icon

Čo robiť pre to, aby sa mi začal rozbiehať pôrod?

zuzik270
17. jan 2012

🙂

jojuss
18. jan 2012

Ak myslíš že chceš rodiť? 😀 😀 ževraj treba viac začať upratovať schody umyvať a hlavne SEX pomaha a rozbieha pôrod 😉

stardust
18. jan 2012

ked nebudu stacit spermie od tvojho muza, mozes si privolat na pomoc cely panelak.

kvetinka211
18. jan 2012

@zuzik270 chodenie hore-dolu po schodoch, vysavanie, skakanie na fitballke ... po troch dnoch zabralo :D

6mia6
18. jan 2012

mne nezabralo nič až vyvolávačka :D

janinah
18. jan 2012

nerobila by som nič špeciálne,drobec vie,kedy má prísť a ak nie,tak mu lekár pomôže

kvetinka211
18. jan 2012

@janinah no my sme uz boli par dni po termine a praveze som nechela aby doktori pomahali 😉 porod zacal par hodin pred dohodnutym vyvolavanim 🙂

janinah
18. jan 2012

@kvetinka211 len ťažko povedať,či by nezačal aj bez tvojich aktivít 🙂 hlavne,že je všetko ok 😉

feb13
22. jan 2012

"Babske recepty" su onicom, ja som vsetko prestudovala a zistila som ze napr. fenykel sa pouziva na uvolnenie krcov takze je blbost ze spusti porod lebo ma prave opacny ucinok atd. To co skutocne pomahat moze, je prostaglandin (v ejakulate) a oxitocin (uvolnuje sa pri orgazme alebo stimulaciou bradaviek). A mozno este fyzicka praca, ale mne nepomahalo ani odpratavanie snehu 😅 a po styku som mala krce v maternici ale nerodila som. Az mi sama praskla voda 3 dni po termine a kontrakcie som nemala ani po tom az v nemocnici zacali po klystire.

lucikan
22. jan 2012

@zuzik270 no tak ja som v den terminu umyvala okna, ako uz ciste zufalstvo, keksik v tom obdobi bol denne...a sedem dni po termine som bola s manzelom v kine 😀 , na druhy den potom uz do nemocky...ked sa nechce tak sa nechce 🙂 hlavne sa staraj o svoju psychicku pohodu🙂

stardust
22. jan 2012

kto mi zodpovie otazku, preco by mal mat chlapsky ejakulat schopnost vyvolat porod, ked dnesne tehotne zeny keksuju pocas celeho tehotenstva a vela z nich (aj napriek tomu) porodi az daleko po termine?

stardust
22. jan 2012

@lucikan aspon si sa mohla po navrate z nemocky pozerat von oknom cez pekne vypucovane okna 😀 😀

sue
22. jan 2012

@stardust , pretože obsahuje prostaglandín, ktorý spôsobuje sťahy maternice - samozrejme, pokiaľ je krčok uzavretý, tak môže byť prostaglandínu koľko chce a pôrod to spustiť nemôže... proste žena "musí byť otvorená" aby to mohlo spustiť, resp. urýchliť pôrod.

heln
22. jan 2012

@zuzik270 to čo už písali, na internete nájdeš množstvo návodov od ricínového oleja, cez teplý kúpeľ až po upratovanie, či pohár červeného vína, chodenie po schodoch...
atď , ale aj keď Ti to pôrod rozbehne, ešte neznamená že v ten deň porodíš.

stardust
22. jan 2012

nedava sa ten ricinovy olej pod dohladom zdravotneho personalu?
Asi tam toho prostaglantinu bude velmi malo, ze tato technika zabera minimalne.

moniciak
22. jan 2012

@6mia6 Aj mne až vyvolávačky dve 🙂
Tak ako viac chodit poskackat si na fitlopte ale zas dieťatko vie kedy má prísť nejko by som to nechala na prírodu 🙂

z.ema
27. jan 2012

Ahojte, tak ja som porodila o dva týždne skôr a to som deň pred pôrodom upratala celý dom a hlavne vydrhla schody a s manželom sme večer spravili na otočku 300 km. Tak si vyberte, čo asi pomohlo 🙂

dada253
28. jan 2012

Ahoj, ja som tri dni po termíne, nevieme sa už dočkať čo to bude ( pohlavie sme si nedali zistiť ). Tiež už rozmýšlam či umyjem okná alebo pobehám po schodoch ( bývame na 3. posch.) ale nakoniec asi nebudem robiť nič, lebo to malé vo mne asi vie kedy von, tak načo hnať von, veď si babo ešte dostatočne užijeme 🙂