icon

Cisársky rez

5. máj 2025

Dobrý deň mám mať cisársky rez a môžem si vybrať či byť zaspana alebo pri vedomí ktorá možnosť viac bolí je lepšia sa zobudiť po sekcií alebo byť pri vedomí prosím vaše skúsenosti dá sa pri tej rane chodiť

siska53
5. máj 2025

Za mna lepsie pri vedomi, hned som videla aj babatko. Chodit .hm, oni ta postavia tak ci tak po nejakom case 🙂. Po prvej sekcii to bolo hrozne, po druhej super, rychlo som sa spamatala, akoby som ani po sekcii nebola, aj rana bolela menej.

ivik4
5. máj 2025

Ja by som spinal uz nikdy nechcela, anesteziologicka ma surovo na nu prehovarala, este to aj zle pichla a nedopadlo to dobre.

lesiiaoldi
5. máj 2025
@ivik4

Ja by som spinal uz nikdy nechcela, anesteziologicka ma surovo na nu prehovarala, este to aj zle pichla a nedopadlo to dobre.

@ivik4 😱

autor
5. máj 2025
@janababana

Ty mas na vyber? O tom som este nepocula, ze pacientka ma na vyber ci pri operacii bude uspata celkovo alebo len od pasa dole… na celkovu musis mat indikaciu, a ak ju mas, tak ta bez nej robit nebudu - jedine pod tou podmienkou, ze zacnu v spinalke a ak bude treba dopichnu ti celkovu. Ktora to porodnica? A teda ak naozaj mas na vyber tak radsej spinal ak nemas vazny dovod na celkovu.

@janababana Poprad dnes mi to povedala anesteziologicka že vraj mám porozmýšľať som prvo rodička ale ona my radila tu prvú že aby som hneď dieťa videla ale videla že sa bojím

stranakovazuzana0
5. máj 2025
@lesiiaoldi

@stranakovazuzana0 to ti dovolili manžela pri sebe?😲

@lesiiaoldi áno,celý čas bol pri mne.Hned ako mi anestéziológicka pichla spinal,tak ho zavolali.

danieladugard
5. máj 2025

Lokalna.. manzel pri mne, dieta pri nas 🙂

lesiiaoldi
5. máj 2025
@stranakovazuzana0

@lesiiaoldi áno,celý čas bol pri mne.Hned ako mi anestéziológicka pichla spinal,tak ho zavolali.

@stranakovazuzana0 to kde si rodila? Ja Kramáre a potom Skalica a ani jedno nemohol byť muž, lebo to je vraj operacia

stranakovazuzana0
5. máj 2025
@lesiiaoldi

@stranakovazuzana0 to kde si rodila? Ja Kramáre a potom Skalica a ani jedno nemohol byť muž, lebo to je vraj operacia

@lesiiaoldi v Galante minulý rok

senta_sofia
5. máj 2025

Chodit sa da, najhorsie je vstavanie, ja som bola pri vedomi, tazko povedat, ci budes znasat lepsie lokalnu alebo celkovu, ale ani pri vedomi nic vidiet nebudes, jedine dieta 😊

xrcdny16
5. máj 2025
@lesiiaoldi

@lesiiaoldi uz to bezne povoluju ja som hladala tiez taku nemocnicu kde to je normalne. V cechach skoro vsade a ja som bola Stara Lubovna, ale napr aj v Cadci je to uz povolene.

lesiiaoldi
5. máj 2025
@xrcdny16

@lesiiaoldi uz to bezne povoluju ja som hladala tiez taku nemocnicu kde to je normalne. V cechach skoro vsade a ja som bola Stara Lubovna, ale napr aj v Cadci je to uz povolene.

@xrcdny16 akože mne to nejako nechýbalo, prežila som to aj tak, len sa čudujem.

xrcdny16
5. máj 2025
@lesiiaoldi

@xrcdny16 akože mne to nejako nechýbalo, prežila som to aj tak, len sa čudujem.

