icon

Druhý pôrod cisárskym rezom

ywula
25. júl 2012

Ahojte dievčence....hľadám ženičky, ktoré už rodili dvakrát, alebo viackrát cisárskym....aké to bolo po druhýkrát, na čo sa mám pripraviť....bolo to bolestivejšie, alebo rovnaké, a hlavne ako prebiehalo tehotenstvo...často mávam v noci kŕč v brušnom svalstve....môže to byť spôsobené predchádzajúcou sekciou?
....ďakujem.... 😉

tepka
28. máj 2013

@brumka dole cievku z krvou čo odteka....v ustach som nemala nič

brumka
28. máj 2013

@tepka aha, no to bolo dost neprijemne, ja som v narkoze asi mala hadicku, aspon myslym tak mi povedal znamy ze pri operaciach sa dava na dychanie a z toho som asi dostala infekciu

tepka
28. máj 2013

@brumka o pekne☹no tam dole na 5x mi trhali no iny des☹

tepka
28. máj 2013

@brumka a ako ideš rodiť teraz?

sampo
28. máj 2013

@tepka neboj sa druheho CR, ja som to znasala ovela lepsie ako prvy (to bol des), na 4ty den som "behala ako srna", po tyzdni som skoro uz ani nevedela 😉

brumka
28. máj 2013

@tepka mala bysom ist uz planovanou, nehcem riskovat rupturu a mam par odporucani od lekarov, sice male diagnozi nie oficialne ale robia sarapatu a vedia to pekne skomplikovat a moj gynekoolog mi povedal ze vysoka sanca ruptury takze neriskujem anni za svet. ty si tehu? len neviem ci spinal ci narkoza, bojim sa spinalu no narkozu mi asi zakazu

tepka
28. máj 2013

@sampo 🙂dakujem......ja len či to viacej nebolí a atd či to je do jednej jazvy

brumka
28. máj 2013

@tepka ja co mam vsetky kamaratky co rodili planovanou sekciou bez vycerpania, fungovali takmer hned bez bolesti, rana sa im rychlo zahojila ja som sa dlhe hodiny trapila takze tiez si vravim druhy bude upplna pohodicka

tepka
28. máj 2013

@brumka ano som v 2mes....no ja chcem ísť sekciou ale aj sa bojím no spinal nehrozí pri mojej diagnoze panicka porucha haha by som im asi narobila šoky keby počujem tie zvuky a všetko čo sa deje tak asi odpadnem☹brrrrrr nie som taka silná osoba....chcem zaspať a zobudiť sa a zobrať si male do naručia zdrave a živé...🙂len ta drenáž strašne bolíííííí

brumka
28. máj 2013

@tepka ja bysom asi tiez tu narkozu skor len sa boji zase infekcie dychacej trubice ked mam astmu a koli nej a este 2 diagnozam mam ist ansekciu ale predstava zemi nieco pichnu do chrbta a vidiet ako behaju s nastrojmi a ruskami to mam fobiu. mam panicky strach z reznych ran a zasivania

tepka
28. máj 2013

@brumka ha no ja som mala prvu planovanu ale neviem ako na druhy den som sa zodvihla bo som musela a riadne bolesti som mala aj po prebudení ževraj kontrakcie zťahy maternice...neviem ale bolelo to ohnuta som behala asi 4dni....potom aj chrbat bolel...ale prežila som no....apon tam nebol stres a ako hovoríš vyčrpanie ako ked robia urgentnu

tepka
28. máj 2013

@brumka fuuuuuj no ja by som odpadla asi

skibaby
28. máj 2013

ja mám za sebou dve sekcie - s dvojročným rozdielom a z druhej som sa ešte lepšie a rýchlejšie pozviechala ako z tej prvej 😉

maca_p
28. máj 2013

@olejka uz aj v tejto teme opruzujes so sterilizaciou?? si neskutocna zena 😲
uz si prosim ta osvoj, ze zena musi o sterilizaciu POŽIADAT 30 dni pred zakrokom a nestras tu baby.

btw. ja som po celkovej ani nevedela, ze som mala hadicku v krku. nuz niet nad dobreho anesteziologa 😉

brumka
28. máj 2013

@tepka to stahovanie tie kontrakcie to bolo asi co sa ti stahuje a roluje maternica ze? to som aj ja mala velmi zaujimavy pocit :( mna uplne vycerpali. uvidime ako dopadneme.

