Dievčatko otočené KP. Rodili ste císarským rezom?
cakame dievcatko a je otocenee kp a chela by som zistit kolko z vas malo kvoli tomu cisarsky alebo normalny porod a ci ste si mohli vybrat ....
dakujem
@miselka11 Netrápila som sa. Prišla som tam s odtečenou plodovou vodou, malý išiel nožičkami a vážil vyše 3,5 kg. Okrem toho som provorodička ako ty, tak ma rezli. Na tvojom mieste by som sa poradila s viacerými lekármi. Možno bude tvoje bábo menšie dievčatko a pôjde to hladko. Pokiaľ čakáš chlapca, tak by som na tvojom mieste asi vaginálny pôrod riskovať nechcela.
ahojte maminky, pozeram, ze sme na tom podobne, cakame dievcatko a tiez je otocene KP, akurat v stredu ma cakaju predoperacne vysetrenia, no doki povedala, ze je ritkou tak dole natlacena, ze mozno by som mohla rodit aj spontanne. K takemuto nazoru sa zrejme prikloni aj primar s ktorym ma caka este konzultacia - v nasej porodnici celkovo robia CR len velmi neradi :-/, ale ja mam strasny strach, som prvorodicka, extra velku panvu nemam a malinka mala v 35+3tt 2750g, takze tiez nie je uplny drobcek. Neviem teda, ci to nechat na lekarov alebo sa radsej poistit a dohodnut si CR, ak sa bude dat. Co vy na to?
@miselka11 ako si dopadla minuly tyzden?pozeram ze si z Noveho Mesta, kde sa chystas rodit prosim ta?
@peliroja ahoj, v Trencine samozrejme, nad inym mesom som ani len neuvazovala. Nas drobcek mal tiez v piatok na prietokoch, to som bola 35 +1 - 2754g 🙂 (sranda, ze su rovnake 😉 ) tiez viem, ze to v TN nerobia radi.. kto ta poslal na predoperacne? aj ja mam strach, nikto to so mnou poriadne nechce ano konzultovat a to mame vybaveneho Dr. Jankovskeho k porodu 😒 Vobec neviem na co sa pripravit.. ku komu chodis do poradne? A mas aj konkretneho Dr. kt. Ti bude pri porode??
@miselka11 ahoj, no veru sranda, podobne velke babatka mame 🙂 ja zatial nemam k porodu vybaveneho nikoho, nejako som to neriesila, ale to som este nevedela aka bude situacia. na predoperacne ma poslala moja doki Mudr. Kubalova a potom vraj na konzultaciu s primarom - Kascakom. Ale ked som bola na prietokoch, vysetroval ma Hlavacik a tvaril sa ze sak pohoda, bezne poroditelne, tak neviem co si mam o tom mysliet. Moja doki sa priklanala skor k CR, lenze ked si tam v nemocnici postavia hlavu, tak mi je to prd platne. V tom pripade som este uvazovala nad Ilavou, tam sa vraj da skor dohodnut, ale je mi to take proti srsti. vobec neviem. A tebe Jankovsky co povedal?
@pelirojaved prave, ze ked som bola prvy krat u Jankovskeho povedal, ze uvidime o 2 tyzdne, kedy mam aj prist uz kk nemu po poradne.. cize to uz budem v 38 tt, dufam, ze do vtedy neporodim 😀 .. povedal ale aj, ze zavisi aj od toho co a ako ja sa budem citit ja aj psychicky... inak snim nebolo nejak viac reči 😒 Ty mas kedy konzultaciu s Kascakom?? daj mi potom vediet ako si pochodila.. Drzim palce 😉
@miselka11 ved to, mne je to v podstate jedno, vsetko ma svoje za a proti, ide mi len o to, aby babatko bolo v poriadku. tu konzultaciu este nemam dohodnutu, najskor idem na tie predoperacne a v stredu mi asi doki povie co a ako dalej. ona len minuly tyzden hovorila, ze ma posle este k nemu na konzulatciu, ze ona by skor CR, ale ma pocit, ze v nemocke budu za spontanny porod, aj preto, ze malinka je vraj uz uplne dole ritkou natlacena, tak fakt neviem. vsak jasne, isto dam vediet ako som pochodila 😒 bo mi ide celkom na nervy, ze tu ti nikto nic poriadne nepovie na com si.... 😠
