icon

Chudnutie kojením

teduazemer
30. nov 2017

Ahojte baby..Trošku sa nudím a tak si robím taký mänší prieskum ohľadom Vaších skúseností s chudnutím počas kojenia 🙂 Viem,že každé telo je iné ale zaujíma ma to či ste takto niektoré naozaj schudli..Koľko ste mali kg keď ste šli rodiť,koľko ste nechali v pôrodnici a či sa Vám nasledovne podarilo schudnúť práve tým kojením 😁 Ďakujem za Vaše odpovede ..Som len zvedavá 💁🏽

zuzana247
3. dec 2017

@teduazemer aj ja som pribrala po polroku od kojenia 3kg. Po porode z 84kg na 75kg po 4dnoch,po mesiaci 72kg ako pri otehotneni. A teraz bude mat maly rok,stale kojeny a ja 75kg 😀 vsetko mi je male ide ma uchytit,ale ked ja byvam tak hladna,ze by som zjedla aj slona. Takze hadam raz schudnem,ale kojenim to isto nebude 😀😄

teduazemer
autor
3. dec 2017

@malasandrika Nehovorim,ze to bude prvorade co budem riesit..ze to bude dolezitejsie nez moja dcera..ale ro ako sa citim teraz je hrozne..Vycitky po sladkom ma neopustaju..snazim sa aj tak kontrolovat a neprehanat to a aj napriek tomu priberam ..Ja som z toho ako tak vonku,ale z tohto je vonku clovek vzdy len jednou nohou podla mna ..Aspon niekto kto ma chape 🙂 Drzim palce nech tych 5kg ide lahko 😘

teduazemer
autor
3. dec 2017

@zuzana247
Fasa 😂😂 Tiez mam ten pocit,ze v porodnici necham "až" 4 kila😂
Niektore zeny schudnu ked prestanu kojit🤔Este mas nadeeeej😅😅😅

malasandrika
3. dec 2017

@teduazemer súhlasím, vždy do toho môže človek opäť spadnúť. Úprimne, keď vidím svoju dcéru, poviem si, že za tie kilá to stálo, len na ten zadok sa už ťažšie pozerá 😄😄

sivypegas
3. dec 2017

@teduazemer tak budcrada,ze si otehotnela.A neboj sa,ked budes mat dieta,uz postava pojde bokom,budes sa trapit kojenim,mam mali mlieka,dieta reve a pod.Len to nevzdaj na zaciatku a nedokrmuj UM,lebo tak sa straca mlieko.Kojenim schudnes prirodzene,nie naraz.A preto ani z pohodlnisti a aby dieta nerevalo UM nedavaj,jedine ak by ti chudlo alebo nepdiberalo,vtedy ina moznost nieje.Neboj ja som mala tiez 45kg a celt zivot som riesila posravuba spiry a aj v tehu.Ale prichidom vabatka sa zmenia hodnoty a na didtovanie a sport nidje ani cas.A schudla som krasne kojenim,aj sa konecne nazerem🙂

sivypegas
3. dec 2017

@teduazemer a sranda ale vsetky tieto dietujuce zeny,vratane mna aj pocas tehu myslia ako schudnu🙂No ja som si cez tehu kazdy den vravela,ze po 600nedeli idem behat a mala ma 10m a doteraz na to cas nebol,fakt,.Ale ja malu uspavam kazdy den na rukach a pritim automaticky drepujem a stehna krajsie ako pred tehu mam🙂Dokonca v lytkach,kt mam hrubsir som dala dole 3cm a to som z lytiek nikdy,ani dennidenym 7km behom neschudla.Veru zaciatky materstva boli tazke,mala nespaka,revaka,tak som s nou cely den od rana,do vecera na fitlipte prehookala a tiez ma sralo kazdy den,ze ziaden pihyb pri nej nemam,lebo ona ani v kociku nechcela byt.A vidis aj bez sportu a diet to kohenim a uspavanim slo🙂 A to ty mas mini brucho.Ja som mala strasne,velke brusko,taku loptu vpredu ale krasne🙂

