Ráno mi odtiekla hlienová zátka. Budem rodiť?

bumbalko
28. máj 2013

Dnes ráno mi zrejme odišla hlienova zátka,neviem,lebo som to nezažila,bola to taká guca hlienu,keď som bola cikat,do termínu mám pár dní,takže sa chcem poradiť o skúsenosti, ešte mám pocit akoby mi celý deň po troške odtekala voda, je to možné po odteceni hlienovej??? Môže sa mi rozbiehat pôrod aj bez bolesti?

silvianm
28. máj 2013

@bumbalko ja ked som bola na priprave k porodu /nebola si na niecom takom?/ tak pani hovorila ze zatka neznamena nic..mozes porodit do 24 hod. ale aj do dvoch tyzdnov..to znamena ze mozes este prenasat..a ked nevies ci to bola plodovka daj si vlozku a chod do nemocky..maju tam roztok a povedia ti ci to plodovka bola..a bolesti budu istooo 🙂 a pozeram ze mas dve deti..tak snad poznas kontrakcie..ci?

bumbalko
autor
28. máj 2013

Ale jasné, že poznám kontrakcie ;) no odtok hlienovej zátky,ani vody nie.

bumbalko
autor
28. máj 2013

Ale jasné, že poznám kontrakcie ;) no odtok hlienovej zátky,ani vody nie.
@silvianm

ivca82
28. máj 2013

@bumbalko mne odišla pri obidvoch deťoch zátka a do 24hodín boli na svete 😉 ale najprv som bolesti nemala, potom mi začalo trochu tvrdnúť bruško, začali nepravidelné bolesti, teplá sprcha pomohla a už boli pravidelnejšie. Ale teraz pri druhej dcérke mi odišla tiež taká "guča" ako píšeš ale voda mi neodtekala, ale stále som mala pocit, že odteká 😅 tú mi praskli až večer v pôrodnici cca pol hodinu pred pôrodom 🙂

januliku
28. máj 2013

@bumbalko Mne odtiekla voda komplet, ale kontrakcie nikde. Takze po 24h pozorovania mi museli dat vyvolavacku. Pre istotu chod na pohotovost, ked mas pocit, ze odteka, ved uz mas aj termin. Drzim palce.

bumbalko
autor
28. máj 2013

@januliku veď toto neviem, či ešte čakať na kontrakcie, len sa bojím či to nevadí že pomaly odteka, aby sa niečo nestalo mimku, otvorená som na 3. Ešte počkám do večera,asi a uvidíme.

silvianm
28. máj 2013

@bumbalko chod do tej nemocky ako som ti pisala daj si klasicku vlozku aby to vedeli zistit..

janie80
28. máj 2013

@bumbalko ked mas pocit, ze odteka plodovka, sup sup do nemocnice... Radsej pat krat zbytocne ako raz neskoro...

bumbalko
autor
28. máj 2013

Baby, aj keď nieje ani náznak bolesti?

januliku
28. máj 2013

@bumbalko Ak ti odteka, chod hned. Necakaj na kontrakcie, nemusia vobec prist. V nemocke ta skontroluju, pokial mas malo vody, podaju antibiotika, aby babo nechytilo infekciu, daju na monitor, mozno ti pichnu hned aj vyvolavacku, ak si uz dost otvorena. Neodkladaj to, chod hned. Drzim palce.

januliku
28. máj 2013

@bumbalko Urcite. Ja som nemala vobec ziadne bolesti, nic, len odtiekla voda. 24 hodin ma tak nechali, cakali, ci pridu kontrakcie prirodzene, ale neprisli, tak mi na druhy den dali vyvolavacku a po nej nastupili kontrakcie do 10 minut. Kedze mne odtiekla voda komplet, musela som lezat, co najmenej pohybu, lebo pre babo bez vody (aj s malym mnozstvom vody) to je nebezpecne. Vsetky kontrakcie som musela lezat, napojena na monitore a vyvolavacke priamo na sale.

syrik
28. máj 2013

@januliku Mne tiež tak. O pol siestej v piatok rano mi zacala odtekat voda a cakalo sa. lenze mne zacali vyvolavat porod az v sobotu rano okolo deviatej, ziadne kontrakcie nic...dala som si aj epidural, no vyvolavali mi to 3x. A mala sa narodila o pol piatej navecer v sobotu.