tepka
28. máj 2013

@brumka ano asi ano.....no veru ja bolesti riadne.....no uvidíme potom napíšeš hlavne sa bojím ako to zvladnem s 2 deťmi no

brumka
28. máj 2013

@tepka tosi aj ja hovorim mne sa to blyzi, a este ako s dvoma babami, ale verim ze s mm to zvladneme

tepka
28. máj 2013

@brumka no no presne ja by som chcela druhu babu🙂daš mi tipy potom bude prva hihi hlavne ta nemocka ked bude odo mňa preč☹

tepka
28. máj 2013

@brumka ako zvladaš tehu ja som k.o momentalne☹

brumka
28. máj 2013

@tepka hehe, zeby som mala daky recept na babu no neviem 🙂 prvu sme obajachceli chlapca a druhu som ja chela babu a muz chlapca a predsa 🙂 aspon sa spolu pohraju. tehu som prve 3m zvladala hrozne, zle mi bolo a s malou som bola doma, potom super a teraz uz uz cakam, unavena som ledva sa hybem a tak. neboj prvy trimester prejde a bude dobre, ty chces 2 baby?

vejula
28. máj 2013

@fanynka83 riziko ruptury je pol percenta. To viem priamo od primara z TN a navyše maternica nepraskne len tak, pred tym by si mala silne bolesti v jazve, takže ja by som sa toho nebala, Porodila som po prvej sekcii prirodzene dcerku vyše 4 kilovu a v pohode

vejula
28. máj 2013

@jojka7777 ako si na tom?

janicka11
28. máj 2013

Ahojte,ja mám zasebou prvu sekciu,a teraz budme mať druhu,a dufam že vštkto bude dobré,začínam mať aj strach, 😒

sampo
28. máj 2013

@tepka ano, mne tu staru "vyrezali" ono to mozno boli tak isto, ale kedze uz vies, do coho ides, tak to nejako lepsie spracujes myslim 😉 akoze ja som mala este cely den kobtrakcie a behala som po meste (lebo som nevedela, ze to je ono) a vecer ako mi praskla voda to uz bol celkom brutal, ja som nic nevedela, ani dychat..ved naco, ked som mala planovany cr na piatok (toto bolo v utorok) 😝 😅 a fakt ked som tam lezala iba pod plachtou, s tym sprostym katetrom, klepalo ma a tie kontr. asi kazde 3min. a cakala, kym sa zlezu dr. ... nic ine som si nezelala, len nech uz spiiiim 😅 taky som ja "hrdina" 😖

olejka
28. máj 2013

@maca_p ahoj maci....som rada ze mas ine skusenosti ale zda sa ze ja nie som sama komu papiere,,pchali"
prepac,ale musim Ti protirecit..., ziadost ak chces si vypisujes sama a dost dlho vopred..ako pises zo zakona 30 dni...ale nesuhlas s podviazanim vajcovodov...hmmm tesne pred sekciou...je mi luto ak som Ta tymto ,,opruzila"
a cenim si Tvoj zaujem o moju osobu..ale toto naozaj nie je o mne...prepac 😉

https://www.modrykonik.sk/forum/porod/sterilizacia-po-tretom-cisarskom/

stellamaris
28. máj 2013

@brumka ta hadicka je v rane,to je drenaz,.....ty myslis kateter na ruke,ten som mala tiez tri dni,na infuzie a lieky,na stvrty den ma prepustali,tak vybrali kateter von,drenaz vyberali po tretom dni.

stellamaris
28. máj 2013

@brumka daj si celkovu narkozu radsej,ak mas panicky strach,bude ti lepsie tak 😉 ja mozem kvoli problemom s platnickami iba celkovu,takze som sa spinalu vyhla a nedala by som si spinal ani tak,predstava,byt pri vedomi,ked mi Doktor reze brucho,je pre mna horor.....

tepka
28. máj 2013

@sampo ooo to by som aj ja🙂tiež keby ma chytilo skôr mam paniku

tepka
28. máj 2013

@brumka no chcela by som 2 baby hehe

maca_p
28. máj 2013

@olejka neviem ci som slepa alebo nevidim, ale opät nastojim na tom, ze ty podavas ziadost, cize! aj ked ti ju doktor vopcha pred nos tlacivko, len s tvojim podpisom ti ju vykonaju. a mimochodom, pred sekciou podpisujes predsa informovany suhlas, cize ked si tam dopises, ze v ziadnom pripade nesuhlasis aby z hociakych dovodov aj ked by boli pre teba fatalne (co sterilka nie je) bolo vykonane prerusenie vajcovodov, tak mozes na operacke aj zgegnut, tak ti ju nevykonaju. ono nevidim dovod, preco by ti ju doki neponukol vo vseobecnosti... tak ako ponukaju HAK...
ja len nevidim spojitost, preco aj v tejto teme musis zacat s anti sterilizacnou propagandou, ked sa tu na to nik nepytal
😢

@stellamaris a nemysli @brumka kateter z mocoveho mechura? ten sa dava na 24 h v niektorych nemockach