Dajú mi po pôrode anestetikum, keď ma budú šiť?
Myslím lokálnu anesteziu. Alebo ma budú "rezať za živa?"
mne nedali, a stipalo to dost, az som zjajkla 🤣 pricom pocas porodu som bola ticho a predychavala.. ale mala som tri stehy.. ked Ti budu ale robit vysivku urcite Ti nieco pichnu. Odporucam cvicit s anibalom 🙂
@mamulik10 preco akoze?
By si sa cudovala aki su mäsiari niektori doktori. Ja som zazila ked som rodila ze 1 zena rodila prirodzene a bola taka dotrhana ze ju celkovo museli uspat pri zasivani.
A zas niekto sije bez pichnutia lok.umrtvenia a niekto pichne na umrtvenie nieco.
@autorka ak mas zazmluvneneho dr.opytaj sa ho to rovno a ak nemas tak sa skus v nemocnici povypytovat este pred porodom. 😉
To niekde aj nedavaju😳😳😳😳ale je mozne, ze ti lokalna nezaberie -ja som takto musela byt sity v celkovej anesteze. Ale odporucam epi- pri epi bol aj porod jednoduchsi a aj sitie som absolutne nevnimala...
nie, nedávajú, nikdy som sa s tým nestretla
Mna toto strasne stve. Ja som rodila 2x a nastrih ani poranenia som nemala ani raz. Mala som pri sebe dulu, ktora v tej porodnici pracovala 15r ako porodna asistentka. Porod trval pri prvom dlhsie ale bez problemov. Druha bola vonku ani neviem ako. Nastrih je bezny len na Slovensku.
Vždy dávajú.ak idú šiť.Problem je.ze niekedy nie ja čas čakať kým to zaucinkuje.lebo krvácanie si vyžaduje rýchly zásah.
ja som mala Epi, prestala ucinkovat pol hodinu pred samotnym porodom ale na sitie mi ju dopichli
Zeny to sa neviete ozvat? Pichnut lokalku by mala byt automatika, ale ked nie, tak si pytam. Uz ja zubari vrtaju zuby pod lokalkou, neviem preco by mal porodnik sit bez lokalky?
Mne dali rajský plyn
Mne ju pichli 👀 .. po pôrode som bola taká ubolená, ešte to tak aby mi ju šil zaživa 👀
Ja som pri prvom mala vnútornú rupturu, silne krvácanie, ked som im tam zjacala pichli mi novalgin, netusim ci to vobec stihlo zabrat
Mne nedali a vobec sa mi to nepacilo
Ja som mala pri pôrode len jeden steh, tak doktorka mi nepichla nič že to bude chvíľočka. Ta chvíľočka trvala do 5 minút ale bolo to najhorších 5 minút v živote doteraz. Pôrod bez epiduralky bol nič oproti tomu šitiu. Normálne som cítila ako mi ihla prepichla kožu a ako sa prevliekala cez to niť. Dúfam, že toto nezažijem už nikdy v živote. Naozaj, pôrod bol nič, ono ta bolesť je taka iná, nie na jednom mieste, dá sa to zvládnuť v pohode, ale šitie bolo niečo, pri čom som normálne plakala od bolesti.
pichnut ti pichnu, ale ja nepoznam nikoho, komu by realne ta ansteza aj zabrala. Poznam len zeny, co necitili nic, aj bez anestezy a potom take, ako ja, ze aj napriek anesteze to bolo peklo. A to ja som mala super doktorku, mi vravi, ze miesto tych 2 injekcii to uz mohli byt dva stehy a vravi mi, ze kricte na plne hrdlo a ako som kricala, tak ma sila.. Inak toto sa clovek malokde docita, ze to "po", moze byt ovela horsie, ako samotny porod.. Ja som porod mala krasny, bolesti sa dali predychat, dieta vytlacene na 2 nadychy.. ale to potom.. peklo..sitie, neskor taky opuch, ze ma museli vycievkovat, zly krvny obraz do toho, odpadavala som este aj tri dni po porode.. Nikto mi nikdy nepovedal, ze to moze byt take na h... Kazdy sa boji len samotneho porodu a tlacenia....
Mne pri oboch deťom nástrih pred šitím umŕtvili.
Po 1.porode mi nedali a lekar na mna hucal, co sa mu tam vrtim 🤦♀️ Po 2. mi dali a bol to riadny rozdiel.
Mne nedali a teda stopkali má riadne ale nejak som to nevnímala tak som bola vysilena že už som nič navyše nevnímala.,...a to mi ešte aj placentu museli odlelovat nejako že som ju mala.prirastenu, stratila som dosť krvy.
Mne nepichlu nič ale bola som rada že som porodila konečne ...keď som rodila druhého syna v UK tam som rodila bez nástroju ani potrhané som nebola
@viestta Ja som si naprikld pýtala a povedali mi, že mi to nemajú ako umrtvit, keďže šiju viacero vrstiev a tak mi dali len nejakú ‘vodičku’ čo mi mala akože trochu znecitliviet kožu. Tiež som bola kvôli tomu nahnevaná, ale čo iné som mohla robiť? Tiež mi to rozum neberie, prečo šiju bez anestézie.
Mňa nenastrihavali. Natrhnuta som bola. Vnútri 3 stichy (bez umrtvenia). Vonku 3 a 3 stichy, tiež bez umrtvenia. Bolo to nepríjemné ale nie nič čo by sa nedalo vydržať. Pôrod samotný bol podľa mňa bolestivejši. A keď som mala malú na sebe, všetko som vnímala inak
mne dali dve injekcie a šitie som ani necítila
@nique nastrih je bezny aj inde, ale asi ten pristup k nastrihu je iny v zahranici. Nerodila som na Slovensku a mala som nastrih kvoli komplikaciam. Ale predtym sa ma opytali, ci to mozu urobit.
Mne dali oba razy, necítila som nič 😶
Mne nedali, povedali že nemôžu.
Najprv by mali informovať o šití a opichať miesto lokálnym anestetikom asi Lidokainom
Ja neviem o tom,že by mi dali...ale nebolelo,ani raz.
Mala som epidural, pri siti sa lekar pytal, ci to citim, ze ak ano nech poviem, nebude ma trapit.
Mala som epi a cítila som.
mne pri druhom porode ked nedali, alebo slabo alebo to prestalo ucinkovat, uz neviem a zacalo ma to boliet, tak som normalne povedala ze si nieco prosim na umrtvenie a potom mozu pokracovat. A dali, a tak sa to chystam urobit znova.

Nemyslíš vážne?