Čakám prvé bábo a bojím sa. Je pôrod taký zlý?
vsetko co som citala na internete a v casopisoch tak len veci strach mi to nahana.ja mam termin 10juna a moc sa bojim a co vi ostatne tehulki
neboj 🙂 mysli nato ze o styri-pat dni vyjdes z nemocnice s malym krasnym babatkom na rukach 😉
Neboj sa, treba si vzdy spomenut, ze kazdym momentom je uz babatko na svete a budes ho mat v naruci. Stres zbytocne brzdi porod. nie je to sice bezbolestne, ale neni sa coho tolko bat. Keby to bol az taky horor, zeny by nerodili, max nie viac ako raz za zivot. Treba sa sustredit na pokyny lekara a asistentiek, najma ale na seba a pocuvat svoje telo. Pokial je to mozne, pritomnost partnera robi hotovy zazrak. Taka podpora je 100x lepsia ako nejake lieky. Drzim palce, zvladnes to 😉
Ja sa pridam - cakala som, ze to bude strasne a nakoniec nic strasne neprislo. Porod bol pre mna krasny emocialny zazitok. A ked mi babatko polozili na brusko a ono na mna pozeralo, tak sa mi obratil svet 🙂
ahoj, kvalita pôrodu záleží od mnohých faktorov..... niekomu praskne plodovka a o dve hodiny má dieťa na svete a iné trpia 20 hodín v kontrakciách a nakoniec skončia cisárom.... nedá sa to zovšeobecniť....
ja som mala príšerný pôrod, dlhý, nekončiaci, bolestivý, ktorý skončil sekciou, ale dôležité je to, že som to v zdraví prežila a mám doma nádherný poklad.....
mysli na to čo bude po pôrode a na to nádherné stvoreníčko, na pôrod zabudneš.....
presne takto som sa bála ja, naštudovala som snáď tisíce vecí o pôrodoch. O to väčší strach som mala. Hlavne som sa bála , lebo som nevedela do čoho idem .A ked som to mala všetko za sebou , tak som si uvedomila že mám ešte väčší strach. Najprv to bolo z prvého kojenia a potom ked som mala malinkého doma , tak som mala strach či sa budem vedieť o neho postarať a prvej virózy ..... Neboj všetko bude supééééér.
@kleopatra1991 hned teraz by som s tebou menila.v tejto sekunde 🙂 ja mam sice za sebou len jeden porod,no rodit by som sla hned teraz a zajtra znova 😀 vobec sa porodu neboj,tes sa nan.vsak coskoro budes drzat v naruci svoj najvacsi poklad! bolest pri porode vooobec nie je to co som ja cakala.mna boli vsetko,mam velmi nizky prah bolesti,no mna porod az do finalnej fazy bolel ako bezne krce v bruchu,ktore mas ked nieco zle zjes.bola to sice silna,no tupa bolest.a trva to kratko a potom mas cas medzi kontrakciami sa rozdychat.uplna pohoda. a uvedom si,ze kazdou jednou kontrakciou si blizsie k drzaniu babenka v naruci. ja dufam,ze coskoro zas tehu budem a uz teraz sa na porod tesim.je fantasticke co zenske telo dokaze! ked ti pride kontrakcia,tak nepanikar,zavri oci a snaz sa ju vnimat,vnimaj ako nabera na intenzite,ako sa dostane do svojho vrcholu,ako ustupuje,vnimaj co to robi s tvojim telom.zeny robia najvacsiu chybu,ze sa same vystresuju pozeranim americkych brakov,ktore maju daleko od reality a potom ked pride prva kontrakcia,tak zacnu panikarit a kricat-vsak preco aj nie,vo filme zenska jacala,tak budem aj ja 😀 fakt sa treba dat do kludu co najviac ako sa len da.nelezat,prechadzat sa,ked si sadnut,tak na vecko,kde gravitacia zapracuje a babo sa bude tlacit dole. vo finalnej faze si zakric,uplne v pohode,hlboke aaaa,to pomoze .skus si sama pre seba zakricat doma aaaaa a vnimaj co v tom momente spravia tvoje svaly tam dole. 😉
porod nie je lahka zalezitost,no je velmi zvladnutelny pokial sa zena ukludni a nepanikari pri kazdej drobnosti.musis si uvedomit,ze ako vnimas porod ty,tak ho vnima aj tvoje dietatko.ono je spokojne 9 mesiacov v brusku a zrazu ho nejake tlaky tlacia von.a zpanikarena maminka mu velmi nepomoze.ste na to dvaja a na toto vela zien zabuda.vnimaju to len z pohladu seba ako rodiacej zeny,ale zabudaju,ze porodnym procesom si prechadza aj ich dietatko,ktore ho takisto velmi intenzivne vnima.vela zien sa boji prave fazy tlacenia,lebo si nedokazu predstavit ako sa cez tak malu dierku dokaze dostat tak velke dietatko.no z mojho pohladu to bola najlahsia cast celeho porodu.pride ti kontrakcia a ty zacnes tlacit. a tlacis tak silno akoby si tu bolest chcela pretlacit a zrazu si uvedomis,ze si v bode,kde ta uz nic neboli,lebo sa ta sila kontrakcie vyrovna sile tlacenia 🙂 zeny sa boja nastrihu,no s rukou na srdci ti mozem povedat,ze ja som nastrih necitila.len pocula 😅 ale necitila,len som si uvedomila,ze prave som bola nastrihnuta a to,ze to nebolelo ma tak strasne prekvapilo,ze som az tlacit prestala a tak ma museli upozornit,ze treba zas tlacit 😀 fakt,ja som sla k porodu s vedomim,ze vytlacili miliony predomnou,vytlacim i ja a snazila som sa pristupovat ku vsetkemu s kludom(iste mi pomohlo aj to,ze som rodila v noci a bol tam vacsi klud).porod mojho maleho trval vseho vsudy pat a pol hodiny🙂 neboj nic,zvladnes 🙂 hlavne sa nalad pozitivne a snaz sa to aj tak vnimat,lebo na porod svojho dietatka budes spominat cely zivot ,tak nech su to krasne spomienky 🙂 zelam ti nech to aj ty aj miminko krasne zvladnete,nech je to rychle a co najmenej bolestive a nech ste obaja zdravi 😉 byt matkou je uzasne-tes sa!!!!!