@lesiiaoldi tak prezit ano prezijes aj bez muza. Ja som ho tam chcela.

karinss
5. máj 2025

Mala som aj aj a podľa mna je lepsia lokalna lebo vidis babo hned ako ho vyberu, horsia bola len triaska a stavali ma na nohy tak isto na druhy den, nemala som ani bolesti hlavy ani nic… ten vpich v lokalnej je neprijemny ale da sa to zvladnutv pohode… ale ak sa bojis daj sa uspat

lesiiaoldi
5. máj 2025
@xrcdny16

@lesiiaoldi tak prezit ano prezijes aj bez muza. Ja som ho tam chcela.

@xrcdny16 ja tiež. Celý čas bol pri pôrode a nebolo.to krátko, skoro 30 hodín, ale keď rozhodli,, že treba sekciu, poslali ho preč, že tam nesmie byť

xrcdny16
5. máj 2025
@lesiiaoldi

@xrcdny16 ja tiež. Celý čas bol pri pôrode a nebolo.to krátko, skoro 30 hodín, ale keď rozhodli,, že treba sekciu, poslali ho preč, že tam nesmie byť

@lesiiaoldi v celkovej narkoze byt nemoze tusim.

lesiiaoldi
5. máj 2025
@xrcdny16

@lesiiaoldi v celkovej narkoze byt nemoze tusim.

@xrcdny16 ja som mala iba lokálnu..

xrcdny16
5. máj 2025
@lesiiaoldi

@lesiiaoldi tak potom je to od porodnice …:/

lesiiaoldi
5. máj 2025
@xrcdny16

@lesiiaoldi tak potom je to od porodnice …:/

@xrcdny16 vyzerá to tak. Nevadí 🙂

stranakovazuzana0
5. máj 2025
@lesiiaoldi

@lesiiaoldi ono záleží aj od toho,či je cisársky plánovaný,alebo riešený "za chodu"..ja som mala plánovaný.Nevedeli sme o tom,že môže byť muž pri mne,zostali sme zaskočení keď sa nás to pýtali,ale keď bola tá možnosť,tak sme ju využili.Pri predošlom synovi som mala prirodzený pôrod a tiež bol muž pri mne celý čas.

lesiiaoldi
6. máj 2025
@stranakovazuzana0

@lesiiaoldi ono záleží aj od toho,či je cisársky plánovaný,alebo riešený "za chodu"..ja som mala plánovaný.Nevedeli sme o tom,že môže byť muž pri mne,zostali sme zaskočení keď sa nás to pýtali,ale keď bola tá možnosť,tak sme ju využili.Pri predošlom synovi som mala prirodzený pôrod a tiež bol muž pri mne celý čas.

@stranakovazuzana0 aha, no ja som mala obidva pôrody neplánovane sekcie. Muž bol pri oboch pri mne až do tej operácie. Bol tam 5 ročný odstup a dve rozličné nemocnice

letfenixa
6. máj 2025

Mala som lokálnu, nevidela a necítila som nič, rana sa mi zahojila perfektne rýchlo, ale vnútorné zrasty ma bolia dodnes pri väčšej námahe a to už bude mať syn 9 rokov.

malary
7. máj 2025

Pri spinalnej sú niekedy trvalé bolesti hlavy. A rezanie nevidíš, dávajú plachtu. Ja som mala celkovú, aj by som si dala celkovú, keby mám na výber

mamelka
7. máj 2025

Mala som 2 plne a 2 spinal, spinal bol lepší pre mňa.
Bolieť to boli rovnako.

barbie2023
7. máj 2025

Určite to nedávajú na výber. Ja som mala 2 cisárske a jeden prirodzeny, viem porovnať. Cisársky je oveľa horší a najhorší je v celkovej anestézii. Mala som aj lokálnu pri druhej dcére ... Ach baby. To ,že je to cisár ešte neznamená,že je to pohoda. Fakt , je to pre telo veľmi náročné a neprirodzene a dá vám to, to telo, pocítiť.

