icon

Čo čakať pre pôrodom?

mamina1234
20. nov 2013

ahojte, chvela by som vediet vase pocity a postrehy pred porodom... nemam na mysli tie okate(odtecenie plodovky, al. hlienova zatka) ale mam skor na mysli take neokate... 😀 ktore sa vam prejavovali uz trebars tyzden pred.... ci take niesu???? 😉

katrinka8
20. nov 2013

@mamina1234 - ahoj, no, ono je to podla mna velmi, velmi individualne. Ja mam, napr. den po termine, ale ziadne priznaky sa nekonaju, teda aspon zatial 😀 Pri dcerke som tiez nemala ziadne priznaky, akurat v sobotu "poslicky" v noci, tie ustali, v nedelu sa to uz spustilo naostro a v pondelok sa narodila 😉 Spominam si akurat, ze ma uz v ten den(v nedelu) parkrat prehnalo, ale to som myslela, ze je z nerovzity, ale az neskor som sa dozvedela, ze to je taka prirodzena priprava tela na porod. Ale niekto mava poslicky, niekoho mozu bolievat krize.. take tie typicke priznaky - vlastne tie "okate", ako pises... 😉 A niekto nema vobec nic a rovno pridu bolesti ci voda odtecie a davaj rovno bez varovania rodit 😀

safranca
20. nov 2013

Presne tak mne napriklad vobec nic nebolo az na opuchanie noh ale to je normalne vo vysokom stadiu tehotenstva mne len z nicoho nic praska vodsma a uz sme aj isli do porodnice 🙂 aj to mi bolesti zacali az o tristvrte hodinu neskor nez mi praskla voda

ichbinich
21. nov 2013

Ziadne, ani neokate ani okate. Sla som na kontrolu k lekarke, mala som dlho dohodnuty termin, a ona mi hovori: vsak vy ste uz na 3 cm otvorena!
A ja ze dobre vediet, ze uz rodim 😀
To bolo o 10 rano, doma som sa potom nudila, tak som prala 😉 Potom prva skutocna kontrakcia prisla o 2 poobede, a dcera sa narodila o 18:20.

lucka011
28. nov 2013

Ja som bola tiež ako na ihlách či zistím nejaké príznaky že sa mi blíži pôrod. Ale nevedela som to zhodnotiť. Teraz už po viem ako mi bolo. Vyše týždňa aj viac som bola ako duracelka. Chodila, všetko upratovala, hrabala každý deň lístie, umývala okná,prala, žehlila, každý deň vysávala, musela som byť v pohybe, všetko mi vadilo, každá omrvinka. A asi dva-tri dni pred pôrodom som už len ležala ako slonica. Plakala som sama nad sebou, všetci mi vadili, strašne som chcela byť sama zavretá v izbe a iba ležať a spať. A potom v jednú noc z ničoho nič kontrakcie... 🙂 🙂 a už to šlo...

mimake
28. nov 2013

mne bolo vecer pred porodom velmi dobre,zrazu ma nic nebolelo ani chrbat ani zaha nepalila.Dokonca sme zapadli s autom tak som sa chytila lopaty a odhrabavala sneh. Rodila som v 42 tyzdni a to tak ze o 9som dosla do nemocky a mala bola o 11.10 na svete. kontrakcie zacali o 5 rano take ako ked mi zacina menzes o 8 som ich uz citila tak sme vyrazili. Neboj sa to spoznas 😉

tatianka7
22. apr 2014

Ešte ja pridám svoj postreh 🙂 , večer pred pôrodom mi bolo zle od žalúdka pri pomyslení na jedlo.Nemohla som ani vkročiť do kuchyne, v noci ma začalo preháňať na záchod,o tretej ráno prišla prvá kontrakcia a to som už nejak vedela,že rodím,len som čakala ma 5min. intervaly-ešte nejakú hodinku trvalo,kým mi prišiel odvoz,do deviatej sme boli v nemocke a o pol tretej poobede bol drobec na svete..A teraz rozmýšľam ako to bude,občas som taká nabitá energiou-neviem,čo by som robila..furt riad umývam,upratujem,tašku prebaľujem,malému hračky triedim..alebo sa prechádzam po byte..neviem obsedieť.Druhý deň bez magnézia-dr. povedal,že ked vysadím,tak už hocikedy môžem začať rodiť.