icon

Čo ste v pôrodnici reálne využili?

vvrga1
4. jan 2022
nerya
4. jan 2022

Za mňa jednorazové podložky a jednorazové gaťky, vyhodis a neriesis a zásoby medovníkov, som v noci vyzierala 😀

nique
4. jan 2022

Ja pridam skor z mojej traumy z prebalovania babatka. Syn sa narodil dost velky (53cm, 3680g), ale ako prvorodicke sa mi zdal strasne malicky. Bala som sa ho prezliekat do bodynka cez hlavicku. 2 dni som sa strachom triasla, ze mu ublizim Manzel mi doniesol potom zavinovacie (kimono zapinanie). Prve dva mesiace som pouzivala iba tento system a aj pri mladsej som si pripravila vybavu podobne.

vvrga1
autor
4. jan 2022

@nerya akú značku si mám kúpiť? Je ich milión na trhu a neviem sa rozhodnúť 🤷

vvrga1
autor
4. jan 2022

@nique áno tiež tak nakupujem 😊

basska_b
4. jan 2022

Čaj z medovky, k tomu väčší hrnček. Treba veľa piť a minerálka až tak nešla dole krkom. Krém Medela na bradavky...

kiki68
4. jan 2022

@vvrga1 u nas som mala v nemocke podlozky babywell myslim, tie sa daju bezne kupit. A tie gatky kupis v lekarni

sofinka1301
4. jan 2022

Ja som ocenila veľmi odsavacku na mlieko, teplé ponožky aj teplejšie pyžamo ak teda máš rodiť takto nejak. No a po pôrode som mala strašnú chuť na mlieko tak mi ho priniesli no a veľa poporodnych vloziek

nikha2809
4. jan 2022

Tie sieťované jednorázové nohavičky,vložky bez tej lepky na spodku a asi 10nocnych košieľ keďže som sa z epi spotila do 10minut ako som zaspala tak že som bola mokrá ale to len pri prvom pôrode,pri druhom už som sa tak nepotila 😂 a ešte kartón mineralky

ejbyk
4. jan 2022

Za mňa biela vinea, glicerinove čipky,a malé svetielko keď som v noci vstávala k bábätku, mala som len takú mini lampicku nech nebudim veľkým svetlom aj dieťa aj Maminy na izbe....a čelenku do vlasov...vadilo mi vlasy.

kiki68
4. jan 2022

U nas este odporucali v nemocke tie vlozky pokvapkat levandulovym olejom. Vraj je to dobre na hojenie. Nam ich take pripravene uz davali na poziadanie. Tak som sa jednej slovenskej sestricky spytala, ze aky je v tom trik 😉 dost to ulavilo spodku a urcite cicatridina sprej, plus nejaky poharik, ked budes na malej tak si to zaroven dole oblejes vodou. Ver mi, ocenis to aj keby mas iba mini skrabance.

ingush616
4. jan 2022

@vvrga1 ja tiež odsávačku na mlieko. A keď máte možnosť tak uprednosnit elektricku.
Tabletky železa, keďže som bola veľmi slabá.

lussysi
4. jan 2022

Elektricku odsavacku viem posunut za polovicnu cenu 75 euro... na dva prsia sucasne.. znacka lancinoc... ja som ju pouzila 2krat ledze som mliecko nemala...

lelluska
4. jan 2022

Kvantum vložiek, tie našťastie boli k dispozicii v pôrodnici. Sieťkovane nohavicky. Betadinove mydlo. Masť na bradavky, podprsenku na kojenie a vložky do podprsenky. Pre dieťa som nevyužila nič, všetko bolo k dispozícii. Vela zavisi od pôrodnice.

petamich
4. jan 2022

ja aj poporodny vankus, kedze som bola tak dokatovana, ze aj na nom som mala problem sediet a este senovku a benedikt na rozbehnutie mlieka, ostatne veci uz boli spomenute

a este som mala dost "jedla" furt som bola hladna

nerya
4. jan 2022

@vvrga1 ja som vzala.obycajne v tescu, neriešila som znacky

damiana1992
4. jan 2022

@vvrga1 jednoznačne odsávačka! Jednorazové gate, podložky, župan to mi bolo všetko na 💩😀
A ešte určite niečo, ale toto mi zaberalo najviac miesta v taške 😀

diewcatqoo
5. jan 2022

Sorry, za otazku trochu od veci, ale z tych vymenovanych veci, ste si vsetko do porodnice doniesli z domu? Pretoze mne napr. bola poskytnuta aj odsavacka, aj vankus na dojcenie, aj podlozky, aj vlozky a zavinovacie bodycka. Len cisto zo zvedavosti sa pytam, ci ste si toto vsetko nosili z domu alebo ste pouzili erarne v nemocnici. Neviem si totiz predstavit trepat sa do nemocnice napr. s vankusom na dojcenie 😬

vvrga1
autor
5. jan 2022

@diewcatqoo neviem ci ostatne nemocnice ano, ale ta moja nie, vsetko si musim zaobstarat sama. Jedine co poskytnu je zavinovacka a oblecenie pre babatko, aj plienky aj vlhcene utierky si musis doniest :D Slovensko 🙂

diewcatqoo
5. jan 2022

@vvrga1 tak plienky a vlhcene utierky som si niesla do porodnice tiez, ale ak by som nemala, vedeli by mi nejake poskytnut. No oblecenie pre mna a pre babo, vratane zavinovacky, odsavacku, vankus, vlozky, podlozky, to vsetko som mala erarne. Ale je pravda, ze som nerodila na slovensku ...len cisto zo zvedavosti som sa opyala.

zuzka0807
5. jan 2022

https://www.benulekaren.sk/molicare-premium-fix.... Ja som kúpila tieto. Boli super, dajú sa aj preparat, vysušiť na radiátore. Podložky som kúpila v lekárni, predali mi na kusy koľko som chcela v dr.max, použila som len jednu, tie nohavičky dobre držali vložky.

alanko20
5. jan 2022

Kuchynské papierové utierky na utieranie sa po sprche- lepšie ako uterákom- to bola najlepšia vec. A ešte výživa alebo iné trvanlivé jedlo zabalené do tašky. Rodila som večer a nedali mi už jedlo na izbe. Tak som zjedla veľký pohár výživy.

lucmat67
5. jan 2022

@vvrga1 všetko tu už bolo spomenuté ale za mna top vllhcene obrúsky linteo s dubovou kôrou na intímne miesta
po potrebe😉super vec 👍