Dlhý pôrod
Maminky Prosím O vas názor. Moja sestra žijúca V GB má začatý pôrod už 48 hod. Pred 12 hod jej od tiekla plod. Voda. Aj včera aj dnes bola V centre kde len počúvali srdiečko ,žiadne iné vyšetrenia. ..kontrakcie má každých 5 min. Už dvakrát ju poslali domov. Že nemá chodiť kým nebude mať kontrakcie každé 2 min. Alebo už zajtra ráno jej pichnúť vyvolávacku. Bože ako jej to uľahčiť aby nešla totálne vvsilena rodiť. Ja som Z toho hotová na nervy. Ju som samozrejme nestresovala ale bojím sa. Nerobili jej ani sono. Keď počúvali srdiečko povedali že bije ,že babo je v poriadku len sa mu ešte nechce von.
Prosím povedzte že bude V poriadku.....
@lunedi poviem ti keby sa to dialo u nás tak by to mnohí odsudzovali že ako to možu takto dovoliť...a ked sa to deje v UK tak je to ,,prirodzený porod,,....držím palce, myslím na vas, nech vám ,,pan boh,, pomaha (alebo nevie v čo vy veríte). 🙂
@sardinka333 presne ako píšeš. U nich je ten "prirodzený pôrod "V podstate nanútený. 😕 U nás počuť na naše nemocnice len samé ponosi sťažnosti. Ale ja som vždy mala len dobre skúsenosti aj nemocke ZH aj BB. Ale to už by bola ina téma. Ďakujem za skvelý prístup, a pomoc. Dúfam že už malicka konečne pôjde von...a vporiadku...🍀
@lunedi zila som dost rokov v zahranici a mala moznost spoznat zdravotnicky system a podla mna ten nas nie je o nic horsi....nemame nove ambulancie a nemocnice, ale este stale nie sme pre lekara cislo a mame s doktorom osobny vztah....vela ludi kritizuje nas system, ale nie je taky zly.
@kachita vies ono je to asi tak ze iny system neznamena zly....avsak napriklad vela sloveniek v uk nie je spokojne s tehu starostilivostou napr ...mne vyhovovala ...bezproblemove tehu , nevidim dovod robit plosne vsetky testy ...ale vzdy je to vec nazoru ...
niekto chce silou mocou prirodzeny porod , niekto cisarsky ...kolko ludi tolko chuti ...
to ze je nieco ine nezname automaticky ze je to zle
@taya4 tu je super ze dostanes vela informacii. Nechodis sice ku gynekologovi na poradnu (ak nie je dovod) ale fakt ti vsetko vysvetlia a nechaju ta vklude. Fakt prajem vsetkym mamickam si zazit pohodovy prirodzeny porod bez lekarskych zasahov. To ze na Slovensku hned pchaju oxytocin ale nevysvetlia ake rizika prinasa
@ajana1 no ja a moja rodina by sme važne boli ,,v klude,, kebyže rodím pomaly 2 dni......posledne čo si prajem je dvoj dnovy porod bez lekarskych zasahov a fakt budem ,,v klude,, že mi nijako nepomožu z toho trapenia a bolesti nehladiac na to čo dlhy porod robí s psychikou a telom matky a s dieťaťom.
@sardinka333 nevies ako tento porod prebieha a ako sa spravali v nemocnici. Neuveris ale aj v zahranici ti daju epiduralku ked o nu poziadas. Hlavne to co pokladali za zaciatok porodu mohli byt iba poslickovia.
@sardinka333
@ajana1
@miriam11
Žienky nevieme nič nové 😯ešte pred dvoma hodinami neporodila. Len krátka sms,že ešte nič. Baby ja som už prišla o 5 rokov života. ...telefón nedvíhaju. ...ďalšia sestra - talianska- asi čoskoro bude volať priamo nemocky,Už Inak Nevieme Ako Zistiť Info. 😕
Tak ženy sestra sa do volala do nemocnice...sSetra má vysokú teplotu. Má asi nejakú infekciu o hodinu pôjde sekciou. Prosím vás O krátku modlitbu. A silnú vieru že všetko dobre dopadne. Pane bože no toto by sa u nás nemohlo stať. .. .
