icon

Cisársky rez na želanie: Kde ho absolvovať?

tinaw
13. júl 2024

Ahojte, táto téma sa tu opakuje, ale nejaká čerstvá diskusia tu už dlhšie nebola. Možno sa časom nejaká indikácia objaví, ale pre prípad, že nie chcem byť pripravená. Na vysvetlenie mojej motivácie k tomuto kroku, by som rada ozrejmila, čo mám za sebou. Mám za sebou 5 neúspešných tehotenstiev, pričom každé z nich a každá skúsenosť v nemocnici a s lekárskym personálom bola skutočne unikátna, nie v dobrom slova zmysle. Za tie roky sekundárnej sterility som bola nútená si veci sama študovať a momentálne kontrolujem a dovzdelavam všetkých lekárov, s ktorými sa stretnem. Aj tak vždy v každom predchádzajúcom tehotenstve zvládli niečo pos*rat svojim nezáujmom a neodbornostou. Neverím ani im ani svojmu telu, že v našich SR podmienkach to zvládnem prirodzene po všetkých tých operáciách a psychických traumach a že budú na mňa brať špeciálny ohľad, aj po tom čo mám za sebou. Takže otázka psychiater bude stačiť? Alebo aké máte skúsenosti? Docestujem kamkolvek, kde mi toto umožnia a budem rada aj za súkromné správy s menami doktorov, ktorí by toto pre niekoho obyčajného bez známosti spravili. A naozaj verte mi!!! Mám naštudované všetky pre a proti a viem, že mi akomkoľvek náznaku, že niečo nejde perfektne (pri pôrode asi dosť bežná vec) budem paralyzovaná neskutočným strachom, čo z toho čo mám naštudované viem, že dokáže až zastaviť pôrod. Ďakujem 🙂

anavixy
13. júl 2024

Su tu veru aj nedavne diskusie, aj dve boli nejak cca naraz naozaj nedavno. Kazdopadne, ako pisem do kazdej takejto diskusie, ano, je to uplne normalne mozne v niektorych (ak nie v kazdej) porodniciach, ale musis si vacsinou zazmluvnit konkretneho lekara, ktory to takto robi (a ano, musi mu to schvalit primar atd.. ale vsetko sa da, casto su to prave oni). Alebo potom ako zvyknu zeny radit, ist k psychiatrovi co da papier s indikaciou k SC. Tam uz teda zalezi zasa od konkretnej porodnice, ako to akceptuju. Takze ak mas peniaze a nie je ti luto ich dat za sekciu, tak ano, da sa. Ak to chces zadarmo alebo za menej (kedze psychiater asi tiez bude nieco stat), tak treba vyskusat. Nie som si ista, ci kazdy psychiater rozdava papiere k sekcii na pockanie, viem si predstavit, ze ich tento trend dost stve. Drzim palce, nech sa ti to podari tak ako si prajes 🍀 odkial si?

tinaw
autor
13. júl 2024

@anavixy PB, ale k pôrodu by som si predstavovala TN lebo robia tzv. nežný cisársky rez 😅. Pričom teda vieme ako to má TN, ale ako vravím pôjdem aj do Košíc. Peňazí mi není ľúto aj do tejto gravidity ale aj celkovo už sme naliali tisícky eur, to už bude kvapka v mori.

anavixy
13. júl 2024

@tinaw hmm TN neviem ci zrovna nie je taka, ze cisarske na poziadanie moc nerobi.. verim ze ti tu niekto poradi alebo skus potom priamo v nejakej ich skupine alebo rovno do nazvu temy dat TN 🙂

dencii
13. júl 2024

@tinaw píšeš po všetkých tých operáciách, to nie je dostatočná indikácia? Mne laparoskopicky vyberali myom a neskôr som automaticky isla 2x plánovanou sekciou, možno by stačilo spomenúť svojmu gynekológovi. Aj tie predchádzajúce nevydarené tehotenstva sú podľa mňa dostatočný dôvod, môj gynekológ by s tým nemal problém

lulu8491
13. júl 2024

PB neodporúčam. Kým nie je problém, tak možno ok, ale akonáhle sa niečo stane, celé zle.... Viem o dvoch ženách, ktoré im za posledné tri roky skoro umreli po pôrode. Sťažovali sa na obrovské bolesti a neriesili ich dva a viac dní. Vždy si iba vypočuli, že veď predsa to pôrode bolí a ako sa chcú postarať o dieťa... Jednoducho posmešky a ani sono maternice nespravili. Môžeš mi napísať súkromnú spravu

lulu8491
13. júl 2024

Odporúčam Havirov. Skús sa informovať priamo u nich. Od júla sa však v ČR zdvihli poplatky za pôrody vrátane sekcii, takže na preplatenie už asinebudú stačiť peniaze od slovenskej zdravotnej poisťovne

beata_k
13. júl 2024

Staci ti papier od psychiatra. V sprave musi byt vyslovene uvede Neodporuca klasicky porod. Drzim prst 💪

lalala94
13. júl 2024

Košice Šaca - kontaktuj prednostu, nebudeš potrebovať ani papier. ;)

beata_k
13. júl 2024

@anavixy Tento trend ich nestve. Tukaju si na celo preco toto slovenske zeny musia takto riesit ked par km dalej si to mozu slobodne vybrat.

anavixy
13. júl 2024

@beata_k to je veru pravda…

aiv
13. júl 2024

@lalala94 ahoj, náhodou mail na prednostu nemáš ? Nie ohľadom tejto témy, by som potrebovala kontakt. Videla som raz aj súkromný mail nie len ten uvedený na stránke nemocnice.. vdaka ak náhodu by si mala 🙂

lalala94
13. júl 2024

@aiv nie, nemám, možno niekto iný má, teda súkromný. Ten pracovný je normálne dostupný na nete. 🙂

aiv
14. júl 2024

@lalala94 dakujem, vieš čo raz som videla tuto na stránke nemocnica Saca mail, len som si nezapísala .. možno som sa zle vyjadrila, že nie celkom súkromný ale že odpovedá aj naň a bol to gmail.. aj tak dakujem za odpoved 🙂

kiki68
14. júl 2024

@tinaw mozes ist do Rakuska rodit, tam mas na to pravo zo zakona od 28tt volit sposob porodu. Sice to niektore baby friendly hospital neradi robia, ale led si dupnes, tak musia spravit. Lebo inak ich mozes zalovat. Muzove kolegyne ani jedna nerodila prirodzene