Kazda sa urcite aspon malinky kusocek boji,je to normalne-nevies co ta caka,ake to bude,clovek zostane odkazany na inych prave v tak dolezitej chvili,a pri tom vsetkom co citas,vidis v spravach,internet,ta niekedy az mrazi....
Kludne maj strach,ale nepanikar,ver si,vsetko dobre dopadne,na svete rodi denne miliony zien,v horsich podmienkach,bez pomoci lekarov,bez epi,a zvladnu to...
Nemysli na bolest a na to vsetko okolo,ale na babatko...ja ked som tlacila,som si v duchu vravela-este raz potlacis a bude tu,uvidim ju konecne,ako vypada,ci je v poriadku...
Ja som sa nebala porodu,skor som mala strach ci mala bude mat vsetko ako ma mat,ci bude zdrava a tak...
Bolest trva len chvilu ,ale ta krasa co prde po nom trva stale 🙂 Neboj sa.
prvy porod som myslela ze uz uz umrem ale to preto lebo som nevedela absolutne ako dychat co je podla mna najdolezitejsie pri porode, pri dalsich porodoch som sa stale pytala ci dobre fucim 🙂 a boli super vsetky bez epi a aky rozdiel 😀
neboj všetko dopadne super
ja som sa tiez bala, no zbytocne, mala som super rychly a lahky porod.
kazdy sa boji, aj ja som sa bala, ale nakoniec to vobec nebolo take strasne. v tej chvili, kym ide hlavicka von, tak to su bolesti, ale potom prislo uzasne uvolnenie a ochvilku na bolest zabudnete. a ja osobne som 1 hod po porode chcela ist domov, lebo mi nic nebolo. fakt vobec nic. takze strach je normalny, ale prehnany strach je zbytocny a radsej necitajte a zle skusenosti nepocuvajte. iste ze mozete mat aj tazky porod, ale verte mi, ze ked budete mat babatko uz vonku, budete spokojn,a stastna a na bolest velmi rychlo zabudnete.
pozri ja ked som sa pýtala švagrín tak mi odpovedali: čo ti budeme klamať, nie je to bez bolesti 😉 ale určite sa toho neboj, len sa zmier s tým že prídu bolesti a riadne. určite ťa nechcem strašiť, niet prečo. povedz si že miliony žien pred tebou to zvládlo. po pravde tie kontrakcie sú najhoršie (ja som ich mala po 37hodinách bez vody a jedla a bez riadneho spánku takže po každej som na minútu dve zaspala 😀 ) ale samotný pôrod nie je taký hrozný ako sa vraví - teda bolesť je ale zrazu pocítiš to o čom všade čítaš - ten tlak na konečník a vieš že si na správnej ceste a nech to akokolvek divne môže znieť tak ten tlak bol pre mna príjemný lebo som vedela že už to ide a dlho to trvať nebude a ten pocit ked som dieťa priam "vyplula" je neopísatelná ulava 😉
určite nemaj strach, nemáš mať prečo 😉 obavy alebo rešpekt určite hej, ved je to úžasná vec ked príde dieťa na svet ale strach nie. a ešte jedna rada, ak ti pomáha kričať aj krič a vykašli sa na to čo si kto myslí 😉 😀
ja som este nerodila a mam z toho tiez strach. Z neznameho, ze neviem ako to prebieha, neviem co robit, ako prekonat bolesti..
Ale dakujem Vam , vsetkym co ste sem pisali. Po precitani sa uz tesim, kedy budem mat babo v naruci 🙂
Este stale mam strach, ale uz prevladaju tie pozitiva a na nic zle uz mysliet nebudem. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Pôrod je nič. Výchova dieťaťa bolí oveľa viac..
nemysli na bolesť a ani nepočúvaj čo Ti kto hovorí...len sa zbytočne budeš stresovať...teš sa na ten malý zázrak..!!!Keď porodíš potom sa o tom porozprávaj 🙂
ahoj, mám za sebou 2 pôrody a poviem len tolko, že som nič krajšie nezažila. lahko je porodiť, no ťažko vychovať. Pozri sa okolo seba, kto má kolko detí .... Myslíš že keby to bolo take strašné, že by ženy mali viac detí? Vydržali to mnohé pred tebou a vydržíš aj ty. Bolesť príde sama od seba, ktorú neovplyvníš tak sa tým zbytočne nestresuj a užívaj si posledné dni tehotenstva. Ked prídeš z pôrodnice, potom už sa budeš iba okolo drobca točiť 🙂
moja skusenost: Zuby bolia stokrat viac ako porod 😀 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!