Budem rodiť sekciou, keď mám vysoký tlak?
.
nie vždy je to pravidlo ... záleží od x okolností ... a každý prípad je individuálny, treba to konzultovať s gynekologom a aj tak nakoniec o tom rozhoduje primár ...
Veru tak ja som mala tiež vysoký tlak chodila som k internistovi na vyšetrenia a rodila som normálne to záleží od vela veci
Ja som mala cele tehu vysoky tlak 170/110 a mesiac pred porodom sa mi znizil na 90/60 ale rodila som cisarskym ale z dovodu dalsich problemov ktore som mala. Ale urcite to nie je pravidlo, ze musis mat cisarak.
pravdepodobne ano, aj sestra to mala pri prvom a išla cisarakom a teraz čaká druhé a povedali jej že ak bude mať zas vysoký, tak zas cisarak, každý deň si meria tlak a zatial ok, klop klop
Ja som mala vysoký tlak, kvôli tomu mi pôrod vyvolávali a rodila som prirodzene...
nie, ja som mala tri tehu na konci vysoky tlak a vsetky deticky som rodila normalne/chvalabohu 😀
to sa asi budes musiet opytat lekara az v porodnici ale ak by nahodou neboj sa cisaraku ja som absolvovala a nemozem sa stazovat super bezbolestny porod.
nie, ja som mala vysoky tlak a nikoho ani nenapadol cisarak....
Aj ja som mala na konci tehotenstva vysoký tlak a rodila som normálne. Tak držím palce aby bolo všetko o.k. a boli ste s drobčekom v poriadku a čím skôr doma.
A aké ste mali tie tlaky?! Aj vám dali niečo pred pôrodom na zníženie, či ste rodili s takým vyšším tlakom?! Počas pôrodu sa ešte zvýši ten tlak, nie?!
ja som mala pri prvom posledne tt tlak 150/95 hranicny, brala som aj dopegyt, ale tlak bol stale takyto, cakali na prirodzeny porodd, ale maly bol stale vysoko, tak nakoniec sekcia...zalezi od nemocnice a lekara ako rozhodne
ja som mala vysoky tlak v 9.mesiaci a porod mi vyvolavali,rodila som v Uk a s epiduralom,porod bol super,predtym bolesti 10 hodin,,,drzim palce🙂
Ja som mala celé tehotenstvo vysoký tlak a v 36tt som šla na poradňu a hneď od lekárky do pôrodnice, lebo som mala tlak 150/130. Preklampsia a v pôrodnici som začala vracať, nejaký help syndróm..... malý musel von ale na cisársky sa nemôžem sťažovať, neviem čo sú to pôrodné bolesti ani nič, len bolesť po cisárskom, ale tá sa každým dňom zmenšovala. Aj pri druhom že vraj pravdepodobne budem mať cisárky a to ma veeeeľmi teší 🙂
chcem sa spytat bola som dnes na kontrole a doktor povedal ze mi bude brat 24 hodin moc a potom nieco este ze povedal take ako laboratorny odpich a co to je to by ste mi vedeli povedat ?? mala som vysoky tlak a povedal ze sa uvidi ci budem rodit normalne alebo cisarskym...ktora by mi vedela povedat co je to ten laboratorny odpich ? dakujem
Ja som mala cele tehu tlak normalny a na poradni den po planovanom termine mi vyskocil vysoky tlak, plus maly mal mat podla utz 4,5 kg...z poradne som bola rovno prijata na oddelenie, zacali mi podavat lieky na znizenie tlaku ale tlak sa pocas 12 hodin vobec neupravil, takze primar rozhodol ukoncit tehu sekciou. A inak porodne cesty boli nezrele a zatvorena som bola na milion zamkov 🙂
Ja som mala cele tehu nizky tlak posledny mesiac sim mala vysoky 140/110 tak ma hospitalizovali vdaka jednemu dr ta co som k nej chodila ma nechala tak aj s vysokym tlakom... No nic v kazdom pripade sa mala vypytala v noc ked som bola prvy den na rizikovom takze som isla prirodzene bez vyvolavania ... Po porode som brala este dva tyzdne lieky na tlak ale uz dva dni po porode som mala tlak normalny
ja som mala cele tehu vysoky tlak 150/100.... a v 8 mesiaci ma hospitalizovali kvoli tlaku 180/120.... A MUSELA SOM RODIT SEKCIOU
Ne, záleží na tom, co je příčinou vysokého tlaku, a jak se vám ho daří korigovat léky a režimovými opatřeními...v případě, že léky působí, není třeba rodit SC.
Naopak příliš vysoký tlak nereagující na léčbu by jistě byl indikací k císařskému řezu, nebo vysoký tlak spojený se silnými otoky, bolestmi hlavy, bílkovinou v moči-jako součást Preeklampsie a eklampsie, nebo vysoký tlak spojený s vyšší srážlivstí krve-jako součást HELLP syndromu-to se dělá SC okamžitě bez čekání. Ale to jen tak pro info, nebude to tvůj případ! 🙂 hodně zdraví!
@denisamilan
ja som mala pri oboch tehotenstvách vysoký tlak, pri prvom som dokonca chodila k internistovi na kontroly a brala x-liekov, rodila som normálne, žiaden cisarák sa nekonal ani pri jednom pôrode... akurát to bolo nepohodlné, že mi počas pôrodu stále merali tlak.... kamarátka však išla cisárskym kvôli tlaku a opuchnutým nohám, bielkovine v moči a hlavne zlým záznamom /ozvy plodu/... Držím palce, nech všetko dobre dopadne a prajem hlavne veeeľa zdravíčka 😉
myslim ze nie asi y to neriskli pri vysokom tlaku davat ta do narkozi alebo aby ti davali spinal pri nom este viac zvykne vyletiet tlak
Ja som rodila sekciou kvoli tlaku 150/100, opuchom a zlej polohe a teraz trvam na druhej sekcii.
ja som mala silne opuchy noch vysoky tlak mala som ist cisarskym no nechali ma trapit na vyvolavackach 4 dni bola som hotova ☹ uz som pomaly odpadavala vracala aj tak ma nechali trapit ako hovado.cakam druhe babatko tak dufam ze porod bude lepsi.mam jednu super knizku od tety bylinkarki pomohlo vela zenam aby bol porod lahsi tak dufam ze to aj bude po tom prvom si to zasluzim 😢

@denisamilan ved sa opytaj gynekologa, neskor porodnika.