icon

Chcem rodiť cisárskym

teruska501
6. feb 2013

Dobry vecer chcela by som vediet vas nazor mam uz 5 rocneho syna a teraz som tehotna som v 5 mesiaci a chcela by som ist na cisarak no neviem ci je to dobre rozhodnutie mozte sa k tomu vyjadrit......dakujem 🙂

sirinka
7. feb 2013

@petra8786 tak ked preventivne cisarsky, sup sup prihlasit sa preventivne aj na chemoterapiu 😉

petra8786
7. feb 2013

🙂)) tak ked to bude treba nexcem predsa zomriet 🙂

sosovica
7. feb 2013

Precoooo cisarom?je to hrozna bolest a nieje nad pocit ked si to odrodis vytlacis babatenko a prilozia ti ho hned k prsniku a hned ho uvidis ako pri cisarskom si ukratena o tieto nezabudnutelne chvilw......som po cisary ale nikdy viac by som tak nerodila uz len kvoli tomuto a hlavne kvoli tym bolestiam rane ktora sa aspon u mna velmi dlho hojila.....

zonjushe
7. feb 2013

@petra8786 asi nemas vela nastudovane o prirodzenom porode..usudzujem to z tvojho nazoru, ze cisar je pre dieta lepsi ako prirodzeny porod..ano, v pripade komplikacii..inak urcite nie..preco vsetky nerodime cisarom, ked je lepsi pre dieta???

lulka12
7. feb 2013

@teruska501 http://baby-web.topky.sk/clanky/a3573-Rizika-ci...

Možno ti to niečo povie . Názory odborníkov nielen mamičiek.

sirinka
7. feb 2013

@petra8786 takze cisarsky odporucas aj ked nie je treba, ale pri tak zavaznej diagnoze si ochotna cakat, kym bude treba... Preco proste nenastudujes vsetky dostupne lekarske zakroky a nepodstupis ich preventivne?

dandulina
7. feb 2013

Ja som od zaciatku chcela rodit prirodzene..hrozil mi cisarsky koli tomu, ze som sa pomaly otvarala, ale robila som vsetko preto, aby som rodila prirodzene!..vela som chodila..telo sa mi po porode velmi rychlo davalo do kopy..brucho po porode som skoro ziadne nemala a pohotovo som sa vedela hybat a chodit..co teda bola ozaj vyhoda..moja sestra mala dva porody. Jeden prirodzeny a druhy cisarskym koli vysokemu tlaku..nemala na vyber. Povedala mi, ze radsej sto krat prirodzene ako cisarsky..dost dlho ju to bolelo a nemohla sa ani vystriet riadne..takze urcite dobre zvaz..rozhodnutie je na tebe

slady
7. feb 2013

@maca_p booze jeden hemoroid je tam toho, to uz sa ozaj neda porovnavat s jazvou po cisarskom...

maca_p
7. feb 2013

@slady ale nooo 😀 jazva neboli, kdezto ten hemorodak zostane az kym clovek nejde pod noz 😎

samozrejme odlahcujem temu 🙂

viete co, ja kym som nesla na prvy porod, tak som bola hrrr do prirodzeneho, aj nemocku s vanou som bola obkuknut. az kym ma nehospitalizovali na rizikovom. taka som tam bola zdepkovana nemocnicnym systemom, ze mi to zostalo dodnes...

slady
7. feb 2013

@maca_p aj ja som zdepkovana nemocnicnym systemom, preto som najradsej ak s nim mam co najmenej spolocneho 🙂 a vobec, ja mam s mojim hemorodakom velmi blizky vztah, povedala by som ze priam intimny :-P

maca_p
7. feb 2013

@slady taaak to ti verim 🙂

slniecko77
7. feb 2013

@petra8786 ale to, ze TY si myslis, ze cisarsky je lepsi pre tvoje dieta este neznamena, ze to musi byt pravda 😉
..skus si pozriet toto:

