icon

Cisársky rez a únik stolice

25. dec 2022

Ahojte baby,
včera som rodila akútnym cisárskym, doktor sa ma pýtal či som niečo jedla, tak ja že iba vajíčka a on sa zasmial že paradaaa iba vajíčka :D bola som v celkovej anestéze, vtedy sa človek automaticky.. poserie? :D doktor úplne mlady fešák, pekne sa hanbím 😂

viestta
25. dec 2022

ak sa aj stalo, tak nie je to nic nezvycajne, na co by neboli zvyknuti ale ani sa to kazdemu nestane. A pokakanu prdelku ti doktor neutieral, na to je tam iny personal

zuzik307
25. dec 2022

"posratie" by bola ta lepsia moznost, mozes sa povracat a potom to aj vdychnut pri uvode do celkovej anestezie...preto sa ta to fesak dr. pytal...

jaskolka
25. dec 2022

Nejde vôbec o stolicu. Tam hrozí riziko aspiracie, teda vdýchnutia žalúdočneho obsahu.
A nie, určite sa pri celkovej narkóze nikto automaticky nepototo

liloastitch
25. dec 2022

Pri narkóze je dôležitejší prázdny žalúdok viac ako prázdne črevá. Existuje riziko vdýchnutia obsahu žalúdka .. Preto to fešáka zaujímalo.. Keby sa báli , že sa im tam do 💩💩 dajú ti klystír. . A skôr sa to stáva pri spinalnej anestéze, vtedy sa ti uvoľnia zvierače . Ja som teda mala dve sekcie obe bez klystíru ( čaká ma aj tretia a tam ho tiež nebudem mať) a nepo💩💩 som sa ani pri jednej 😃. Ale zato moja spolubývajúca si takú prdla po zavedení spinalu, že sa doteraz smejem keď si spomeniem ako mi to rozprávala 😂

vierka0508
25. dec 2022

Debil, ze sa to vobec pytal 🤦

liloastitch
25. dec 2022

@vierka0508 debil, že sa to pýtal? Veď je to základná vec , ktorú musí pred uvedením do anestézy vedieť!

hendikep
25. dec 2022

a tie co ste sa 💩 o tom ako viete? citili ste to? kazdy tu mam pocit pozna svoje porody dopodrobna a ja ani neviem co so mnou tam robili, ku koncu som bola riadne mimo ako v deliriu a to mi nepichali okrem ATB na GBS absolutne nic… ani som nevedela ci ma strihli alebo som sa sama potrhala … to ste sa pytali ci ako? ( nemyslim zrovna na 💩 🤣)

gabika128
25. dec 2022

Mne robili akútny cisársky, veľmi mi už malá tlačila dole a od rána som nebola na záchode takže som toto v hlave riešila cestou na stôl.😂 ešte som sa ich opýtala či môžem ísť na záchod, ale nedovolili mi lebo sa báli že tam porodím. Na jiske som si bola 100% istá, že čreva mám tak isto plné ako aj pred tým.😂

vierka0508
25. dec 2022

@liloastitch ja to chápem tak, ze sa to opytal uz po tom ako sa to stalo, po operacii ked sa im tam pototo. Ak som to zle pochopila a pytal sa to pred operaciou tak je to samozrejme v poriadku

mimka2019
25. dec 2022

Mne gynekológ pri pôrode povedal (pôrod bol prirodzený), že oni radi vidia hovienka...lebo to znamená, že žena tlačí na maximum 🤣🤣🤣 ale či to zo mňa vyšlo neviem...neriešila som...užívala som si chvíľu s dieťatkom a ten kto mal na statosti ma poutierať a poupratovať za mnou tiež nevyzeral, že by mu to vadilo 🤣🤣🤣

liloastitch
25. dec 2022

@vierka0508 po operácii sa jej veľa pýtať nemohol keďže bola prispatá a myslím, že na jisku by sa jej niečo také pýtať fakt neprišiel. V konečnom dôsledku by mu pri úniku stolice aj tak bolo jedno čo jedla. 💩 Ako 💩..

anickabasnicka
25. dec 2022

pred anestezii potrebuji doktori vedet,jestli jsi neco nejedla popripade kolik,jak pisou baby vyse,je to kvuli riziku vdechnuti obsahu zaludku....gynekologove jsou na tohle zvykli.uz slavny a znamy sexuolog radim uzel vypravel prihodu,ze jako zacinajici lekar dostal pri spontannim porodu peknou davku obsahu strev do obliceje.a prezil to. i maminka,ktera se mu pak omlouvala.prej to ale k porodu obcas patri