Budem mať problém pri pôrode?
Ahojte, chcem sa opýtať tých maminiek, ktoré ste toto zažili:
Minuly rok som mala zamlčaný potrat, zistený v 12tt. Vývoj sa zevraj zastavil v 8 tt. kyret sa nepodaril, nemohli sa do mňa dostať bez toho, aby mi ako prvorodičke násilne nepoškodili krčok. Týždeň v nemocnici, napichaná všetkým možným, tabletky vaginálne, análne, rozťahovanie krčka, horúca sprcha - potrat (pôrod, ak to tak môžem nazvať) sa nerobiehal. Nič nezaberalo. Veľkú úlohu zohrávala aj psychika a žiaľ, keďže bábätko bolo vytúžené. Pustili ma domov a po niekoľkých dňoch som začala ledva špiniť… slabšie krvácanie, kontroly boli len sono a zúfalé pohľady lekárov na mňa. Po takmer 2 týždňoch ,vedoma toho, že mám v sebe mŕtve dieťaťa , sa potrat rozbehol… stalo sa to doma, dieťatko už žiaľ bolo rozložené… prebolelo, preplakaných xy dni a noci. Ale presunme sa k mojej momentálnej situácii… v júni rodím svoje druhé dieťa, po anjelikovi. Môžem sa obávať, že sa mi porod bude opäť tak ťažko rozbiehať? Zažila ste to niektorá? Či to mám len v hlave, že moje telo nechcelo ten plodík pustiť von? Čítala som , že sa ženám takmer vždy kyret podaril a nerozumela som, prečo sa nepodaril pri mne , kde je problém ( pretože ani lekári mi to nevedeli vysvetlit) a musela som si toto prežiť.
Ďakujem za vaše skúsenosti.
V prvom rade si to podľa mňa musíš nastaviť ty sama v hlave tak, že problém mať nebudeš. Očividne momentálne tak nastavená nie si, tak na tom začni intenzívne pracovať. Pôrod, tak ako skoro všetko, je vo veľkej miere ovplyvnený psychikou. Nemyslím si, že fyzicky by to malo nejako extra súvisieť s prvou situáciou. No ak by aj bol problém, lekári ho vyriešia, dôveruj sebe a aj im. Držím palce.
Nie, porod a potrat su dve odlisne veci a neprebieha tam rovnaky mechanizmus. Pretoze v nemocke to otvaraju nasilu, dopuju a ked to nejde, tak to nejde ( nechapem preco nebol kyret v narkoze do toho 12tt) , porod uz ma svoje hormony a telo sa mesiace pripravuje na den D
Sú to dve rôzne veci a hlavne aj dva pôrody sú vždy iné, nezávisí na pôrode ale častokrát na bábätku a telu 💪👍
Ja som mala prvý pôrod normalny, odtiekla voda a potom sa pekne sam spustil. Druhé tehotenstvo som mala tak ako ty, v 11 týždni zistený zamlcany potrat 9tt plod, keďže bola korona tak kyretaze nerobili, každý deň som odchádzala na injekcie na spustenie potratu, trvalo to tie 2 týždne cca, telo to vôbec nevedelo pochopiť. Tretie tehotenstvo a druhy pôrod bol ako prvý, voda a potom kontrakcie.... Držím palce nech ti pôrod dopadne dobre a nemaj obavy. Sú aj prípady kedy žena prenáša a vyvolávaný pôrod nepostupuje, vtedy sa zvažuje cisársky.
Neboj, je to niečo úplne iné. Pri potrate telu skrátka niekedy dlho trvá kým detekuje, že plod už nežije, keďže všetko je to riadené hormónmi.
Tiež si nemyslím že by to malo znamenať to, že bude problém pri porode. Ak bude všetko fyziologický prebiehať tak hormóny všetko zariadia tak aby pôrod prebiehal tak ako má. Pri potrate jednoducho telo nedostalo hormonálnu signál aby plod porodilo.Držím prsty.
Ja ti chcem hlavne vyjadrit lutost a podporu..to cim si si presla,je desive a smutne..o nepodarenom kyrete pocujem prvy raz..nebola tam skor chyba na strane lekara..?
Kazdopadne, uz je to nastastie za tebou a onedlho budes maminka...niesom odbornik,no myslim si,ze pre telo prirodzeny porod nebude problem ako kyretaz..aj ked moze sa to zopakovat,ak by chceli porod vyvolat no dietatko by este nechcelo...prajem ti uspesny, zdravy porod,a zdrave babatko, a teda dufam ze po 37tt a bez vyvolavaciek,,lebo TO je pre telo prirodzene,spravne a take ako ma byt 🙂

Myslím si, že vylúčenie plodiku ktorý nerastie je úplne niečo iné ako prirodzený pôrod 😊 nemusíš sa absolutne báť.