Dá sa druhý deň po sekcii chodiť?
Ahojte, žienky som prvorodička pravdepodobne pôjdem rodiť sekciou... Tak sa chcem informovať tie čo ste to zažili tak dasa na druhý deň behať alebo ako to prebieha musím nejaké dní ležať babo budem mať pri sebe? Idem rodiť do Topoľčian
@lenuliatko84 jasne, len ty si nezažila ani jedno ani druhe, nevies to porovnať. Pri prirodzenom si vies dat pichnut epi ;) pre niekoho kto ma hysteriu z bolesti (a ja naozaj viem co to znamena, ja som uplne sibnuta v tomto) je cisarsky proste peklo. Tri dni som len revala a lutovala sa, horsiu bolest som nezažila este, nevies fungovať, nevies sa smiat, kaslat, kychat, poriadne sa vys****. Na treti den mi zabehla slina, myslela som ze vyskocim z okna popri kaslani. Jasne, po par dnoch to prejde a rekonvalescencia je skutočne nasledne veľmi rychla, ale dufam ze uz to nikdy nebudem musiet podstúpiť.
Takze si to zvaz poriadne no...
Mala si zápal trojklanneho nervu, že ti ochrnula polovica tváre??
Ano da sa chodit. Po 12 hodinach ma postavili na nohy a hotovo 🤷🏼♀️ Snazila som sa co najviac chodit aby som sa mohla starat o malu a druha vec je ze sa ti musia pohnut creva (rozumej prdnut si) aby ti dali jest po cisaraku a ziatili ci pracuju OK. Behat na druhy den nebudes ale chodit urcite zvladnes ak budes chciet ;)
@eriksonka1234 doteraz sa nevie z čoho to bolo zapríčinené no rok som sa z toho musela viac menej dostávať sama chodiť na masážne rôzne cvičenia a podobne lebo naše zdravotníctvo nevedeli príčinu 2mesiace v nemocnici nakoniec ma prepustili ze nevedia s tým nič urobiť
@lenuliatko84 ahoj. Vdaka za odpoved. Rozumiem tomu strachu z bolesti. Tiez strachu o zivot.
@lenuliatko84 Nie. Ludom je to v podstate jedno. Kazdy nech si robi jak mu je dobre... Mna to zaujima preto, lebo ja som psycho z toho, ze ma niekto chce rozrezat. Aj ten debilny nastrih hradze som brala ako hroznu traumu. Hlavne to hojenie bola hroza. Kontrakcie pre mna ani moc neboli ze bolest, skor to bolo take ze ti to tak mozog bieli, kradne dych a trha myslienky. Akoze este som sa kukala na seba do zrkadla a ze fiha, uz dako pri kontrakciach blednem. Naramne zaujimave mi to prislo... Jediny moment takej nezvladnutelnej bolesti bol, ked som zacala tlacit, to som sa asi zacala trocha trhat a dr asi do toho zacal strihat. Tak som zjacala ze to boli a prestala som tlaci. A dr ze Tlacte aj ked vas to boli!!! 😁😁😁 no do riti... ale potom to bolo uz v pohode...
@zuzzqa tak taketeto problemy som ja nemala,len som sa asi tyzden nevedela vystriet.a pri toalete som nemala problem.
Prvé som rodila plánovanou sekciou a spinal, na 2.den ma postavili, to som sa dorevala že skúšať rozchodiť, to bol masaker pre mňa, a ledva som chodila a stávalo sa mi ze ak som ako tak lepšie chodila a si ľahla, keď som vstala znova bolesti a znova rozchodiť, čo najviac som musela chodiť aj keď biedne. Druhé som mala prirodzený, 9 hodín rodila ale oproti sekcii to bolo lepšie, rýchlejšie aj zotavena a behala som ako pipka.
Ahoj, ja som mala akutny cisarsky rano, vecer som vstala a na voziku ma vzali k detom, druhy den som chodila uz hore dole, trochu ohnuto ale bez bolesti len to vstavanie hore dole z postele bolo bolestive, ale ked uz som bola na nohach tak bez problemu od druheho dna. a celkovo ovela rychlejsie som bola fit ako po operacii slepeho creva. uz by som sa cisarskeho vobec nebala. kontrakcie som pred porodom mala riadne, vlastne na salu som uz isla uplne otvorena, cisarsky bol vykupenie. ak mavas s hlavou problemy tak ale radsej celkovu anestezu ako spinal - po nom zvykne hlava bolievat a dost. drzim palce
Asi u kazdej to je ine. Ja som mala sekciu v piatok rano a ledva som sa postavila v nedelu rano. Sa mi urobilo zle, som skoro odpadla. Mala som dost dlho bolesti (plus do toho kojenie bolest jak za trest), no hnus fakt. Drzim palce nech si rychlo fit.
Tak u nas sa snazili kazdu postavit, ja som chodila, ale bolo to utrpenie na dalsi den po porode, potom to bolo vyrazne lepsie
Prvá sekcia bola akútna po 12 hodinách, od kedy som začala rodiť. Mala som pichnutú epidurálku, tak mi len niečo dopichli a urobili cisársky. Ráno ma chceli stavať, ale také som mala slabé nohy, že sa to podarilo až na obed. Ale bolesť bola ok. Druhú sekciu som mala plánovanú, takže mi podali dačo iné. Rodila som na obed a okolo polnoci, keďže som nevedela spať som sa už s pomocou sestričky sprchovala. Inak po po oboch som na druhý deň chodila, a hneď ako sme došli domov aj normálne fungovala, dvíhala deti, chodila s nimi von. Druhá bola ešte "lepšia" ako prvá. Aj čo sa týka bolesti aj vstávania z postele. Po prvej som mala aj veľké krvácanie, zavedený drén a lekárka ma nevedela riadne zošiť, lebo sa jej to tam stále trhalo. Pri druhej ma tak super zaštopkala, že to ani nevidno.

Syna som rodila v celkovej anesteze 0 4.25 a o 11.00 som už išla sama na Wc, síce pomaly, ohnuta, ale zvládla som to, potom každé ďalšie chodenie už bolo lepšie. Dcéra v spinalnej, tam to trvalo o niečo dlhšie cca po 16 hodinach