Cisársky rez nie je považovaný za pôrod
Ženy to naozaj aj v dnešnej dobe ešte niečo takéto dokáže tvrdiť? 🤦🏼♀️ A tie argumenty, že ženy si ho naschvál platia aby nemuseli rodiť normálne... Wtf? Uvedomujú si ľudia, že či je to prirodzený pôrod aleno sekcia tak je to náročné, namáhavé a nie je ani jedna varianta jednoduchšia?
Strácam vieru v ľudskosť
@dusanka92 vidis a u nas to bolo naopak, ja som chcela epidural ale prisli sme do nemocnice neskoro a este mi ho aj zle pichli. To zistili ked som sa stazovala na bolest, ihla nebola dodatocne hlboko. Druhy porod podobne, porodila som v podstate na poradni ked som Isla do nemocnice na kontrolu. Epi som dostala okolo 12 a maly bol do hodiny na svete. Ked midwife odisla tak som sa osprchovala, Ked to zistila tak ma skoro zabila, vraj sa vtedy nema chodit. A to ja som strasne citliva na bolest, moj zubar mi dava automaticky injekciu ked mi nieco robi. Fakt sa nehram na hrdinku, ja som chcela epidural od zaciatku.Moja sestra mala dva cisarske a zotavovala sa chudatko mesiace. Ja som sa cisarskeho strasne bala
@jablkovastrudla zavidela som takýmto ľahkým pôrodom. Ja som mala prvý pôrod hrozný, preto som chcela druhú sekciu a lepšie som nemohla urobiť
Cisársky rez je veľká brušná operácia. Prirodzený porod je porod. Oniec koncov, vyplýva to aj z ich samotných názvov. Potom by sa asi cisársky rez volal porod a nie rez, či? A práve kvôli tomu, že je to operácia, a dokonca veľmi vážna, sa nema vykonávať len tak, na zaklade "dopytu", ako sa robí, ale len keď je na to indikácia.
@dusanka92 ja mam za sebou dva lahke porody a sestra dve sekcie.Moje zotavovanie bola uplna malina, segru este teraz taha jazva, neter bude mat 10 rokov. Ja som sa cisarskeho praveze bala
@jablkovastrudla ja som mala prvu akutnu sekciu. Robili vsetko mozne i nemozne. Aj ma uspali a som sa im aj tak zobudila. Proste moje telo bojovalo. Bolo unavene po 28 hodinach.
Kazdopadne ako dr vtedy povedal-mali ste 2porody v jednom. Bolest pred. A budete mat bolest aj teraz po.
Dalsie 3 porody som mala vyvolavane-takze neviem co je uplne prirodzeny porod. Ale dobrovolne by som na sekciu nesla. Radsej som isla do rizika vyvolat ako do automatickej sekcie po sekcii.
A nelutujem. Hlavne treti a stvrty porod boli-uzasne 🤩🤩
@najinka to zas nie je že to tvrdia matky .. sú vedecké dôkazy že dieťatko ktoré sa narodí prirodzeným spôsobom a prejde pôrodnými cestami ktoré sú osídlené baktériami bude mať lepšiu imunitu .. rovnako ako je to s kojením .. matky to tvrdua na základe týchto informácii 😊.. to nie sú výmysly 😊.. ale samozrejme nie je to vždy tak , neplatí všetko 100% na každého a to sa týka všetkého nie len témy pôrodu a kojenia .. imunita dieťatka závisí od viacerých vecí nie len od pôrodu .. netreba nikoho a nič škatuľkovať .. každá maminka ktorá sa s láskou stará o svoje dieťa je najlepšia bezohľadu na to ako prišlo na svet a koľko bolo kojené 😊..
@dominikaaa29 ano, mozno ta pociatocna imunita je slabsia, ale to sa potom meni dojcenim, prostredim, atd. Jednoducho pravda je taka, ze niektore zeny, co rodili prirodzene, si myslia, ze su o nieco lepsie matky, lebo si presli xy hodinovym porodom s bolestami, atd. Ale sekcia nie je tiez ziadna vyhra 🤷🏻♀️
Cisársky rez je veľká brušná operácia. Prirodzený porod je porod. Oniec koncov, vyplýva to aj z ich samotných názvov. Potom by sa asi cisársky rez volal porod a nie rez, či? A práve kvôli tomu, že je to operácia, a dokonca veľmi vážna, sa nema vykonávať len tak, na zaklade "dopytu", ako sa robí, ale len keď je na to indikácia.
@lienka.7 áno, takže, keď bude žena privádzať dieťa na svet cisárom, tak bude šťastný otec oznamovať, že "práve jej robia rez, aby vybrali dieťa"!😉 Význam slova "pôrod" = proces, ktorým sa na konci tehotnosti dostáva plod z matkinho tela. Je jedno akým spôsobom. Rodiť môžeš buď prirodzene (vaginálne) alebo operačne. V každom prípade to je pôrod.
@dominikaaa29 Áno, sme na to trochu háklive, lebo presne pár hodín po takej akútnej operácii, kedy som ubolena, unavená a vystrašená som si dovolila použiť výraz "porodila" ma jedna milá osoba presne takým úsmevom, aké si tu dala aj ty, za to dorazne poopravila, že ja som teda nerodila. Ja viem, že fakty sú dané, vedela som to aj vtedy a viem aj teraz, len bez rozmyslu som si dovolila vtedy použiť skrátene výraz, a bolo mi veľmi skoro vysvetlené, že ja do "klubu" nepatrím, a keď fakticky som to nerobila, tak láskavo nemám používať pojem, ktorý sa v mojom prípade nekonal. Tak sa hlboko ospravedlňujem, že ma to vtedy dosť dotklo, mala som hormóny rozbúrené, ale áno, 5 rokov som odvtedy nedokázala použiť tento výraz a hovorím, že malý "sa narodil", pokiaľ si to teda neustrážim a pomýlim sa. V živote by som to neriešila, lenže vtedy tá oprava, presne v ten moment spôsobila, že odvtedy kedykoľvek mám povedať niečo o mojom "pôrode", či v súvislosti s narodením dieťaťa, tak mám pocit, že musím použiť správny výraz, resp. uvodzovky, aby som nebodaj neurazila ženy, ktoré si tým skutočne prešli a sú na to citlivé 😊
@oblecenie99 chápem ťa...bohužiaľ hlúpych žien je kopec...ja mám za sebou pôrod spontánny aj SC a hovorím, že som porodila všetky tri deti ☀️
@lienka.7 áno, takže, keď bude žena privádzať dieťa na svet cisárom, tak bude šťastný otec oznamovať, že "práve jej robia rez, aby vybrali dieťa"!😉 Význam slova "pôrod" = proces, ktorým sa na konci tehotnosti dostáva plod z matkinho tela. Je jedno akým spôsobom. Rodiť môžeš buď prirodzene (vaginálne) alebo operačne. V každom prípade to je pôrod.
@tiezjedna môžeš sa tu hádzať aj o zem ale CR je operačný zákrok a nie porod. Ale áno, nebudem predsa vravieť, ze porodila som operačným zákrokom. To by ale nebol MK aby si tu každý nepresadzoval pravdu podľa seba, hoci ju nemá...a v živote som neriešila ako ktora porodila, ani mi nenapadlo vravieť tej co mala CR, ze ona vlastne neporodila🤦♀️ lebo toto musí riešiť iba niekti kto sa ale ze vážne nudí 👍
@tiezjedna môžeš sa tu hádzať aj o zem ale CR je operačný zákrok a nie porod. Ale áno, nebudem predsa vravieť, ze porodila som operačným zákrokom. To by ale nebol MK aby si tu každý nepresadzoval pravdu podľa seba, hoci ju nemá...a v živote som neriešila ako ktora porodila, ani mi nenapadlo vravieť tej co mala CR, ze ona vlastne neporodila🤦♀️ lebo toto musí riešiť iba niekti kto sa ale ze vážne nudí 👍
@lienka.7 no ako vidíš, nájdu slaboduchí, ktorí to riešia... Ľudská blbosť nepozná hraníc.
