icon

Chcem rodiť cisárskym

teruska501
6. feb 2013

Dobry vecer chcela by som vediet vas nazor mam uz 5 rocneho syna a teraz som tehotna som v 5 mesiaci a chcela by som ist na cisarak no neviem ci je to dobre rozhodnutie mozte sa k tomu vyjadrit......dakujem 🙂

jerryjanka
6. feb 2013

ja som mala prvy pôrod dva v jednom ked som si odkrutila bolesti a ked už malo pomaly prisť na samotný pôrod tak akutna sekcia. druhy planovana sekcia. rýchlo som sa zotavila, bolesti boli ale nič extremne no vybrať si tak by som chcela zažiť ten pocit prirodzene porodiť

azbestica
6. feb 2013

@billam mala si tiez cisarak??? no asi na teba zabudli :D :D a to vsetky zeny takto dlho lezali? ja neviem o kolkej ma doniesli zo saly ale dcerka bola behom 15 min von

billam
6. feb 2013

@sirinka ja mam zo svojho pôrodu celkovo nočné mory...mne zabudli vytiahnuť placentu 😝...v noci o 20.00 som dostala ukrutne bolesti, pichali mi infuzku na stiahnutie maternice, ale nikto sa nevenoval tomu, že mam vypadnutu cievku /bola som nacievkovana/ a kopa krvi na posteli - ja som to necitila, kedze som bola po spinalke...az okolo 23.00 napadlo sestricku pozriet, koľko mocu odtieklo do sacku - a tam nic...odkryla paplon a vykrikla - kopa krvi na posteli...dobehol lekár, treskol mi päsťou do brucha - videla som všetkých svatych!!!...a dodal, že uz to bude ok...dali mi lieky na spanie - zaspala som a na druhy den, ked má postavili a učili chodiť - zrazu na chodbe som nieco divne zacitila - začala som sa otvárať odspodu, myslela som, že ide dalsie dieta...na zem mi vypadla placenta...to si mala vidiet ten chaos - Chicago hole moze ist do kelu...nositka, sono...no hrozné!!!

billam
6. feb 2013

@azbestica hej, mala...a uz nechcem nikdy viac!!!...ja neviem ako dlho lezali druhe, bola som na izbe s inými diagnozami, lebo vtedy malovali sestonedelie A a na B-cku bolo plno, tak má fukli na gynekologiu.

slady
6. feb 2013

@billam mam podobny zazitok, mne zostal kus placenty dnu - po dvoch hodinach po porode ma vyserila sestricka, a zistila zvacsenu maternicu tak strcila prsty az do maternice a z tade sa tolko krvy vyvalilo ze moj frajer skoro odpadol 😀 potom este prisiel druhy doktor, urobil to iste, samozrejme cez vsetky tie stehy mi svihol do msternice hadam celu ruku, ja som sa skriabala na stenu od bolesti- horsie ako porod, zase kopa krvi, potom chicago hope - chaoz panika na operacku a cistit a potom transfuzia lebo som im tam skoro vykrvacala 😀 ale na kontrole po sestonedeli dokina zistila ze to bolo vsetko kvoli myomu - kus placenty mi prirastol k stene maternice. ale zabudnut na placentu to je kardkor, to kde su taki profesionali??

billam
6. feb 2013

@slady no to si tiez mala teda des 😝...ja som si na dlazke prezrela anatomiu placenty 😕 ...našťastie vypadla cela, vyzeralo to ako obrovská kuracia pecen....nemuseli ma čistiť, ale nabuchali ma krvou...rodila som v BA na Antolskej.

sirinka
6. feb 2013

@billam prosim ta kde si rodila?
Ja som v noci sestricku donutila precievkovat ma, lebo som mala ukrutny pocit na mocenie...ja som skutocne prezivala paniku, ze mi praskne mocak a so mnou je amen....nakoniec to boli velke zrazeniny, ktore mi vnutri tlacili na mechur a kedze ja som bola cela napata, mala som stiahnute svaly panvoveho dna po leziacky nesli von... Tiez nikomu neprajem ten pocit, ked uz som bola celkom vycerpana od strachu, bolesti, unavy a velkej straty krvi tak sa mi telo trochu uvolnilo a vtedy to zo mna vypadlo.... A tak sa mi ulavilo aj na dusi.... Ale toto bola a je moja nocna mora... To bol moj druhy CR a po tom zazitku uz nechcem ziadne dalsie tehu.....

