icon

Cisársky rez - postup

smatt
26. jún 2016

Moja manzelka je z UK, kde porodila aj nase prve babo, teraz rozmyslame, ze druhe by sa mohlo narodit tu na Slovensku. Uvazujeme, ci ako v anglicku, je moznost vyberu na nas, ci bude rodit cez C alebo prirodzenou cestou. Aky je postup po porode cez cisarsky, ostava novorodenec s matkou alebo bude odobrany doktormi niekde inde na vysetrenia atd.? Na ako dlho? Mozem byt s nou v miestnosti pocas porodu cisarskym?
Je tento postup iny vo verejnych nemocniciach a sukromnych ako napr. Koch?

smatt
autor
28. jún 2016

@siska53 V UK som bol pri cisarskom v miestnosti s manzelkou, dali mi stolicku k posteli, kde lezala, spodna cast postele bola za sirokou plentou, takze sme nic nevideli. Bola to celkom prijemna skusenost, vsetci tam boli mili. Po tom, ako sa maly narodil ho zabalili do plachty a dali ho manzelke na hrud. Potom ho odobrali na rychle prezretie a nasledne mi ho dali do ruk. Odvtedy bol uz s nami.. Lozka na izbach tiez oddelene plachtami, takze kazdy tam ma svoje sukromie.
Dufali sme, ze sa aspon trochu mozeme priblizit takejto skusenosti aj na Slovensku.. zatial to vyzera tak, ze k tomu bude najblizsie asi sukromny Koch (sme z BA).

sensen12
29. jún 2016

prosím vás, kde sa dá vybaviť normálny doktor, ked má žena jeden cisársky rez a chce aj druhý, žiaden záujem o pokusy nemám, Bratislava a okolie. Ale fakt normálneho, nie že mu treba povedať, že tak to radšej umrem doma, ako sa doprosovať o cisársky rez, dakujem

nika006
5. júl 2016

Ahojte baby...až zle mi je keď čítam že babo vám davali len na dojčenie a až po 24 hodinách po sekcii 🙈🙈😲😪😭ja som myslela že to už sa zmenilo ,ved to je hrozné vlastne dieta "odseparovavat"od matky ☹ ja som pred 5 mesiacmi rodila v Rakusku ,ale taký prístup ako je tu by mal byť všade uz !!! Ved je to prirodzené matka+dieťa !!!mala som cisarsky v plnej narkoze ,sama som si tak vyžiadala ,partner čakal na chodbe a keď malu vytiahli a išli umývať ,vážiť atd môjho zavolali tam a mohol si už fotiť atd malinku mu sestricka dala a môj isiel zo sály rovno na izbu a mali bonding telo na telo kym mna priviezli na izbu...hodinu som ešte musela lezat v pooperacnej miestnosti kým sa preberiem a ustanú najväčšie bolesti..a doviezli ma a moja s malou uz ma pekne čakali na izbe a hned mi ju priložili a uz bola non-stop s nami 💖💖💖moj gynekológ nám dal familly izbu kde mohol môj spinkat s nami a celý čas byť pri nas den,noc..takze veľká opora a súkromie..ten prvý deň mi to dosť pomohlo že bol tam pri nas kedze som z postele vstať ešte nemohla ale sestricky ,vsetko uzasna starostlivost. A ako na hoteli..sama som si to nevedela predstaviť ale spomienky z porodnice a celkovo mam uzasne a rada spomínam .

majusqa77
5. júl 2016

@smatt aj v Kochu su za prirodzeny porod. automaticky sekciu nespravia, zvycajne zasada konzílium (pokial sa nejedna o akutny cisarsky rez). skus sa pridat do skupiny koch - https://www.modrykonik.sk/group/5760/ , tam zistis/najdes viac info o tejto porodnici...

sensen12
5. júl 2016

A je úplne bežné na sk,že každá,čo mala sekciu,ide rodiť normálne a nič sa nezvažuje,nerieši,proste ide normál aj keby čo bolo?

siska53
5. júl 2016

@sensen12 nie,bezne je to ze kazda,ktora mala sekciu,ide automaticky sekciou.. Vacsinou to je takto.

sensen12
5. júl 2016

@siska53 a preco keď idem.k dvom nezávislým gyn ma nonstop tlačia na normal,a vôbec sa so mnou nebaví,rovno otvorím dvere a oni,že no a co,že mám.rez,porodime aj slona

michala.s
5. júl 2016

@nika006 Ahoj a kde si rodila? Mne by sa tiez velmi pacilo keby sme mali family izbu

maciatkolulu
5. júl 2016

@smatt tak ja odporucam kocha, rodila som tam planovanou tretou sekciou a bolo to skoro ako opisujes, manzela som mala cely cas, okrem pichania spinalu, pri sebe, sedel pri hlave za velkou plachtou, ked maleho vybrali, isiel s nim na novorodenecke a potom naspat za mnou, ked ma previezli na izbu boli sme stale spolu, rodila som v noci, bol u mna az do rana a potom stale niekto, maleho mi dali na druhy den non stop, trochu som bola v noci nestastna, lebo som fakt nevladala, ale tak co uz matka nevydrzi 😉 takze za mna koch, ked chces byt so zenou a dietatom non stop

maciatkolulu
5. júl 2016

@sensen12 jeeej uz zase 😀 😀 😀 a stale ta nechcu rezat a stale, dofrasa s tymi doktormi 😀 😀

sensen12
5. júl 2016

@maciatkolulu jej ty si gynekologicka,som nevedela,zatiaľ.si mi.okrem sprostych reči nič nedala,si na baby,že ma sledujem?