teduazemer
autor
3. dec 2017

@sivypegas Ja UM nechcem vobec..velmi sa toho bojim,ze nebudem mat materske,lebo vsetky kamosky v okoli prisli o mlieko alebo kojili len mesiac,potom im odislo 😔 Ja som tiez nebol kojena a som ako z divych vajec😂
Takze dufam ze vsetko bude v poriadku,co sa kojenia tyka..je aj nejaky caj na tvorbu mlieka ..To si este prestudujem.. a to s cvicenim,uvidim podla babatka ake bude..Ale kazdopadne sa budem snazit sportovat..Ja som tym v podstate zila a este aj teraz ked som uz ako hrošica,sa snazim cvicit,lebo mi to aj odburava stres a ten pocit po cviceni ma vzdy skludnil a naplnal co sa psychickej stranky tyka ..A kolko ma tvoje babo? 🙂

sivypegas
3. dec 2017

@teduazemer nuz tak ti drxim palce.A ked sa ti bude zdatt,ze mad malo mlieka kup si senovku grecku a benedijts a jedz z kazdej tbl 4x1,cize dokooy 8-8-8..to je na podporu laktacie a kazdu hodinu prikladat ...My budeme mat 10m za tyzden.

emocka
3. dec 2017

Jéj, poteším ťa. U mňa to kojením všetko zišlo dole. Aj kg navyše. 3x pri 3 deťoch. Funguje to. Na nejaké chudnutie a otučnovanie nebolo ani kedy pomyslieť. Ten kolotoč okolo dieťaťa to dal dolu. Spolu s kojením. Funguje to!
🙂👍

jance333
3. dec 2017

pred pôrodom som mala 54kg, pribrala som v tehotenstve asi 9kg, z pôrodnice som išla 54-kilová a po 5 mesiacoch kojenia mám 50,5 kg. v jedle sa neobmedzujem, ale nejak extra mi nechutí a občas aj nestíhačka, ale tak jem čo mi príde pod ruku. inak som mala tendencie dosť rýchlo priberať, takže keď prestanem kojiť, budem si zase zvykať na striedmejšie a uváženejšie stravovanie 😂
hej a rodila som plánovaným cisárskym a teda som takmer týždeň nejedla, preto asi tá rýchla strata tehot. kíl

barborasebastian
3. dec 2017

Ahoj no ja pred porodom 65kg a 163cm sportovkyna aktivna, otehotnela som nahodou🙂 den pred porodom 100kg....nie nejedla som vela a ani vela sladkeho prestala som sa hybat lebo som bola mega unavena stale a 5mesiacov som prespala, bolo to hrozne uz som sa bala aj dychat ze uz aj zo vzduchu som priberala, teraz bude mat mala 9 mesiacov mam 74kg, kojim ani to denne a nocne nepocitam kolko krat malu som cele leto a jesen nosila v satke aj 3hod pesi prechadzky tak dufam ze ked zacne chodit budem tam kde som bola a nie nemam ani jednu striu po porode na bruchu a nepopukali mi ani stehna a ani zadok nic ziadna ujma:D vyzerala som ako velryba teraz uz mam len mega cecky Decka ked sa mi naleju aj vacsie su:D a rit mi ostala velka ale to chcem len povedat koli presne takymto hormonalnym zradam som si tehu absolutne neuzila stale som si vsetko vycitala a zistovala ako schudnem co najrychlejsie no kasli na to...pride mala a ani nebudes vediet a budes na svojej vahe a mozno aj chudsia...🙂

montemotherone
3. dec 2017

@teduazemer pri prvom som sa na pôvodnú váhu 60kg (výška 175) dostala po pol roku. Pri druhom na predporodnu 64 po 1,5 roku, po 3 rokoch kojenia 60 kíl... A aspoň 3 kilá by som rada pribrala ☹

eliska13
3. dec 2017

@montemotherone dám Ti moje🙂tiež si malého tak dlho kojila🙂)