januliku
28. máj 2013

@syrik Mne zacala odtekat v sobotu o 15-tej a vyvolavacku mi dali v nedelu o 15-tej. Mala sa narodila v nedelu o 19,30. (4hodiny kontrakcii a pol hodiny som tlacila)

bumbalko
autor
28. máj 2013

Takže aj keď odteka po troške? Proste mám pocit ako pri menzes, keď je silnejšie krvácanie, tak mne tak po troške vyteká, moč to nieje, mám sa báť o bábätko?

janie80
28. máj 2013

@bumbalko bat sa nemusis, len ja by som radsej utekala k doktorovi... ja som sice mala aj kontrakcie, ale zatka mi odisla okolo 6 vecer, plodovka odtekala postupne myslim od nejakej desiatej vecer a maly sa narodil o druhej rano... Kazdy porod je iny, preto by som sla... Alebo si skus zavolat do nemocky, povedz im, co sa deje a oni ti povedia, ci mas prist, alebo je este cas...

mysicka123
28. máj 2013

Mne odisla cast zatky v sobotu o 12,00 a viac sa medialo nic
. Este som zabsolvovala prechadzku v zoo s rodinkou. V nedelu na obed sim zakrvacala. Pre ustotu som sla do nemoxnice,kde si ma kvoli rychlemu prvemu porodu nechali. Nedialo sa nic. Myslela som si ze ma v pondelok po vizite pustia domov. V noci o 03,30 som dostala krc,odisla zo mna zvysna zatka,zacali krce... Na sale mi pustili vodu a o 04,40 bola mala medzi nami.... Takze ti odporucam pozorovanie. U teba to moze ale aj nemusi znamenat porod.... Aj nam na priprave vraveli,ze porodit mozme hned ale aj o tyzden... Pizoruj svohe stahy..

januliku
28. máj 2013

@bumbalko Pokial odteka plodova voda (hoci aj po troskach), treba ist co najskor do nemocky.

cerez
28. máj 2013

@bumbalko Verím, že už nie si na internete. Ak ti odteká plodová voda aj po troche, treba ísť do nemocnice. To isté som mala aj ja. Držím ti palce, nech je pôrod rýchly.

bumbalko
autor
29. máj 2013

No ahoj, babenky, tak hlienova zátka to bola, ale plodova nie ,výtok som mala spojený s hlienovou,či tak nejak, išla som do nemocky,aj som tam ostala, no pôrod sa sice spustil o 21:00 ,trval do 4:00 a poviem vám najhorsi s mojich pôrodov, ale už to máme sa sebou, ;)

bumbalko
autor
29. máj 2013

A inak voda mi odtiekla asi o 1:30, keď má doki chcela vysetrit na koľko som, a že mi ju prepichnu, bola som na 8, zdalo sa,že sa to rozbehne, no mamina už nevládala, ani len tlačiť, ani sedieť na mise nič, tlačila som cca hodinu a pol. jooj. a nie a nie,

syrik
29. máj 2013

@bumbalko gratulujeme =)

katy09
29. máj 2013

gratulujeme 😀

barbara088
11. jún 2013

mne odtiekla hlienova zatka a rodila som za 3tyzdne po vyvolavacke

nikolabulkova
27. jún 2015

Musi byt po odteceni hlienovej zatky nejaky farebny vytok potom?

kliara
27. jún 2015

@bumbalko - áno, samozrejme, pôrod sa môže rozbiehať aj bez bolesti, najprv odídením hlienovej zátky, potom postupným odtekaním plodovej vody, Bolesti môžu nastúpiť až o niekoľko hodín.Aha, teraz čítam, že téma je už neaktuálna, tak nič.
@nikolabulkova - nie, nemusí.

zukuvi
27. jún 2015

mne sa oba porody rozbehli po odchode hlienovej zatky 😀 drzim palce!!!

gabika2580
18. nov 2015

@zukuvi mne odišla dnes,tak čakám vo bude ďalej ;)

zukuvi
19. nov 2015

@gabika2580 tak drzim palce!!! a tisko zavidim 😀 ano zavidim, tie pocity po porode, porod je zazitok, nech vam vsetko vyjde a ste zdravi obaja!!

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre