Bude bolieť keď ma budú šiť?
😖 pocula som uz vela minusov ☹ tak mam sa bat??
lekarom,co siju bez umrtvenia by som tiez nieco tak zasila 😠 😠 potom by uz isto nesili tak,vsak to nie je normalne,co pisete..to kde sme uz,umrtvuje sa zub pri vrtani ale zenu siju bez len tak,vsak porodila,vydrzi... 😠 😠 😠 😠 neuveritelne...
ja som bola dotrhaná skrz na skrz, šitie trvalo asi trištvrte hodinu, ale nebolelo to, lebo mi to umrtvili. Horšie to bolo až keď to otrnulo. Ale to šitie z celého pôrodu bolo to najmenej bolestivjšie, hoci som sa toho dosť bála. Ale myslím si, že dosť záleží aj na doktorovi, ja som teda mala obrovské šťastie, lebo doktor bol perfektný.
estterka, plne s tebou súhlasím! dosť čo žena musí pretrpieť pôrodne bolesti, vytlačiť bábatko a vôbec všetko okolo pôrodu..ešte aj pri šití si musí "užiť"! tiež nechápem?! veď nie sme v dobe kamennej?! prečo to riadne neumrtvia, tak aby chúďa žena fakt nič necítila?? aspon toto by nám mohli uľahčiť!
bude, a ako! mna sil 45 min a myslela som si, ze umriem! vobec mi to neumrtvil.
U mňa bolo horšie šitie ako celý pôrod. Ale asi je to u každej individualne. Nestresuj sa zbytočne. Všetko prižijeme ... veď sme na to stavané. Niektorí lekári zvyknu pri zošívaní umrtvovať ranu ... skús si to vyžiadať ešte pred tým ako začneš rodiť. Drž sa a hlavne si zatiaľ užívaj tehu a nestresuj nad tým čo bude.
ja som mala epidural anic som necitila..... 😉
jaj, necitaj taketo veci lebo sa budes zbytocne stresovat. Porod boli - ci kontrakcie, sitie, alebo aj cisarsky, to je proste fakt a ked uz si tehulka, tak sa tomu aj tak nevyhnes. Dnu mohlo, von musi 😉
ked uz musis silou-mocou surfovat na nete, hladaj si radsej vybavicku 🙂
je to nepríjemné 😖 mna sili dost dlho a už som sa pýtala doktorky, že kolko to ešte bude, lebo som bola unavená ...
Ja som mala EPI a este k tomu som si zažiadala lokalne anestetikum a uplne v pohode som to prezila ...
ja som sa nastrihu a sitia bala jak cert svatenej vody, pomaly viac ako samotneho porodu, ale nastastie som mala epidural, tak ze som necitila nic....ale inak by som si tu tri stvrte hodinku zrejme kvalitne vychutnala
Tak ja som dnes porodila,tak ti píšem čestvý zážitok....U mna bolo šitie bez epi a s lokalkou ako med lýzať potom,čo odzneli kontrakcie....A to ma šil zvnutra a 5 stehov z vonka....Neboj sa toho 😉 😉 😉
boli ak to neumrtvia... mna sili riadne dlho, naprv len tak, bez umrtvenia a ked som tam aukala ze to velmi boli, tak mi pichli injekciu a uz som to necitila... bolo to len trochu neprijemne... nechapem co mi nepichol injekciu hned... ale neboj sa... da sa to prezit, len si pytaj injekciu na umrtvenie
mala som dosť ťažký pôrod, tak ma šili asi 40 minút, dali mi aj niečo proti bolesti, ale všetko som cítila, aj keď určite menej ako keby mi nič nepichli 🙂
ale myslím si, že sa netreba šitia zbytočne dopredu báť, dá sa to prežiť a ozaj veľmi rýchlo na tú bolesť zabudneš, pre mňa bolo najhlavnejšie, že môj malý bol v poriadku
mna mala aj napriek nastrihu roztrhala vnutri na franforce, sili ma asi hodinu, ze mi doktorka nevedela ani stichy zratat, no sitie som necitila ako bolest iba take ako tahy...iba posledne 2 stichy vonkajsie trochu zastipali 🙂
noo mnaaa nenastrihli ale natrhla som sa takze zasivat museli..bolelo tooo ale musela som vydrzat.... skor to stipalo ako bolelo. sice mi pichli nieco na umrtvenie ale predsa do tohé bolaveho natrhnuteho z porodu.. a bolelo ma to aj napriek tomu, len som zatinala prsty do porodneho stola.. ale kazdy porod a zasivanie je ine taaak sa neboooj....
Odmietla som nástrih a natrhla som sa naozaj len minimálne, takže šitie bola len maličká korektúra. Pri nástrihu sa zvykne poraniť aj sval kde je šitie oveľa bolestivejšie a hojenie dlhšie. Každopádne si pýtaj na šitie lokálne umŕtvenie (injekčné) pri ktorom určite nebudeš cítiť žiadnu bolesť.
ked si vypytas lokalku, prip. dalsie epi, tak ani nebudes vediet ... urcite to povedz svojmu porodnikovi ... mne dal sam od seba epi, + 2 lokalky, a necitila som nic ...
po porode ked ma zasivali tak mi polozili maleho k sebe a bolo mi jedno co tam dole robia, bolelo to, jasne, ale oproti porodu to bola premna malina 🙂))
zalezi od toho kto ako citi bolest. mne doktor pichol lokalku, bolest pri siti som neitila, len taky divny pocit ked ta nit prechadzala kozou a taky tah ked sa stahovali stehy, ale dalo sa to v pohode vydrzat, Sikovny doktor to urobi rychlo a dobre ze ani nezbadas kedy dosil. Ale po poorde budes tak plna endorfinu a adrenalinu ze ti to bude takpovediac jedno 🙂
je to neprijemne na pocit ,bolest som niak necitila ani pri jednom no mala som vzdy len 2-3 stychy-takze pohodicka
pri prvom pôrode som necítila nič, a pri druhom ma trocha nadvihovalo, ale mala som len asi 4 stehy, a to mi to predtým opichal, ale dalo sa to v pohode vydržať.
To zavisi od mnohych veci. Mne sili okrem nastrihu aj posvu v celej dlzke a krcok, trvalo to skoro hodinu a bolo to horsie ako cely porod (bez epiduralu). Tie vnutorne casti sa ani nedaju umrtvit, zvonka po nastrihu opichovali ale ucinok nic moc. Ano mna to bolelo hrozne ☹
ja som ani nevedela ze ma nastrihli a az ked ma doktorka sila tak som sa jej spytala ci ma museli aj nastrihnut a ona mi povedala ze ano ved to teraz sijem. a to som nemala ziadny epidural ale asi iba umrtvenie. takze celkovy dojem zo sitia-dalo sa.pohoda. az na celkovy pôrod ale to je uz na dlhsie.....a inu temu....
ja som sa roztrhla porod mi trval neakych 10minut ak nepocitam ze som bola v bolestiach ale 2hodky a ked ma zasivali bolelo ma to dost lebo ma zasivala jedna zaciatocnicka a dost to bolelo lebo ked odstrihovala nic tak do toho bolaveho mi pichla ale 3krat takze to bolelo dost
to je indi vidi... zalezi od toho ako ti zabere anesteza, .. ja som necitila absolutne nic, a kocka co rodila po mne u toho isteho dokyho vrieskala a povedala ze to bolo horsie ako samotny porod....
ja som to citila pichnutie ale dalo sa to prežiť.
nestresuj sa mozno ta nebudu sit. mna napriklad nesili ani nastrih nerobili..mala som len drobne trhlinky takze je to individualne a aj keby tak kazda zena ma iny prah bolesti niektore len prehanaju ;) o par dni ani nebudes vediet ze si rodila
bude 😖

ahoj vôbec sa neboj šitia opicháju ti miesto a budeš cítiť iba zaťahovanie 🙂držím palčeky