Džka pôrodu
ahojte baby ...chcela by som sa Vás opytat len tak zo zvedavosti ako dlho ste rodili ? 🙂 dakujem za odpovede 😝
Od prvých ozajstnych kontrakcii 34h a s toho 2h samotného tlacenia
na toto sa dosť ťažko odpovedá, lebo ťažko mi je identifikovať kedy presne začali tie silné bolesti, ktoré už boli akože dosť. KEdže bolesti som mala už celu sobotu, ale dalo sa s nimi, boli nepravidelné, ale už som vedela, že to proste bude ono, že to niesu posličkovia. Potom večer asi ako boli večerné správy som si uvedomila, že už su vcelku pravidelne po cca 5 minutach, to som chodila predychavať už aj mimo manžela aby si nevšimok, kedže som nechcela isť ešte do nemocnice. Potom celu noc som bola doma v dosť intenzívnych bolestiach stale po tych 4 - 5 minutach, to už bolo ako važne velmi silne, spať som nemohla ani nahodou, aj ked ma pomedzi bolesti premahala unava, nedalo sa. Rano okolo 7 sme šli do nemocnice to som bola na 4 cm otvorená a porodila som až o 18 hodine večer. Takže ja to počítam tak cca 23 - 24 hodín ako som si uvedomila, že už je to dosť silne a nedokažem sa pred mužom tvariť že sa nič nedeje, alebo to uhravať.
@majca1581 ahoj 12 hodin, od polnoci do 8smej rana len take menstruacne vydrzatelne 2 minutove stahy, potom odisla plodova voda (aj usmev 😀 ) a bolesti silnejsie, stale vydrzatelne, mne to tak strielalo do stehien stipalo to, stale kazde 2 minuty no uz som bola otvorena na 5 prstov. potom o 3 hodiny od odtecenia plodovej vody mi dali klystir a za 45 minut bola mala vonku na 3 potlacenia. 5 minut rodenia a to bol prvy porod. sestricka povedala, ze to vdaka klystiru tak islo. ze to tak maju odsledovane 🙂
@nefertitka nie neboleli. Ja som mala uplne suprovy porod. Bola som psychicky absolutne v pohode, do nemocky som prisla uz na 10cm otvorena, uz ani klystir mi nedali a o 1.5 hodky bola mala na svete. Nastrih som mala malicky a hned som mohla sediet... tie bolesti z poslednych dvoch hodin som uz vytesnila 🙂 a ostal len pocit, ze moj porod bol pohodicka 🙂
@adelajda2012 no ja som mala nastrih katastrofalny, dva mesiace mi otravoval zivot, proste sa to tak podarilo, ze ma nastrihli, nevedela som tlacit, skocili mi na brucho a prask, cele sa to roztrhlo od vrchu az po konecnik...ani sediet, ani chodit, ani stat, milovala som vetu "posadte sa pohodlne k tomu kojeniu"... 😠 😝 ...
Prvá kontrakcia prišla z nicoho nic 17:30 , do nemocky sme došli 18:30 a mala sa narodila 19:40.
3:46 mi praskla plodová voda, o 4:02 som bola v nemocnici :D a kým to všetko začalo tie doby .. a pred pol 12tou už bola malá na svete :D :D :D a podotýkam som prvorodička 🙂 a nemám pociť že by to bolo dlho, .. akurát, kým som dostala prvé kontrakcie atd podľa mňa vpohode. a nemôžem sa sťažovať, myslela som si že to horšie bolí .. to niektoré ženy ktoré sa moc boja strašia zbytočne
@majca1581 Prve dieta som porodila za 3/4 hodiny od nastupenia kontrakcii (komplikovany porod ukonceny vakuom). Druhe dieta som rodila 5 minut po zacati kontrakcii. Pri obidvoch som mala kontrakcie uz od zaciatku po 1 minute, potom boli este kratsie intervaly, ziadny cas na oddych. Neviem, ci to pri tretom stihnem do porodnice 🙂
Moj prvy porod a zatial aj posledny 🙂 V Piatok mi odtiekla plodova voda pred 12tou, hned sme utekali do nemocnice. Upozornili ma, ze porod nemusi prist hne a to hlavne u prvorodiciek. Cakali sme na kontrakcie. V Sobotu vecer mi dali klystir, ze ideme rodit...bolesti prisli, ale take ako pri silnom menzese, to celu noc kazdych 15min do rana. Rano unavena som si pytala epiduralku, no nemala som poucenie takze hold smola pred 8mou rano mi dali vyvolavacku a maly prisiel na svet 16:33 v Nedelu, bolesti medzi tym casom radsej neopisujem ;). Konecna faza porodu na stole uz iba 10min, mozno ani tolko nie, to uz ta neboli nic uz si stastna, ze ide von. Pred porodom som pouzivala EPINO, roztiahla som sa na 7cm a po porode som na druhy den sedela na boku, treti som sedela na makkom rovno a treti tyzden som uz necitila nastrih vobec..🙂
Prvý pôrod so všetkým spolu 8 hodín, druhý pôrod 3 hodiny kontrakcie ale ukončený bol cisárskym (malý sa dusil).
prvy porod 48 hodin, druhy 22 minut (cisarak 😀 )
@majca1581 ahoj, tak ja som bola prvorodicka. O 23 mi praskla voda, kontrakcie prisli okolo 1, do tej 3 boli take znesitelne, ze sa dali predychat a od 3 do 5 boli dost brutal, asi vypudzovacie, lebo som aj cely cas tlacila asi v 1,5 minutovych intervaloch. A o 5.10 bol maly vonku. Takze dokopy 6 hodin. Ale ja uz som do porodky prisla so vstrebanym krckom.
prvý 1hod.druhý 3hodiny
@nefertitka tiez ako ty len neviem ci boli kazde 3 min. mala som pocit ze som sa ani nenadychla a zas. 18 hodin kontrakcie vkuse potom vyslobodenie v podobe cisaraku. 🙂
@janusa01 uz som zacinala mat pocit, ze som nejaka divna vynimka, co trpi tak dlho a s takymi kratkymi intervalmi medzi kontrakciami... 😝 ...
