icon

Epidurál a ďalšie zásahy po ňom

apollo13
29. apr 2014

ahoj baby. od epiduralu ma odradza fakt, ze po nom byvaju velmi casto nevyhnutne dalsie zasahy, napr podal oxitocin, alebo dokonca pouzit klieste. tak by ma zaujimali vase skusenosti. kto z vas mal epi a ake dalsie zasahy nasledovali pripradne nenasledovali. dik

Strana
z4
katrin21
1. máj 2014

@slniecko77 ale ved rutinne sa oxytocin, pokial viem , ani nepodava... iba ked porod nenapreduje 🙂
s tou HAK suhlasim, je to strasny grc.. nenormalny.... a lutujem vsetky baby, ktore to beru od 14-15r, najprv "na pleť ", lebo maju pubertalne akne, potom ako antikoncepciu... rovno nech si zacnu setrit bud na umele oplodnenie, alebo nech sa pripravia na ine problemy v neskorsom veku... ak sa im aj podari telo normalne nastartovat a otehotniet po tom, co vlastne nikdy same nefungovalo, myslim hormonalne... cely organizmus je odtsaveny a riadeny umelou chemiou... a ked ju nema, vlastne ani nevie, ako ma spravne fungovat... takze parada.... Su lekari, ktorí to povedia na plnu hubu, ale je ich bohuzial malo.... v cechach je jedna lekarka, ktora sa o tom neboji hovorit, je gynekologicka a farmaceut. firmy ju maju " velmi radi" .... 😀, Ale ma pravdu a vie co hovori.

slniecko77
1. máj 2014

@katrin21 bohuzial vo vacsine porodnic na Slovensku sa oxytocin picha rutinne uz v druhej faze porodu 😒 to je ta "nenapadna" infuzia zavedena v zile..tiez nechapem, preco musia byt vsetky zeny zakanylovane a napichnute na infuziu ked to ide aj bez toho..
HAK je kapitola sama o sebe 😖

daniela1983
1. máj 2014

@katrin21 kludne to povazuje za blbost. ja som pred porodom nacitala dost vela dobornej zahranicnej literatury urcenej pre lekarov a PA, nemysli si ze to co tu pisem mam zo stranok typu modry konik. a synteticky oxytocin nie je to iste ako prirodny!!! synteticky napr nikdy v mozgu nesposobi to aby sa ti vyplavovali hormony ktore blokuju bolest to dokaze len prirodny. preto su porody so syntetickym oxytocinom ovela bolestivejsie. a nemysli si, ja som ho tiez zial na 10 min dostala. doteraz to lutujem .

katrin21
1. máj 2014

@daniela1983 keby prirodny oxytocin branil bolesti, tak vsetky zeny este pred 50rokmi by rodili takmer bezbolestne, nie? porod boli. akurat s oxytocinom su bolesti castejsie a tym padom je clovek viac v bolestiach. Kazda vec ma nejake vedlajsie ucinky, ale proste si nemyslim, ze by nejakym zavaznym sposobom poskodzovala plod... to sa mozeme potom bavit aj o anesteze pocas cisarskeho, ze ju dostava aj babatko, aj vsetko.. a to dokazatelne moze dietatu poskodit, napr. sa to prejavi tak, ze dieta je potom hypotonicke, alebo hypertonicke ( moja dcera bola mierne hypertonicka, 3 mes. sme cvicili viac menej preventivne vojtovku, od 3-6 mesiacov priblizne...) POtom bola aj popredu s vyvojom vo vsetkom , dodnes..
.
Tiez mam toho dost nastudovane, pred porodom som citala lekarske knihy aj ja..vselijake... aj preto, ze som chcela vediet vsetko, aj preto, ze mna medicina od detstva bavi a zaujima, nebyt chemie, tak by som ju bola bývala isla aj studovať. ale chemiu nemam rada... O medicinu sa zaujimam dodnes a teraz uz aj o alternativne sposoby, ktore napriklad mne osobne velmi pomohli( konkretne biorezonancia) .

daniela1983
1. máj 2014

@katrin21 neviem ako teba, ale mna porod takmer nebolel. a este 5 dni po porode som mala v krvi taku davku hormonov proti bolesti, ze ked som sa doma porezala tak som nic necitila a vsimla som si iba ze mi vali krv. prislo mi to dost divne, ze nic necitim ale bolo to tak.