lauralara
6. feb 2013

ja som sa nastavila a strasne sa tesila na prirodzeny porod, odisla voda, zacali kontrakcie, otvorila som sa na 4 cm a dalej ani mm, kontrakcie silneli, ozvy zoslabovali, akutny cisarsky rez, boj s casom, bola som uplne mimo ale tie pohlady zdesene okolo mna mam stale pred sebou, nacievkovali ma, v hodine dvanastej malu vytiahli. Mala omotanu snuru tak, ze ju vobec nepustila do porodnych ciest. Skutocne nasledujuci den vstavanie a kazdy pohyb bolestivy ale pri dietati treba fungovat, co stazuje rekonvalescenciu. Sitie nevyslo najlepsie, niekolko dni som mala zapal v rane, v den ked ma prepustili z porodnice sa mi na kusku otvorila rana, doslova mi z nej vytekalo, na druhy den som musela ist na osetrenie a tyzden sa starat o ranu, po vyse 2 rokoch stale ma boli jazva, citliva na teplo - chlad, necitlivost okolo rany a esteticky nieco uplne hrozne, jazva je tmava, hruba a vobec nebledne. Moj gynekolog mi povedal, ze dokonca mozem mat zrasty ked mam stale bolesti a je to nepekne zahojene. Urcite by so sekciu brala ako nutnost zo zdravotnych dovodov, ci komplikacii pri porode a nie ako moznost vyberu sposobu porodu. Ta jazva mi stale pripomina tie hrozne bolestive dni a ostalo mi velmi citlive a bolestive nepekne miesto na tele, ktoreho sa uz nezbavim... Drzim palceky pri porode, nech prebehne hociako, no najlepsie pre teba 🙂

sirinka
6. feb 2013

@slady
@billam takmne po vaginalnom porode doktor tiez rukou pomohol placente a cele to skontroloval... Ale zabudnut celu placentu pri CR.... Bol ten doktor triezvy? To je nonsens... Ja som si v tomto bola ista, mojmu doktorovi som stopercentne verila... Vsetky tri porody sa postaral ukazkovo....

billam
6. feb 2013

@sirinka mala som rizikové tehu aj pôrod - mala som preeklampsiu...pri porode boli dvaja lekári - moja zazmluvnena a primar...on rozrezal, porodil a odišiel...moja lekarka zasivala...aj s placentou vo mne 😝

sirinka
6. feb 2013

@billam a este si ju nezmenila?

sirinka
6. feb 2013

@billam jaaaj teraz mi docvaklo, ze slo len o zazmluvnenu doktorku, predpokladam, ze to nie je tvoja gynekologicka....

billam
6. feb 2013

@sirinka tomu ver, že nie 🙂...od pôrodu som ju nevidela...a dufam, že ani neuvidim...brrr

lauralara
6. feb 2013

@billam mohla by si napisat jej meno, koho sa vyvarovat? tiez som rodila na Antolskej, nech viem, ze ak bude nabuduce, tak ku komu neist

sannussi
6. feb 2013

Super sa to cita, ked clovek nema na vyber a musi ist rodit sekciou. 😕 Samy optimizmus... 😀

lauralara
6. feb 2013

@sannussi ak ta to povzbudi, co poznam kocky s planovanou sekciou, nemali problemy, mozno pri akutnych sekciach predsa len trochu zlyhava ludsky faktor pod naporom stresu ;)

sasa31
6. feb 2013

Ahoj, ja mám za sebou cisársky a bolesť ( jazva )cítim aj po roku ☹
Pôrodník mi odporučil sekciu vzhľadom na veľkosť dieťaťa.
Viem,že mamičky rodia aj väčšie deti ale máme v rodine už postihnuté dieťa,ktoré mu zatlačili hlavičku pri pôrode,tak som pristúpila na sekciu. Ale si myslím, že pri spontánnom pôrode je tá bolesť nárazová , behom určitého počtu hodín prejde a mamička je skôr pripravená sa venovať dieťaťu a aj sebe. Pre mňa bolo neskutočné ležať 24 hodín nahá na posteli pod paplónom, v bolestiach , nemohla som nič ...len bezmocne sledovať synčeka ako mi ho zase berú preč ☹
Aj potom som bola dosť dlho obmedzená v pohybe a teraz som rosnička prvej kategórie, jazva bolí,štípe, svrbí vždy ked sa mení počasie ☹ pre zdravie dieťaťa žena podstúpi všetko !!!

