Čo si myslíte o mužovi pri pôrode?
ahojte kocky chcela by som vediet Vaz nazor na porod pri ktorom je Vas muz, pripadne blizky clovek dakujem 🙂
MUŽ pri pôrode - ak navyše aj sám chce - je na NEZAPLATENIE!!!!!!
je to skvele ale netreba ho do toho tlacit, ale pomoze to zene 🙂 pri nasom porode byt nemohol lebo v ten den ochorel ☹ a chcel byt pri tom... ja to len doporucujem 😉
Tak moj muz pri porode bol,nevedel sa rozhodnut,ale nakoniec bol,ja som ho az tak velmi nevnimala,stal za mnou a ovlazoval ma,ale pri narodeni Sasky plakal,a nakoniec povedal,ze v zivote este nic krajsie nezazill,kazdemu to odporuca....ze mu to zmenilo pohlad na zenu....
Rozhodnutie je ale vzdy na samotnom tatkovi... 😉
ja som jednoznacne za, ak maju dvaja ludia normany vztah, je pravda, ze niektori muzi z toho maju obavy, ja som o to toho svojho manzela proste poziadala a potom sme sa na to spolu pripravili, ani jeden z nas nevedel, do coho ide, kedze sme cakali nase prve, ale ked mi ju potom priniesol a mal slzicky v ociach, vedela som, ze sme urobili dobre, je to uzasny zazitok a pre maminku aj velky pocit istoty, samozrejme, ak by trval na tom, ze nechce, urcite by som ho nenutila, mojmu manzelovi som sa len snazila vysvetlit, ako je pre mna dolezite mat ho pri sebe a myslim, ze teraz ocenuje nielen to, ze mi pomohol ale aj fakt, ze bol pri nasej dcerke od jej prvej chvile na tomto svete 😉
v prípade, že to chcú obaja manželia, tak som za to aby bol otecko na sále. Je to určite pomoc pre mamičku ako aj neopísateľný zážitok pre otecka.
Ak však jeden z rodičov nechce, určite nie je dobré ak sa ten druhý do toho núti.
Osobne nemám deti, bola som však pri pôrode mojej krstnej dcéry, keď rodila moja sestra. Jej manžel /môj švagor/ sa na to necítil. S istotou môžem potvrdiť, že hocaká psychická podpora pre mamičku /keď otecko nemôže alebo nechce/ je dôležitá, personál nestačí.
Tak pri narodeni nasho synceka bol manzel pri nas od zaciatku az do konca 🙂
Mala som pri porode 2 osoby,manzela aj moju mamu,a bol toi neskutocny pocit,citila som sa o moc lepsie ked tam boli somnou a vo vsetkom ma podporovali.
Myslim ze je to kazdeho vec nazoru,a myslim ze nejde o to ,aby muz videl ako zena trpi pri porode v bolestiach ale myslim ze nie je fer ukracovat ich o ten krasny pocit ako prichadza vase dietatko na svet,mojmu manzelovi az slzi isli ked videl ako mi malickeho dali pri seba hned ako som porodila 🙂
Je to krasny pocit,same mamicky viete ake je to nadherne ked vam babo prilozia na hrud hned po tom trapeni v bolestiach,je to neopisatelny pocit,tak preco o to ukracovat aj otcov nasich deti 🙂
ja som ani byv.a pri druhej ani terajsieho nemala ale baby poviem vam...teray si ho zavolam k sebe a nech vidi ako sa trapim...nech aspon vidia co oni nezaziju nikdy 😀 moj prvy muz kym ja som rodila sedel na mol s kamaratmi v krcme a ani nevedel co je vo veci....druhi pendloval v cakarni a lekarka sa ma priamo pocas porodu este raz spytala ci nema prist neviem preco,ale nechcela som ho vtej chvyli tam.
ja som muza pri porode mala, ale nedovolili mi ho matprisebe pocas prvej doby porodnej a ta u mna trvala 30 hodin, dost by mi vtedy pomohol-psychicky....pustiliho kumne, ked som uz bola na 8 cm....popravde,moc som ho nevnimala 😀.....ale musim uznat,zvladol to, boli sme obajapritomniprinarodeninashosynceka,cojevelmidolezitachvila....kym mna zasivali, on sa bolpozerat,ako drobca kupu meraju avazia....potom dovolili,aby bolpri mne,este kym somlezala na sale 1a polhodiny.....aspon vie,co to ten porod je...a nemoze mi vraviet,zeto len zeny su rozmaznane,lebo videl......