@teduazemer ja som otehotnela 65 kg rodila som ako 77 kg po pôrode 70 kg do pol roka som nepravidelnou stravou a jedením veľa sladkého čo som nikdy nemala rada, ale asi z únavy sa mi žiadalo pribrala 5 kg
A schudla som az, keď mal syn 4 roky úplnou zmenou stravy a cvičenim
Všetci z kojenia boli ako prutiky ja som bola celá naliata mohutná ramená, boky mi zostali, ani nie tak brucho ako vahovo som nebola až tak zle,ale vyzorovo ešte +ďalších 5
Je to strašne individualne

zuzana247
3. dec 2017

@teduazemer 😀 ano sanca tam stale je 😁😂 aj ked idu vianoce 🍮🍰 😁
A k tomu UM. Niekedy si musis pomoct aj tym,aj moj sa musil dotlacit prvy mesiac tak 20ml UM a to som mala mlieka az az. A plakat od hladu som ho nenechala. Ale moj mal porodnu vahu 4,3kg. A teraz mi vysi na prsku celu noc 😀 taky ceckos to je.

montemotherone
3. dec 2017

@eliska13 veru by som vzala. Necítim sa takto dobre. Ja mám furt "vrtulu v zadku", takže co jem, za chvíľu spalim... Chcela som zase behať a aj sa bojím, takže hlavne posilňujem 😒

teduazemer
autor
3. dec 2017

@eliska13 Tak toto je velmi potesujuca sprava pre mna 😂 Neviem preco ale mam nejaky vnutorny pocit ze ja budem vyzerat ako buldozer este najblizsie roky 😂
@zuzana247 A ked das UM tak sa nemoze stat ze odmietne prso potom? 4,3kg? 😧😧ty si rodila prirodzene?😰😅

andrea101112
3. dec 2017

tak ja som zacala na 85 ked som otehotnela. tehotenstvo plus 30kil prvy mal 3850g a ja vahu z porodnice 94 za dva roky som sa dostala na 68 a otehotnela znova. plus 30kil Druhy maly sa narodil (prirodzene) raz mi gynekolog povedal ze bude vacsi. Mal 4,4kg. Z porodnice 86. Schudla som na 73kg sle teraz cez leto som pribrala na 78 Takze do ciela este 10 kil. A kojim 4rok nepretrzite. Ale schudla som vdaka jedalnicku ktory som si nechala urobit..

zuzana247
3. dec 2017

@teduazemer nehovorim,stat sa moze vselico. Jasne treba najprv poskusat vsetko okolo prska. Ale moj plackal tyzden doma,ze 10min pospal a potom len plac a plac. tak som mu skusila urobit um a spinkal 2 hodinky,dieta vysmiate ja uz tiez,lebo som bola uz zufala,nevedela som co mu je. Ale to som mu davala len tak 1-2x za den,ked som videla,ze este chce cuckat a uz nebolo co a nedal sa utisit. A inak flasu chcel len s mliekom,ako som mu tam davala od polroka caj,vodu tak nechcel 😀 a do teraz mi vypije tak 10-20ml vody,inak fici prso.
Ano prirodzene som rodila 😀

andrea101112
3. dec 2017

A UM ja by som vobec nedavala. Je milion studii ze slabe mlieko neexistuje. Len si to treba nastudovat. Preco babo place a ze nie je podmienka dojcit AZ kazde 3 hodiny atd atd. Vsetko viem z vlastnej skusenosti. o dojceni by som mohla prednasat.. 🙂 za tie 4 roky som presla vela situacii...

zuzana247
3. dec 2017

Ja nevravim,ze som mala slabe mlieko. Mlieka som mala az az,priberal krasne. Tiez som si presla svojim okolo kojenia zo zaciatku,zistila som preco plackal a myslim ze som urobila pre neho spravne ☺😊 kazda mamka chce pre svoje dietatko len to najlepsie. Aj taka co siahne po UM. Ja som len napisala svoju skusenost.