@lunedi Citam od zaciatku a pomodlim sa...Infekcia je dovod, preco ti na Slovensku najneskor po 12 hodinach od odtecenia plodovej vody pichaju oxytocin. Na Slovensku by sice s oxytocinom, ale predsa vaginalne ( prirodzene) mala dieta uz 24 hodin pri sebe... Drzim palce a dufam, ze sestru tento zazitok z " prirodzeneho" porodu neodradi od dalsich deticiek.... Mna nie len Vas zazitok ubezpecil, ze nie vsetko je na Slovensku zle a na hovno...
@lunedi no chuda to bolo jasne ze ked tak dlho neporodila res nechali ju tak ze to dopadne takto prosto, do poslednej chvile budu cakat, kym je uplne vycerpana a s infekciou, samozrejme budu aj to male teraz ladovat infuziami atb a robit kontrolne odbery ci sa to neprenieslo aj na male 🙄 snad sa rychlo pozbieraju
@alby2014 ale prosim ta robite z toho tragegiu ....je pod dohladom ,nie je doma , midwifes su vzdelane , pokial rodi v nemocnici o poschodie vyssie ci nizsie je plny tym lekarov ...
ako som uz pisala vyssie , to je ze na svk inaksi system neznamena ze len ten je jediny spravny...
a myslim ze uk je 'trosku' vacsie nez svk, rodi sa tu omnoho viac deticiek, a miera umrtvnosti je na takej istej urovni nez na svk ak nie nizsia ...takze to ze na svk by sa to nestalo je uplne bezpedmetne
@katie555 o tych vzdelanych midwifes by som ti napisala, mna stale nutila tlacit nezrotovane babatko, pritom chirurg povedal ze aj keby som sa na hlavu postavila nevytlacim, stacilo pritom keby sa prisiel pozriet nejaky doktor (prisiel az o hodinu po 3. Urgenciach ) a nestala tam mula co ked videla ako mi praskla voda sa tvarila sokovanym vyrazom. Prosto cele zle.
@alby2014 ale ano ..pozri ja som rodila v uk , takze cca viem priblizne ...
a ano dostala som infekciu, skoncilo to kliestovym porodom ...(ktory je tu uplne bezny) ale ani jedinky krat za 20 hodin som nemala pocit ze niekto nevie co robi, ze ma nechavaju cakat ...
ja mam doma na svk par kamosiek co takmer umreli pri porodoch ...takze ani doma to nie je ruzove ...
@lunedi drzim palce ..neboj nech ti to ktokolvek vykrasluje ake zanedbanie starostlivosti oni vedia co robia ...
@lunedi podla mna to vobec nemuselo zájst takto daleko...Ten infekt mohlo sposobiť to, že už uplynulo veeela času od odtoku plodovej vody, porodné cesty su otvorené a nachylné na infekcie. Preto sa aj odporuča ist do nemocnice ak ,,praskne voda,,. Tu sekciu mohli urobiť skor..verim že to bude pre nu vyslobodenie a čoskoro sa bude tešiť z dcerky!
@katie555 vieš ale otazka je ,,bolo to nutné,,? Bolo nutné aby si rodila 20 hodín, dostala infekciu a dieťa ťahali z teba ako (pardon za vyraz) z dobytka? To je tá prirodzenosť čo sme chceli? Kliešťovy porod bežný...no dakujem pekne. Naše porodníctvo sa iste má čo zlepšovať, ale ked čitam taketo pribehy tak vidím, že ani na tom ,,zapade,, to nie je take terno ako sa to mnohé snažia vykresliť a ospievať a na našich len kydať.
@sardinka333 kliestovy je tu bezny - ano bo na svk volia miesto neho cisarsky ..dakujem neprosim
no mne tych 20 hodin nevadilo ..polovicu som bola v pokoji doma, ja som to nevidela ako ziaden stres co tu vidim
mne toto vsetko inak pride ako dohadovanie ....neviete vsetky informacie len uz tu viackrat padli hlasky ze na svk by sa to nestalo ....ako vies ?
@sardinka333 nemusis utekat hned ako ti praskne voda. Velmi zalezi od farby plodovej vody a tiez casu kedy praskla, ako sa zena citi a ci su kontrakcie.

Ešte nie 😯ráno o 8 mej som jej volala,tak ju akurát prijali. Mala pichnutu kanylu či ako sa to vola. Cez noc vy vracala všetko čo vypila a celú noc kontrakcie. Hovorila mi že je strašné unavená. Potom ma musela zrušiť lebo išla ku nej sestrička. ..a odvtedy neviem nič nové, nechcem stále vyvolávať a znervóznovat ju 😐