samozrejme, že to záleží od vôle partnera, keď on nechce byť pri pôrode nedá sa ho nútiť, môj manžel mohol byť len pri druhom pôrode, keďže v období, keď som rodila prvý raz to v našej republike nebolo ešte možné (aspoň tak mi to vtedy vravel lekár), pri druhom pôrode bol pri mne do poslednej chvíle a keďže som rodila sekciou on bol prvý kto videl nášho syna a strašne je na to pyšný, dokonca ho mrzí, že pri prvom pôrode nemohol byť, myslím si, že prítomnosť partnera je pre mamičku úžasná podpora, mne pri prvom pôrode (trval takmer 14 hodín) strašne chýbala prítomnosť blízkeho človeka, keďže som rodila v noci nechali ma tam samu aj 2 hodiny, len občas ma prišli skontrolovať, vtedy by mi strašne pomohlo, keby bol manžel pri mne, ak by som ešte niekedy (čo už v mojom veku je menej pravdepodobné) rodila neváham ani na chvíľu s prítomnosťou manžela, jednoznačne áno
Rozhodne odporucam mat ho pri sebe ak sam chce. Je tam neskutocna nuda, ten cas ide velmi pomalicky, je velkou oporou a dve hodiny po porode, ked musis lezat na stole, tak moct sa podelit o dojmy je na nezaplatenie. Urcite ANO.
je to velka pomoc - masiroval mi krize pri kazdej kontrakcii, velmi to pomahalo, on mal z toho super zazitok. a napokon, slubili sme si - v dobro aj zlom, len zbabelec pri svojeje zene nestoji v tazkej situacii. zena odrodit musi, su to hodiny a hodiny bolesti, a chlapovi staci povedat, ze sa na to neciti? a byt otcom zrazu, na to sa citi?
a hodne ma zarazaju predstavy, ze co to spravi s jeho psychykou, ak sa bude pozerat ako sa dieta tlaci von, ako sa potom bude pozerat na zenu, ci sa mu nesprotivi a pod. - .................to zijeme kde............ to si vazne este stale niekto mysli, ze chlap stoji tam dole medzi nohami zeny a cumi tam? ved muz je pri tlaceni pri hlave zeny a drzi ju za ruku, takze vymysli okolo jeho ujmy pri pohlade na zdeformovanu vaginu su fakt scestne....
moj tiez najskor vymyslal, ze sa na to neciti, ale som mu vysvetlila, ze ja si odrpim nevolnosti v tehu, problemy s klbami pri uvolnenej panve, hodiny bolesti a on mi tam nevie pomoct svojou blizkostou? ako sorry, ale padavku chlapa nechcem mat....
treba chlapovi jasne vysvetlit, az ked po takychto argumentoch fakt povie, ze nie, tak OK, ale u mna je padavka....esteze takeho zbabelca nemam.
teraz mi je vdacny, ze to zazil, on mal maleho na rukach skor ako ja na bruchu, proste okamzite....
to je ako s tym melonom - vzdychal, ze ma nosit z nakupu tazky 10 kg melon (on ho chcel jest )....tak som sa ho spytala, ze ci je OK, ak ja vo dne v noci nosim 14 kg brucho (plus dalsie kg v opuchnutych nohach a pod.) 😅
proste chlapi sa na nic necitia, ale ked im to spravne podate, potom to uznaju a postavia sa k tomu celom, teda vacsinou...
ja som mala dva pôrody aj s mm, vrelo odporúčam, obrovská podpora, opora, čas ide rýchlejšie, všeobecne to spája, to čakanie, očakávanie, radosť, obavy, tie emocie vtedy...a v neposlednom rade, dr. a personál sa oveľa lepšie chová, keď je tam pri vás niekto ďalší...majú sa na pozore. moja skúsenosť
ak je muz pritomny pri pocati dietata, mal by byt pritomny aj pri jeho narodeni......
Ja som mala muža pri pôrode a určite bude aj pri ďalšom. Aj keď on si psychicky pekne vytrpel, ale aspoň vie, že pôrod pre ženu nie je med lízať..... O emotívnom zážitku nemusím hovoriť....
A osobne som bola aj švagrine pri pôrode a ak ide o bezproblémový pôrod, tak naozaj nič krajšie na svte neexistuje!!!