Je mi to uplne jedno. Zalezi na tom? Tiez poznam zeny ktore si zaplatili, dokonca lekara ktory inak nerodi len cisarskym..na termin kedy to vyhovuje jemu- hotovo bez diskusie. Ja mam 2 spontanne porody bez oblbovaku a bez zaplateneho lekara. Necitim sa ani vynimocna a ani horsia 🫡. Take ktore sa rozhodli inak je to ich vec. Mali by sme sa navzajom respektovat ako zeny-matky a nezalezi na tom ako sme sa stali matkou.
@deti95060810 po 2 prirodzených pôrodoch, jedna sekcia... keby ešte niekedy v živote rodim, tak určite sekcia 🤣😂 prirodzene pôrody boli bez "oblbovakov"... a pritom obe boli fakt rýchle ale...nikdy viac 🤣😂
@lessiie ahoj aj ja by som to tak mala mať
2x prirodzene za 2 hodky vybavené 😊 a teraz by som mala ísť cisárskym kvôli placente tak neviem či sa mám tešiť alebo plakať?
2x prirodzene za 2 hodky vybavené 😊 a teraz by som mala ísť cisárskym kvôli placente tak neviem či sa mám tešiť alebo plakať?
@mirka30111987 no ja som mala sekciu v celkovej anestéze... bol síce problém keď ma budili...ale inak všetko ok...aj hojenie... a vlastne pri 2 deťoch nebudeš mať priestor na nejaké väčšie lutovanie sa 🤣 oddýchni v pôrodnici...
@mirka30111987 neboj, urcite neplac. Ludia radi strasia,,ale zvladnes to. Najhorsie je 1x vstat z ppstele, no cim sa viac hybes, tym lepsie
Na 5. Den doma som obed varila,,behala ololo deti,,soferovala som asi 2 tyzdne po sekcii.

@oblecenie99 ja rozumiem že všetky ženy ktoré absolvovali sekciu sú na to háklivé .. a práve tie to aj rozoberajú a hádajú sa v diskusiách .. ja som matka troch detí , všetky tri som porodila a nikdy som nikde nezakladala diskusie o tom či je sekcia pôrod .. je mi absolútne jedno ako koho dieťa prišlo na svet a kto to ako nazýva a čo si o tom myslí .. ja odpovedám na otázku a posielam fakty .. sekcia je operačný zákrok .. nie je to pôrod .. a to je fakt .. ako už to kto cíti a aký má názor je druhá vec ale definície pôrodu a sekcie sú jasné dané 😊
@dominikaaa29 Áno, sme na to trochu háklive, lebo presne pár hodín po takej akútnej operácii, kedy som ubolena, unavená a vystrašená som si dovolila použiť výraz "porodila" ma jedna milá osoba presne takým úsmevom, aké si tu dala aj ty, za to dorazne poopravila, že ja som teda nerodila. Ja viem, že fakty sú dané, vedela som to aj vtedy a viem aj teraz, len bez rozmyslu som si dovolila vtedy použiť skrátene výraz, a bolo mi veľmi skoro vysvetlené, že ja do "klubu" nepatrím, a keď fakticky som to nerobila, tak láskavo nemám používať pojem, ktorý sa v mojom prípade nekonal. Tak sa hlboko ospravedlňujem, že ma to vtedy dosť dotklo, mala som hormóny rozbúrené, ale áno, 5 rokov som odvtedy nedokázala použiť tento výraz a hovorím, že malý "sa narodil", pokiaľ si to teda neustrážim a pomýlim sa. V živote by som to neriešila, lenže vtedy tá oprava, presne v ten moment spôsobila, že odvtedy kedykoľvek mám povedať niečo o mojom "pôrode", či v súvislosti s narodením dieťaťa, tak mám pocit, že musím použiť správny výraz, resp. uvodzovky, aby som nebodaj neurazila ženy, ktoré si tým skutočne prešli a sú na to citlivé 😊