vandica
7. máj 2025

Prvú sekciu som mala celkové uspatie (akútna sekcia po 20h prirodzeného pôrodu). Vstávanie bolo hrozne, zle mi bolo, hlava sa mi točila, všetko z tej narkózy. A dokopy som sa dávala 6m. Doma má musel muž obsluhovať, v noci k malému vstávať. Po schodoch som chodila jak malomocná.
Druhú som mala spinál. Áno prvé postavenie bolelo, ale nemala som žiadne mdloby, žiadne točenie hlavy, chodila som o chvíľu, a o 4 dni som si aj dokazala čupnúť. Dá sa povedať že o 2tyzdne som sa cítila fit. Ja som sama nechápala ako som rýchlo v pohode, keďže prvé zotavenie bolo otras. No či je to spôsobené tým že som nebola uspatá celá netuším.
Ale každopádne za mňa spinál je už oveľa lepší len v tom, že ti bábätko hneď dajú na seba, počuješ ho plakať, tá vôňa, proste úžasné. Po tom prvom cisárskom som nechápala čo stále všetky ženy majú s tým aby im dieta priložili, čo su všetky z toho také ,,posraté". A až keď som to zažila, ze ten malý voňavý krásny uzlíček som videla keď mal pár sekúnd, a mala som ho na sebe, som to pochopila. Ešte teraz mi idú slzy do očí, keď si na tú našu prvú chvílu spomeniem a hovorím si, že aké pocity to musia byť potom po prirodzenom pôrode, keď to žena všetko zvládne a potom ho drží ♥️
Po prvej sekcii to bolo u mňa také nejaké bez emócií keď mi malého doniesli, 20min po zobudeni. Ja ešte oťapená z narkózy, vôbec to nebolo také že slzy sa mi tlačili do očí keď som ho uvidela a je mi to teraz ľúto, keďže som zažila aj to druhé.
Jediné čo bolo za mňa hrozne na spinale, keď mi išla pichať do chrbta, asi na 4krat až sa im to podarilo a to fakt že bolelo. Ale ja nie som chudá, takže sa to ťažšie robilo.

janica_
7. máj 2025

Kazda narkoza je pre telo zataz, preto je spinalna analgezia-lokalna anestezia od pasa dolu lepsia pre teba. Okrem toho uvidis hned babo, a mozes mat aj bonding ak tak v porodnici maju zauzivane. Cim skor ta postavia na nohy, tym lepsie bude idealne po 6 hodinach uz. Najdi si ako sa najlepsie vstava po brusnej operacii, ale to by ti mali ukazat. Ja mam za sebou dva cisarske rezy v spinale, po druhom som sa citila este lepsie a to uz ten prvy bol v pohode. Samozrejme neuvidis ako ta rezu, budes mat pred sebou plachtu.

janica_
7. máj 2025
@vandica

Prvú sekciu som mala celkové uspatie (akútna sekcia po 20h prirodzeného pôrodu). Vstávanie bolo hrozne, zle mi bolo, hlava sa mi točila, všetko z tej narkózy. A dokopy som sa dávala 6m. Doma má musel muž obsluhovať, v noci k malému vstávať. Po schodoch som chodila jak malomocná.
Druhú som mala spinál. Áno prvé postavenie bolelo, ale nemala som žiadne mdloby, žiadne točenie hlavy, chodila som o chvíľu, a o 4 dni som si aj dokazala čupnúť. Dá sa povedať že o 2tyzdne som sa cítila fit. Ja som sama nechápala ako som rýchlo v pohode, keďže prvé zotavenie bolo otras. No či je to spôsobené tým že som nebola uspatá celá netuším.
Ale každopádne za mňa spinál je už oveľa lepší len v tom, že ti bábätko hneď dajú na seba, počuješ ho plakať, tá vôňa, proste úžasné. Po tom prvom cisárskom som nechápala čo stále všetky ženy majú s tým aby im dieta priložili, čo su všetky z toho také ,,posraté". A až keď som to zažila, ze ten malý voňavý krásny uzlíček som videla keď mal pár sekúnd, a mala som ho na sebe, som to pochopila. Ešte teraz mi idú slzy do očí, keď si na tú našu prvú chvílu spomeniem a hovorím si, že aké pocity to musia byť potom po prirodzenom pôrode, keď to žena všetko zvládne a potom ho drží ♥️
Po prvej sekcii to bolo u mňa také nejaké bez emócií keď mi malého doniesli, 20min po zobudeni. Ja ešte oťapená z narkózy, vôbec to nebolo také že slzy sa mi tlačili do očí keď som ho uvidela a je mi to teraz ľúto, keďže som zažila aj to druhé.
Jediné čo bolo za mňa hrozne na spinale, keď mi išla pichať do chrbta, asi na 4krat až sa im to podarilo a to fakt že bolelo. Ale ja nie som chudá, takže sa to ťažšie robilo.

