Ďalšie tehotenstvo po cisárskom

12. máj 2022

Ahojte,
Som pol roka po cisarskom. Zahojena som dobre ale mam predsa len citlivejsie pod pupkom. Inak uz nosim normalne oblecenie ako pred porodom, aj nohavice bedrove aj spodnu bielizen.
Neplanujem tehotenstvo, ale nebavi ma si davat stale pozor a keby som otehotnela, tak prijmeme aj dalsie dieta.
Ake je prosim dalsie tehotenstvo po cisarskom? Neboli/netaja to brucho?
Dakujem

tosomja
12. máj 2022

Nie je dôležité ako ti splaslo brucho po cisárskom, ale ako je zahojena maternica. Ja mám dva cisárske hneď po roku. A v pohode, nič nebolelo, len vraj som už mala maternicu veľmi oslabenú vnútorné, jazvy, zrasty.
Bola som viac sledovaná. Sekciu som mala v termíne.

heidy222
12. máj 2022

Rok Po cisarskom sa nesmie otehotniet kvoli riziku ruptury maternice, co je zivot ohrozujuci stav

autor
12. máj 2022

@heidy222 ja viem, ja to nesilim ale doktorky som sa pytala na nechraneny styk. Povedala, ze to neodporuca ale ked by sa podarilo tak to nevadi

galganka
12. máj 2022

Desať mesiacov po sekcii som otehotnela znovu. A všetko bolo ok, nič ma nebolelo, dokonca som ani toľko extrémne nevracala ako pri prvej a tretej. Ale nikde nie je napísané, že to tak bude u každého. Takže pýtať sa na toto a robiť si priemer je úplne zbytočné.

luc308
12. máj 2022

Ahoj, ja som druhykrat otehotnela rok a tristvrte po prvom synovi a poviem ti, ze som si to celkom vytrpela..bolelo, tahalo, pichalo..druhy siel tiez cisarskym v 38 prave kvoli prvej sekcii.

galganka
12. máj 2022

...vlastne 8 mesiacov po, ak to dobre rátam teraz... 🤔 medzi deťmi je 17 mesiacov rozdiel... 🤷‍♀️ už je neskoro na mazematiku. V 10. nam to tuším potvrdil dr.

barus26
12. máj 2022

ja som otehtonela 11 mesiacov po sekcii. Momentálne som 26tt a zatiaľ ma jazva nikdy nebolela ani nič podobne 🙂

lilly2303
12. máj 2022

Ahoj to záleží od rôznych vecí, každá sme iná. Ja som bola tehotná 7 rokov po sekcii a mňa jazva od cca 30 tt dosť bolela aj ťahala, hlavne pri chôdzi a vstavaní z postele to bolo dosť nepríjemné a bolestivé. Kamoška 2 roky po sekcií bola znovu tehotná a ona jazvu ani necítila. Ale druhý pôrod som mala bez problémov prirodzený aj na to že má jazva tak veľmi bolela.

euka210
12. máj 2022

Mne povela ze po pol roku moze tehu.
Ja som mala povodnu vahu a velkost az po roku.
Druhe tehu bolo v pohode, po 1,5r, len potom tretie ku koncu ma bolela jazva...ta bola ok, ale mala som vela zrastov, tak kvoli tomh.

pininka1
13. máj 2022

Je to individualne, ale urcite by som dva roky po cisarskom pockala. Mne este po 4 rokoch hrozila ruptura, napriek tomu ze som mala vsetko pekne zahojene. Ale dala som potom aj tretie tehotenstvo, ale az po 5 rokoch od druheho a vsetko uz bolo ok.

zabka1987
13. máj 2022

Ja som otehotnela po sekcii 7 mesiacov a to som mala komplikovanejšiu sekciu kedy mi rezali úplne celú maternicu nakoľko to bolo veľmi skoro . Úplne všetko ok , od tehotenstva po ďalšiu sekciu .

jumperly1
7. aug 2023

@zabka1987 ahoj. v akom tyzdni si prosim
mala prvu sekciu?

zabka1987
7. aug 2023

@jumperly1 ahoj , 23-24tt

maryetta
7. aug 2023

Mam kamaratky ktore mali do roka druhu sekciu.

jumperly1
7. aug 2023

@zabka1987 dakujem. Ja som mala v 29tt, po par hod kontrakciach, takze tiez skoro ale komplikacie neboli. 7 mesiacov po sekcii otehotnenie… ako na to reagoval gynekolog? My chceme skusit zacat 6-7 mesiacov po, am bude vsetko vyzerat dobre. Uvazovala si aj nad dlhsim intervalom?
len co tu citam, tak niektore zeny nemaju uspesny vbac ani roky po sekcii a niektore aj s kratsim rozostupom.

jumperly1
7. aug 2023

@zabka1987 v 23-24tt… na slovensku, a teda po viabilite novorodenca? Ako to dopadlo?
Mala som pocit, ze do ukonceneho 24tt tu vsetci gynekologovia chcu rodit vaginalne… teda u nas nebol stastny koniec, syn odisiel po tyzdni boja na neonatologii. Preto zvazujeme ze skusit sa snazit aj skor ako po roku. Jedine ten vbac ma mata, ze ci to neodlozit a nedat tomu sancu.

zabka1987
7. aug 2023

@jumperly1 všetko dobre dopadlo a dokonca som odvtedy porodila 2 deti , bezproblémové sekcie obe . Mne to lekár odobril , nie je z tých že by sekiroval a robí na súkromnej klinike aj zákroky takže ma strasne veľa skúsenosti . Aj po jednej sekcii môžu prísť problémy a aj po 10 rokoch , to je úplne individuálne .

zabka1987
7. aug 2023

@jumperly1 áno nútili ma 4 dni a napchávali vyvolavackami ale nedávala som to už psychicky , tak mi muž vybavil sekciu . Mne tehotenstvo museli ukončiť koli dg malého ale teda ani nežil kým som porodila 🥲

jumperly1
7. aug 2023

@zabka1987 to ma mrzi :( ale gratulujem k dalsim zazrakom! Mne to teraz pride tak hrozne nerealne ze by sme domov niekedy priniesli zive dieta… ale verim, ze o tych 6-7 mesiacov prediskutujeme a ak bude vsetko dobre vyzerat mozme skusit. Hadam nemozme mat vsetku smolu sveta 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre