Diskusia o epidurálke pri pôrode: Má to význam?
Ahojte ja som mala pri pôrode epidural a mám pocit že mi to “zachránilo” život 😄proste úplný zázrak a dlho potom vlastne to je už skoro rok po pôrode,rozmýšľam že prečo to ženy nechcu tak má zaujíma váš názor a možno aj zly zážitok s epi…pytam sa na to teraz lebo má čaká další porod v lete a určite si epi dám keď to teda bude možné a spolieham sa na ňu celým telom…snad nesklame🙏🏼
Rodila som dvakrát bez EPI. Nechcela som, verila som si, že to zvládnem. Prvý pôrod bol taký, že som hneď po povedala manželovi, že takto môžem rodiť aj každý rok, však to je pohoda. Do druhého pôrodu som išla bez obáv. Ten bol horší a povedala som, že dve deti nám stačia, viac nie. Avšak oba pôrody boli relatívne rýchle, do 5 hodín, najhoršia fáza tak hodinu.
A dôvod, prečo som nechcela EPI? Lebo môj strach z ihly a z toho okolo bol väčší ako strach zo samotného pôrodu. Možno, keby to pri prvom bolo dlhšie a komplikované, pri druhom neváham.

@nevenka prosim Ta, uz minule som postrehla - aky mas vekovy rozdiel medzi 1. a 2. dietatom? Cisto zo zaujimavosti, ked popisujes prvy vs druhy porod, ktory ano, zvyknu nazyvat velmi rychlym a najma ak ide o maly vekovy rozdiel.