https://www.youtube.com/watch?v=3bOcT2qZNto

..a este je noho inych dovodov preco by som cisarsky rez nechcela absolvovat, samozrejme len v pripade ohrozenia zivota mojho dietata a mojho

veronika1306
7. feb 2013

@teruska501 Ahoj ja sa tiez pripajam ja teda neviem ale tiez sa pripajam ku vacsine najlepsie a najprirodzenejsie je rodit normalne nie cisarskym....a viem o com hovorim lebo som zdravotna sestra a dokonca ja sama som rodila cisarskym a velmi mi to chyba ze ked sa maly narodil neviem ako plakal nepocula som ho muselo to byt nadherne naozaj bola som ukratena o tie prve minutky s malinkym......a presne ako pisala vacsina je aj tazsie zotavenie po cisarskom lebo si na JIS teda aspon ja som bola 2dni male ti donesu len tak 2krat za den ukazat.....a bolesti v raner su hrozne ledva sa mozes postavit ani sa poriadne otocit ani lezat ani sediet ani chodit mas pocit akoby sa ti isla rana roztrahat a vyberanie drenu uuz ani nehovorim a cievkovanie pre samotnym cisarskym uff....ja keby som mohla vratit dobu a maly by sa nedusil urcite by som nechcela o cisarskom ani pocut ale ja som jednoducho musela ist cisarskym......naozaj ak nemusis a nemas nato indikaciu tak rod normalne....je to operacia podobna vyberaniu maternice veeeeelka operacia

maca_p
7. feb 2013

@veronika1306 preco porovnavas hysterektomiu so sekciou? to prve je nezvratny zakrok a po sekcii mozes mat dalsiu sekciu a dalsi podorod, alebo dalsiu sekciu...

veronika1306
7. feb 2013

@maca_p ja som nechcela porovnavat ja som napisala ze cisarsky a hysterektomia su velkostou rovnake a nebezpecne operacie aj ked je sa cisarky nazyva porodom predsa je to operacia...chcela som to len prirovnat nechcela som tym nic neznacit......

hradnapani
7. feb 2013

@teruska501 ak si sa trapila, tak je pochopitelne, ze mas obavy, ale pises, ze mas znameho lekara - takze mozes mat ovela krajsi porod ako ten prvy. Ja by som dobrovolnu sekciu nechcela hlavne z tychto dovodov: zobrala by som svojmu dietatu sancu na normalny, prirodzeny vstup na tento svet, ktory je sprevadzany aj jeho usilim dostat sa sem a hlavne, mna by na tom najviac mrzelo to, ze svoj prvy den ci viac stravi v opatere cudzich sestriciek, a nie pri mame, pri svojej "istote"...

tinushka13
7. feb 2013

Kočky ja keď som išla pobalená do pôrodnice, rázne som odmietala sekciu. Chcela som sa stať takou tou "skutočnou maminkoou" a porodiť si dcérku. Do pôrodnice som prišla v utorok ráno po odtečení plodovej vody. Musela som si počkať na kontrakcie a otváranie.. zatiaľ sa nedalo nič robiť, tak ma ubytovali na čakačke. Čiže na chodbe kde boli 3x saly na pôrod a jedna sála na sekciu. za ten čas čo som sa tak zdržiavala som si vypočula toľko pôrodov o koľko sa mi ani nesnívalo.. 😀 niektoré boli naozaj krásne a ja som tam čakala na ten krásny plač 😉 no potom prišla mamička čo bola trochu bolestivá a bez EPI a ja som dostala šok. Strašne som sa zľakla, rozplakala a tak som sa zablokovala na pôrod. Mala som neskuočný strach.. obavy.. chcela som odtiaľ utiecť. nakoniec po 24 hod e minasadia vyvolávačku pretože absolútne žiadna zmena stále zatvorená na 100 zámkov.. z vyvolávačky som sa pogrcala priamo na sále.. tak ma presunuly na sekciu. Bolo to pre mňa vykúpenie. a môžem povedať že smom si sekciu fakt užila 😀 čo radím po sekcii? maximálne sa hýbať..toľko koľko telo dovolí a premôcť sa. Ja hneď ako som precitla po spinalke som sa pokúšala prevrátit na bok. aspon na jeden. po 12hod som sa postavila. a verte či nie. na druhy deň som chodila po chodbe.. večer to už bolo OK a ten ďalší deň som ani nevedela že som mala nejakú sekciu. Ale to rozcvičovanie.. to bolo preklínanie a stonanie.. ale dcérka ma hnala vred.. Tak keď som to zvládla ja.. tak to zvládne už každá maminka .. 😉 ( samozrejme tento môj zážitok neznamená že teraz propagujem alebo odporúčam sekciu, snažím sa len povzbudiť mamičky , ktoré napr. nemajú na výber.. )

