Deformácia kostrče a pôrod

martinad91
3. nov 2016

Ahojte tehuľky a mamičky.. Vedela by ste mi prosím niektorá napísať, aký pôrod ste mali, keď ste mali v minulosti zlomenú kostrč a ostala Vám zakrivená?? Resp. ak máte niektorá možno podobne ako ja kostrč zahnutú v smere dovnútra ku pôrodným cestám..?? Alebo ste sa s tým niektorá už stretla? Mám na to od lekárov rôzne názory a neviem ako sa rozhodnúť. Niektorý ortopédi odporúčajú nechať pôrod skúsiť ísť normálnou cestou a v prípade komplikácií prejsť na sekciu, iný chirurgovia a ortopédi mi priamo odporúčajú len pôrod sekciou, kvôli možnosti zlomeniny kostrče alebo vzniku iných komplikácií počas pôrodu a po pôrode. Stretli ste sa s takýmto prípadom už? Viete poradiť?? Ďakujem..

zuzadula
3. nov 2016

Ahoj 🙂.. áno, ja mám rovnaký problém. Pri prvom pôrode som to nevedela, zistili to až neskôr. Pôrod sa komplikoval.. neviem povedať či práve tou kostrčou, ale každopádne sme skončili SC. Kostrč sa pri prechode hlavičky vysúva dozadu, smerom ku konečníku. Ako zareaguje, keď je zlomená a čo to prinesie asi s určitosťou nepovie nik. Každopádne by som to skúsila vaginálne. Ale s dobrou prípravou a uvoľňujúcimi technikami. Ak by sa niečo skomplikovalo, SC sa dá vždy urobiť. Okrem toho plánovaná SC má svoje negatíva pre dieťa, aj dojčenie a samozrejme je to veľký operačný zákrok. Držím prsty. 🙂

hindakus
3. nov 2016

Doporucujem ti sekciu. Nemyslim si ze komplikacie v 2.dobe porodnej su nieco, po com by si tuzila ty alebo tvoj porodnik.

smileba
6. nov 2019

Ja som napríklad ani nevehhdela ze ii viac ohnutu kostrc a práve pri porode sa zlomila :( jedno šťastie ze všetko dopadlo v poriadku. Ale tie bolesti potom, keď som sa k malému nemohla poriadne venovať boli hrozne... Tri mesiace som nemohla poriadne sedieť a ešte pol roka som tu kostrc citila pri dlhom sedeni. Druhý pôrod pôjdem určite sekciou...

ladyblcha
6. nov 2019

Sla by som sekciou, ono nie vzdy sa da lahko pocas vaginalneho porodu to zrazu zmenit na sekciu. Ak je dieta uz v porodnych cestach, je to uz na dietati a matke. Uz sa sekcia neda. Potom zvon, klieste ak nejde. Tak radsej na istotu sekciu by som volila v tomto pripade. Inak som zastankyna prirodzeneho porodu samozrejme, ak nie su predtym nrjake mozne komplikacie.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre