Čo nosí pacientka počas cisárskeho rezu?
Co ma pacientka oblecene pocas sekcie?
Mne nohy zabudli oviazat, po sekcii na pooperacke prišla sestra so sanitarkou, že odväzuju obväzy a ja hovorím, mne nič nedali. Len sa na seba významne pozreli. Okrem katetra som nemala nič.
@letfenixa Tak ked hluposti tu pisu daktore premudrele damy.
@viestta nie si úplne vždy nahá, teda u nás, keď robia hornú časť teľa (ramená, zápästie, ruky, lakte) pacienti majú jednorazové nohavičky. Dokonca sa mi zdá, že aj kolená keď robia (menšie výkony ako plastika, artroskopia) nie výmeny kĺbov) tak ich majú oblečené. Úplne nahí bývajú pri brušných, gynekologických operáciách a výmene coxy.
Nič. Z pôrodnej sály som šla v mojej košeli k operačke, tam ma vyzliekli a pár krokov som prešla nahá k lehátku. Po sekcii mi dali obväzy na nohy, inak som bola úplne nahá, bez nohavičiek vložky alebo čohokoľvek iného, jedine čo dali podomna bola jednorazová podložka, po pár hodinách sestričky prišli a dali mi vložku ktorú mi chodili meniť každé 2 hodiny. Obväzy som mala 12hodin kým ma postavili na nohy a zaviedli k sprcham. Po sprche som si obliekla už aj jednorazové nohavičky a košeľu.
Mala som kompresne pančuchy, na hlave akoby kupáciu čiapku a na tele taký ich nemocničný jednorazový akoby plast, počas celej sekcie, nič mi nikto nevyzliekal aj na fotke už po pôrode so synom ho mam. Pravdepodobne to závisí od nemocnice.
Nahlasit by bolo treba teba.
Ked som isla na salu mala som erarnu koselu so zavazovanim na snurky a ponozky na nohach a ked som sa vratila mala som len jednu ponozku. Tie potvory zdrhaju aj z noh. 😀 Ale dostala som dieta na vymenu.
Autorka, v prvom rade to nie sú silonky, ale pančuchy, ktoré v niektorých nemocniciach môžu dať. Mne osobne pri 1 operácii dali len bandáže na nohy. Pri cisárskom nič, mala som oblečený sterilný plášť, ktorý mi ale na operačke vyzliekli. Neviem pri ktorých operáciách môže byť človek oblečený. Teda bola som pri viacerých operáciách, len na očnom mohol byť človek oblečený v sterilnom plášti, pri všetkých ostatných nahý.
Na operačku som išla už s bandážami na nohach a v anjelikovej košeli, tam mi dali sterilny jednorazovy plašt ani neviem kedy a čiapku. Keď ma preložili do postele mala som zase anjelikovu košeľu. Ja som mala strach či všetko dopadne dobre a bolo mi jedno či budem holá alebo nie.
Teraz tu "řádí" nejaky sekciovy maniak, kazdy den tema, kde je autorka agresivna, neviem, ci pise nejaky clanok...ale je to uz napadne, len vyzveda
Autorka@ prečo napadáš každého čo Ti píše skúsenosť?
Však sa spýtaj v nemocnici kde budeš rodiť. Možno tam sa ide na sekciu v najnovších In veciach 🫣
Spolu ležiacej na pôvodnom robili počas normalneho porodu akútnu sekciu. Na vyzliekanie nebolo času, šla do plnej narkóze, ziadny spinal, dieta do 10 minut v otcovom náručí.
Takže zalezi od okolností.
Obviazali mi nohy, uspali ma tak pocas operacie neviem ale prebrala som sa vo svojej nocnej koseli
Inak, autorka, keď už tak prskáš na všetky odpovede, čo sa ti nepáčia, si mi pripomenula, ako bol manžel v nemocnici. Vyberali mu taký výrastok pri oku. Lokálka, párminútový zákrok. A zo sály vyšiel v šoku, lebo ho tiež vyzliekli na stôl a mal len tú holoriťatú košelu. 😂
Nohy sa obvazuju ked je cas, kvoli riziku trombozy. To sa robi pri kazdej operacii. Inak nemas na sebe nic, iba prekrytie plachtou. Tak je to pri kazdej operacii, aspon, co som ja zazila. Ved to moze byt cloveku jedno v tej situacii
Vola sa to bandáž a nie silonky. Pri sekcii si naha, nasledne zarúškovaná.
No ja som bola na gynekologickej operácii a na sále som mala normálne nočnú košeľu ktorú mi vyrolovali na brucho....žiadne nahotinky...tiež mi to príde nedôstojné

@nikpa nie normálne dostaneš kompresné pančuchy ano samodržky bielej farby, nič na rehot, nájdi si na google kompresné pančuchy a uvidíš sama
v nemocnici sa použivaju biele len a ked nie su prachy žial bandažuju