@peliroja no ved to aj mna vytaca, som si myslela, ze ked si clovek vybavy aspon Dr. k porodu a chce si ho aj zaplatit, tak aj tak ze bude mat zaujem povedat poriadne co a ako.. my nemame babatko ani tak celkom ritkou, ale nožickami, tak divne si tam sedka v tureckom sede, kuratenko nase malinke 😉
@miselka11 moje malinke 😵 nase tiez tak bolo minuly pondelok, uplny turecky sed a v piatok uz ritkou natlacene, no sranda co ti poviem 🙂 ja nemam zaplateneho nikoho bo vraj v tn su vsetci dobri tak som to nehrotila, ale takto, ked ste dohodnuti, tak by som tiez asi viac cakala. ach jaj, na nervy, ked clovek nevie co a ako, ale hadam secko dobre dopadne 😉 akurat idem inak do NM, mame tam veceru z roboty, tak sa idem napchat 🙂
@peliroja ja som tiez nechcela ziadneho Dr. k porodu, tiez preto, ze su tam len odbornici vpodstate.. ale manzel ma ukecal, dlho me nemohli mat babatko, ja som na rizikovom cele tehu, po operacii krcka maternice a Dr. Jankovsky je vraj odbornik na rizikove tehotenstva, a este k tomu ta poloha babatka... tak som nakoniec suhlasila.. A kam sa idete najest?? Dobru chut a pekny vecer 😉
@miselka11 ahoj moja, akurat som dosla domov, od rana beham, uf uz je to fuska 😅
ale po poriadku, rano som si bola pre vysledky z krvi u mojej doki a potom som sla k internistovi. Cakala som nanho skoro hodinu aby mi povedal, ze potrebujem aj svoju kartu, co som samozrejme vedela, ale mudra nechala som ju doma. Tak som sa otocila cez cele mesto. Potom ma uz nastastie zobral hned, bol celkom mily akurat hundral ze mam vela cholesterolu, naco mi doki moja potom povedala, ze to tak kazdu plasi, vraj je to v tehu normalne, tak som sa trocha ukludnila. Robil klasika EKG, popocuval srdiecko, tlak, a pytal sa take tie veci ako alergie na lieky, nejake choroby v rodine, predchadzajuce operacie a pod. Potom spisal spravu, ze nevidi ziadny problem v operacii a to bolo vsetko. No a buduci tyzden mam ist do nemocky na konzultaciu, ale doki vravela, ze to vidi skor na sponanny porod lebo malinka je idealne zadockom natlacena, ale tak aby pre istotu o mne vedeli. No a este mi povedala, ze keby nahodou plodovka odtecie, ze necakat a rovno do nemocnice lebo pri tejto polohe hrozi potom prepadnutie pupocnika... 😒
A ty ako? Co mas nove? Kedy mas byt znova s tym Jankovskym?
@peliroja Ahoj tak to mas za sebou.. SUPER!!! ja mam zajtra poradnu este u svojej Dr. a dalsi tyzden u Dr. Jankovskeho.. Som zvedava co mi zajtra povie moja dr.... ci ma tiez posle na predoperacne pre istotu.. Bola by som rada keby ma posle.. istota je istota.. vy stale neviete pohlavie?? ozaj kde ste boli jest v NM? ja mam posledny tyzden nenormalnu kyselinu.. fuj.. nic nemozem poriadne jest.. 😠
@miselka11 no tak drzim palceky zajtra, podla mna by ta mala poslat, presne ako vravis, pre istotu 🙂 dlho sme pohlavie nevedeli, ale na treti krat nam povedali, ze to bude dievcatko, tak dufam, ze to tak aj zostalo, inak otvaram bazar 😀 😀 😀 v pondelok sme boli v kacabare, tiez uz v poslednej dobe nemozem vela toho jest, hned mi je zle, ale to som sa dopredu vyhladovala, tak to bolo v pohode 🙂
@peliroja peboha, co robis tak skoro hore??? no tak toto ze som nepochopila 😀 😀 😀 citala som si to asi 5 krat 😀 😀 😀 ... a furt nist..... inak aj my mame brutalne vela nadhernych dievcenskych veciciek... ale bazar neotvorim, ked-tak budu pre druhe 😉 Utekam do TN, dufam, ze ma nechyti nejaka burka po ceste ☹
