icon

Dajú mi po pôrode anestetikum, keď ma budú šiť?

14. dec 2022

Myslím lokálnu anesteziu. Alebo ma budú "rezať za živa?"

zuzanka.zuzu
14. dec 2022

@janinah tu si prečítaj neskôršie reakcie ako "vždy dávajú" 🙄

@viestta ale čo by nie, vedia sa niektoré ozvať, len im povedia, že proste nemajú - čo by si vtedy robila? si pár minút po pôrode, krvácaš, všetko bolí... a jednoducho ti ju nedajú. bodka. môžeš si vybrať či ťa zašijú alebo nie. a či to urobia v rámci možností normálne alebo drsne aby ti dali pocítiť, že si sa nemala ani ozvať. ktoré berieš?

(pozn.mne sa to nestalo ale aj tu,aj na FB baby píšu, že je to bežné, podľa mňa to je mučenie)

viestta
14. dec 2022

@zuzanka.zuzu ak nedaju lebo nemaju, to je ine. Ale treba aspon skusit.

zuzanka.zuzu
14. dec 2022

@viestta oni povedia, že nemajú 😉 nie som štatistik, ale tipujem, že v 90% majú. sú to nemocnice. kde majú mať keď už nie tam?

petamich
14. dec 2022

ja som mala epi a dopichli mi na sitie aj dvakrat, kedze ma dvaja stopkali 1.5 hodiny, vdakabohu za tu epiduralku

drzaopica
14. dec 2022

@petamich mala si také veľké zranenie?
Ja som mala EPI chvíľu pred pôrodom a nič som necítila, ale mala som len 2 stichy bez nastrihnutia

moncacina
14. dec 2022

Mne nedali nič a bolo to horšie ako cely pôrod

katuskamala1
14. dec 2022

Porody RK aj LM a nedaliii

janinah
14. dec 2022

@zuzanka.zuzu keďže nie som laik.tak viem.ze dávajú.ze to niekto necíti ten vpich alebo ho neinformujú je iná vec

bolarazjedna
14. dec 2022

Mňa šili necelú hodinu po pôrode, za ten čas ma umrtvili asi 3x. Asi 3x som zajojkala na sekundu, zbytok som fakt necítila, a pritom mam nízky prah bolesti. Takže mne to veľmi pomohlo.

zuzanka.zuzu
14. dec 2022

@janinah ach všetci vieme, že pracuješ v zdravotníctve 😉 ale pravdu nemáš

moncacina
14. dec 2022

@katuskamala1 presne ja som rodila LM

monika5481
14. dec 2022

Mne nedali ani pri jednom porode, pri prvom som mala epi tak ani netrebalo ale po druhom bez epi a pri skoro 5 kilovom dietati som si pytala, nedali len zastriekali nejakym sprejom, aj tak som vsetko citila,,,zalezi od nemocnice ja som rodila v BJ

cecilia29
14. dec 2022

Na vnútorné šitie áno, na vonkajšie nie. Vysvetľoval mi prečo ale vtedy som mala iné starosti

jablkovastrudla
14. dec 2022

Ja som myslela ze to sa dava automaticky 😬 ja som mala komplikacie tak som mala nastrih,epi nezabrala lebo sme prisli neskoro a na sitie mi pichali nieco-sili ma dost dlho.neviem so predstavit ako to boli zaziva 😱

thoughtfulweirdo
14. dec 2022

Mne nedali ani pri jednom, epi som nemala. Po prvom ma šili dlhšie a cítila som, že ma čosi stipe, ale nič hrozné a pri druhom vraj 2 kozmetické stehy a ani som si nevšimla, kedy to urobili, necítila som vôbec nič 🤷🏻‍♀️

dzina007
14. dec 2022

mna ked zacali sit som vyskocila pri prvom vpichu dobre ze nie pol metra do vzduchu ako to bolelo - bola som nastrihnuta aj z vnurta asi natrhnuta kedze syna tahali vakuovou pumpou a teda porod velmi vycerpavajuci pre mna syna aj lekara. Tak ma uspali uplne a zobudila som sa zasita. Manzel ked to nechtiac videl neveril ze toto sa bude dat nejako este zosit.

ivangeline
14. dec 2022

Postriekali lokalne.