Muj partner v polovine porodu usnul ☹ (rodila jsem od pichnuti plodovky 20 hodin), na druhou polovinu prisla moje maminka-pac jsem partnera vyhodila. Je kazdopadne dobre, kdyz je tam s tebou nekdo blizky.
Je dokazane, ze pot partnera vyvolava uvolnovani delohy. Kdyz zena bolestive menstruuje a neni s ni partner, mela by si cichat jeho pouziteho tricka-uvolni to krece 😵
ja m ám za sebou dva pôrody ale určite odporúčam muža pri pôrode 🙂 pri prvom sme boli spolu asi posledné 2-3 hodinky ale pri druhom skoro nestihol a prišiel keď som už ležala na koze, malž bol na svete o 3 minúty na to 😀
Ked som rodila prvy krat, este to nebolo modne ani preferovane, ked som rodila druhy krat, moj manzel povedal, ze tam nejde kvoli dietatu alebo mne ale kvoli novej skusenosti (nezabite taku podporu 😎 ) a ked som mu silno stlacila ruku tak mi vysvetlil, ze on tam sice je, ale na tomto sme sa nedohodli. Potom zahlasil, ze uz nikdy nechce mat somnou sex. No bol to kral 😀 .
Pravda je, ze som tak strasne po porode krvacala, ze ma museli otvarat hakmi zhora aj zdola a to rovno medzi dverami na chodbe a chudak videl dieru ako melon, ked zistovali, odkial krvacam. Sorry, je to nechutne ale pravdive.
Teraz cakam dieta s priatelom a on zasa, ked vidi injekciu tak ho picha v celom tele. Ked vidi operacnu salu tak odpadava, takze treti krat to zvladnem sama a som celkom rada, lebo ja som neni rada, ked sa na mna lepi na gynekologii a chodi somnou na vysetrenia a keby tam pri mne stal, ja neviem, asi by ho tam slahlo o zem a bolo by mu to neprijemne, povedal, ze bude somnou v cakatelni aj cvicit bude, aj masirovat ma bude aj vsetko ale na salu pojdem sama a to je dobre. Bude blizko ale zasa nebudem musiet mysliet nato, ci odpadol 😉 .
Ked som sa ho spytala, ci by neprestrihol pup.snuru, tak mi povedal, ze by to mal pred ocami cely zivot. Ja mu to nezazlievam, nie je to o tom, ze ma nema rad. Proste je taky.
Ja som manžela pri pôrode nechcela, lebo som sa hanbila a nevedela som čo tam budem stvárať 😀 ale ako sa mi začli bolesti strašne mi tam chýbal a oľutovala som to. Takže kebyže rodím ešte raz určite ho beriem zo sebou 🙂 ale je to na každom ako sa rozhodne. môj manžel chcel ísť, ale ja som mu to zamietla 😒
ahojte ja by som cchela aby bol manzel pri porode nech vie aj on co je to porod ale necchel ist ale mala som blizku osobu sestru ktora mala uz po porode a zazila ho a pomohla mi dost ale je dobre ked tam niekto je a pomaha vam aspon tak ze vas trosku ukludni
Ahojte, no ja som manžela pri pôrode zásadne odmietla a vďakabohu ani on sa veľmi nehrnul lebo vraj by nezniesol pohľad na mňa ako trpím. A dobre urobil. V tých najväčších bolestiach som si na neho ponadávala pomedzi stisnuté zuby a neuveriteľne mi to pomohlo. 😀 A pri predstave, že by tam bol som sa videla ako ho mlátim z posledných síl. 😝 Proste asi by som ho tam prizabila. Niekto ale takú podporu potrebuje. Ja som z tých žien, ktoré nemajú radi, ak sa na nich niekto pozerá keď trpí. Takže ja som bola spokojná. Ale našťastie teraz je to každého slobodná voľba a každá žena sa môže rozhodnúť, či tam muža chce alebo nie. 😉
moj muzik bol a nevidel v tom ziaden problem, ja som bola rada, ze tam je, bol to pekny zazitok pre nas oboch, ale ked boli kontrakcie najsilnejsie nemohol sa ma ani dotknut, nezniesla som to 😅...videl vsetko, dokonca aj pomahal, strihal pupocnu snuru, skoda, ze nemoze byt tehotny a rodit, dopriala by som mu to 😀, pretoze po tom vsetko hovori, ze by porod zvladol tiez 😀
aj moj snubenec bol pri porode, dokonca sam o tom zacal rozpravat ked sme zistili,ze cakame babatko, co ma velmi potesilo. v den porodu mi bol velkou oporou, cloveku to neutisi bolesti, ale psychicky to velmi posilni. dakujem Bohu za mojich chlapov!!!