@miselka11 ahoj, tak vcera sme dopadli asi tak, ze mam vysoky krvny tlak, tiez sme dotali lieky na zelezo a Dr. mi prvy krat povedala, ze mi v ziadnom pripade neodporuca spontanny porod.. tak konecne sa niekto vyjadril trosku jasnejsie 😉 tiez ma odporudila v 38 tt do porodnice ako aj Teba. Ty sa tam kedy chystas? V stredu mam ist ku nej na krv na predoperacne.. na interne ma zatial neposlala.. ale s tym tlakom mi povedala nech si stale meriam a ked vyskoci nad 140/90, ze mam hned utekat do nemocnice.. no a v noci - nadranom sme veru aj boli.. nastastie ma pustili domov, pichli mi len magnesium...ze keby mam opuchy, tak musia okamzite ukoncit tehotnost.. tak takto sa mam, teraz som v neistote, co so mnou bude.. dufam, ze sicko dobre dopadne.. uz som bola s kufrom v aute pripravena, že tam mozem aj zostat.. tak mi to vcera vysvetlovala Dr. Inak perlicka: "manzel bral aj psa v noci s nami na pohotovot 😀 😀 😀 " som sa tak s chuti zasmiala ked som ho v aute zbadala, aj ked mi zrovna nebolo vsetko jedno... ze aj on sa o mna boji 😉 , ze ideme cela rodinka 🙂 taze tak... ty sa mas ako? nic nove? ozaj mas si aj podkladat nieco pod zadok koli otoceniu babatka????
@peliroja ahoj, tak vcera sme dopadli asi tak, ze mam vysoky krvny tlak, tiez sme dotali lieky na zelezo a Dr. mi prvy krat povedala, ze mi v ziadnom pripade neodporuca spontanny porod.. tak konecne sa niekto vyjadril trosku jasnejsie tiez ma odporudila v 38 tt do porodnice ako aj Teba. Ty sa tam kedy chystas? V stredu mam ist ku nej na krv na predoperacne.. na interne ma zatial neposlala.. ale s tym tlakom mi povedala nech si stale meriam a ked vyskoci nad 140/90, ze mam hned utekat do nemocnice.. no a v noci - nadranom sme veru aj boli.. nastastie ma pustili domov, pichli mi len magnesium...ze keby mam opuchy, tak musia okamzite ukoncit tehotnost.. tak takto sa mam, teraz som v neistote, co so mnou bude.. dufam, ze sicko dobre dopadne.. uz som bola s kufrom v aute pripravena, že tam mozem aj zostat.. tak mi to vcera vysvetlovala Dr. Inak perlicka: "manzel bral aj psa v noci s nami na pohotovot " som sa tak s chuti zasmiala ked som ho v aute zbadala, aj ked mi zrovna nebolo vsetko jedno... ze aj on sa o mna boji , ze ideme cela rodinka taze tak... ty sa mas ako? nic nove? ozaj mas si aj podkladat nieco pod zadok koli otoceniu babatka????
@miselka11 joj Miska tak to ma mrzi velmi s tym tlakom, ja ho mam stale nizky, ale tak to je u mna bezne 🙂 Davaj si na seba velky pozor, mas pravdu radsej sa viackrat prehnat ako prist neskoro. Este neviem kedy tam skocim, je mi to viac menej jedno, bo poradnu mam az v piatok, tak niekedy dovtedy by som to mala stihnut. Ak by si chcela mozeme skocit spolu, predsa len ked nas bude na nich viac hehe 😀. Ee doki nehovorila nic o otoceni, ale ona to berie ako hotovu vec, ze sa neotoci babo bo uz je vraj uplne dole ritkou zostupene a pravdupovediac ani nechcem aby sa uz taketo velke nejako nasilu tocilo, aby sa nezamotalo do pup. snury. Vidis inak to mi este povedala, ze keby mi nahodou odtiekla plodova voda, ze ziadne take, ze budem este hodku doma alebo tak, mam hned padat do nemocky, bo vraj ked je babo KP hrozi pri odteceni plod. vody prepadnutie pupocnika, tak aby si vedela, ze radsej necakat. 🙂 No a havino zlaty, pekne od mm ze ho vzal so sebou 🙂 Drzim palec nech este potiahnete nejaky tyzden, ale keby nie neboj nic, vsetko bude ok, babatko uz je cele hotove, urcite to obaja zvladnete 😉

@miskap Dakujem este raz za rady, urcite budem vyzvedat co najviac. Sama som velmi zvedava ako to dopadne 😒