icon

Dôvody na pôrod bez zazmluvnenia lekára?

15. aug 2024

Co vedie ludi k tomu ist rodit bez zazmluvnenia porodnika?

katka2602
15. aug 2024

@lalala94 lebo aj Rastislavka sa platí vopred. Tak si počkáme na ďalšie odpovede 🙂

viestta
15. aug 2024

@katka2602 ja cakam, ci nam autorka prezradi kde sa plati po.

michaela329
15. aug 2024

@katka2602 aj Žilina vopred. Kamoška mala zazmluvneného, ale nakoniec išla cisarom a robil ju iný Dr.

katka2602
15. aug 2024

@viestta aj ja, aspoň budeme múdrejšie 🙂

ahhola
15. aug 2024

autor

Dnes o 09:58
@danyelia vsakze. Pre mna je to velmi riskantne.♦️

Riskantne je mudr. si dohodnut.

Idem do porodnice snad s tym, ze tam "niekto" bude, nie? Ked tam nema byt doktor, mozem to vyflusnut aj doma v obyvacke. Co su to za sposoby budit doktora po polnoci v jeho obydli....aby mi prisiel mrzuty, nevyspaty k porodu🤔
Znama spravila to iste, ale primar bol prave odcestovany a nikto sa jej tym padom nechcel chytit. Vysledok je dnes uz 20.tnik v ustave, tazko poskodeny. Isteze, system je dnes iny... Mobily, auta, nie zvazanie sanitkami, ale...
Chapem aj teba, ze tu robis nabor a osvetu k zazmluvnovaniu. ✨

leidin
15. aug 2024

Vieš čo aj tak žiadneho lekára nepoznám, tak ako mám vedieť, aký je vôbec ako človek, nie to ako doktor, plus aké má spôsoby pri rodení, keď som ešte nerodila. Keby to vybavoval niekto iný, tak by ma štvalo, že neviem, čo si hovorili, či to bude viesť podľa neho a nie podľa mňa. Moja gynekologička je sympatická, ale vlastne netuším, či chodí k pôrodom, jak to chodí a čo ona…proste ja k tomu pristupujem tak zbežne, lebo myslím, že veci, nad ktorými nemá človek absolútnu kontrolu sa nemajú príliš rozoberať, keď sa už nedá všetko zariadiť. Nevieš, proste, čo bude s tebou, čo budeš potrebovať, tak čo by si si určovala, keď máš ísť prvý krát a tá skúsenosť, aby si vedela, na čom záleží, chýba. Tak ja dúfam, že nemám v pošve nejaké výrastky, čo by ma tam boleli, keď odtiaľ bude vychádzať dieťa, lebo ja tam niečo cítim, len moja doktora nie. To ma najviac trápi. No a teda môj predchádzajúci gynekológ ma až tak neočaril ani tá ďalšia, takže neviem vlastne, o čo stáť, čo by som si tak vemľmi mohla osobne od niekoho priať za osobný prístup. Otec chcel aj priateľ aby sme niekoho našli ale ja proste nemám k tomu žiadnu konkrétnu motiváciu. Keď mám stáť o nejaký personalizovaný bonus tak musím vedieť o čo ide, aké to bude, lenže fakt nemám poňatia. Neviem, príde mi že nad tým budem mať menšiu kontrolu keď si náhodou vyberiem zle než keby tam prišiel ktokoľvek a už sa len niečo udeje. Proste by som viac ľutovala keby proste moja voľba toho lekára nebola až tak prínosná, jak by som čakala.

danyelia
15. aug 2024

Veď každý nech robí, ako to uzná za vhodné...ja som si zazmluvnila lekára 4x a urobila by som tak znova. Darmo si niečo budeme nahovárať, ten lekár sa na vás bude ,,pozerať,, inak, lebo ste jeho pacientka, ktorá si ho vybrala ako keď príde žena ,,z ulice,,. A to teraz nemyslím nejako v zlom, určite je tam rozdiel v prístupe, starostlivosti, správaní... (Aj keď áno, nemal by byť 🙄). Ale tu predsa ide o zdravie a život vás a vášho dieťaťa...Ja som chcela mať pri sebe toho najlepšieho skúseného lekára, ktorý odrodil stovky žien, takého ktorému dôverujem, nie nejakého začiatočníka, ktorý predo mnou zažil 3 pôrody - takže áno, cítila som sa bezpečnejšie a istejšie. Inak zaujímavé, že za pôrodníka, ktorý vám dopomôže priviesť vaše dieťa na svet je vám ľúto vyhodiť pár €, ale zato na svadbu ste ochotné vysoliť v pohode aj 30 000 €, nechápem 😃

autor
15. aug 2024

@leidin Daju sa citat recenzie a podla toho sa mozno da vybrat. Minimalne uz len, kto nie.

kris_tin257
15. aug 2024

Ja som si napríklad ani raz nezazmluvnila lebo som nemala koho, môj gynekológ už nerodí a v pôrodnici som tých lekárov nepoznala, čiže vyhodiť peniaze za zazmluvnenie lekára ktorého nepoznám bola blbosť 😊

autor
15. aug 2024

@danyelia zaujimavy postreh a pekne napisane

vsetkounas
15. aug 2024

Ja som platila až po pôrode pôrodníka Trnava .Ja som mala päť pôrodov a toho posledný pôrod zazmluvneny lekár ,čo má k tomu viedlo potrebovala som fakt odborníka ktorý my pomohol všetko zvládnuť a vedela som že aj keď sa niečo skomplikuje je pripravený to zvládnuť .Za druhé áno úplne iný prístup po pôrode aj pred po pôrode sa došiel spitat ako sa mame pred pôrodom som chodila do nemocnice iba k nemu na vyšetrenia a nemuselo mal pozerať vždy iný lekár vedela som že tam bude on a nemusela som sa stresovať kto tam bude a aký bude a tak ďalej .Takže neľutujem tie peniaze .

kiki68
15. aug 2024

Nemusel to byt uplatok, kamosky to mali takto v zmluve a isiel na dovcu, lebo rodili jedna dva tyzdne skor a druha zas neskor. Ako ten porodnik ma x ludi, takze to moze rozne vypalit. Nemusi ist o uplatok.

lexie321
15. aug 2024

Tiež mám kamošku a známu, čo mali negatívne skúsenosti so zazmluvnenými porodníkmi. Kamoška doktorka sľubovala, že ešte týždeň rodiť nebude čiže nech sa nebojí, že doktorka ide na dovolenku. Jasné, že rodila počas jej dovolenky. A známej zase 10 rokov dozadu nechceli počas víkendu ani lieky od teploty dať lebo ved ma svojho pôrodníka tak nech si počká na neho. Za mňa by som to nechala tak. Všetko sú vyštudovaní doktori vedia, čo robia. Ked sa ma nieco pokaziť pokazí sa či už by som tam mala neviem koho.

katica06
15. aug 2024

Autorka tvoja mama mala zazmluveného pôrodníka pri tvojom narodení? A babka?
Ja som porodila dve deti bez zazmluvenia a čuduj sa svet všetci sme v poriadku.

nikasmile
15. aug 2024

Kamoška mala zazmluvneného v BA a platila pri odchode z nemocnice.

14petulka88
20. aug 2024

Ja neviem preco by som mala platit naviac za niekoho koho nepoznam a je to jeho praca. 3x som rodila bez a 3x som mala pozitivnu skusennost. Takze nechat nekomu 200 -300€ ktore mozem minut na svoje deti je pre mna blud.
Ale kazdeho je to osobna vec, mozno keby, ze mam negativnu skusennost tak si to zaplatim.

senta_sofia
20. aug 2024

Zazmluvnenie porodnika vnimam ako legalnu formu uplatku a odmietam platit niekomu za nieco, co je naplnou jeho prace, u porodnika logicky viest porod.

olivierko229
20. aug 2024

Ja som si chcela zazmluvnit a moj lekar mi povedal, ze v case porodu zrejme bude na dovolenke. Tak sme ho nezazmluvnili. Vyslo to napokon tak, ze mal sluzbu 🙂 tak sme mu potom odniesli nieco, kedze za zazmluvnenie od nemocnice nic nedostal. Chapem, ze chces, ale ano, su to peniaze navyse, nie male, ktore niektore mamicky proste nemaju. To je vsetko. Keby to bolo zadarmo, iste by ich bolo viac. V case, ked ja som mala rodit to bolo 220€, co je dost, a to je sedem rokov dozadu.

moonikajan
20. aug 2024

Pretože zazmluvenie pôrodníka nič nezaručuje. Nezaručuje že nebude unavený, nezaručuje, že nebude chorý, nezaručuje že nebudú komplikácie, nezaručuje ako ochotní bude ostatný personál, nezaručuje, že postup vyhodnotí v danej chvíli správne, že sa nebude rozhodovať tendenčne. V podstate nezaručuje nič. Ani dohodnúť si sekciu do jeho služby nezaručí, že to bolo dobré rozhodnutie. Ja som 1x mala dohodnutú doktorku, nedopadlo to podľa mojich predstáv a druhý krát cez Covid bez zazmluvnenia a dopadlo to super.

summerparadise
20. aug 2024

mna teda nic... dve deti porodene bez zazmluvneneho pôrodnika.. ved ten nezazmluvneny pôrodnik tiez musi urobit maximum pre to, aby pôrod prebehol tak ako ma... takze ozaj uplne zbytocne riesit...

sjun
20. aug 2024

Paneboze keby sa tak kazdy staral o seba bolo by o vsetkych postarane.......mam 3 porody za sebou nikdy som nemala zazmluvneneho dr. Raz som aj rozmyslala a dr ze usetrite si peniazky my vas odrodime aj tak. Nie si lepsia matka ked si zazmluvnis ako ta ktora si nezazmluvnila 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

autor
20. aug 2024

@sjun upokoj sa, dobre

sjun
20. aug 2024

😁😁😁ja som uplne kludna.

a_da99
20. aug 2024

Nevidím dôvod k zazmluvnovaniu. Nechápem v čom vidíte tu riskantnosť. Ja s peniazmi problém nemám a ani k jednému pôrodu som si nikoho nezazmluvnovala. Dokonca ani neviem kto ma odrodil prvý ani druhy krát 🤷🏻‍♀️ pôrod je dosť prirodzená vec, ženy sú schopne vo väčšine prípadoch odrodil dieťa aj samé doma. Podľa mna je dôležité zamerat sa na vyber pôrodnice ako takej a nie na konkrétneho doktora 🤷🏻‍♀️ pôrod je hlavne o žene! Keď žena nepočúva instrukcie tak jej nepomôže ani najlepsi doktor na svete 🙄 Navyše sa vám kľudne môže stat že vás zazmluvnených doktor bude v čase vášho pôrodu po 12hodinovej šichte a vy si budete tĺcť hlavu že vás radšej nerodí niekto iný 😅

kate0903
20. aug 2024

zazmluveni lekari sa snazia dosť porod urýchliť , nikomu sa nechce trcat dlho v praci mimo jeho smeny. Cest vynimkam samozrejme

zuzkaamiska
20. aug 2024

Pri 1.porode som mala zazmluvneneho porodnika. BA - Ruzinov. Cele tehu som chodila k jednemu lekarovi. Planovana sekcia, takze presne vedel, kedy ma prist. Este aj presny cas som vedela den vopred. A neprisiel... doteraz neviem preco.
potom som isla k nemu na kontrolu a vobec nevedel o com hovorim... pritom pred porodom vsetko dohodnute, podpisane.
na porod tam bol teda iny lekar, nebol ziadny problem.
pri druhom porode mi to uz ani nenapadlo riesit.

venusa85
20. aug 2024

Ja z mojej skusenosti-nemala som zazmluvneneho. A keby áno,boli by to zrejme vyhodené peniaze,nakoľko mi museli robiť akútne sekciu. Kým by sa dotrepal dotyčný doktor,moje dieta by možno neprežilo. Ďakujem doktorke, že mi ho zachránila

lucia245
20. aug 2024

Čo vedie ženy rodiť v slovenskych pôrodniciach?
A k téme - význam má investovať najmä do sprevadzajucej osoby, myslím duly, babice, sprievodkyne, resp. ženy, ktora rozumie procesu pôrodu a vie so ženou pekne pracovať a brániť ju pred prípadnými útokmi zdravotnikov. Rodí žena, nie pôrodník. A je úplne normálne, že k záveru príde iba pôrodná asistentka, všade vo vyspelých krajinách, to je jej práca. A nie robiť zapisovateľky lekarovi . Lekár má chodiť iba k problemom, ktoré však so sprevadzajucou osobou nezvyknú vznikať. Takže áno, z tohto hľadiska je zazmluvnenie pôrodníka zbytočne.

zuzkapap
20. aug 2024

mňa k zazmluvneniu viedlo to, že prvý porod bez zazmluvneneho lekára bol katastrofa... Nikto o mňa poriadne ani nezakopol myslela som že od bolesti umrem, epidural mi nedopichli, lebo už "idem rodiť"... samozrejme nič z toho, ešte som tam hodiny trpela...
Druhy krat som mala lekára a bolo to perfektne, celý čas tam bol na zavolanie a konzultoval so mnou čo sa deje, aké chcem tisenie bolesti atd.. plus už som k nemu chodila na poradne do nemocnice, nemusela som čakať a mala som ultrazvuk 2x do týždňa ku koncu a tak som pokojne vedela stále že je všetko ok, neľutujem ani cent 😊

lorraine90
20. aug 2024

Rodila som v CZ a tam to je rarita, že zazmluvniť lekára. Pôrodná asistentka sa dá ale tiež nie je isté či príde.