icon

Cisársky rez a únik stolice

25. dec 2022

Ahojte baby,
včera som rodila akútnym cisárskym, doktor sa ma pýtal či som niečo jedla, tak ja že iba vajíčka a on sa zasmial že paradaaa iba vajíčka :D bola som v celkovej anestéze, vtedy sa človek automaticky.. poserie? :D doktor úplne mlady fešák, pekne sa hanbím 😂

viestta
•
25. dec 2022

ak sa aj stalo, tak nie je to nic nezvycajne, na co by neboli zvyknuti ale ani sa to kazdemu nestane. A pokakanu prdelku ti doktor neutieral, na to je tam iny personal

zuzik307
•
25. dec 2022

"posratie" by bola ta lepsia moznost, mozes sa povracat a potom to aj vdychnut pri uvode do celkovej anestezie...preto sa ta to fesak dr. pytal...

jaskolka
•
25. dec 2022

Nejde vôbec o stolicu. Tam hrozí riziko aspiracie, teda vdýchnutia žalúdočneho obsahu.
A nie, určite sa pri celkovej narkóze nikto automaticky nepototo

liloastitch
•
25. dec 2022

Pri narkóze je dôležitejší prázdny žalúdok viac ako prázdne črevá. Existuje riziko vdýchnutia obsahu žalúdka .. Preto to fešáka zaujímalo.. Keby sa báli , že sa im tam do 💩💩 dajú ti klystír. . A skôr sa to stáva pri spinalnej anestéze, vtedy sa ti uvoľnia zvierače . Ja som teda mala dve sekcie obe bez klystíru ( čaká ma aj tretia a tam ho tiež nebudem mať) a nepo💩💩 som sa ani pri jednej 😃. Ale zato moja spolubývajúca si takú prdla po zavedení spinalu, že sa doteraz smejem keď si spomeniem ako mi to rozprávala 😂

vierka0508
•
25. dec 2022

Debil, ze sa to vobec pytal 🤦

liloastitch
•
25. dec 2022

@vierka0508 debil, že sa to pýtal? Veď je to základná vec , ktorú musí pred uvedením do anestézy vedieť!

hendikep
•
25. dec 2022

a tie co ste sa 💩 o tom ako viete? citili ste to? kazdy tu mam pocit pozna svoje porody dopodrobna a ja ani neviem co so mnou tam robili, ku koncu som bola riadne mimo ako v deliriu a to mi nepichali okrem ATB na GBS absolutne nic… ani som nevedela ci ma strihli alebo som sa sama potrhala … to ste sa pytali ci ako? ( nemyslim zrovna na 💩 🤣)

gabika128
•
25. dec 2022

Mne robili akútny cisársky, veľmi mi už malá tlačila dole a od rána som nebola na záchode takže som toto v hlave riešila cestou na stôl.😂 ešte som sa ich opýtala či môžem ísť na záchod, ale nedovolili mi lebo sa báli že tam porodím. Na jiske som si bola 100% istá, že čreva mám tak isto plné ako aj pred tým.😂

vierka0508
•
25. dec 2022

@liloastitch ja to chápem tak, ze sa to opytal uz po tom ako sa to stalo, po operacii ked sa im tam pototo. Ak som to zle pochopila a pytal sa to pred operaciou tak je to samozrejme v poriadku

mimka2019
•
25. dec 2022

Mne gynekológ pri pôrode povedal (pôrod bol prirodzený), že oni radi vidia hovienka...lebo to znamená, že žena tlačí na maximum 🤣🤣🤣 ale či to zo mňa vyšlo neviem...neriešila som...užívala som si chvíľu s dieťatkom a ten kto mal na statosti ma poutierať a poupratovať za mnou tiež nevyzeral, že by mu to vadilo 🤣🤣🤣

liloastitch
•
25. dec 2022

@vierka0508 po operácii sa jej veľa pýtať nemohol keďže bola prispatá a myslím, že na jisku by sa jej niečo také pýtať fakt neprišiel. V konečnom dôsledku by mu pri úniku stolice aj tak bolo jedno čo jedla. 💩 Ako 💩..

anickabasnicka
•
25. dec 2022

pred anestezii potrebuji doktori vedet,jestli jsi neco nejedla popripade kolik,jak pisou baby vyse,je to kvuli riziku vdechnuti obsahu zaludku....gynekologove jsou na tohle zvykli.uz slavny a znamy sexuolog radim uzel vypravel prihodu,ze jako zacinajici lekar dostal pri spontannim porodu peknou davku obsahu strev do obliceje.a prezil to. i maminka,ktera se mu pak omlouvala.prej to ale k porodu obcas patri