sensen12
5. júl 2016

@maciatkolulu a načo si mala ty rez??? Mali ta nechať vytlačiť dieťa za akúkoľvek cenu,prečo teba rezali,mala si si to aspoň ako ja 24 hod portrét a nie tu mudrovat

maciatkolulu
5. júl 2016

@sensen12 ty si strasna primitivka, ale, ze taka, ze taku len tak nenajdes, ja som velmi chcela porodit a nie vytlacit, svoje tretie dieta prirodzene, ale zial sa to neda u nas a ani v okolitych statoch 😀 😀 😀 Ale teda teba by mali reznut, lebo ty nie si po psychickej stranke ok, to je zjavne
Ja ta nesledujem, akurat si v teme, ktoru si zalozila zabudla odpovedat na opakovane otazky, v tejto teme som autorovi poradila a koho som tu nenasla, nuz teba s dookola sa opakujucim problemom. Ale tak, podla mna pojdes pod noz, ale ja by som odporucala celkovu narkozu v tvojom pripade.... Pekny den a ak mas nejaky problem, tak chod do svojej temy a z tej mi mozes napisat, je tam dost vela otazok... tak pa a nech ti vzjde cisarak

sensen12
5. júl 2016

@maciatkolulu ani ty,ty nepoznás môj osud ale podľa písmen.vieš všetko,to dokáže len vestica,tak mi môžeš vestit

maciatkolulu
5. júl 2016

@sensen12 nepis uz ok, mas na to svoju temu....

sensen12
5. júl 2016

@maciatkolulu ty si ani.strach nemala ani.o seba,ani o dieťa a ani o svoje deti uz narodené,žeeee....ty si superhrdinka,ty ani strach nepreživas,vauuu,normálne bezcitna zena

sensen12
5. júl 2016

A nasleduj ma ok

maciatkolulu
5. júl 2016

@sensen12 opakovane ti pisem, ze pis si do svojej temy, asi nevies citat, alebo co.... a liec sa konecne u psychiatra, ten ti da zarucene paier na CS

sensen12
5. júl 2016

@maciatkolulu a teba som.kde ukázala?? Psychiatrovi choď ty,ja nepotrebujem urážať ako ty a tebe podobne,keby si nebola zle na tom,nepotrebujes vôbec na mňa reagovat

sensen12
5. júl 2016

@maciatkolulu ty budeš tiez jednoduchá,ja si.môžem.písať kde chcem,nikoho som nikdy nikde neurazala,zatiaľ čo ty a tebe podobne jednoduché to ide

maciatkolulu
5. júl 2016

@sensen12 no ty si chora, kludne si pis, ibaze si v cudzej teme a pis k teme.... Uz rozumies? PIS K TEME zakladatela a ak chces o sebe tocit, chod do svojej temy 😉

sensen12
5. júl 2016

@maciatkolulu rez súvisí s rezom,aj s postupom,charles,a v mojej téme viete len urážať a navazať sa,potom.mi.píše x žien,ako mám.podobne ignorovať a držia mi.palce

maciatkolulu
5. júl 2016

@sensen12 ved aj ja ti drzim 😉 len uz mi daj pokoj

sensen12
5. júl 2016

@maciatkolulu tak ďakujem,stačí ak.ma nikto nebude urážať,ja som nikoho nikdy tu neurazala,ja mám mnoho zdravotnych problemov a jediné čo som chcela,aby dr normálne zvážil vsetko a nie len huraa ideme normal,to je vsetko

luciferkax
5. júl 2016

@siska53 u nás našťastie nie. V našej pôrodnici normálne ženu vyšetria aj jazvy po sekcii a keď je všetko v poriadku tal.nad ďalším cisárskym neuvazuju

maciatkolulu
5. júl 2016

@sensen12 lekar je od toho lekarom, ze vie co ma robit.... a ked mas iny nazor, tak s tym ti pomoze opat jedine doktor.

sensen12
5. júl 2016

@maciatkolulu tak platím si súkromného,a vidíš,povedal mi po otázke,že pán dr.A ako teda pôrod?? A on,no a čo jazva,neva? A on neva.A ja,že a čo teda,bude to veľké mimi a on,že jej,že neva, a ja že ale predtým.pôrod dopadol.zle kvôli velkemu mimi a on,že neva.tak toto ma dožralo,že jemu nič ako neva???? Preto hľadám iného.gyn,čo uz povie aj dačo iné ako.neva

maciatkolulu
5. júl 2016

@sensen12 tak pokial si zdrava, tak neva aj podla mna, nenapisala si aky je rodiel medzi detmi a v ktorom si tyzdni, ale toto patri do tvojej temy, nie sem. Lekar vie co robi, vidis a mne povedali , ze teda vadi 😀 a prvy cisarak nie je dovodom k druhemu, tak preto to neva... len prosim ta nezacni s langosami a vytahanymi vaginami, ok, chod do svojej temy, tam to mozes preberat, alebo si zaloz pre mna za mna novu, tu je to o utorovi, nie o tebe, ok, uz mi sem PROSIM nepis,

sensen12
5. júl 2016

@maciatkolulu no ale ako prebieha bonding na sk po reze je dolezite

sensen12
5. júl 2016

@maciatkolulu a čo im u teba vadilo?