simcika
7. feb 2013

Môj názor je podobny ako ma hradnapani: je veľmi dôležité ako príde dieťa na svet, to že už v tvojom brušku má vlastné emocionálne potreby a má tak život v tebe, zaslúži si prísť na svet cestou, ktorá bola matke určená. Je jasné, že sa sa obávame čo bude keď bude, a všetko by sme si naplánovali a najradšej bolesť a ďalšie útrapy spojené s pôrodom odkopli a venovali sa radšej bábatku. Ale živiť seba a dieťa úzkosťou z budúcnosti je veľmi pre dieťa stresujúce. Dieťa zdravé, zdravej maminke ( nedajbože nastanú komplikácie - tak až vtedy nech zasiahne lekár a sekcia) sa " vie" narodiť.
Ja som rodila dlho, bolesti boli, ale vedela som že každá minúta ma len 60 s,, že všetko má to svoje..žiadné bolesti som po porode nemala...Nie je to len o tele ale aj duševnom ( alebo možno povedať duchovnom) rozpložení maminky a teda aj dieťatka. Pripraviť sa na bolesť, ale hlavne sa tešiť na nový život. Lebo bolesť, či utrpenie nie je zaujímavé ale čo z neho urobíme, povedal niekto múdry 🙂

tinushka13
7. feb 2013

@kalifa28 z toho si nič nerob.. ani ja som nezažila prirodzený a mám pred ním taký strach, že radšej budem sedieť u zubarky celý deň. Aj keď veľmi by som chcela zažiť..príde mi to také, akoby som si splnila svoju ženskú povinnosť.. alebo niečo také. V podstate aj trochu závidím mamičkám že rodili a videli to krásne bábatko.. ale proste po mojom zážitku to nepôjde.. aspoň nie teraz v tejto dobe.. možno o dva roky na to zabudnem a pôjdem prirodzene. ale teraz strikne NIE.. ☹

petra8786
7. feb 2013

ok..to bol moj nazor ma nezjecte..nemyslela som to zle....zazila som cisarsky..nic to nebolo...dva tyzdne po nom som uz bola fit..mesia po som cvicila a hlavne babo je zdravee

simcika
7. feb 2013

@petra8786 ako že dnej nejde o to, že čo je prirozdené? a co má isť? Prepáč, ale aj chemo nie je vždy za rovankých okolností a mnoho krát si ľudia pomôžiu tak že sa prebudia duchovne. Chemo, keď je už vysoké štádium asi ani nepomôže...o tom som ale nehcela.Chcem len povedať, že to všetko: rýchlo, šup, šup nie len čo sa týka pôrodu ale celého fungovania spoloč. ma dostáva zakaždým do údivu. Prepáč, ete raz na moje pobúrenie- udivenie 🙂

petra8786
7. feb 2013

ja som aj tak neni za chemoterapiu to bol žart..pre mna je chemi čisty jed...ja som za cisarsky koli dietatu..koniec....moja gyn mi vzdy hovorila ze sekcia je pre deti lepsia aj preto si ju davaju vsetky skoro celebrity robit....no neviem dala som na nu

