Čakám väčšie bábätko. Budem mať skorší pôrod?
Ahojte maminky,tehuľky, čakateľky 😉
Som v 36.týždni tt a podľa slov dr. čakáme "veľkého chlapa"-presnejšie o dva týždne väčšieho podľa ultrazvuku. Máte nejakú skúsenosť s tým, že keď je bábätko takto veľké,narodí sa o čosi skôr? Bojím sa,že môj dr. mi pôrod nebude chcieť vyvolať skôr, ja budem prenášať a bude taký veľký, že pôrod bude ťažký ☹
ja nemyslim, ze dieta sa nezmesti, do 40tt je jedno aka je vaha. Maternica je velmi pruzna ja som v nej mala spolu 6.8 kg deti a 2 placenty, 2 krat plodovu vodu. Dotiahli sme do 37.5tt. mam 165cm . Sestra mala tiez vacsie dieta, den po termine jej dali na vyber naplanovat sekciu alebo pockat na prirodzeny, zvolila sekciu.
odhad váhy-no netreba sa na to spoľahnúť, kvôli predčasnému pôrodu som bola v nemocnici dlho,vždy hovorili,že váha zodpovedá k danému týždni,potom zrazu pár dní pred pôrodom aby som sa šetrila,bude maličká/aby som vydržala ešte/no rodila som v 40-om týždni a malá mala 3950g a 50 cm.Prirodzený som mala pôrod. 🙂
Tiež mi na poslednom sone tvrdili, že malý bude mať nad 4500g, prenášala som 3dni a narodil sa s váhou 3770g 🙂 Takže nie vždy je všetko tak, ako sa zdá, nemusíš sa kvoli váhe zbytočne stresovať 😉
Ahoj, nemusíš sa báť 🙂 Moja dcérka vážila 4450g, narodila sa týždeň po termíne, rodila som prirodzene a to som mala 19 rokov 🙂))) Synčeka odhadovali tiež väčšieho, pôrod mi vyvolali o týždeń skôr a ešte bol ´´maličký´´ vážil 3900g 🙂 tak by som to kľudne dotiahla 🙂 A také väčšie bábätká sú hneď také chutnučké 🙂)))
Ahoj ja som mala dievcatko 53cm,4230g.S vyvolavackou ale uz by som to neurobila tak isto.Isla by som radsej na cisarsky.len ja som nevedela ze bude taka velka,povedali mi 3500g.epiduralku mi dali neskoro takze mi vobec nezabrala.10 dni po termine som s vyvolavackou porodila.od 6 rana a to nie postupne bolesti ale hned som dostala ako by som mala hned zacat rodit. a s tymi bolestami az do 11.15 hod.mala tym ze bola velka zostala zakliesnena v porodnych cestach.Ale dufam, ze to nie je vzdy tak a samozrejme ta nechcem strasit. Prajem vela stastia a dobre rozhodnutia.
Ahoj, moj maly sa narodil 3 dni po termine, mal 4460g, 51 cm, rodila som prirodzene, prve dieta a vsetko bolo uplne v pohode a rychlo. Porod bezbolestny, dufam, ze taky bude aj druhy , len to sitie stalo za to, kedze ma celu dotrhal. Vsetko bude ok, neboj sa. Lenze mne nikto nepovedal, ze mam cakat velke dieta, az ked ho odvazili, vsetci sa divili, preco na to nikto neupozornil, ked som bola prvorodicka.
kvoli tomu nie je skorsi porod ... mna na konci tehotenstva strasili, ze mam velke dieta a 3 dni po termine sa narodil tenky cervicek 😀
@lianka7 ahoj, my sme tiez cakali velkeho chlapceka, len skoda ze na to nikto predtym neprisiel iba my sme vedeli ze bude veliky, doki sa na to vysral, ale maly sa mi narodil o tyzden skor, chvalabohu, ani o den viac by som nevydrzala, nie je to pravidlo ale podla mna sa vypyta na svet skor, urcite prenasat nebudes, nas maly sa narodil s vahou 4220g a 51 cm, krasny velky chlapcek 🙂
Drzim palce 🙂
my sme podla doktorov cakali velke dievcatko a narodila sa v 40tt a mala 5080g a 52cm
nie urcite nie ,, ja som porodila po termine a nakoniec sekciou 🙂
Myslím si, že príroda si to zariadi sama 🙂 my sme tiež čakali väčšie bábätko a nakoniec sa podľa termínu narodil v 38. týždni, ale podľa znakov novorodenca povedali, že sa narodil v 40.týždni, teda vlastne na termín. A pôrod som mala bezproblémový, rýchly a dokonca bez nástrihu 🙂
prinajhorsom pojdes na cisarsky...maly mal 3990g a prenasala som 2 tyzdne a po vyvolavacke na 3 krat nie a nie ist vonku..tak som musela podstupit cisarsky.
A mame sa dobre a tiez vravel na ultrazvuku ze bude velky,no a co...ved ani my s manzelom nie sme mali.
mne tiez hovorili stale na sone ze je vacsi o tri tyzdne a aj bol...narodil sa presne tyzden pred terminom a mal 3930 gramov a 54 cm... ale nemyslim si, ze zakonite to znamena skorsi porod...
ahoj, ja som sice este len 16 ale velkost babatka je na 18 tt, takze tiez som zvedava co bude dalej. A tiez ma napadlo ze ci tym padom sa posuva aj porod...ale ako tak citam skusenosti mamiciek - mam pocit ze ked je babo vacsie je aj lenivejsie a nechce sa mu von 🙂
aj mne povedali ze budem mat velke babatko a bala som sa lebo aj manzel mal vacsie rozmery....ale nakoniec to dopadlo tak ze maly mal len 2930g aj ked bol o 2tyzdne skor...takze nemysli na to a ziadne strachy...
ja by som veľmi tým odhadom lekárov neverila. Ja som vraj čakala menšieho chlapčeka, ešte mi preto posúvali termín o týždeň, lebo bol vraj pozadu, v deň pôrodu mal mať 3300g, nakoniec mal 4320g a 54 cm. Takže takto je to s tými "odhadmi" 🙂 držím palce aby si to zvládla najlepšie ako sa bude dať, nelám si hlavu nad tým čo ti teraz hovorí doktor, určite by som nechcela vyvolávať pôrod z takéhoto dôvodu
aj mne povedali ze sme o dva tyzdne popredu,malinky moj v 28 tt mal uz 1503g,no veu obavam sa na aku vahu nam nas drobcek este do porodu dorastie 😲
Môj syn bol tiež podľa utrazvuku cca 2 týždne väčší a tiež som sa pýtala lekára že či sa náhodou nenarodí skôr...narodil sa 8 dní po termíne cisárskym - 3950g,
stara tema, ale dieta urcite by sa nemalo vyberat skor lebo ma vacsiu vahu. Vaha neukazuje ci je dieta donosene alebo nie, rodia sa aj 10kg deti v termine ktore maju cukrovku, nemohli by ich predsa vybrat v 30tt. lebo uz maju priemernu vahu. Maternica vsetko vydrzi, mama dvojicky vahu mali spolu 7kg pri porode, a vacsie deti by sa mali rodit cisarsky ale nemalo by sa mu vyhnut tym ze sa porodi dieta klasicky par tyzdnov skor.

Ahoj,môj syn sa tiež narodil neskôr a mal 4400g a 55cm.Už som mala zelenú plodovú vodu.Nemusíš sa obávať všetko bude ok. 🙂 😉