U nas od prasknutia vody doma v posteli po porod drobca cca 5 hodin, kontrakcie sa stupnovali rychlo a v plnej pare boli dost dlho ku koncu. A boleli ako cert 😀 😀
19:00 odidenie zatky. 23:50 prasknutie vody, kontrakcie rozne, asi 1:30 prichod do porodnice, 6:50 otvorena na 10 prstov, cca. na 5 kontrakcii mala narodena o 7:03.
Slabe kontrakcie od 20:40 (take, ze som pri nich pozerala film a vobec ma nerusili), silne kontrakcie od 24.00 v 2 min. intervaloch, o 1.00 mi praskla voda, 1:47 prichod do porodnice, 2:53 sa maly narodil. Bola som prvorodicka.
2.5 h, kontrakcie uplne svihnute - niekedy po 7 min, niekedy po min, niekedy po 3 ... a velmi bolestive
haha tak mne nastúpili kontrakcie v 5min intervaloch 30.mája o 1 am. o 5 som isla do porodnice. potom to zblblo a mala som raz každé 3minuty, raz každých 20 minut, inokedy aj dve hodiny nič. 31.mája o 2 am sa zase spravidelnili na každé 3minuty. o 7otvorená na 5cm, o 8mej otvorená na 8cm.malý prišiel na svet 31.mája presne o 11.00am. pôrod trval čistých 33hodín 😀 😀 😀 na druhej strane to bolo v pohode až na posledných 20minút ked trebalo toho sloníka vytlačiť, to bola hrôza 😅 😀
Pri prvom pôrode mi zistili že sa začínam otvárať na prehliadke, malý musel ísť cisárskim rezom, a bol pár týždňov v inkubátore, kedže sa narodil predčasne.
Pri druhom pôrode som 6 dní prenášala, pôrod trval 8 hodín, a samotné tlačenie, 1 hodinu.
@majca1581 Môj prvy pôrod 7dni skôr.Rano 28.10.2010 ked som vstala by bolo niejako cudne.o 10:00 mi zacali nepravidelne kontrakcie co 30-25-20 minut. ,tak som volala mojej zubarke co som bola objednana na 11:30 ,ze asi nepridem.Nakoniec som isla,ze to uz niejak prezijem.Od 18:00 sa mi skratili kontrakcie na 15-9-7 minut a boli uz silnejsie.Od 22:00 ked uz zacali pravidelne co 5minut celu hodinu tak som sa vybrala do nemocnice.Bola som otvorena iba na 1palec.Dokror ma chcel pustit domov,ale sestricky ma uz zapisali ,tak som ostala v zdycharni. Moja nocna mora sa zacala o 01:00 co 2minuty .O 3:25 ma konecne zobrali na pôrodnu salu. 29.10.2010 o 3:30 bola mala na svete.Bola som stoho taka vycerpana a plakala som od stastia ,ze malicka je zdravucka.Ked som si uz myslela,ze je po vsetkom nasledovalo vytlacenie placenty a katastrofalne zasivanie.Uz sa znova na to tesim len dufam ,ze za 9dni ktore mi do pôrodu este ostavaju to bude uz o nieco lepsie
prvá kontrakcia o 3:30h ráno, 9:18h sa prcek narodil 😵
1. porod o 13:00 slabe bolesti chrbta, o 16:00 prepichnutie a odtecenie vody a o 16:45 bol Matusko na svete 🙂
2. porod o 03:05 samovolne odtiekla voda doma pocas spanku, o pol 4 podla sestriciek a zaznamu slabe kontrakcie a o 04:00 sa narodil Tomasko 🙂
Tretie neskusam, lebo by som asi porodila na prvej zakrute pri dome 😀 Ale zase je pravda, ze som sa otvarala od 15. tyzdna, takze kazdu poradnu som isla domov so slzami, lebo ma najskor strasili potratom, potom predcasnymi porodmi. Tak mi to trapenie deti aspon takto vynahradili 🙂
Vsetky tri bez epiduralky prirodzene, vacsinou okolo 14 hodin od prvej kontrakcie az po zatlacenie,teraz budem mat dvojicky tak sa tesim strasne🙂 5 deticiek🙂 radost zit.
ak nerátam kontrakcie dlhšie ako 5 min. tak to bolo pri prvej dcérke 28 hodín a pri druhej "už len" 16 hodín....

odtečenie plodovej vody: 05:30, nástup do pôrodnice 06:50, prvé kontrakcie citeľné cca. o 12:00, malý sa narodil o 15:45. podľa sestričiek rýchly pôrod. 😀