janifer
3. dec 2017

ahoj ja som pribrala z 58 na 74, maly mal 4 kg a to som temer do porodu kojila starsieho syna. Po porode rok a vazim 56 kg ako ked som chodila na VŠ. Sladkosti som nevyhladavala počas tehotenstva a ani teraz, ráno si dám 2 lyžice cukru do kávy a aj poobede to isté, na olovrant sladký jogurt, občas palacinky, obča zákusok, ale som skôr mäsový tip. 13 mesačný syn má 13,5 kg a je skoro výlučne kojený. Ešte k tým kolikám: pozor na kravské produkty, tvaroh smotanu syry, malým bábätkám toto robí problém, ak majú intoleranciu, tak sa to zvykne upraviť až po cca mesiaci prísnej bezmliečnej diéty

carrot_apple
4. dec 2017

@sivypegas aj to lebo ako mi zistili alergiu,zníženú imunitu a hormonálne veci tak hlavne, že tie lieky to podporovali...

andrea101112
4. dec 2017

@zuzana247 ja som nemyslela nic v zlom.. len mamickam sa dostava vela nespravnych informacii. Ja som za to nech si kazda mamicka urobi podla seba. Nikomu nic nevnucujem ani nevycitam 🙂

katarinabilcik
4. dec 2017

Ja som mala pred orehotnenim 48kg.Rodit som išla so 75kg takze som 27kg pribrala ale den po pôrode som sa vážila a mala som 60kg pretoze som bola naliata vodou.ale do dvoch mesiacov som mala 50kg.Teraz cakam kazdu chvilu babo ale pribrala som len 12 kg uvidime ci sa to kojenim zlepší predsa som uz o skoro 6 rokov staršia ako pri prvom tehotensstve 😜

teduazemer
autor
4. dec 2017

@katarinabilcik Tak to daj potom vediet ako si dopadla.Budem Ti drzat prsty 😋 Ja som od pred tehu vahy pribrala 6kg ..Ak nepocitam to co som schudla 😂 To si riadne schudla inac den po porode 😱😱

zuzana247
4. dec 2017

@andrea101112 prepac,len som sa uz zlakla,ze dalsia mamka co ide utocit ☹ lebo je to tu v poslednej dobe bezne,ze ta co nekoji alebo tak je zla mamka a neurobila dostatocne vsetko pre kojenie. Ale inak je dobre,ze sa robi osveta 🙂

stastnablcha
5. dec 2017

ahoj. neviem ci som schodla kojenim alebo tym ze som behala okolo 3 deti, ale 36 kil som dala za rok dole. ale ot som vazne bola v jednom kole .. ked som nekojila, tiez som bola v kole / deti ale bolo menej/ a tie kila tak ryhlo dole nesli..

teduazemer
autor
5. dec 2017

@stastnablcha waaau tak to je super ..myslim si ze pri jednom malom babatku,to takto rychlo nepojde..Ja som hlavne zvedava,kolko kg necham v porodnici 😱

ajush5
5. dec 2017

Kojenim chudne kazda zena pokial dodrziava zaklady zdraveho stravovania. Dojcenim spalujes tolko kalorii ako pri cviceni... Pokial papas hlupost s vysokym glykemickym indexom, jednoduche cukry a podobne nemozes ocakavat od dojcenia zazraky 🙂 Ja som pri prvom vazila povodne 55kg pribrala som na 60kg s tym ze som pocas prvych 3 mesiacov 5kg schudla. Z porodnice som sla s vahou 57kg a v rifliach spred tehu aj ked v pase mi boli trosku tesnejsie. Na povodny obvod pasa som sa dostala zhruba za 2 tyzdne. Bez cviceni a vsetkeho... vela som lezala a uzivala som si vonu drobca 🙂 Dojcila som rok kazde 3 hodiny... Teraz cakam dvojicky... to bude asi kusok horsie :D hlavne ked som ako kyselina a zozerem vsetko co nezozerie mna

amisa
5. dec 2017

@stastnablcha ja mam tri deti teraz, najmaldsia ma 4 mesice..ale klasika ako vzdy nechudnem .. skor som pribrala .. lietam ako spinave pradlo, ale ked nejem nemam mliecko..takze radsej to neriesim.. viem, ze ked prestanem kojit vaha sa zrazu zastavi a aj o cosi klesne.Teda dufam duuufam..