Cisársky rez
Zdravím,
Chcela by som sa informovať mamičiek, ktoré majú za sebou sekciu ako dlho citili jazvu poprípade okolie jazvy
Som skoro 10m po sekcii ale dosť často citim jazvu zvonku je pekna keďže šitu som ju "nemala" len na boku boli stehy
Lenže boky jazvy obcas stipu alebo take zvláštne pocity mam poprípade ked malá sa zaprie s rukami na brucho ak lezim a chce cezo mna prejst....zo začiatku som myslela ze mam tesnu spodnú bielizen alebo oblečenie ale nic mi neprechádza cez jazvu aj tak skoro kazdy den citim niekedy viac niekedy menej....
Bola som aj na preventívke po 8m od porodu lekarka povedala podla usg bolo je všetko poriadku a pekna jazva
Rada si vypocujem vase nazory a skúsenosti
Ja som nemala s tým problém vôbec 🤔
Ja som cítila jazvu asi týždeň - dva po pôrode.
Ale zase mňa tak strašne bolieval chrbát, že jazvu som úplne odignorovala. 😅
Ja som 5m po porode a uz to necitim asi tak od 3. Odporucam ist k fyzio ktora sa specializuje na zenske problemy resp dokaze "rozbit" jazvu. Takou tou masazou ti oddeli jazvu od ostatnych tkaniv a okrem ineho sa tym predide aj bolesti chrbta z toho ze to taha tam kde nema...
Tiez budem 10 mesiacov od sekcie a stale tie boky citim, hlavne ked sa mi tam maly zaprie nohami. take stipanie az palenie, ale pomaly to ustupuje. ja sa chystam k fyzio, ale kedze ta moja zenska niekam odisla, tak si asi musim najst inu.
https://dennikn.sk/5412327/problemy-so-sexom-su...
Gynekologická fyzioterapeutka Magdaléna Csolti s gynekológom a pôrodníkom Jozefom Záhumenským
je to blbý nadpis ale tam riešia aj iné problémy a napr aj po sekcii
Jazvu necitim vobec, ani neviem kde je a bolo to tak uz velmi kratko po porode...
Ahoj mne doktorka povedala ze ju budem citit uz do konca zivota ale cca prvy rok to bolo dost casto aj pri zmene pocasia ...teraz skoro tri roky po uz je to v pohode uz ju malokedy citim....drzim palce
Mala som sekcie dve, a necítim jazvu vôbec, ani neviem, že je (resp. sú, keďže pri druhej sa akoby prerezala prvá), ani ju skoro nevidno... Sme rôzne, tela reagujú rôzne, ale keď to más tak, ako popisujes, ja by som to riešila.
Ja som 5m po porode a uz to necitim asi tak od 3. Odporucam ist k fyzio ktora sa specializuje na zenske problemy resp dokaze "rozbit" jazvu. Takou tou masazou ti oddeli jazvu od ostatnych tkaniv a okrem ineho sa tym predide aj bolesti chrbta z toho ze to taha tam kde nema...
@mimicka2013 bola som u fyzio kedze riesim chrbat daco robila s jazvou a mam pocit ze.od.toho boli viac...takze ostáva fyzio ok ona mi to da dokopy daco spomínala ze musi nieco spraviť aby nevznikli zrasty
Ahoj mne doktorka povedala ze ju budem citit uz do konca zivota ale cca prvy rok to bolo dost casto aj pri zmene pocasia ...teraz skoro tri roky po uz je to v pohode uz ju malokedy citim....drzim palce
@anonym_ba5929 mam pocit ze.ano pri zmene vsimla som si pri ovulácii týždeň pred kramami 😒😒😒

@zuzkaa1991 mne to citlivé už aj zostalo, aj niekoľko rokov po pôrode. A do jednej strany jazvy som pravidelne pri otáčaní na posteli dostavala take kŕče, že som musela predychavat pár sekund. Pravdepodobne som tam mala zrast. Ale po 6,5roku som mala druhu sekciu, a teda to sa nedá porovnat, po 2-3tyzdnoch som nič necítila, ako keby som ani rezana nebola. Ale to okolie keď mi napr skočí malý tam tak to ano je to máličko citlivé (som 2,5r po druhej sekcii) ale je to podstatne rozdielne ako po prvej sekci.
Ale po tej prvej sekcii som fakt bola riadne dogabaná.