Verim, ze tych 9mesiacov je na to, aby sa clovek pripravil na prichod prdika na svet ☺️☺️☺️
Takze je dolezite dychat a nestracat hlavu.
Bolest je najma pri kontrakciach a vies to k niecomu prirovnat? Ze bolia ta porodne cesty ako pri menstruacii, alebo...? Dakujem krasne 😘😘😗

@juhseverzapad blahozelam 😊 ja mam tiez 3 deti a uz dalsie nepalnujem, nechcem, tak hadam sa nepritrafi ako posladna 😂😂😂 Vam pevne nervy prajem 👍👍👍