sannussi
6. feb 2013

@lauralara vidis, to mi nenapadlo, ze to moze byt sposobene aj tym... Si ma potesila trosku po vsetkych tych negativnych komentaroch. 🙂

lauralara
6. feb 2013

@sannussi tak super, dokonca niektore z nich si SC chvalia, ze inak by ani rodit nesli, len ako vravim, planovany cisarak bol asi dobre naplanovany ;), hlavu hore a vela stastia ;)

maca_p
6. feb 2013

@billam
@slady pocuvajte vy dve, kvoli vasim hororovym sekciovym zazitkom mi zhorel v trube plech mafiniek na zajtrajsi ranny karneval v materskej skolke 😀 ha, co ja teraz? uz sa mi nechce zarabat dalsie cesto... a furt si hovorim, ze najskor si spravim co treba a potom odpadnem ku kompu...

@sirinka cievkovanie som pytala aj ja, ja som sa po leziacky nemohla uvolnit a vycurat sa. psycho... na dalsi porod som nastastie bola v inej porodke, kde cievku zavadzali na 24 hod. ale ked ma na druhy den postavili, tiez som si myslela, ze vsetka krv zo mna vytiekla. sla som po chodbe a tehotne, co sli na prehliadku porodnice skoro poodpadavali 😀

billam
6. feb 2013

@maca_p kašli na to, kupis v tescu 😉...jasne, že nie take dobre, ale aspoň nieco bude.

ela2710
6. feb 2013

@teruska501 ja som mala prvy porod tazky - kliestovy, ani si nechci predstavit, ako som sa ja bala druheho, nenormalne, chcela som cisarsky, pri prvom porode mal maly 3750 g 50 cm a ja stihlunka - uzka panva, maly sa zasekol v porodnych cestach, lekar vravel, ze treba rychlo kliestami, aby sa nezadusil, nakoniec vsetko dopadlo dobre, sce som bola pozasivane doslova vsade ale hlavne bolo, ze maly bol v poriadku a ja som sa z toho rychlo dostala, ked som zistila, ze cakame druhe babo, tak sa panika stupnovala, co ak bude zas take velke...stale som snivala o cisarskom, ked som sa do nemocnice, povedala som lekarke co a ako bolo pri prvom, povedala, ze kedze mi uz odtiekla voda a hlavicka je zostupena, musim uz len prirodzene, chytila ma panika, chcela som epiduralku, lekarka povedala, ze uz mi ani nestihne zaucinkovat, bala som sa, prisaham, ze ani ten klystir mi vlastne nebolo treba 😅 ale na koniec som bola na seba hrda, porod bol perfektny, uplny opak prveho, malinka mala dokonca 3850 g a porod bol ozaj lahky, prisla som o 23:00 s tým, že mi doma odtiekla voda a malá bola na svete 00:40, samotny porod trval par minut, sustredila som sa jedine na to, ze ju uz chcem mat pri sebe 🙂 a bolo to rýchle, až tak rýchle, že keď moja mama pribehla strážiť Tomáška, a muž utekal za mnou do pôrodnice, pôrod už nestihol, ale bol s nami az skoro do 4-tej rána, sestrička nám dovolila si vychutnávať malú, kedze ine porody nemali 🙂 potom som bola spokojna, zeny co mali cisarke tam museli ostat dlhsie, sitie ich bolelo, nemohli poriadne chodit, kojit, atd. ja som si už ráno o desiatej hned po vizite a ranajkach ziadala malu presunut z novorodeneckeho ku mne na izbu, sice sa mi samozrejme nechodilo hned super, ale chcela som ju mat pri sebe, pre dobry rozbeh kojenia, totiz pri prvom porode mi maleho doniesli na izbu az na treti den a nosili mi ho dovtedy na kojenie velmi sporadicky, raz za 3 hodiny, raz za 4, niekedy cez noc vobec a ja ako prvorodicka som sa nevedela branit a trvat na svojom, takze sa nam zial kojenie vobec nepodarilo, ale pri druhom som sa uz nedala odradit nicim, malu som si hned ziadala na izbu a prikladala som ju vzdy ked chcela.aj kazdu hodinu a kojime stale 🙂 takze ak si mala prvy porod tazky, mas nan zle spomienky, druhy moze byt o to lepsi 😉 ja si vravím, že bol za ,,odmenu" za ten prvy, a aj malá je stále vysmiata 🙂

