Cisársky rez

5. máj 2025

Dobrý deň mám mať cisársky rez a môžem si vybrať či byť zaspana alebo pri vedomí ktorá možnosť viac bolí je lepšia sa zobudiť po sekcií alebo byť pri vedomí prosím vaše skúsenosti dá sa pri tej rane chodiť

lesiiaoldi
5. máj 2025

Bolieť bude tak či tak😅 Či to prestane účinkovať čiastočná anesteza alebo sa zobudíš 😅

lesiiaoldi
5. máj 2025

Ja by som volila čiastočnú. Sa čudujem že to dávajú na výber. Mne vyberať nedávali ani raz

autor
5. máj 2025

@lesiiaoldi takže myslíte uspatie

lesiiaoldi
5. máj 2025

Nie, čiastočnú anestézu.Pri vedomi

autor
5. máj 2025

@lesiiaoldi trošku sa toho bojím keď uvidím že má režú

lesiiaoldi
5. máj 2025

Lokalnu som myslela

bielasovicka
5. máj 2025

Ty to vidieť nebudeš

xrcdny16
5. máj 2025

No to fakt vidiet nebudes bude tam plachta🙂 urcite lokalnu-ciastocnu.

lesiiaoldi
5. máj 2025

Jasné to nebudeš vidieť.

zlaticko118
5. máj 2025

Mala som aj aj. Po celkovej rana zacne boliet hned pri prebudzani az kym vam nedaju dalsie lieky.
Po spinalnej je to ok lebo stale ucinkuje anestera.
Po spinale som mala vacsiu triasku ako po velkovej.
Co sa tyka vstavania po uspani vedie dat skor na nohy ako po spinale ale to neviem posudit lebo mna stavali az dalsie rano.
Pri spinale uvidite babo hned ako je to mozne este na sale a niekde je mozne mat aj takto bonding. Pp celkovej anesteze si musite pockat.

kitycat
5. máj 2025

Po prvej by som ti povedala lokalnu.
Po druhej ti vravim celkovu.

Oni ta mozu teoreticky douspat, budes mat na sale sprievod?

lucia13022023
5. máj 2025

Ja som cisársky nemala ale sestrnica áno. Prvé dieťa lokálna, vravela ze nikdy viac. Dlho vravela ze druhé dieťa skrz pôrod, nie zotavovanie ale pôrod nechce. Nakoniec bola tehotná ešte raz a vybrala si celkovú, a to vravela ze keby rodí 100x, 100x si vyberie celkovú anestezu.

januska12323
5. máj 2025

Ty nič vidieť nebudeš, len budeš cítiť tlaky. Niekomu to nie je príjemné.

stanzi
5. máj 2025

Mala som iba lokalnu, bolo to uplne v pohode. Aj druhykrat by som si vybrala lokalnu.

autor
5. máj 2025

@kitycat lokálna je tá časť uspania

xrcdny16
5. máj 2025

@zlaticko118 asi zalezi ako kde…mna po spinale dali hned po 3hod este mi hadam trosku hadam aj ucinkoval:D ale zas s tym som si tu porodnicu aj vybrala, ze stavaju hned a nelutujem

anavixy
5. máj 2025

Spinalnu, teda NIE celkovu. Je to lepsie v prvom rade pre dieta. Ty neuvidis absolutne nic a ucitis len tlak a dotyky. Zato uvidis hned svoje dieta, co pri CA nie

pl2y
5. máj 2025

Ja som sa akurat pred pár dňami o tomto bavila so susedkou, ona mala prvý akútny, takze celková anestéze a druhý rodila prirodzene, ale neotvárala sa a keďže mala epidural zavedený, tak išli do lokálnej na cisársky.. a povedala, ze za ňu nevýhoda to, že pocula čo sa deje, že to by radšej nevedela, ale zas že sa cítila rýchlejšie fit..že už na druhý den normálne chodila a po týždni už úplne fit, čo pri celkovej, že bola dlhšie mimo..aj ju rýchlejšie stavali na nohy..porodila o 2 v noci a už ráno ju postavili

beata_k
5. máj 2025

Daj si spinal a poziadaj o rajsky plyn. Ty budes uvolnena a dieta ti neuspia.

lesiiaoldi
5. máj 2025

@pl2y no po týždni neviem či sa dá byť úplne fit po cisárskom. To máš operáciu brucha.. Po prvom som sa dávala dokopy 6 mesiacov. Stále to bolelo. Po druhom také tri mesiace som vedela, ešte že bola operácia...

anavixy
5. máj 2025

@lesiiaoldi ale da, tiez by som neverila, keby som nezazila

janababana
5. máj 2025

Ty mas na vyber? O tom som este nepocula, ze pacientka ma na vyber ci pri operacii bude uspata celkovo alebo len od pasa dole… na celkovu musis mat indikaciu, a ak ju mas, tak ta bez nej robit nebudu - jedine pod tou podmienkou, ze zacnu v spinalke a ak bude treba dopichnu ti celkovu. Ktora to porodnica? A teda ak naozaj mas na vyber tak radsej spinal ak nemas vazny dovod na celkovu.

lesiiaoldi
5. máj 2025

@anavixy neviem ,ja som zažila. Akože fit že sa dá fungovať to áno, ale mierna bolesť tam bola pri ostych pohyboch ešte dobre tri mesiace...

maryetta
5. máj 2025

Mna museli uspat a mne je zas luto ze som to najkrajsie prespala a maleho videla az po hodinach ako posledna 🙈🙈🙈
Kazdopadne nemala by si nic vidiet. Ja som pre velkost brucha ani pri prirodzenom porode nic nevidela 😂🙈

kitycat
5. máj 2025

Nechapem ta asi. Ja som mala teraz druhu sekciu lokalnu a bolo to pre mna horsie

stranakovazuzana0
5. máj 2025

Mala som čiastočnú anestézu.Cely čas mohol byť pri mne manžel,ktorý sa so mnou rozprával.Nič som necítila a ani nevidela.Hned ako malého vybrali,tak mi ho dali na prsia a urobili nám fotku.

lesiiaoldi
5. máj 2025

@stranakovazuzana0 to ti dovolili manžela pri sebe?😲

lesiiaoldi
5. máj 2025

@stranakovazuzana0 a iba na sekundu mi ukázali cez plachtu malého a dovidenia

radacak
5. máj 2025

Mala som lokálnu pri prvej dcére, druhý krát by som volila to isté ale druhú dcéru som porodila prirodzene

adka897
5. máj 2025

Ja som mala lokalnu a super🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre