icon

Bude môj druhý pôrod podobný prvému?

12. jún 2026

Ahojte. Viem, že každý pôrod je úplne iný a je to neprenosná skúsenosť, no predsalen by som možno rada počula a poprečitovala si skúsenosti iných žien.
Aký bol váš druhý pôrod? Môj prvý pôrod bol myslím si veľmi dobrý. Vôbec som nebola v strese či už predtým alebo aj počas pôrodu, naučila som sa dýchať a jednoducho snažila som sa robiť všetko preto aby som môjmu telu tak nejako nebránila robiť svoju prácu. Ťažká bola pre mňa až časť tlačenia kedy viem, že mi niečo dávali do žily (ani neviem čo úprimne) a to bolo ozaj peklíčko 😀. Ale nakoniec bolo všetko v ok. Šitie minimálne, ja aj dieťatko v poriadku.
Ak všetko vyjde tak ako má druhé dieťa príde 2 roky a 9 mesiacov po prvom pôrode. Bude si telo ešte pamätať? Je nejaký predpoklad, že druhý pôrod bude podobný ako ten prvý? Alebo mám skôr čakať, že to bude opäť ako prvýkrát? Prípadne sú tu nejaké ženy čo majú pôrody s podobným časovým rozdielom? Vďaka 😊

anonym_9e0e26
12. jún 2026

Prvý som mala hrozný a druhy ešte horší 😁

anonym_66e096
12. jún 2026

Ja som mala prvý rýchly, skoro som porodila vo vani doma 😀 - teraz sa smejem ale vtedy mi nebolo všetko jedno. No a druhy bol ešte rýchlejší, ledva ma stihli doviezť na sálu. Najhoršie bolo to tlačenie, a predtým kontrakcie. Želala som si pôrody večer, a aby to bolo šup šup. Splnilo sa mi to. Rozdiel medzi deťmi mám 2 roky a 4 mesiace.

mullerova46
12. jún 2026

@anonym_autor rozdiel 2 roky a 8 mesiacov a úplne rovnaké pôrody 😀 pri prvom som mala poslickov 2 týždne vkuse každú noc a jemne kontrakcie cez deň pred pôrodom a zobudilo má v noci praskunutie vody a pri druhom som mala poslickov asi jednu noc 3 týždne pred pôrodom a z ničoho nič mi večer praskala voda a tak ako pri prvom mi hneď začali kontrakcie každú minútu 😅 už som stresovala pri druhom menej keďže som vedela že neporodim hneď a tak intenzívnymi bolesťami a obe pôrody trvali 4 hodiny od prasknutia vody 😁 verím že aj prípadný tretí bude na chlp rovnaký pôrod

bolarazjedna
12. jún 2026

Prvý pôrod v pohode, pekne spomienky, druhý pôrod o 20mesiacov neskôr, čakala som, že bude trvať kratšie ako prvý, nakoniec to bolo o 2 hodiny dlhšie ako ten prvý, kvôli tomuto nastaveniu som to prežívala omnoho horšie. Ale keby môžem, opäť si vyberiem ten druhy pôrod, tam totiž po pôrode som sa veľmi rýchlo zostavila, v podstate hneď, všetko išlo ako po masle, ja spokojná, bábo spokojne, bábo sa krásne prisalo ešte na pôrodnej sále a mali sme nádherné 3 dni v dvojici. Zato po prvom pôrode aj to zotavenie bolo dlhšie, mala som viac poranení, ťažší baby blues, dlho som revala kazdy deň, prvé 2 týždne sme sa enormne trápili s kojenim, kým sa naučil dobre sať.... Bolo to čisté zúfalstvo.

anonym_4b8396
Včera o 06:42

@anonym_autor
Myslela som aký fajn prvý pôrod som mala. Rajský plyn, len 6 hodín, super personál, obaja zdraví. Bola by som prešla sama s bavím keby ma nechali. Ale vyvolávacka, kontrakcie ako sviňa, bolesti od 3 cm otvorenia, potom otvorenie z 3cm na 7 asi za 5 minút, no masaker.
Druhý pôrod?
Dr má porlzreka - nechali si ma v nemocnici v deň kontroly prietokov, nebolo to úplne v pohode. Ráno ma dr vyšetrila, a prekvapene na mňa pozrela, či nič necítim. Nie, prečo, mala by som? Tak že aj áno keďže som už na 4 CM otvorená a pôrod začal.
Do 7 cm sme s mužom mali zábavu na izbe, smiali sa na hovadinach. Nemala som vôbec žiadne bolesti a kontrakcie som cítila len ako tvrdnutie brucha. Tam sa to zastavilo, počkali 2 h a potom pichli vodu. Bolesti začali aké reálne som mala bolesti len asi 40 minút od pichnutia vody a dieťa bolo na svete. Epi samozrejme nestihli ako prvý krát 😁. Tomu hovorím super pôrod!
A tretí? Vyvolaný tabletkami, každé 2 hodiny jedna. Od prvej kontrakcie po narodenie bábätka ubehli 3 hodiny len.

anonym_d8b96e
Včera o 08:06

prvy v pohode rychly, druhy este rychlejsi tiez v pohode aj ked som rodila koncom panvovym prirodzene

Rozdiel medzi porodmi bol 16 rokov 🙂

anonym_c8c580
Včera o 08:37

@anonym_autor nie, nebude… ani tvoje druhé dieta nebude také ako to prvé…

anonym_8528b5
Včera o 08:44

Prvy som mala najhorsi. Dalsie uz boli uzasne. Niektora ma len prvy horsi ostatne ok. Ina zas prvy ok. Druhy komplikovany. Naozaj plati ze kazdy je iny...

kiki68
Dnes o 06:13

Tak vacsinou byva kratsi o polovicu, ale neni to zarucene. Moj bol naozaj o polovicu kratsi. Za 15 min boli hned velke kontrakcie z nicoho nic. Taky rychly porod proste

kiki68
Dnes o 06:17

Mna po druhom porode prekvapilo to, ako sa telo dalo dokopy, dole som bola za tyzden akoby nic. Keby nemam tie 3 stehy ani neviem. Aj to sa dobre hojilo. Take cele rychle to bolo, nebol na nic cas zrazu.