muca1212
7. feb 2013

@teruska501 podľa mňa je to velmi individualne. Každá znáša bolesť kontrakcii inak a inak bolesť po sekcii. Ja som zažila 15 hodín brutal kontrakcii a nakoniec to skoncilo CS . Zotavila som som sa v pohode do pár dni. som behala po nemocnici sviznejsie ako niektoré maminy po prirodzených pôrodoch. Druhé bolo tiez sekciou plánovanou a zase v pohode . Kontrakcie boli pre mňa oveľa horšie ako pooperacna rána, takže neodcudzujem výber sekcie. Tiež si myslím ze pre babo je to menej stresujúce s bez možných komplikácií.

gabusa1975
7. feb 2013

@muca1212 toto je presne aj mój pripad,nekonecne kontrakcie,otvorena na 4cm,Prostin,pichnutie plodovej vody,sekcia pi 12hod,kedze som mala celkovu anestezu na druhy den som uz mohla na nohy,bolest znesitelna,zazila som uz aj horsie.Hlavne,ze syncekovi sa nic nestalo.

kveta
7. feb 2013

@teruska501 Verim na instinkt zien v tychto veciach. Ked si pozries pribehy zien, co umreli pri pritodzenych porodoch, casto sa docitas, ze prosili o cisarak.

Z viacerych dovodov som sa rozhodla tiez pre cisarak. A na sale sa ukazalo, ze pritodzeny porod by moja maternica nezvladla.

Takze ak chces cisarak, chod do toho.

cecil36
7. feb 2013

Po cisaraku som bola rychlejsie fit ako po laparoskopii zlcnika. Po 48 hodinovom prvom porode a naslednej resuscitacii dietata som druhy krat volila sekciu. A keby rodim este raz, tak to bude opät sekcia. Rychlejsie zotanevie, menej bolesti a ziadne kpmplikacie dietata. Ale je pravda, ze na CR by som sa nezverila komukolvek, mala som zaz,luvneneho spickoveho operatera 😉

katrenka111
7. feb 2013

No ženy podla mna len tak sekcia bezdovodne je najväcsia blbost, ved predsa prirodzený porod je najkrajsi aký može byt a najlepsi aj pre dietatko.....
Ja som cele tehu bola v tom že budem rodit prirodzene, no prenasala som , neotvarala som sa a este mam problemy s krvou tak jedneho dna na poradni som skoncila hned v nemocke že sekcia musi byt bola to nocna mora a tie bolesti po tom neprajem nikomu, pol roka som sa zotavovala boli to najvätsie bolesti ake som mala, mala som spinalku a pocas sekcie som vse citila take hnusne tahanie, pichanie, palenie , rezanie......a maleho som ani len nevnimala, takže asi by bola lepsia celkova anesteza....potom problemy s rozbehom laktacie ..... takže sme sa natrapili s malým ale zvladli sme to......
Ale len tak pre nic za nic že sa bojite rodit prirodzene a nemate problemy tak naco si vynutit sekciu nechapem.....
A ked už vždy si žiadajte nech vam babo priložia na telo.....

katrenka111
7. feb 2013

@cecil36 aj ja som mala zazmluvneneho spickoveho a dopadlo to nie moc dobre....

stanislavao
7. feb 2013

neodporucam si vybrat sekciu, ked nieje nutna. je to operacia a bolesti a hojenie je niekedy velmi tazke. je pravda, ze aj klasicky porod moze byt tazky a moze byt zena vela sita, ale to nikdy dopredu neviete. ja som napr. mala porod bez komplikacii, jednoduchy, ziadne strihanie, trhanie, sitie a hodinu po porode som povedala, ze mozem ist domov, lebo mne skutocne nic nebolo. sekciu som mala druhy porod, indikovany, lebo bol zle otoceny a poviem vam, nikdy viac. tie bolesti priserne 3 tyzdne boli priserne. vtedy som si hovorila, ze radsej 3 porody normalne, do vody, ako jedna sekcia. urcite neodporucam.

gzzzl
7. feb 2013

@billam Jezisi Maria!!!! tak tomu hovorim horor :(((( to je strasne, aky su niektory lekari alebo sestry nekompetentni.... a stale sa len opakujem, klobuk dolu pred kazdou zenou, co rodila...ktorymkolvek sposobom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!