daniela1983
1. máj 2014

a karin ako si vysvetlis, ze su zeny co rodia orgazmickym porod a zeny ktore porod neboli vobec, hmm? to ze to boli je len preto lebo to ocakavame a bojime sa toho.

msesil
3. máj 2014

kolko ste platili za EPI..?

lucia466
3. máj 2014

Ahojte ja som rodila s EPI, o pol 9 rano mi odtiekla voda , o 11 doobeda som si dala pichnut EPI (dopredu zajednana) ale moj syn mal vyše 4 kila a ja som malinke žiena tak som ho aj tak nedokazala porodit a o pol 6 večer mi urobili sekciu v spinalke , len zvyšili davku EPI nespala som. a to bol teda zažitok nadherny ! 🙂 ale potom to už bol horor ked mi prestala učinkovat po porode 😒 Su ženy čo si to odbiju pri prirodzenom porode a o 2 hodky behaju jak srnky a my po sekcii si to zlizneme potom ☹ ale nelutujem EPI !!! Nechcela som sa hrat na hrdinku tam kde viem že to zvladnem horko ťažko ...

lucia466
3. máj 2014

@msesil ja som rodila v Partizanskom a tam mi urobili testy a v lekarni mi na recept dali tie hadičky a blbosti čo k tomu treba za 22 Eur samotnu EPI som mala zahrnutu vraj v tom. ale aj ked som bola takto dohodnuta s primarom vedel že som rozhodnuta pre epi aj som si ju už kupila tak mi ju nechcel pichnut až ked som na neho v kontrakcii zvreskla asi na celu nemocnicu som začala jačat že je to moje rozhodnutie a už cupkal za mnou anesteziolog 😀 pichol mi ju na 2x do chrbata lebo som sa pohla prvy krat ale potom ta ulava !!!!! ostatne tam jačali a ja vysmiata 😀 😀 😀

eryykah
8. máj 2014

Ja som mala epi 2x zavedenu, prvy krat zle zaviedli a spravili reviziu az po par hodinach prisernych kontrakcii, neotvarala som dostatocne, tak pridali oxytocin a skoncilo to kliestami.

daniela1983
9. máj 2014

@eryykah

ajkadi
9. máj 2014

Ja som Epi nemala najprv som chcela a už keď mi to šli pichnúť sestrička ma presvedčila, že nič také mi netreba , že to dokonca môže SPOMALIT pôrod, tak viac mi netrebalo nakoľko to chceš mať za sebou čím skôr 😀

andreasiskova3
27. máj 2014

Ahoj, ja som mala tiez epidural pri prvom porode. Na bolest pri porode je fakt dobry , a nakolko som mala prvy tazky porod - maly mal pupocnik 2 x obtoceny ja som ho skrz epi nedokazala vytlacit, lebo.som necitila tie tlaky tak ako keby som rodila bez epi, tak ho nakoniec museli vytahovat vakuovou pumpou. Koniec koncov som bola rada ze som epi mala, lebo neviem akk by som tie bolesti vydrzala, dozasivana som bola katastrofalne - dva mediace som si nemohla vobec sadnut. Po porode ma ale neskutocne bolela hlava, strasne bolesti... A este mi to nakoniec prislo take divne, ked mi dali maleho, ako keby mi len nejake dieta doniesli, vobec mi to neprisli ze som ho prave porodila a je moj. Pri druhom porode som isla bez epi a napriek velkym porodnym bolestiam musim povedat ze som si ho uzila a citila ze to dieta je kusok zo mna. Po porode vsetko v pohode, po tyzdni dom behala ako srnka. Ale mysli ze to zavisi od organizmu, ako to zvladne. Kazdy to zvlada inak. Terax chcemist tiez bez epi

monie_e
31. jan 2019

Ja som mala pri prvom porode epi. Sam pan doktor ma upozornil na riziko ze moze porod skoncit kliestami. Aj tak skoncil. Okrem toho ze som mesiac nemohla sediet/chodit, đietatu sposobili parezu brachialneho plexu - niekolko rokov sme museli na rehabilitacie chodit a dodnes to nie je uplne v poriadku (10ty rok). Takze baby nepiste zarucene rady ked jedina skusenost s epi pre vas bola ta vasa, vdakabohu, dobra. Nemusi to byt pravidlo.

Strana
z4