hm, pekny clanocek na tuto temu...
http://subova.blog.sme.sk/c/150051/Nebol-pri-po...
moj nazor je podobny🙂
Ja som za aby muž alebo nejaký blízky človek bol pri žene keď rodí. Je to oveľa príjemnejšie pre tu ženu ako keď je niekde na sále sama 20 hodín. Ja som prvé dieťa rodila v čase, keď to ešte nebolo u nás v móde mať manžela pri pôrode, tak som to musela zvládnuť sama a poviem vám bola to riadna makačka. Pri druhom dieťatku bol so mnou manžel a bolo to super. Mali sme vlastnú izbu, kde som predýchavala bolesti na fit lopte, manžel skákal so mnou 🙂, utieral po mne dlážku, keď mi odtekala plodová voda 🙂, vymieňal vložky a vôbec mu to neprišlo nepríjemne. Ja som ho vôbec nenútila aby bol so mnou pri pôrode. Ráno keď sme došli do nemocnice (bola som objednaná na vyvolávačku) a sestrička sa ho spýtala čí ostáva pri mne, tak bez zaváhania povedal áno. Boli chvíľky keď som ho chcela zbiť a pohrýzť mu ruku 🙂, ale bol pre mňa veľkou oporou. A poviem vám, že tam po mneaj kričal nech tlačím, nech nerevem, nech spolupracujem ( bál sa lebo malý sa tlačil von s dvakrát obmotanou pupočnou šnúrou ). Ja vrelo odporúčam mať pri sebe niekoho blízkeho. Ja som bola pri pôrode svojej kámošky, jej manžel nechcel ísť a doteraz mi je za to vďačná, že som tam bola s §ou. A poviem vám, že aj ten personál sa správa k vám oveľa lepšie ak tam niekto s vami je.
Ale každá sme iná, a niektoré si chcú zachovať svoju imtimitu.
ja som manžela pri porode nemala ,a ani počas tehu sme sa o tom nebavili (ani raz). Takže ani neviem či by tam chcel byť ,no nakoniec je dobre ,že tam nebol. Po porode sa to všetko skomplikovalo (prirastena placenta) ,tak som potom na sale bola ešte ďalšie 3 hodiny a on by zbytočne stepoval na chodbe.O všetkom som mu potom povedala a bol rád ,že nebol v tej chvíli ani v nemocnici.Verím ,že manžel pri porode može byť oporou no aj problémom, záleži aj na povahe.
pre mňa bol manžel pri pôrode veeeeľmi veľká opora... len ja pravda, že to sám musí chcieť... môj je našťasie z tých, ktorý to nemajú problém zvládnuť a som šťastná a hlavne vďačná, že mohol byť pri všetkých mojich pôrodoch.. hlavne pritom poslednom... určite som za a odporúčam...
ahojte no ja neviem nutit ho nebudem 😉
Ahoj.Mne pri prvom dieťati manžel pri pôrode bol a bola to dosť veľká podpora,keďže som mala dlhý pôrod (rodila som od 9,až do 12:35).Dosť mi pomáhal a snažil sa ma rozptylovať aby som to zvládala.Aj keď som mu pri pôrode nadávala (v tých bolestiach) 🙂,ale bolo to v pohode.Pri dcérke už nebol,lebo sa narodila v noci o 2:25,ale bolo to lepšie keď bol🙂
Ahojte, môj názor je, čo sa týka mňa, že muž má byť pri pôrode a to z viacerých dôvodov...V prvom rade by som nechcela prežívať bolesti a radosť sama! Obdivujem ženy, ktoré tú možnosť nemali. Ja osobne si to ani neviem predstaviť. S manželom sme sa o tom bavili a jeho názor je rovnaký. Nikdy by ma v tom nenechal samú a chce byť pri tom. Samozrejme viem, že sú ženy aj muži, ktorí tú potrebu nemajú...Ja to síce nechápem ale je to každého vec. Za druhé si myslím, a počula som viackrát, že sa ku žene lekári správajú inak ak je tam aj niekto s ňou. A je mi lúto žien, ktoré by chceli mať muža pri pôrode a on odmieta.

ja budem strucna, moj nazor je ANO.
Nie nasilne /ak nechce, neciti sa na to/, to by nemalo asi ziaden vyznam, ale inac ANO, ANO, ANO.