petra8786
7. feb 2013

no napr ockovanie deti..je prirodzene???a ockujete rad za radom

kalifa28
8. feb 2013

@tinushka13 ja si z toho nič nerobím... mamou ma urobili ine veci, nie to, že som porodila 🙂 to, čo príde po porode je už trochu iná káva, preto ja nefičím na nejakom porode, skor sa na to snažím čím skor zabudnut (myslim tým tu bolest) a pamatat si len to prijemne 🙂 a dve také prijemne spinkaju teraz vo veldajšej izbe a odkedy su s nami na svete, ma už nemožu nejaké vyrývačné matky na mk rozhodit....

suz2
8. feb 2013

@petra8786nedá sa mi nereagovať...nerozumiem, v čom môže byť sekcia pre dieťa lepšia... ja osobne som rodila cisárskym a nebolo to lepšie ani pre mňa, ani pre malého.... ver mi. dlho nám trvalo, kým sme sa s malým zžili, pre nás oboch to bol evidentne šok..a najmä pre Miška. podľa mňa prirodzený pôrod je najlepší pre dieťa aj pre matku /ak nie sú zdravotné dôvody na sekciu/, je to prirodzené, tak to zariadila príroda. a podľa mňa aj zážitok z normálneho pôrodu je niečo úžasné a veľmi ľutujem, že som nerodila normálne. jasné, je Tvoja vec, ako budeš rodiť a každopádne držím palce, nech všetko dobre dopadne...ale keby som mohla, ja by som určite chcela rodiť prirodzene

petra8786
8. feb 2013

este raz to je moj nazor,ale keby mozem tiež si xcem vyskusat normalny porod ale zo zdravotnych dovodov som zatial nemohla,len sekciu...tak vam moj dalsi nazor poviem trebars po normalnom porode..ja len ze ten cisarsky bol pre mna rychly,myslim ze cely porod aj so zašivanim trval 15 minut,a zotavovali sme sa rychlo aj mliecko hned tieklo a maly bol uuplne v poriaku...nezanechalo to na nom ziadne stopx,prave naopak....hned sa prisal na prsnik a boli sme radi,ze je vsetko ok

slady
8. feb 2013

ok, maminy, ktore sa rozhodnut nemozu toto si necitajte, ale pre tych co sa rozhoduju dobrovolne o sekcii, vyguglite si napriklad CR and asthma alebo CR and atopic dermatitis (atopicky ekzem) a najdete x materialov poukazujucich na vztah tychto veci a osobne ani guglit nemusim a vidim to okolo seba. deti po CR maju vacsia riziko astmy, atopickeho ekzemu a inych pliag prave pre to, ze sa nedostali na svet prirodzenou cestou, podla toho co som sa docitala vedci sami nevedia preco to tak statisticky vychadza ale domnievaju sa, ze by mohlo ist o prenos bakterii z brusnej dutiny tela matky na novorodenca, k comu by pri prirodzneom porode nedoslo, kedze tam nedochadza k tak rozsiahlemu poruseniu tkaniv brusnej dutiny. a ktovie co vsetko este nevieme...

slady
8. feb 2013

a namiesto CR si dajte do googlu ceasarean section samozrejme 😀

slady
8. feb 2013

"Here’s the cesarean-asthma theory in a nutshell: we evolved right along with the bowel germs we acquire during a vaginal birth, and when unusual germs like C. difficile show up instead, our immune system doesn’t like it. A low-grade, long-lasting bowel inflammation directed at these intruders can begin right after birth and last for years. To make an extremely long story short, that inflammation can make it easier to develop asthma, atopic dermatitis, and possibly other inflammatory diseases later on – even diabetes and obesity."

kveta
8. feb 2013

@slady Prejdi sa popred skolou pre telesne postihnutych alebo mentalne retardovanych. Vela deticiek by tam nebolo, keby isli na svet cisarskym rezom a nekriesili ich pridusene po prirodzenom porode. Oproti tomu je astma pohodicka.