Dá sa vybaviť cisársky rez na vyžiadanie?
Ahojte baby, chcela by som sa opýtať či sa dá vybavíť cisársky rez na vyžiadanie.
Už jedno dieťa mám rodila som v Anglicku a tam somnou veľmi zle zaobchádzali a mam strašný strach s pôrodu. Povedala by som ze to je trauma.
Keď na to myslím zvýši sa mi aj krvný tlak.
Ak by bola taka možnosti prosím napíšte mi.
Dakujem
@portret7 nasla sa vobec nejaka co rodila prirodzene???
@belllinka ,,Ale až po preštudovaní faktov som sa utvrdila v tom, že to tak nie je a prijala som ako holý fakt, že prirodzený je lepší aj pre matku, aj pre dieťa."
Čiastočne omyl. ;)
Pre ženu je taký pôrod dobrý, ktorý si sama dobrovoľne zvolí a nespôsobí jej psychickú traumu, ktorá je mnohokrát omnoho horšia ako napr. ťažšia fyzická rekonvalescencia po císarskom pôrode, ktorou sa často oháňajú zástancovia prirodzených (alebo teda skôr by som povedala, že na Slovensku hovoríme o vaginálnych) pôrodov. A samozrejme, platí to aj naopak - je množstvo žien, ktoré rodili napr. akútnou sekciou a majú z toho traumu a výčitky, že nezvládli vaginálny pôrod.
@belllinka keby tam boli aj pocas nedele ked losovali loteriu mali by si podat tri kupony sportky, odisli by 2gynekologycky milionarky a jedna negynekologicka - amaterska statistycka milionarka
@martinmmartin samozrejme, ved za prirodzene pirody su ovela lacnejsie pre SK zdravotnictvo😉
@martinmmartin mam tiez medicinske vzdelanie, este nejaky vysmech?
@portret7 a aj menej rizikove
2,1% versus 6% az 15%
@martinmmartin pozri, ty rodit nebudes. Autorka ma zlu skusenost z prveho pirodu, ak nevies poradit, tak neprispevaj. Psychika je velmi dolezita pri pirode. Ak bude mat blok, nemusi to dobre dopadnut. Samozrejme moze. Ide o to, ako chce kto riskovat.
@martinmmartin jeden clanok z teba odbornika neurobi.
@martinmmartin Hej ked sa dokasle prirodzeny porod, tak ano ide do narkozy.
@beata_k mala vzorka ludi statistika nieje. Statistika je az vzorka ktora je dost velka na to aby s z nej dali robit zavery.
@portret7 ani jeden mytycky ukecany porodnik z teba ale ja som , myslim si, o nieco blizsie....
@martinmmartin Chytas sa skamky. Miliony deti narodene sekciou su dokazom, ze az taka drama to nie je ako sa tu snaziz odprezentovat.
@martinmmartin chod studovat aj gramatiku, ta sa ti zide, lebo chlap, ktory prispieva na zenskom fore ohladom pirodu vyznieva uchylne.
@beata_k je to 6% drama pri elektivnych a 15% pri nutnych. Z miliona 6000 a 15000
@martinmmartin Porod sa vie zablokovat psychikou, jednoducho nepostupuje. Preto je velky strach z porodu indikacia na SC - nie je to z pohodlnosti, ale z dovodu nizsieho rizika pre dieta i matku. Ja som porodila 2 deti sekciou, druhe bolo sekciou z prilisnej opatrnosti porodnika, lebo bola som nachystana rodit druhe prirodzene. Ale vsetko je tak, ako ma byt. Chapem tym statistikam, ale lekari su tlaceni do nizkych cisel SC, porovnavaju sa pracoviska a niekedy rozhodnu pre prirodzeny porod aj tam, kde by mozno SC zabranila ppskodeniu dietata.
@martinmmartin mam alergiu na lepok,laktozu,hiataminovu intoleranciu...a moja mama ma rodila prirodzene
Obidve moje dcery isli prirodzene a starsia ma alergiu na mlieko a histaminovu intoleranciu..
Takze?
@martinmmartin nesuhlasim s tvojimi štatistikami, lebo ked vidim crownovu chorobu v celej jednej rodine, matka rodila normalne, intolerancie a alergie u deti, ktore matky rodili normalne. Cize netreba robit len štatistiky ale vychadzat aj genetiky, oblasti z ktorych sa štatistika robila. Cize napr. aby bola štatistika pravdivá, museli by brat iba matky z jednej oblasti a porovnávať aj genetiku rodiny. Suhlasim ale, ze tie baktérie su nápomocné a preto uz aj pri cisárskych v niektorych nemocniciach vytrú dieta z flóry matkynej pošvy. Ale pozrime sa aj na statistiku postihnutych deti z normalnych pôrodov. 90% postihnutych deti, ktore poznam, priblizne 200 deti, bola chyba pri porode, zvon, kliešte, otáčanie dietata v bruchu, neskorý porod a pridusenie deti…..Cize, ak sa rodicka boji a ma z toho uzkost, tak je bezpečnejšie aby rodila cisárskym, nakolko nikto nevie ako sa zachova a ci bude schopná prirodzene rodit.
@fantaghiro21 mna tiez rodili prirodzene a ziadne alergie nemam, takze este potrebujeme 98 prirodzenych nech nam porozpravaju o svojich alergiach a nealergiach a 100 cezarovych detto a budeme mat jasnejsie vo veci.
@betulinka1 rozumiem ti ale neviem presne preco nesuhlsis. Crohn ma vela pricin z ktorych kopa je furt tajomstvo kopa dedicna a jedna cast je zvysene riziko v zavislosti od typu porodu. Ostatne priciny s typom porodu nic nemaju . Ak dostanes zle karty tk chrina chytis a jedna z tych kariet je cezar ale sm o sebe az tak vela nezavazi. Su ale pripady kedy prave toto he rozhodujuci fktor na jazycku vah
@martinmmartin Jak si sa elegantne vyhol teme zmrzacene deti pri prirodzenom porode. O tom statistiku nemas? Kolko deti by bolo uuuuplnr v poriadku, dokonca by niektore zili! keby samozrejme neboli rodene prirodzene. A ked uz sme pri tom. Daj jednu statistiku umrtia deti kvoli sekcii.
@beata_k mame statistiky 2.1% prirodzenych porodov je s komplikaciami to tu tvrdim furt
@martinmmartin A teraz umrtie kvoli sekcii?
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14654315/
2x castejsie ako umrtie pri vag porode
@martinmmartin ty si vlastne koľko detí už porodil, keď už nás ideš o niečom presviedčať?

@martinmmartin ale to je statisticky aka nahoda, ze obe zeny na jej izbe su akurat gynekologicky 😂😁