icon

Čo nosí pacientka počas cisárskeho rezu?

14. aug 2024

Co ma pacientka oblecene pocas sekcie?

sara07
14. aug 2024

@nikpa nie normálne dostaneš kompresné pančuchy ano samodržky bielej farby, nič na rehot, nájdi si na google kompresné pančuchy a uvidíš sama
v nemocnici sa použivaju biele len a ked nie su prachy žial bandažuju

viestta
14. aug 2024

@sara07 pokial viem nie. Preto je pacient nahy aby mohli okamzite zasiahnut keby sa nieco zvrtlo, nie preto aby sa pesonal mohol kochat

tinkavvv
14. aug 2024

@sara07 jednorazove nohavicky pri sekcii? Vsak tam je zena zacievkovana, nehovoriac o tom, ze zacne krvacat.

jaskolka
14. aug 2024

@nikpa nie je to nič na srandu, úplne vážne sa dávajú "silonky" pred operáciou.
takto to vyzerá, normálne ako pančuchy samodržky. Ja som mala také aj teraz pri operácii žlčníka.

letfenixa
14. aug 2024

Mne nohy zabudli oviazat, po sekcii na pooperacke prišla sestra so sanitarkou, že odväzuju obväzy a ja hovorím, mne nič nedali. Len sa na seba významne pozreli. Okrem katetra som nemala nič.

letfenixa
14. aug 2024

@autorka nejaká si agresívna.

autor
14. aug 2024

@letfenixa Tak ked hluposti tu pisu daktore premudrele damy.

nykkushka
14. aug 2024

@viestta nie si úplne vždy nahá, teda u nás, keď robia hornú časť teľa (ramená, zápästie, ruky, lakte) pacienti majú jednorazové nohavičky. Dokonca sa mi zdá, že aj kolená keď robia (menšie výkony ako plastika, artroskopia) nie výmeny kĺbov) tak ich majú oblečené. Úplne nahí bývajú pri brušných, gynekologických operáciách a výmene coxy.

viestta
14. aug 2024

@nykkushka mna pri zapasti vyzliekli.

nykkushka
14. aug 2024

@viestta asi to záleží od personálu a zvyklostí nemocnice

rebekah61
14. aug 2024

Nič. Z pôrodnej sály som šla v mojej košeli k operačke, tam ma vyzliekli a pár krokov som prešla nahá k lehátku. Po sekcii mi dali obväzy na nohy, inak som bola úplne nahá, bez nohavičiek vložky alebo čohokoľvek iného, jedine čo dali podomna bola jednorazová podložka, po pár hodinách sestričky prišli a dali mi vložku ktorú mi chodili meniť každé 2 hodiny. Obväzy som mala 12hodin kým ma postavili na nohy a zaviedli k sprcham. Po sprche som si obliekla už aj jednorazové nohavičky a košeľu.

weleda123
14. aug 2024

@autorka - tie premúdrelé dámy ti napísali ich skúsenosť a ty si k nim bola maximálne nevrlá. Ja sa divím po tej prvej strane tvojich reakcií, že ti vlastne ešte tie skúsenosti píšu a nevykašlali sa na teba.

milovnickakvetov
14. aug 2024

Mala som kompresne pančuchy, na hlave akoby kupáciu čiapku a na tele taký ich nemocničný jednorazový akoby plast, počas celej sekcie, nič mi nikto nevyzliekal aj na fotke už po pôrode so synom ho mam. Pravdepodobne to závisí od nemocnice.

andreatytler
14. aug 2024

Nahlasit by bolo treba teba.

andreatytler
14. aug 2024

Ked som isla na salu mala som erarnu koselu so zavazovanim na snurky a ponozky na nohach a ked som sa vratila mala som len jednu ponozku. Tie potvory zdrhaju aj z noh. 😀 Ale dostala som dieta na vymenu.

