Bolí vyvolanie pôrodu? Podeľte sa o svoje skúsenosti.
Prosim o vase skusenosti 🥹
@brigitte93 epi nema ale s Paracetamol nic spolocne ze? Alebo neni v zlozeni nieco ze citronova aroma alebo tak
@andaluzia12 dufam ze budem prirodzeny porod 🍀
@saxana000 urcite nad tym budem rozmyslat bolest neznasam moc dobre 😄 preto sa Tak bojim ale zaroven mam pocit ze to dam ved musim 😄🙈
@maryetta ta akutna sekcia ked to citam vzdy mi to urobi taky strach 😄
@lilope takze su lieky lepsie nez ten oxytocin?
@sim_mi mas pravdu musim sa nato psichycky pripravit kazdy den si hovorim od kedy som otehotnela ze sa nato musim pripravit ale akonsa to Blizi a to ze este mi povedali ze te vyvolanie v 37 tyzdni zacala som stresovat no musim sa ukludnit
To neviem povedať, mám skúsenosť len s oxytocínom, iné mi nepodali.
Zbytočne sa ešte viac vystresuješ, keď ti napíšeme, že vyvolávaný pôrod je bolestivejší ( u mňa to tak bolo). Keď ti dajú do ruky bábätko , už si na to ani nespomenieš. Držím palce.
To sa musíš opýtať doktora ,ja neviem. 🙂 ale 🍋 aróma tam určite nebude 👌
Oxytocin sa pouziva bud na zatazovy test, alebo ked potrebujes rozdupat tie kontrakcie a uz to samo zacalo, len je to slabe. Ked nemas kontrakcie, zavrety krcok bez zmeny a je cas a dovod, tak pouzivaju tabletky s prostaglandinom, tie zavedu zdola, tiez mozu pouzit k tomu Foleyho balonik. Takto mozu vyvolavat dlhsie, ak 2/3 dni. Casto sa to po tej tabletke spusti samo a potom to ide rychlo. Oni vedia co robia, maju to kazdy den. Ja som sa tiez bala, pri druhom uz budeme vyvolavat na termin, nechce to gyn skrz moj vek a predosle problemy s tlakom a opuchmi natahovat. Vobec sa tomu nebranim. Bolest vies tlmit epiduralom.
@motherofflower kamosky mali tazsie porody bez vyvolavacky ako ja po vyvolavani, clovek to dopredu neodhadne veru. Ja to dnes vidim ako zbytocneho strasiaka celeho porodu
Ja som sa neskutocne bala sekcie. Tak mi ani nehovor. Ale potom ma uz nadopovali vsetkym moznym. Dr mi len povedal ze uz budem mimo.
Potom ze ma beru na sekciu. Nic viac neviem.
To bolo po 28 hodinach takze vtedy uz mi to asi aj bolo jedno.
Každá z nás je iná, každá to mala inak. U mňa tabletka nezaucinkovala, ani injekcia. Až na ďalší deň,keď znova tabletka nezaucinkovala, prepichli plodovu vodu. Na bolesť som bola pripravená,ale nie na takúto, pretože to bolo hneď a zrazu. Potom som dostala epi, pôrod sa zastavil, tak sa čakalo na vyprchanie epi, pôrod nepokračoval ako mal,dieťa strácalo ozvy,a brali na akútnu sekciu 🤷🏻♀️. Švagriná porodila ako mačka. Šup, šup a bolo
Mne porod vyvolavali a bol uplne, ze pohodovy. Takmer bezbolestny oproti prvemu ktory isiel prirodzene a mam z neho slusnu traumu. Druhy vyvolavany vyzeral tak, ze som prisla o 7rano do nemocnice. Cca o osmej mi zaviedli ten cipok zdola, zacalo tvrdnutie brucha a dajme tomu, ze o 10tej zacali trosku bolesti a 11:55 uz bola mala na svete 😀
@elli333 Super kiezby to bol aj moj pripad 🍀
@tetapetra to je mi je luto mala si po sekcii bolesti?
Vyvolanie ma nebolelo ale boleli ma potom uz kontrakcie ked bol vyvolany ale to by si mala rovnake ako bez vyvolania. Takze nie, vyvolanie neboli, bolia kontrakcie a porod. Mne nakoniec robili sekciu.
@anonym boli, ale v pohode. Základ je vyrovnať sa 😉. To bolo horšie.
Mne davali balonik a nepomohol…potom mi dali tabletku a mala som teda riadne bolesti..vraj s tabletkou su bolesti horsie,neviem porovnat,mala som zatial len jeden porod..a mala som aj epidural,pomohla mi pri bolestiach,aj som si medzi kontrakciami zdriemla😀ale porod tazky,nevedela som skrz epiduralu tlacit
Presne ako tu písali baby, po oxytocine to bolo hrozne ☹️ Bolesti v jednom kuse. Tie bolesti boli tak silné že ma to úplne vyčerpalo. Bolo mi zle , ruky sa mi triasli, nohy sa mi triasli ... Tá bolesť ma tak vyčerpala , že som dieťa nevládala vytlačit ...
Mne vkladali tabletku, nebolelo to ale bolo to nepríjemne.
Ja som mala 3. porod vyvolavany po 2, ktore prisli spontanne. Nebolelo to o nic viac. Praveze to bolo super, ze hned ako zacali vacsie bolesti som si dala epiduralku a bolo to potom uz uplne v pohode.
@banyka to mi je luto 🥺
@3petka dufam ze ani mna nebude boliet 😄
@lenka2232 tej epidural sa chcem vyhnut ale kes to uz nebudem davat a bude cas asi si ju dam no 😄 mna trapi sekcia nechcem to no ale budem mysliet pozitivne....
Vyvolávali mi tabletkou a oxytocínom. Tabletku zaviedli o 6 ráno, o 10h som bola na 8cm, ale inak sa to nehýbalo (voda neodtiekla a kontrakcie som nemala), takže pichli oxytocín. Nakoniec museli aj vodu prepichnut tak či tak. Ja za seba poviem, snáď ťa to ukľudní, ja som kontrakcie absolútne necítila, aj keď podľa stroja som ich mala veľmi silné a sestričky nechápali ako je možné, že nič necítim. Jediné, čo som cítila boli tlaky na kríže. Počas pôrodu ma lekárka musela navigovať, kedy tlačiť, keďže kontrakcie sa vôbec nedostavovali. Ja som epidural odmietla a ľutujem. Najhoršie bolo to šitie po pôrode. Keďže som nemala epidural, dali mi nejaký sprej na umrtvenie a to akoby mi nedali nič, takže ma defacto šili zaživa a všetko som to cítila. Ak budeš mať možnosť epiduralu, už len kvôli prípadnému šitiu si ho daj, lebo ten sprej je naozaj o ničom. Držím palce.
@weleda123 To je teda fajn ze si necitila bolest ale zato to sitie 🥺 ja som si myslela ze sitie neboli 🙈😵😵😵 aaaaaa

ja som mala prvý vyvolávaný s oxytocínom, a dalsie 3 už len prepichnutím plodových obalov, vôbec nemám pocit, že by prvý/druhý/tretí/štvrtý bolel viac/menej.
akurát bol každý nasledujúci rýchlejší a rýchlejší ...
prvý okolo 6 hodín, posledný max. 20 minút.
Ale každý sme nejakí, každé telo je iné, pôrod iný, prah a vnímanie bolesti je individuálne, fakt to o ničom nevypovedá, lebo porovnávame jednu ťažko definovateľnú "emóciu bolesti" rôznych žien - a tá je ovlyvnená asi 300 rôznymi okolnosťami, čo nebolelo mňa, môže pekelne bolieť teba ...