dzepeta
14. dec 2022

Och ked citam niektore komentare je mi do placu. Pisat staznosti na porodnice lebo to bude tak vyzerat aj o dalsich 20 rokov. Zenske kruhy mali teraz pekne posty o tom ako sa porusuju prava zien pri porode a medzi ne patri aj to ze vas “siju” bez tlmenia bolesti.hroza des. Asi kvoli takymto praktikam som sa prve rozhodla porodit prve dieta v cechach a druhe doma.

jaskolka
14. dec 2022

Mne dali, aj čakalo sa, kým zaberie, absolútne to nezabralo a šiť museli, keďže som sa roztrhla,krvacala, takže čo sa dalo robiť?

loginexistuje
14. dec 2022

ja dufam ze uz davaju ked som ja rodila (BA) tak nedavali bolelo horsie ako porod a este mal blbe poznamky ze ci sa bude muzovi pacit ked mi nezosije co nastrihol

tina_tar
14. dec 2022

Pri prvom som mala epidural, takže pri šití som necítila vôbec nič. Pri druhom som epi nemala, dr mi pichla injekciu na umrtvenie, ale absolútne mi to nezabralo, bolo to hrozné, horšie ako pôrod. Keď som povedala že ma to veľmi boli tak povedala že ma to nemôže bolieť keď mi pichla injekciu. Bola to mladá bezdetná doktorka, tak verím že si raz overí na vlastnej koži ako to "vôbec nebolelo". Úplne mi to pokazilo ten efekt z narodenia dcérky a z bondingu, pretože aj keď mi ju hneď priložili, pri tom siti som sa od bolesti triasla a nedokázala ju držať, musí ju odniesť...

dkethe
14. dec 2022

Ked narazis na masiara ako ja (rovesnicka) tak veru budu sit zaziva 😏

A dokonca aj epi som mala, dalo sa dopichnut este 2*, odmietli. Trapila som sa este 4 hodiny, ale proste odmietli. Zaplatila som ju i tak celu.

No fuj, zle aj spominat. Inac to v kosiciach bolo, 6r dozadu. Nie ze uganda alebo 60te roky

autor
14. dec 2022

Fúha, tak toto ma vôbec neupokojilo, príbehy poniektorych. Veľmi ma to mrzí že ste si s tým museli prejsť takto. Veľmi dúfam že u mňa to tak nebude a ak by to aj chceli robiť, muž sa ma zastane. Myslite že sa oplatí mať pri pôrode dulu? Neviete koľko to stojí asi tak celá tá jej starostlivosť počas tehotenstva a pri pôrode.

lenkaspalka
14. dec 2022

Mne po pôrode doktorka dala lokálne anestetikum, ale rovno ma upozornila, že aj napriek tomu to bude riadne bolieť a musím vydržať a spolupracovať. Bolelo to ako čert, ale bola som rada, že mi to povedala na rovinu. Takže tak. Bábätko bolesť vynahradí.

dzepeta
14. dec 2022

Ja som mala dulu pri domacom porode a cena bola 300€. Myslim ze tak cca sa bude ta cena pohybovat. Urcite by som dulu odporucala aj do porodnice🙂 drzim palce

basska_b
14. dec 2022

Mali by dat. Keby nedali, tak protestovat. Mna tak dlho šila, ze to odoznelo a zacalo štipkat, tak som tam jojkala a ona ze "uz vydrzte" a ja ze "ne ne... pekne mi tam pichnite". Kks, bolesti bolo uz tu noc dost...

jasminet
14. dec 2022

vsetky tri porody bez epi, pri prvom ma vysivali 45 min z vnutra aj z vonku - citila som len uplne posledny steh - toto by som bez umrtvenia nedala. pri dalsich dvoch som uz necitila nic, doktor si dal zalezat - ale to boli len take "kozmeticke zasahy" oproti prvemu.

mamulik10
14. dec 2022

@greta2017 po pravde sa asi čudujem... ale našťastie ja som nerodila na svk takze nepoznam ako to tam funguje, ale snáď nie vsade tak ako píšeš 🙈

dkethe
14. dec 2022

@viestta pretoze k zubarovi mozem prist v mejkape, lodickach, a ak odmietne umrtvenie, pekne sa postavim a dam zarobit inemu.
Na tej porodnej koze s uviazanymi nohami nezmozes nic, ak tam stoji zly clovek 😔

nikka055
14. dec 2022

Pri prvom mi nedali,pri druhom som si pytala 😀 v pohodicke úmrtvili a šili