Dajú mi po pôrode anestetikum, keď ma budú šiť?
Myslím lokálnu anesteziu. Alebo ma budú "rezať za živa?"
@viestta a to je podľa mňa hrozne trápna výhovorka. Nemať anestéziu? Veď to je ako keby povedali nemáme posteľ
@dkethe Pri porode sa musí byť na koze? S priviazanými nohami? Samé nepríjemné prekvapenia dnes
Pozri sa, je bežné, že nemajú lieky, materiál... Ani tu postel nemusia mať. Alebo majú posteľ ale nemajú k nej personál. Žiaľ je to tak
Ak ti nedaju, urcite si pytaj, mas na to pravo. Ja som bola sprosta a pytala som asi malo razne, teraz si z celeho porodu pamatam hlavne hodinove sitie zaziva.
normalne si spis porodny plan a daj si ho podpisat pri poradni v porodnici a predloz ho ked prides na porod
nie sme v rovnikovej afrike aby sme sa uspokojili ze nemaju ak mame na zvysovanie platov lelarom atd tak mame aj na anestetika
Proste ty si pre lekara klient tak si treba vyzadovat respektujuci pristup
@loginexistuje to je super to som nevedela že si môžem pôrodný plán nechať normálne podpísať.
Na antolskej mi dali lokálne anestetikum. Bolo to niečo studené v spreji, čakala som injekciu, ale niečo mi tam dole nasprejovali a potom šili a nič som necítila. Keby mi sestrička nepovedala predtým, že dáme vám anestetikum, tak by som bola v tom, že mi nič nedali, len som to šitie v návale endorfínov ani necítila.
S akymi priviazanymi nohami??? Ja som rodila na porodnom kresle, nie na klasickej koze a nohy som si opierala. Bolo mi pohodlne a dobre sa mi tlacilo.
Dali mi 2x ...no už pri konečníku je ta koža tak citlivá,že tam asi ani nezaberie ....dovtedy sa to vydržať dalo...
ahoj, mne pri prvom dali, automaticky. pri druhom nemuseli, lebo som sa nijak neporanila 🙂 ale určite by mi dali. neviem treba si otvoriť ústa. upokoj sa tym ze mas na to plné právo a pýtaj si tu injekciu. tie čo ti hovoria že či to myslíš vážne - no comment 19 storočie. nevšímaj si to. 🙂
2x ma zasival ten isty dr vzdy lokalku dal. A ked uz viac bolelo este dopichol.
Ja som mala epi pri oboch pôrodoch, pri prvom pôrode mi zabrala tkanze som si ani nohy necítila nieto ešte šitie, pri druhom už oveľa menej, pôrod bolel veľmi ale šitie som takmer necitila.Aj keď pravda, pri prvom pôrode som mala iba tri stehy, pri druhom päť
Pri vonkajšom siti vedia umrtvit,ale to vnútorné nevedia. Nechcem Ťa strašiť dopredu, ale mňa to pri prvom porode strašne, ale strašne bolelo. 😐
Držím palce!
@ankare a je možné to urobiť pod celkovou anestezou? Poprípade je šanca že keď budem mať epidural že to zapôsobí? To asi ano či?
Mna presivali 2 hodiny po pôrode lebo ma zle zašili a nedali mi nič. Ani keď ma prvý krát zašívali ani keď to opravovali. Najhorší zážitok v mojom živote, myslela som si, že to nezvládnem
Keď budeš mať epidural,nemala by si to cítiť, to vedia aj dopichnut. Do celkovej neviem,či Ta uspia.
Autorka mala som epidural a sitie som necitila, myslim ze mi aj dopichli pred sitim. Lekar sa ale pytal ci to boli a ak ano ze ma trapit nebude a daju ma do celkovej.
Ja som mala na konci komplikacie a preto vnutorne natrhnutie.
@katuskatt tak to by som asi nenechala len tak toto. Toto už je príliš. Myslite že sa dá v takom prípade požadovať odškodné? Keď ako píšete právo na bezbolestný porod a popôrodné ošetrenia máme.
Popravde vôbec neviem,bol to môj prvý pôrod. Celé to bola čistá katastrofa, pôrod,na oddelení......nakoniec sme mohli byť radi, že sme to aj s dcérou prežili
@katuskatt já som papula, ja by som ich tam všetkých poslala do riti za také chovanie 😂 keď budú všetky mamičky radi za to že přežili a že ich pán doktor nenechal zomrieť tak nás ďalej budú stopkat za živa. Veď pokusné potkany majú lepšie podmienky ako ženy v pôrodniciach.
No ja mám ešte fajn skúsenosť. Pri prvej epi, nič som necítila keď zašívali, pri druhej len nejaký kozmetický stich, niečím ma nastriekali (pochybujem, že lokálne anestetikum) všetko som cítila, keby je toho viac nenechala by som to tak. Za to pani odvedla, ta mala toho pravdepodobne viac na šitie, kričala nech ju napichnu pri siti. Akurát po nej dr.hucala, či chce vykrvácať pri čakaní kedy jej zaberie anestetikum. Odtrpela si to.. až ja som mala slzy v očiach.. ako na bitunku. Súkromná nemocnica. Pol tretej ráno. No vyber si. 😔
Ďalšej odvedla napichli epidural, kontrakcie sa jej zastavili, dr.som počula z miestnosti, že si pekne počká kým odznie epidural a či si naozaj myslela, že pôrod neboli, že tie ktoré očakávajú bezbolestný pôrod nech sa spamataju.🤦 Ako mala som pocit z celého personálu, že všetky ženy čo idú rodiť majú vedieť ako sa rodí, že majú všetko vedieť. Ako oni, čo za deň odrodia 10 žien.

@dzepeta jeezin tak ja som sa nepozerala na cenník ešte ale to ma milo prekvapilo, som si myslela že je to drahšie