Citlivé miesto po cisárskom reze
Baby este aj pol roka po cisarskom mam stale citlive miesto medzi vodorovnym rezom a pupkom. nie je to bolestive, len inak citlive na podnety. napr. ked sme boli na kupku a vlna mi tam viac buchla citila som prudku bolest. ked sa tam poskrabkam skoro vobec to necitim - ako by to bolo znecitlivene. Ked som bola u dokiho a povedala mu to, pozrel na to aj ma obzrel zvnutra a povedal, ze som dobre zahojena, ani nevidno ze by som rodila sekciou. avsak ja mam stale zly pocit znecitlivosti. je to normalne? alebo to mam ist riesit... ved niekedy mam pocit ako by mi to miesto ani nepatrilo k telu 😖
@danusskaaa No ja teraz nechcem byt na smiech, ze to porovnam s inou operaciou, ale pred dvoma rokmi som mala operovane koleno, samozrejme ostalo mi necitlive miesto okolo rezu, lekar hovoril, ze to po par mesiacoch prejde, ze to je normalne, ale po dvoch rokoch ziadna zmena....Je to hnusny pocit napr. pri holeni noh, lebo ako pises - ako by mi ta cas tea nepatrila, necitim ci tlacim vela, malo, bojim sa, ze sa porezem, no blby pocit
(Inac po cisarskom to mam presne ako Ty, ale vzhladom na skusenost s kolenom nejaku zmenu necakam)
Je to normálne danusskaaa, si ešte krátko po pôrode. Žena po pôrode sa dáva dokopy celý rok a ty máš za sebou pôrod cisárskym rezom. Som 7 rokov po pôrode cisárskym rezom a už som to tu raz vravela, že niekedy ma jazva zabolí pri zmene počasia. Čo sa týka necitlivosti, to postupne chce čas aby sa telo zregenerovalo.
ahoj, ja som po SC rok aj niečo a tiež mám to miesto nad rezom znecitlivené, ak pôjdem niekedy k lekárovi opýtam sa ho na to, ale inak to neriešim, čo sa týka bolesti, ja som ju nikdy necítila, mám to iba necitlivé - presne ako si napísala, ako by to ani nebola moja časť tela...
ja som po cisarskom takmer dva roky a stale mam rovnake pocity ako ty 😉
@danusskaaa Ahoj aj ja som 5 mesiacov po sekcii a mám to podobné tak asi to chce len čas?? Uvidíme? 🙂
je to normalne uplne, tiez som mala pocit ze mam miesto po reze akoby umrtvene, necitila som ho dlho asi rok. Potom to postupne preslo a cit sa mi obnovil. maly ma dva roky
osobne si myslim, ze kazda jizva, ci rez na tele se dlouho hojia je jasne, ze je to necitlive, mam operovane rameno a tez ta jizva je necitliva, take akokeby mrvenceni ked po ni predju prsty, to same izva po sekcii(4mesice)...myslim, ze neni z ceho stresovat, snad kdyz lekar vi, ze je to ok, tak bych se nebala, nebo snad nekdo ve tvem okoli mel toto iste a byli tam ine komplikacie?
Ja som 5 rokov po cisárskom a stále to cítim podobne, takže asi to tak má byť. Keď som sa o tom rozprávala s inými babami, tak mali niektoré taký istý problém a iné boli bez problémov. ☹
ja som 5 mesiacov po cisarskom, uz po druhom, a skor mam pocit, ze ma ta rana, hm nemozem povedat ze boli, ale mam pocit, akoby ma stale nejako ominala 😝 ani to neviem pomenovat, po prvom cisarskom som taky pocit nemala... skratka ked mi tam prilieha gumicka z nohaviciek, stale ju posuvam, lebo mi to tam vadi.. akoze da sa vydrzat, hovorim .. nie je to bolest, ale trocha mi to prekaza, lebo ak by som mala este jedno dieta, tak potom to asi budem citit riadne, hm alebo nie? 😕 kazdopadne rada sa pekne zahojila, aj vo vnutri, takze doktor bol spokojny 😉
A tiez ranu citim pri zmene pocasia.. co som po prvom cisarskom necitila..
