icon

Cisársky alebo normálny pôrod? Epidurálku áno či nie?

mama4444
4. feb 2021
tosomja
4. feb 2021

O porode by mal rozhodnut lekar podla zdravotneho stavu, resp.velkosti a sirke panvy. A epiduralku alebo nie, to uz musis zvazit sama, aky mas prah bolesti.

anabell1985
Odpoveď bola odstránená
denuss
4. feb 2021

ja mam skusenost s dvomi vaginalnymi a jednym cisarskym a sekciu nikdy viac ak by neslo o zivot a epidural som si nedala pichnut aj ked boli bolesti velke..na prirodzene porody spominam velmi rada, krasny zazitok na cely zivot😊

alikal
4. feb 2021

ja som chcela byt za hrdinku ze to dam bez epi. po 14hodinach hroznych kontrakcii som sa neotvorila ani o jeden centimeter a poviem ti, prosila som o nu. ked mi ju pichli, ulava, bolesti som citila ale uplne slabunke, tlacenie potom v pohode ked sa to rozbehlo. ak nemas dovod (uzku panvu, KP) neviem ci ti len tak spravia cisarak, sesternica ho mala a hrozne bolesti este cele dni po porode. ja som si sice presla bolestami pred porodom ale potom ked uz mas babo a mas ho dvihat a
starat sa uz je lepsie byt fit

veronikavaneska
4. feb 2021

Ja som mala aj aj. A prirodzene určite lepšie síce to boli po ak ťa zažijú ale vieš všetko za pár hodín máš miminko pri sebe 🥰💕 ak cisársky tak deň ležíš bez pohnutia po pôrode potom ťa postavia bolesť veľká... A druhý deň sa učíš chodí boli to ťahá hrozne... Na tretí deň už ako tak a bábätko máš najskôr pri sebe po prvom dni až keď stojíš na nohách... A bolesti cca rovnako takto si to prepis pri pôrode a potom už len sa hojis. A cisársky pôrod fajn len stres strach ale bolesti prídu potom prvé dva dni ťažké... Plus bábätko nemáš...

viki128
4. feb 2021

Normálny ak sa dá bezkonkurenčne. A ja som bola s epi a neľutujem. Bolo to dosť zle aj s ňou, neviem si predstaviť bez 😂 a to som mala úplne necitlivé nohy z nej takže isto to riadne zmiernilo bolesť

tehotna40
4. feb 2021

Treba byt psychicky pripravená aj nato aj nato. A ja som zato ze bez epi, keď prirodzený tak prirodzený. Ja som sa na normálny porod pripravovala cele tehotenstvo a skončilo to akutnou sekciou, takže ja osobne si myslím, ze porod sa naplánovať nedá.

denden77
4. feb 2021

ja som cele tehotenstvo vystrasena dufala v sekciu.. jasne, ze na nu nebol dovod.. slo to prirodzene ale vdaka bohu za epi 🙏😁 po porode na izbe s babami po sekcii som si hovorila aka som rada, ze to bolo prirodzene 😊

ivka21
4. feb 2021

Ja som si dala epi a chystám sa na ňu aj pri druhom pôrode. Treba si šetriť sily na samotný pôrod

tosomja
4. feb 2021

K sekcii, mam za sebou dve, pri oboch bez bolesti, sitie a jazvu ani nevidiet, hned v ten den som vstala, a hned aj mala deti pri sebe a starala sa sama. Mala som len epiduralnu, cize som vnimala vsetko, pocula plac, videla obe deti. Hned mi aj dali na hrud trosku pomojkat.
Asi po 4 hodinach, aj ked som este nestala, chcela som sa sama starat a nikto s tym nemal problem.
Ppri dcere som isla domov na 4.den domov, pri synovi na treti.
No boli tam zeny, ktore, prisaham, mala som pocit, ze nepreziju do rana. Stukali, revali, kricali, este ani na druhy den nechodili, len zvonili na sestricky nech im nieco pichnu.
Ja som prezila bez jedinej injekcie, jedine ze pri dcere mi nedali jest dva dni 😄 neviem dodnes preco...pri synovi som rodila rano o 9,46 a na obed som uz mala hostinu 🤭
Ani kateter mi nevadil. Tiez nebolelo zavadzanie ani vytahovanie.
Ale keby som mohla rodim prirodzene.

lucinka1988
4. feb 2021

@mama4444 mam za sebou zatiaľ len 1 prirodzený pôrod bez epi a nástrihu, nádherný zážitok na cely život! Onedlho ma čaká druhý pôrod a pevne verím, že to bude mať rovnaký priebeh 🙏

sasitimi17
4. feb 2021

@alikal celkom nechápem, keď si žena nedá epi tak je hrdinka a keď si dá epi tak už hrdinka nieje ? 🤷🏼‍♀️
Veď práve na to ta epi je aby pomohla a ulavila...

katka281
4. feb 2021

@mama4444 urcite normalny, bola som na izbe s mamickou co rodila cisarskym a bolo na nej vidiet ze ma obrovske bolesti, pri kazdom kroku mala chuda slzy v ociach. Ja som rodila "normalne" a epi som chcela, boli to velke bolesti a trosku ulavit by sa zislo..avsak nemal mi ju kto podat. Tak som to musela zvladnut bez utlmovakov. Kazda to zvladneme 😊 keby cakam dalsie babo a mam tu moznost, epi by som prijala.

111kiki11155
4. feb 2021

O pôrode rozhoduje lekár ...ja som mala druhý pôrod prirodzený ale nôžkami vopred v 35tt. ...aj ked mi gynekológ tvrdil že ak sa drobec neotočí pôjde cisárskym nakoniec ma rodil starý pôrodník s tým že pri vyšetrení si splietol zadok s hlavičkou 🙈

alikal
5. feb 2021

@sasitimi17 vsak jasne ze ano, ale aspon na nete sa to tak prezentuje, ze aka si silna zena ked si nedas epidural. zabudla som tam dat uvodzovky. aj moja mama so svokrou stale omielaju jak oni nic take nemali a normalne rodili 🙄 akoze ak teraz bude moznost tak si ju kludne necham pichnut znova, nehanbim sa za to

sanny2993
9. feb 2021

@viki128 môžem sa opýtať ? Pichali vam viac davok epiduralky po nejakom case ? Zaujima ma to pretoze tiez nad npu uvazujem a v nasej nrm9cnici sa plati 130 eur. Tak ci je v cene 1 davka alebo "komplet servis" 🙂

viki128
9. feb 2021

@sanny2993 pokiaľ viem epi prepláca poisťovňa už. No zaviedli mi do chrbta tú hadičku a ja som mala pumpu ktorou som si sama vedela regulovať koľko si pustím do tela tej látky cez tu hadičku. Takže ja som si vedela stlačiť keď som chcela viac. Je to samozrejme spravené tak že viac ako je zdravé vám to nedá aj keď si naklikáte veľa 🙂 neviem kde všade majú tieto pumpy, ja som rodila v BB