huxy
14. aug 2024

Autorka, v prvom rade to nie sú silonky, ale pančuchy, ktoré v niektorých nemocniciach môžu dať. Mne osobne pri 1 operácii dali len bandáže na nohy. Pri cisárskom nič, mala som oblečený sterilný plášť, ktorý mi ale na operačke vyzliekli. Neviem pri ktorých operáciách môže byť človek oblečený. Teda bola som pri viacerých operáciách, len na očnom mohol byť človek oblečený v sterilnom plášti, pri všetkých ostatných nahý.

panonia
14. aug 2024

Na operačku som išla už s bandážami na nohach a v anjelikovej košeli, tam mi dali sterilny jednorazovy plašt ani neviem kedy a čiapku. Keď ma preložili do postele mala som zase anjelikovu košeľu. Ja som mala strach či všetko dopadne dobre a bolo mi jedno či budem holá alebo nie.

sisa_s
14. aug 2024

Teraz tu "řádí" nejaky sekciovy maniak, kazdy den tema, kde je autorka agresivna, neviem, ci pise nejaky clanok...ale je to uz napadne, len vyzveda

macilaci
14. aug 2024

Autorka@ prečo napadáš každého čo Ti píše skúsenosť?
Však sa spýtaj v nemocnici kde budeš rodiť. Možno tam sa ide na sekciu v najnovších In veciach 🫣

svetlonos
14. aug 2024

Spolu ležiacej na pôvodnom robili počas normalneho porodu akútnu sekciu. Na vyzliekanie nebolo času, šla do plnej narkóze, ziadny spinal, dieta do 10 minut v otcovom náručí.
Takže zalezi od okolností.

sara07
14. aug 2024

@tinkavvv nemyslela som sekciu, viesta písala aj iné operácie, preto som jej písala tak asi pri sekci sotva nohavičky ,akože zase 😂😂

sara07
14. aug 2024

@nykkushka ano toto má logiku ,však tie jednorazove sa lahkto roztrhnu na boku , ja som nevyzliekala ani raz jednorazove na boku trhla

sara07
14. aug 2024

@viestta ja chodím do sauny, takže mne nahota nerobí problém ale niekomu ano, myslim že pri určitych typoch operacii by aspon pri ženách mohli povolit jednorazove nohavičky alebo krátkeho anjelika .. také ludskejšie je to

duppka13
14. aug 2024

Obviazali mi nohy, uspali ma tak pocas operacie neviem ale prebrala som sa vo svojej nocnej koseli

galganka
15. aug 2024

Inak, autorka, keď už tak prskáš na všetky odpovede, čo sa ti nepáčia, si mi pripomenula, ako bol manžel v nemocnici. Vyberali mu taký výrastok pri oku. Lokálka, párminútový zákrok. A zo sály vyšiel v šoku, lebo ho tiež vyzliekli na stôl a mal len tú holoriťatú košelu. 😂

kiki68
15. aug 2024

Nohy sa obvazuju ked je cas, kvoli riziku trombozy. To sa robi pri kazdej operacii. Inak nemas na sebe nic, iba prekrytie plachtou. Tak je to pri kazdej operacii, aspon, co som ja zazila. Ved to moze byt cloveku jedno v tej situacii

kiki68
15. aug 2024

@sara07 Tak ved idu na operaciu, zdola budu mat mozno kateter a taketo veci. Ake tam nohavicky… Chapem, ze sa hanbia, ale tak pocas operacie a po nej je clovek naozaj v stave, ze nemoze nic a zase oni hned ludi zakryju

optame
15. aug 2024

Vola sa to bandáž a nie silonky. Pri sekcii si naha, nasledne zarúškovaná.

tinqua
Autor odpoveď zmazal
pluss
15. aug 2024

No ja som bola na gynekologickej operácii a na sále som mala normálne nočnú košeľu ktorú mi vyrolovali na brucho....žiadne nahotinky...tiež mi to príde nedôstojné