icon

Bolí vyvolanie pôrodu? Podeľte sa o svoje skúsenosti.

16. jan 2025

Prosim o vase skusenosti 🥹

Strana
z4
rebi789
16. jan 2025

Podla toho akým spôsobom sa vyvolava

autor
16. jan 2025

@rebi789 mne hrozi ze vyvolaju o 2 tyzdne uz velmi sa bojim neviem co si mam mysliet bojim sa ze nezvladnem tu bolest...

anjelicek26
16. jan 2025

Prosim co je na vyvolavani ine ako prirodzeny porod? Mne zaviedli na 12h balonik na roztiahnutie krcka, potom dali gel, nastupili kontrakcie okamzite... maly ich zle znasal, skoncilo to nudzovym cisarskym... ale kontrakcie boli uplne take iste, ako pri prirodzenych porodoch pred tym... ziaden rozdiel som v tom nevidela... ked nebudes zvladat bolest, poziadas o nieco proti bolesti (plyn, lieky, epi, moznosti je dost...)

rebi789
16. jan 2025

Neboj, zvládneš. Môže sa vyvolať balonikom, tabletkami, čípkami, infuziou. Môže to byť nepríjemné a zo začiatku podobne menštruačným bolestiam, neskôr je to intenzívnejšie a to sú tie kontrakcie, ktoré potrebuješ aby si mala babo čo najskôr na svete 🙂

ema229
16. jan 2025

Ja ťa nechcem strašiť ale mne dali asi 3 infúzie oxytocínu a už by som nikdy nedovolila. Nemala som že kontrakcie, nekontrakcie a zase kontrakcie ale nonstop extrémne kontrakcie. V septembri mám ďalší pôrod a určite nedovolím. Mala som bezproblémové tehotenstvo bola som na svoj termín a oni mi ho vyvolali takto drasticky

maaji
16. jan 2025

Áno boli a veľmi, určite viac ako prirodzené bolestí. Rodila som aj vyvolávačkou aj prirodzene a môžem povedať že úplne iná bolesť. nechcem ťa strašiť ale za mňa to bol horor . Ale zvládneš to každá má iný pôrod iné bolesti dokonca aj to ako sa na to nastaviš psichycky aj fyzicky. Držím palce

danyelia
16. jan 2025

Mne dali pri poslednom pôrode infúziu oxytocínu, aby sme to trošku urýchlili...nestihla som sa ani opýtať, kedy to začne účinkovať, mne stačilo obrazne povedané ,,pár kvapiek,, prišla jedna silná kontrakcia a malá bola na svete...na rozdiel od mojich 3 pôrodov, ktoré boli bez oxi, tu zase bolo viac kontrakcií, no boli menej bolestivé-nestresuj dopredu, každý túto bolesť znáša inak, zvládneš to...

plamienka555
17. jan 2025

Mne chceli urýchliť pôrod, tiež oxytocínom. Pokiaľ mi ho nedali, otvorila som sa na 5-6 cm bezbolestne. Po injekcii to bolo peklo, nemala som žiadne okno na predýchanie bolesti. Striedali sa mi neznesiteľné bolesti s bolesťami, pri ktorých sa mi chcelo umrieť. A hold, počas tlačenia bábätka von mi kontrakcie z ničoho nič prestali...

sashka22
17. jan 2025

Mala som balónik, ani som o ňom nevedela,zavedenie bolo tiež bezbolestné. Vypadol keď som sa šla vycikat, to by si inak mohla stihnúť ešte pred zavedením, lebo pri moceni mi to tam potom zavadzalo a šlo to po kvapkách 😀 vyberala som si pri zavádzaní najbezbolestnejsiu variantu, následné kontrakcie už patria k tomu, po zavedení balónik prišli asi po 5 hodinách .

saxana000
17. jan 2025

Dva krat vyvolavany prvy trval dlhsie 4 hodiny od prijmu na porodnicu a bolesti boli silnejsie mala som aj epidural.druhy ovela rychlejsi
2 hodiny od prijmu na porodnicu bolesti sa dali pekne predychat skoro az do konca ked uz som sa rozhodla pre epidural nebolo ani treba isla som rovno tlacit. Vyvolavali tabletkou do krcka obidva razy.

andaluzia12
17. jan 2025

Mna nebolelo.. zaviedli mi tabletku a kontrovali dieťa na CTG.. po 3 hodinách od zavedenia sa so mnou nedialo nič, avšak bábätko sa podľa CTG nemalo dobre, nasledovala sekcia …

kiki68
17. jan 2025

Tazko povedat, vacsinou to boli v urcitej faze uz porodu a to je potom vacsinou rychle. Ale vyvolanie samotne neboli vobec

autor
17. jan 2025

@anjelicek26 mam alergiu ne vela liekov na Paracetamol hlavne preto sa tak bojim a nechcem ani cisarsky mam strasny strach z tej bolesti po potom....

autor
17. jan 2025

@rebi789 🍀

autor
17. jan 2025

@ema229 no mne pravde podobne Musia vybrat lebo mala uz nerastie a ze ked prestane rast tak musime vyvolat no 🥹

autor
17. jan 2025

@maaji toto je moj prvy porod pripravujem sa nato psichycky...

autor
17. jan 2025

@danyelia no dufam ze to dam na bolesti som dost citliva celkovo som citliva na vsetky bolesti fyzicke preto aj ja cakala do 27 rokoch kym budem mat babo velmi som sa bala ci dam tu bolest..

autor
17. jan 2025

@saxana000 Co sa epiduralky tyka mam tiež divny pocit aj toho sa bojim 🥹🙈😄

autor
17. jan 2025

@andaluzia12 tej sekcii sa asi najviac bojim

brigitte93
17. jan 2025

U mňa museli vyvolať pôrod s infulziou.
Kontrakcie boli silné tak som ich poprosila o epiduralku. Po pichnutí prišla obrovská úľava. Tiez som sa bála 🙂 ale zvládneš to 😉

autor
17. jan 2025

@brigitte93 nieje ta epidural nebezpecna? Ja sa tak bojim aj kvoli svojim alergiam nemözem Paracetamol ani citron vcera mi robili ctg mala spala ze ju prebudime tam ze mi daju vypit citron pritom v papieroch mali jasne napisane ze mam alergiu nato....

brigitte93
17. jan 2025

100% istotu nemáš nikde. Aj pri operácii sa môžu byť komplikácie ako aj pri Epi ale ja som nad tým nerozmýšľala pri takých bolestiach. Som verila Dr ze dobre mi pichne a bude úľava

andaluzia12
17. jan 2025

Tiež som sa bála.. niektoré kamošky to zvládli lepšie, iné veľmi zle… ale ja musím povedať ze som spokojná, porodila som bez bolesti. Sekcia je taktiež bolestivá, teda zostavovanie, avšak keď sa postavíš na nohy a neutápaš sa, je to zvládnuteľné. Naozaj! Neboj, určite to zvládneš…

saxana000
17. jan 2025

Za mna lepsie mat to poucenie naozaj to pomoze a odpocinies si ak su bolesti silne alebo medzi nimi neprichadza pauza na oddychnutie..nikto ta nebude nutit si ju dat ak budes mat pocit ze to zvladas ale porod moze trvat aj 2hodiny aj 20 hodin a potom uz to stoji fakt za zvazenie.

maryetta
17. jan 2025

Prvy porod zacal odtecenim vody. Potom ale nic. Aj oxytocin-to bolo najhorsie. Epiduralku som si dala-nezabrala. Akutna sekcia.
Dalsie porody vyvolavane tabletkou zdola. A.... sice to bolo brutal ale aspon rychle 😂

lilope
17. jan 2025

@ema229 mám podobnú skúsenosť s oxytocínom, keby som vedela aké to bude, nedám si ho. Jedna fľaša zabrala hneď a za 40 minút extrémnych nekončiacich kontrakcií, takže sa naozaj nedalo ani vydýchnuť, otvorená o 7cm, pričom tie prvé 3 mi trvali 18 hodín a to rátam až odkedy boli v intervale 5 minút. Takže za mňa oxytocín už nikdy.

terka1607
17. jan 2025

@anjelicek26 pôrod vyvolávany oxitocinom mňa bolel o veľa viac, ako pisala jedna mamička tu, bolesti boli v kuse a neprestavajuce, ako mi odpojili oxitocin bolesti boli omnoho znesiteľnejšie, takže rozdiel tam určite je a veľký.

shania12345
17. jan 2025

Mam za sebou len vyvolávaný pôrod tak to neviem úplne porovnať , o chvíľku ma čaká druhý a chcem sa vyvolávaniu vyhnúť …teda od prvej chvíle mi to prislo extrémne bolestivé … nie ako niekto ze ani nevie že je otvorená napr na 5 cm … už od zaciatku to bol masaker tiež som nechcela epi ale pri tých bolestiach som o nu požiadala a bolo to najlepšie rozhodnutie 🙂 chvála bohu všetko skončilo dobre ale väčšina žien potvrdí že vyvolávaný pôrod boli viac

anjelicek26
17. jan 2025

@terka1607 ja som mala vsetky porody velmi rychle a velmi silne intenzivne kontrakcie, takze pre mna to rozdiel proste nebol...

sim_mi
17. jan 2025

Si velmi zle nastavena na porod. Porod boli. Ako prirodzeny,tak sekcia, tak vyvolavany. Niekoho boli viac niekoho menej, zbytocne sa este viac stresujes touto diskusiou. Prijmi to, ze to bude boliet, priprav sa na to psychicky a mysli na to babatko. Pokial budes kludna a robit to, co ti bude personal radit, tak to zvladnes ovela lepsie. Pri porode je velmi dolezite byt uvolnena a dychat, je normalne sa bat, ale v tej chvili uz proste musi ist strach do uzadia a musis pozbierat vsetky sily na to, aby ste to zvladli

Strana
z4