icon

Čo nosí pacientka počas cisárskeho rezu?

14. aug 2024

Co ma pacientka oblecene pocas sekcie?

galganka
14. aug 2024

Dva z troch razy som nemala nič, raz až bandáže na nohách.

matkahelka
14. aug 2024

Normalne pulim oci, ze naha... no ja by som naha asi nebola a slusne by som poprosila o nejaku plachtu, alebo nieco. Pre mna by to bolo velmi ponizujuce.
K veci, mala som sekciu- spinal, mala som na sebe take plastove svetlomodre cudo cez hlavu, do polovice kolien. na nohach som mala obvazy.

autor
14. aug 2024

@matkahelka dakujem pekne

galganka
14. aug 2024

@matkahelka jakože ležala si na stole a mala si mundúr od krku po kolená? To mi nejako nevychádza. Tri razy z troch to u nás prebiehalo tak, že v košeli na sálu, oblbovák, raz ma uspávali, inak ihlička do chrbtu, zvodorovnili ma, košeľa preč a hotovo. Akurát tá plachta čo mi schovala pohľad na brucho a nič viac.
A teda, moje holé vršky, či spodky ma v tom momente totálne netankovali. A zjavne ani nikoho naokolo.

ivik4
14. aug 2024

NIČ

matkahelka
14. aug 2024

@galganka isla som z pripravnej miestnosti na sal v tej "plachte", neviem si predstavit, ze by som tam tych 20 ci 30 metrov isla naha. a ano, sadla som si na stol, napichli mi spinal, lahla som si v tej plachte, vyrolovali mi ju nahor pod prsia, prikryli ma bielou plachtou. po sekcii som stale to modre cudo mala na sebe, dali mi to dole az sestricky na jis, ked ma prikryvali paplonom (rodila som na vianoce).

autor
14. aug 2024

@matkahelka Na JIS ta prezliekli, alebo tam uz naha?

matkahelka
14. aug 2024

@galganka a je jasne, ze vrsky a spodky nikoho v spitali nezaujimaju, ide asi skor o zachovanie nejakej dostojnosti voci tej zene. ale teda, rodila som v sukromnej nemocnici, v statnej to mozno je inak.

matkahelka
14. aug 2024

na jis som bola oblecena v takej ich bielej erarnej koseli, co sa viaze na chrbte. chcela som svoju nocnu koselu, povedali, ze nie, ze zbytocne si to uspinim.

autor
14. aug 2024

@matkahelka dakujem ti.

galganka
14. aug 2024

Však tu tiež nikto nepísal, že išli cez pol nemocnice nahé. Napr. u nás mi dali košeľu dole vždy na stole. Prišla plachta, čo mi schovala výhľad a zakryla prsia a hotovo. Na stole som bola proste nahá. Po pol hodine bolo hotovo, preklopili ma na posteľ a dostala som zase erárnu košeľu, aby som si nešpinila svoje. Žiadne nahé promenádovačky.

ullala
14. aug 2024

@juliet86 tiez mi to tak pripada. Aby niekto zistoval, ci ma zena pocas sekcie na sebe silonky, tak to je moc 😀

matkahelka
14. aug 2024

@ullala ja uchyl nie som a tiez som sa na to v nemocnici pocas poradne pytala. uplne normalna otazka.

ullala
14. aug 2024

@matkahelka to je v poriadku. Islo mi o to kolko krat spomenula autorka silonky na prvej strane, napriek tomu, ze jej kopec bab pisalo, ze ziadne silonky, az to divne vyzeralo.

Ale vies co, ja som to vobec nevnimala, ze tam lezim vyzlecena. Stres som mala taky, ze to bolo posledne na co som myslela. Nejaka plachta tam este bola stiahnuta, takze mi to bolo jedno.

viestta
14. aug 2024

@matkahelka pri kazdej operacii je pacient nahy a zaruskovany. Zaruskovany od hlavy az po paty, akurat nad operacne pole sa dava sterilna ruska s primerane velkym otvorom. Na salu bud dokracas po svojich v "anjelicku" a tam sa vyzlecies a zaruskuju ta alebo ta privezu na voziku prikrytu plachtou a po prelozeni na operacny stol zaruskuju. Pri prevoze si pod nou naha. (mam za sebou aj sekciu, aj operaciu slepeho creva aj operaciu zapastia. Vzdy som lezala na operacnom stole naha a zaruskovana. Pri niektorych operaciach sa dava bandaz na nohy, zavisi od nemocnice ci obvaz alebo kompresne pancuchy. Pri sekcii ma na salu viezli na voziku zakrytu plachtou, vyzliekli ma este na porodnej sale, zaviazali nohy obvazom. Na JISke som lezala naha, prikryta plachtou az ked som sa prebrala dali mi anjelicka

matkahelka
14. aug 2024

@viestta a preco to pises mne? mna tvoja skusenost nezaujima.

viestta
14. aug 2024

@matkahelka lebo o plactu nikdy netreba prosit, personal ju dava automaticky

katulienocka999
14. aug 2024

Pri planovanej som mala také to modré jednorazové co sa viaže vzadu. Toto mi dávali pred salou aby som nešla naha, tam mi pichly spinal. Ľahla som si a až keď sa išlo na to tak do dali bokom a keď ma prevážali na jis tak ma zase tým prikryli, tam ma už prykryli mojim cistim pyzamom. Pri prvom nič a pri druhom mi dávali obvazy

nikpa
14. aug 2024

Ty si dobre pribrzdeny človek 😅 tebe určite silonky dajú, ak nie, tak si ich vypýtaj.

autor
14. aug 2024

@viestta Nie pri kazdej operacii je clovek nahy. Zazila si 3 a uz robis zavery.

zuzana76
14. aug 2024

nemala som ani silonky a ani obvaz, dve sekcie

autor
14. aug 2024

@nikpa Spravaj sa slusne. Ked tie silonky predpisali, tak ich daju. Skoda ze ta nemozem nahlasit.

sisska96
14. aug 2024

Prečo chceš byť oblečená?

jaskolka
14. aug 2024

Podľa mňa tými silonkami myslela proste sťahovaciu bandáž, tie biele pančušky. Keď je to potrebné, tak sa dávajú, alebo bandáž obvazom.
Ale tie pančuchy sú "modernejšia" verzia obväzu. Väčšinou je žena počas sekcie nahá, iba prikryta jednorazovym plášťom alebo prikrývkou.

slavka1988
14. aug 2024

Si naha prikryta takou akoby plachtou nohy máš obviazane

mer12
14. aug 2024

Ja som mala na sebe taku jednorazovu koselu uplne priesvitnu a obviazane nohy, 2x sekcia

lneviemmeno
14. aug 2024

Ja som mala akútnu sekciu vo februári na Kramároch a mala som taký modrý jednorazový plášť, prezliekli ma z košele do toho jednorazového a zobrali na operačnú šál a celý čas som bola pri vedomí a viem, že som ho mala a nedali mi ho dole. Ešte aj fotku mám kde je to vidieť keď mám malého pri sebe. + čiapka, silonky som nemala, až po operácii mi urobili bandáž s obväzom

nikpa
14. aug 2024

A aké ti predpísali? Dúfam, že aspoň samodržky 🤣🤣🤣

autor
14. aug 2024

@nikpa chora osoba

sara07
14. aug 2024

@viestta a nepovolia ani tie jednorazove nohavičky ?