icon

Bude bolieť keď ma budú šiť?

anny22
14. feb 2011

😖 pocula som uz vela minusov ☹ tak mam sa bat??

helenkasabinka
19. feb 2011

ja som bola nastrihnuta,rodila som bez epiduralu a sitie som vobec necitila,ani jediny vpich,no asi som mala stastie 😅 😉 😉

matulka82
19. feb 2011

ano 😖 ale intenzita bolesti zavisi aj od dokina ,urcite zdielam nazor ,ze je to horsie ako samotny porod,hlavne pri prvom som myslela,ze sa na mne lekar vyziva,pri druhom sa to dalo-ale to bol uplne iny pristup,a zalezi aj od tvojho prahu bolesti 😉 ale zabudnes na bolest ked budes drzat v naruci svojho drobca 😀

gerdanova
19. feb 2011

ja som bola v takej euforii, ze ked som sa pytala, ci ma idu zasivat, tak sa mi dostalo odpovede, ze prave konci 😀

14petulka88
19. feb 2011

Mna sitie vobec nebolelo 🙂 oproti porodu to bola uz len jahodka 😎

cibulkas
19. feb 2011

ahoj, ja osobne som rodila s epiduralkou, takze som toho az tak vela necitila, ale vpichy ihly mojej porodnicky (ktora ma zasivala hodinu, lebo mala bola velka a nevedela sa predrat na tento svet) som citila pekne jeden po druhom. Ale dalo sa to vydrzat, lebo uz aj tak si taka unavena a ubolena, ze ti to az tak nevadi. Hlavne sa neboj a nech je babo zdrave. Drzim palce silno

iwka123456
25. feb 2011

mna zasivali aj zvnutra aj zvonka...a nebolelo to vobec, len to bolo take neprijemne hlavne pcuvat tie zvuky ako doktorke strgaju tie ihly,inak vsetko ok, ved popri zasivani sme sa rozpravali ja, doktorka,priatel a este aj sestricka tam ostala dlhsie lebo sme sa zarozpravali a dr pritom sila 😀 takze ja som ani nevedela kedy to bolo hotovo,hlavne sa nestresuj, vsetko je to o psychike 😉 ja som sinerobila tazku hlavu a mala som tak lahky porod, ze normalne nechapali dr. a sestricky

beruska113
25. feb 2011

Bát sa nemusíš. Mimčo Ti všetko vynahradí. A u každého je to iné. U mna bol porod v pohode, nadávala som na všetkých ludí, ktorí ma strašili. Prvá bolest bola šitie. Ked som si pýtala injekciu proti bolesti, vraj mi ju už dali. Mužovi som dotlačila celú ruku, ale vždy, ked sa pozriem na Lukiho, tak viem, že tých 30min. za to stálo.

brunko
25. feb 2011

Bolieť bolelo, ale dalo sa vydržať. Ono to velmi záleží aký budeš mať pôrod.

vera1132
26. feb 2011

mna napríklad vôbec nebolelo ked ma šili. jedine čo som citila tak poslední krat ked zatiahla a to bolo všetko. a rodila som bez oblbovákov .

alenka6
26. feb 2011

Bolelo ale bolo to celkom rýchle. Doktor bol taký ukecaný,tak ma aj s manželom rozptylovali. Neviem či mi dali injekciu, ale vypýtala som si jednu neskôr.

liza2222
5. dec 2012

nechapem prečo to každej neumrtvia ,nič horšie som nezažila ako šitie a nikdy viac

aduskatt
5. dec 2012

ja som dostala dve injekcie mezokainu, takze ma vobec nic nebolelo

janka196
5. dec 2012

prve sitie nebolelo. rodila som v anglicku a tam epiduralku napichuju aj na tlacenie aj na sitie. druhe sitie hotova katastrofa :( aj napriek umrtvenie bolest hrozna a trvalo to nekonecne dlho apson podla mna ( taka pol hodinka) :(

nadula01
5. dec 2012

mna zasival dr. po porode cca pol hodinu ,ale oproti kontrakciam to bola pre mna relaxacia 🙂

minnie55
5. dec 2012

bude to určite trošku nepríjemné, ale myslím, že v tej chvíli ti to bude úplne jedno, lebo jediné, na čo budeš myslieť, bude to, že máš KONEČNE nádherné zdravé dieťatko 🙂 Ja som to mala umŕtvené pár injekciami a zdá sa mi, že tie boli zo všetkého najnepríjemnejšie. Ale fakt to nie je nič strašné, v pohode to zvládneš. A to ja nie som žiadna hrdinka 🙂

baby124
5. dec 2012

ja som bola nastrihnuta skoro az ku konecniku no citila som vpichnutia ale nebolelo to a 2 tyzdne som chodila ako kacica 😀 a to mi priatel povedal ze sa mi tam doktorka podpisala 🙂

adinkag
5. dec 2012

AHOJ JA SOM NEMALA ZIADNU INJEKCIU MYSLIM ZE TO BOLO ZNESITELNE MOJ PROBLME BOL TO ZE SOM SCHYTALA NERVAKA CO NEVEDEL SIT A ZASIL MA AZ NA 3KRAT USPESNE AJ TO MU MUSEL NIEKTO ESTE ASISTOVAT,HORSIE TO JE KED SOM SI CHELA SADNUT POTOM PRISLA BOLEST ALE NASTASTIE JE TO LEN NA CHVILU:d

ruzickaruzova
5. dec 2012

ale tak strach budeš mať určite. a nemyslím že ti to ženy na koníkovi vyvrátia a budeš kludna 😉 práveže sa na to priprav že to nebude príjemné hladkanie, ale prežiješ to ani nebudeš vedieť ako. ja som pôrod vnímala lepšie ako šitie 😖 ale na silu som sa smiala a ufkala aby som to "prežila" 😅

talula
5. dec 2012

no, bolo to bolestive a neprijemne 😖 ale cakala som, ze to bude horsie, podla slov inych mamiciek... moja mama vravela, ze nie po kazdom porode ju to bolelo, neviem od coho to zavisi, ale urcite to prezijes 😉

da_n_ka
5. dec 2012

No ja som citila velmi neprijemne pichanie a skubanie....ale to bolo nic, oproti 4 tyzdnom po tom......som si abysolutne nemohla sadnut a vsetko ma tahalo...konecna,lebo mne stichy popraskali....ale ale tak kazdy porod je iny...a aj kazda zena 🙂

sea23
5. dec 2012

ja som sa bala ako sprosta toho najviac,a ani neviem a bolo po,ked si moc roztrhana,co bol moj pripad,tak ti daju injekciu proti bolesti ,mna sil nenormalne dlho,ale vobec nebolelo...... 😉

lejlla
5. dec 2012

no nic prijemne to neni,ale zasa da sa vydrzat...a este pokial dostanes inj. na umrtvenie myslim ze v pohode...

janine01
5. dec 2012

niekoho boli,niekoho neboli,,mna napriklad po prvom porode bolelo viac jak cely porod ,a pri druhom som sitie zas vobec necitila...

katinka71
5. dec 2012

ja sa mozem pridat pri prvom porode to bolelo viacej ako porod a pri druhom som sa roztrhla a sitie som vobec necitila ale zase porod bol bolestivejsi ovela ako prvy

vinifred
5. dec 2012

..pri prvom som skoro umrela,pri druhom ani neviem..

bocjanka
5. dec 2012

áno bolelo, taká trhavá bolesť, tú neznášam, lepšie som znášala kontrakcie.

fordikford
5. dec 2012

je to neprijemne pri chalanoch to bolelo riadne teraz pri malej to bolo take ako keby ma tam štipalo ale stalo to za vydržanie mala som svoju vytuženú dcérku 🙂

kikina84
5. dec 2012

mna museli uspať,ja som bola tak vyčerpaná z pôrodu,že som už nezvládala šitie a mala som viac ako 25 štichov..dosť zlý pôrod.ale výsledok stál za to 🙂

jajatko
5. dec 2012

mňa to šitie bolelo viac ako samotný pôrod, lebo som mala veľa štichov a nemala som injekciu..ale už som mala maličkú pri sebe tak som sa vytešovala z nej🙂

nikuska265
5. dec 2012

Tak ak mám povedať pravdu zo svojej skúsenosti, tak bolo šitie pre mňa asi najhoršie z celého pôrodu. Možno to je tým, že na tú bolesť z kontrakcií a zo samotného pôrodu som akoby hneď zabudla, v momente ako som zbadala a začula dcérku, tak som ani nevedela, že som nejakou bolesťou prešla. možno to znie ako klišé,ale je to pravda, v tom momente som na všetko zabudla. a potom už pri tom šití, som už bola pri "plnom vedomí" (tak povediac) plná emócii, zážitkov, radosti, vzrušenia, nedočkavosťou byť s malou už konečne, tak som to celé viac pociťovala. ale celý ten čas bol pri mne manžel, držal ma za ruku, rozprávali sme sa. bol to krásny pocit,aj napriek tej bolesti pri tom šití, najkrajší zážitok za celý život , na ktorý vždy budem rada spomínať, a mám to pred očami,ako by to bolo len včera 🙂 nemáš sa čoho báť, na to sa aj tak pripraviť nedá, u každého to je iné, jednoducho to zrejme budš musieť prežiť, ale treba to brať tak,ako to príde. a zbytočne sa vopred nestresovať . veľa šťastia !! 🙂