@vandica na vahe zalezi tak ako aj na ostatnych faktoroch, od toho ako si ta napolohuju, ci nemas krivu chrbticu a aky je sikovny anesteziolog. Ja som neni chuda, mala som dva spinaly a kazdy krat ma niekto iny pichal a uplne rozne dlho trvalo kym nasli miesto ale nastastie na prvy krat sa podarilo

gerrwie_girl
7. máj 2025

Lokálnu som mala a bolelo ma ked mi to zavádzali. Ale výhoda bola ze som malého hneď videla na chvíľku a počula som ho 🙂.

lesiiaoldi
7. máj 2025

Mňa stavali až na druhý deň ráno tuším, po druhom cisárskom to bolo oveľa rýchlejšie to zotavenie..z postele som sa stavala vždy že som sa zavesila na ten kruh nad posteľou a nejak bokom si sadla a tak nejako..Ešte zabudnúť trocha do pery a super🫣🤣 V nemocnici som chodila pomaly, prihrbena a ako by som mala v gatiach naložené, ale doma už to bolo.lepsie. Oveľa. Najlepšie bolo, keď som.si ľahla a začal piskat monitor, vyskočila som k malému. To bola sranda.. 🤣🫣 Na a šťastie to nebol nas monitor ale ako som podriemkavala som to nerozoznala a som vyskočila dva dni po operácii. Našťastie brucho ostalo vcelku 🤪

pink_peonia
7. máj 2025

Ahoj, ja som mala 3 cisarske a pri všetkých som bola pri vedomí. Za mňa na jednotku s *. Nie je to síce najpríjemnejší zážitok na svete, ale počas pôrodu je pri tvojej hlave anesteziolog(niekde môže byť aj manžel) kecáte, oni sa aj snažia rozptylovať, aby si na to nemyslela. Ja som mala pri všetkých troch pôrodoch iných lekárov a zájazdy úplne super, sme sa rozprávali, srandovali, hralo tam rádio. A čo je najlepšie tak dieťatko je na svete do par minútiek, nechcem tárať, ale tak do 15 min určite. Hneď ti ho ukážu a kým s ním po robia všetky úkony tak ta dorobia. To trvá najdlhšie ale ta eufória z bábätká všetko prekoná. Počas šitia ti donesú dieťatko, dozvieš sa miery, či je zdravé, pomojkate sa. (niektoré pôrodnice majú aj klasický bonding)
Po operácii ta prevezú na izbu a anestéza pomaly prestane účinkovať. Čiže už počas tejto fáze si vieš pýtať analgetiká. Nie si omamena po celkovej anesteze, negrcáš. A hlavne nie je to taka pecka naraz. Keď sa po celkovej preberies do najväčšej bolesti.
Čo sa týka tej rany tak to proste bolí nooo. Ale to bude tak či tak. Ale dá sa to zvládnuť neboj sa. Už po odznení anestézy si pomaly začni kyvkať nohami. Na druhý deň ráno ta postavia na nohy tak aby si vladala lebo to bude za prvé bolesť, budeš taka slabučká a budeš mat vývod. Ale treba zaťať zuby a po krociku sa rozhýbať. Jednu vec ti poradím a to si nezabudni. Buscopan!!!! Hned po pôrode si daj. Lebo tie zastavené prdy bolia ešte viac ako rana.oni ti síce na tvoju žiadosť dajú ale daj si to už preventívne v deň keď porodis. Ja som to pri poslednom podcenila a teda som trpela ako pes lebo mi ho dali až na treti deň keď som už mala bolesti. Čaká ma aj štvrtý pôrod a Buscopan bude prvá vec ktorú si zbalim