A to miesto medzi ranou a pupkom mam take akoby pod tlakom bolestive tiez..
@danusskaaa ahoj ja som po cisarskom 3 roky, mam to tam tak isto znecitlivene,je mi to neprijemne na dotyk, taky zvlastny pocit. a okrem toho obcas chytim straaasny krcv podbrusku ale len na jednej strane. napr ked si vylozim jednu nohu,ze si zaviazem snurku, a zohnem sa k tej nohe, tak na tej strane vzdy dostanem neskutocne bolestivy krc. doktor povedal ze je to normalne, moja mama nas vsetkych troch rodila cisarskym a tiez to ma.
ja som 2 mes. po SC a mam to iste.Ja uz zmenu necakam, kedze segra rodila SC pred trinastimi rokmi a ranu ma necitlivu dodnes. Som rada ze ten rez je maly, elegantny a nie jak ked teta rodila ze ma vertikalny rez od pupka az dolu ... ale to bolo pred 40 rokmi a mala dvojicky. Viac neriesim, obzvlast ked kuknem na drobceka tak mi je cela rana ukradnuta, hlavne ze je tu moj poklad maly 🙂
Ahojte ja mám 7 týždňov pred pôrodom a medzi SC budú presne 2 roky ale niekedy mám pocit, že sa ani nevystriem keď sa postavím. Že sa mi to roztrhne. Tak vstávam pomaličky aby to nebolelo. Ťahám to tam stále ako mi rastie brucho. A to som v 33 t. a pribrala som 6,5 kg dosť málo. Neviem si predstaviť čo by to bolo keby som bola veľká mamina!!
Uvidím ako to bude po pôrode! 🙂
@danusskaaa ja som tiež pol roka po sekcii. Tiež mám to miesto menej citlivé. Keď som bola na kontrole po šestonedelí a vravela to dokimu, povedal, že je to normálne, že tým rezom boli preťaté nervové vlákna, tým pádom je to necitlivé a nejaký čas trvá, kým sa to obnoví. Od tedy sa to trošku zlepšilo, ale ešte stále to nie je ono 😒
Ja som po cisárskom bez dvoch mesiacov už takmer dva roky a miesto mám stále citlivé, teda napr. na moje poškriabanie takmer necitlivé, no na iné podnety až priveľmi citlivé - napr. musela som prestať nosiť bedrové nohavice a nohavičky - absolútne nič na rane neznesiem.... Buď musím mať oblečenie pod jazvou - čo je sakramensky nízko, alebo nad jazvou...
Ahoj ja som po porode skoro 10mesiacov a stále je to citlive..a myslím že to tak ostane teda časom to nebude take,,moc citlive ale ta citlivost už nebdue ako predtým pretože tým že doktori to bruško rozrezali tým sa potrhaju určite tkaniva..je to skratka zasah do tela,,ja som s tým aj ratala lebo moj ocino bol velakrtak operovany na pruh a to je skoro to iste tiež vodorovný rez na podbrušku.,,takže s tým asi nič nespravíme 😒
@danusskaaa
neboj, to je normálne ... ja som rok mala pocit, akoby som mala celý spodok brucha strpnuty, proste bez citlivosti ... ako ked ti strpne koncatina, ty si ju chytis, ale mas taky divny pocit 🙂 to je normalne, u kazdeho trva rozdielne dlho, kym sa obnovi citlivost, ved si zober ze je to operacia, pri ktorej ti narusia niekolko vrstiev vratane svalov, nervov, šliach a čo ja viem čoho všetkého ešte 🙂
hovorím, mne to trvalo rok, kym sa vrátila citlivosť do celej spodnej časti brucha (teda od pupku dole ... )
moja ma 11 mesiacov a tiez mam take blbe pocity..som rada ze sme tu viacere lebo som si zacala mysliet ze si tu bolest len namyslam 😀
Ahojte,ja má po cisárskom reze síce len 2 týždne,čiže znecitlivenie rany je normálne,ale mám problém,že nad ranou smerom k pupku mi všetko očervenelo,stvrdlo a na dotyk cítim hrče vo vnútri,je to dost bolestivé,bojím sa či nemám náhodou zápal zvnútra....nemáte niektorá skúsenost? 😒 rez ako taký ma nebolí,len čast nad ním. Neviem či mám íst k doktorovi,alebo čo?Dakujem....
