icon

Dodržali personál v nemocnici váš pôrodný plán?

15. sep 2024

Ahojte, čoskoro ma čaká prvý pôrod. Mali sme už aj prvé stretnutie s pánom primárom, kde sme si prešli pôrodný plán. Samozrejme, v pláne je zahrnuté že si ho želám dodržať ak nebudem ohrozená ja alebo maličká, respektíve ak sa nakoniec počas pôrodu nerozhodnem inak. Prosím vás, tie, ktoré ste mali pôrodný plán, akceptoval ho personál? Primár mi hovoril že aj keby sa náhodou prestriedalo počas pôrodu viacero smien, tak sú povinní si ho prejsť, čo ma celkom upokojilo. Ako je to prosím vás v praxi? aká bola vaša skúsenosť? 🙂 Prosím, nestojím o odpovede žien, ktoré pôrodný plán nemali a je to za nich zbytočnosť lebo veď "niekedy nič také neexistovalo a rodilo sa aj v stodole keď bolo treba"... Pre mňa to zbytočnosť nie je, preto ma zaujímajú skôr reálne skúsenosti žien. Ďakujem pekne.

Strana
z3
autor
15. sep 2024

@hendikep "toho divokého koňa skrotíš a zajazdíš si na ňom" no odpadla som 😂😂😂 na toto si určite spomeniem pri pôrode

mircalla
15. sep 2024

@autor OK, tak tym lepsie. ja som bola sama prekvapena, ze to nejde v niektorych nemocniciach, vid link vyssie.

30katrusa40
15. sep 2024

Som prehliadla. Držím palce aby ti všetko dopadlo k spokojnosti 🙂🍀

belllinka
15. sep 2024

@hederamonstera nebala si sa, ze to potom vypustis na porodnim stole?

autor
15. sep 2024

@30katrusa40 ďakujem krásne ❤️

katka533
15. sep 2024

nedat si klistir je cista blbost, zabudli mi ho dat pri prvom porode a nedal sa mi maly vytlacit. plus som mala strasnu zacpu nasledujuce dni. ale to je tak, ked niekto este nerodil a vymysla

hendikep
15. sep 2024

😂😂 🐎

katka533
15. sep 2024

@belllinka samozrejme ze ano, to ona este nevie ale

autor
15. sep 2024

@belllinka @katka533 mne napr. primár hovoril že klystír rutinne vôbec neriešia, vraj málokedy 🙂 väčšinou len vtedy keď potrebuje bábätko viac miesta aby prešlo. Povedal že občas sa aj stane nehoda, ale vôbec nikto to nerieši a väčšinou o tom rodička ani nevie. Myslím že pri pôrode je to ten namenší problém 😀

hederamonstera
15. sep 2024

@belllinka nie, lebo je to normalne. Ale pri obidvoch porodoch som sla na wc sa vykakat;) a aj tak pri zavere slo daco von, ale to je proste uplne normalne ako ze ti vyleze z vaginy dieta.

@katka533 V cechach to ani neponukaju ;) takze taka blbost to nie je. A zapchu? To asi tak si mala z jedla alebo hormonov (aj ked ja som bola vzdy prvykrat na velkej az doma, skor som mala pocit, ze som nemala co dat zo seba, ze sa to proste pri porode cele vytlacilo😀) a nie ze si nemala klystyr

hederamonstera
15. sep 2024

Urcite to nie je obcas ale 99% casu

katka533
15. sep 2024

ved samozrejme potrebuje viac miesta a ist co najrychlejsie von. nie sa tam niekde zaseknut. naozaj nevies o com hovoris, ale vsak rob ako myslis

autor
15. sep 2024

@katka533 ani primár nevie o čom hovorí? keď mi sám povedal že to vôbec rutinne nerobia? 🙂

autor
15. sep 2024

@katka533 aby nebolo že jedno povedal a druhé robia, prvá diskusia na túto tému čo som našla: https://www.modrykonik.sk/forum/spisska-nova-ve.... Žiadna z nich klystír robený nemala. Čiže nie je to že môj výmysel, len aby bolo. Veľa nemocníc od toho upúšťa a určite to má svoj dôvod.

diewcatqoo
15. sep 2024

@hederamonstera ale ano, ponukaju ho aj v Cechach. Rodila som 2x v CR a zakazdym mi ponukli klystir. Ponukli, nie nutili. Ak by som ho bola odmietla, nic sa nedeje. Klystir pre mna vobec nebol traumatizujucim zazitkom, popravde, patrilo to pre mna k tym prijemnejsim castiam porodu, pretoze som v oboch tehotenstvach trpela zapchou a konecne som sa mohla poriadne vytoto.

belllinka
15. sep 2024

Tak jasne, ze tie vykaly na porodnom stole nikto neriesi a nevynadaju ti, ale iste by bolo pre vsetkych zucastnenych prijemnejsie, keby si sa predtym vyprazdnila na zachode.

katka533
15. sep 2024

musis pochopit, ze ked mas plne creva, tak to ide ovela tazsie. primarovi je to jedno, ten nerodil, nevie aka je to bolest. skor mi to pride, ze potrebujes rodit co najprirodzenejsie, sle ver, ze pri porode si budes zelat, aby ti dali vsetko co maju od bolesti aj to ostatne, co pomoze

hederamonstera
15. sep 2024

@diewcatqoo vsak dobre, ked tebe to ulahodilo. Ja som v zivote zapchou netrpela. Kazda sme ina, mame ine poziadavky a predstavy a pod. Nechapem preco sa musia vzdy zeny obuvat do druhych zien, ktore to proste zasa nechcu. A nie, vo Vyskove to nikto ani nespomenul.

hederamonstera
15. sep 2024

@katka533 tie plne creva dieta vytlaci, klystyr je pre porod neprirodzena sucast ak nie je potrebna.

diewcatqoo
15. sep 2024

@hederamonstera ja sa neobuvam, mne je to totalne jedno, kto ako rodi. Len som ti to pisala na margo toho, ze si spomenula, ze v Cechach ho neponukaju. Mozno tebe to neponukli, ale standardne tuto moznost sopomenu (aj vo Vyskove, kamaratky hovorili) a je na zene, ci si to necha alebo nie.

autor
15. sep 2024

@katka533 musíte pochopiť, že primár si nemoze meniť len tak postupy hala bala. Je super že Vam to pomohlo a zabralo. Rovnalo ako je super môcť zmeniť názor kedykoľvek počas pôrodu, ak by som si to rozmyslela 🙂 a čo sa týka toho že chcem rodiť čo najprirodzenejšie, tak to je hádam normálne. Pôrod je sám o sebe prirodzená vec. Síce náročná, ale stále prirodzená. Preto nevidím dôvod prečo do toho zasahovať kým to žena zvláda a kým sú z medicínskeho hľadiska mamicka aj bábätko v poriadku. Tíšenie bolesti tiež ide mnohými inými spôsobmi, nie len liekmi alebo epiduralom. Či to budem zvládať? Ktovie. Od toho tu nie som ani ja ani vy aby som to teraz hodnotila. Všetko sa uvidí počas pôrodu. Rovnako ako sa uvidí či sa svojho pôrodného planu budem chcieť držať v každom kroku alebo si niektoré kroky priamo počas procesu rozmyslím 🤷‍♀️ ani na jednej variante nie je nič zlé.

Strana
z3