Tiež, dokonca ma jazva svrbi pri prudkej zmene pocasia 😲
Ja som na tom rovnako. Mám necitlivú časť brucha a to miesto mi pripadá cudzie, akoby ani nebolo moje. Je to veľmi nepríjemné, nemôžem sa tam ani krémovať, ani nijak proste dotýkať. Lekár mi povedal, že to je normálne... 😖
@maminkazs
ano je to normálne, lebo ti pri reze "prerazili" všetky nervy, šlachy, väzivo a preto je brucho necitlivé ... ja som mala pocit akoby "strpnutia" od pupku až dole takmer rok po sekcii, potom sa mi postupne vrátila citlivosť, ale teda pocit to bol príšerný ... jednoducho aj pri krémovaní alebo hladkaní mi to bolo veľmi nepríjemné, akoby to brucho ani nebolo moje ... ale časom to prejde neboj 🙂 je to individuálne u každej jednej ako rýchlo sa navráti citlivosť ...
ďakujem. no ja už som rok a pól po sekcii, ale žiadna zmena. ale už si na to pomaly zvykám, len som sa na začiatku bála, či je to v poriadku...
@aankaa Ahoj...tak somnou to dopadlo tak,že šla som k dokymu,pozrel mi to,predpísal mi antibiotika a mast betadine(protizápalová velmi dobrá mast),povedal,že ak mi to do 3 dní neprejde,budem musiet íst do nemocnice ležat a budú mi musiet pootvorit ranu a pozriet či nemám hnisavé ložisko niekde..Ale čo čert nechcel,o dva dni som začala večer velmi krvácat od spodu,musela príst premna sanitka...na druhý den nasledovala kyretáž,najsilnejšie antibiotika formou infuzii a pootvorenie rany či tam náhodou nemám hnis...nenašlo sa žiadne hnisavé ložisko,tak ma poslali na chirurgiu,na sono,nasledovala drenáž,čistenie,prevezy☹ strašné☹Pobudla som týžden v nemocnici a doma 2 týždnové dietatko. Nakoniec sa prišlo nato,že po vybratí stehov,sa mi trošičku pootvorila čast rany(doktorka,ktorá mi stehy vyberala,kázala ranu natierat nechtíkovým krémom)a zaviedla som si krémom infekciu....čiže nedoporučujem žiadny nechtíkový krém🙂
To je normálne,že to ešte bolí,si 2 týždne po sekcii,ešte to nejaký ten čas bude boliet,aj stvrdnuté ak máš,že vraj to je normálne,doktor tvrdí...ale ak ta to nebude prestávat boliet,tak určite navštív doktora...pre istotu🙂 Ja mám 6 mesiacov po pôrode a rana je stále necitlivá,stŕpnutá,hoci nebolí..občas pichne pri zmene počasia🙂 Držím palce....
Ahojte chcela by som sa spýtat , veru nie som po cisarskom ale zase som po operacii vajecniku a prasknutej cysty. Museli ma otvarat ako pri cisarskom kvoli krvacaniu do brusnej dutiny. Som cca 5mesiacov po operacii a strasne som hakliva na brucho doktor vravi te je to fajn , no ja mavam niekedy este bolesti zvnutra a okolo jazvy az k pupku a dole to mam take strpnute jak keby a boli ma ked sa nechtiac s niecim do toho oskrem alebo buchnem aj ked len velmi slabo. Neviete ci to prejde a budem mat normalnu citlivost??

ja mam tiez to miesto citlive, a tom som rok po cisarskom, ale nie az tak, ze ked mi na to narazi voda v bazene, zeby to tak silno bolelo. Ale tiez ked sa tam chytim, poskrabem, pripadne holim, tak je to stale taky divny pocit, a este take nie uplne citlive ako zbytok koze, proste take ako nie moje, presne ako pises.