Epidurál - problém s tlačením
Ahojte davali ste si počas pôrodu epiduralku?
Ak ano nemali ste problem s tlačením? Cítili ste vôbec niečo? A čo kontrakcie? Co to vlastne robí ta epiduralka?
Bez toho, by som ani nesla rodit
Mne zasa epi pôrod urýchlila, cítila som aj kontrakcie aj tlačenie, za mňa super
Dva pôrody, dva 2x Epi, necítila som nič. Ani kontrakcie ani tlaky. Nič. Tlačila som podľa inštrukcií pôrodnika, resp. Kontrakcii na monitore. Oba pôrody na dve zatlacenia. Bez poranenia. Pouzivala som anniball, verím, že prispel k bezproblémovej druhej dobe pôrodnej.
Pri synovi som citila kazdu kontrakciu ako tlak. Pri dcere mi dali asi vacsiu davku,necitila som ani tlaky,ale bola som napojena na ctg a vzdy mi povedali,kedy je kontrakcia.epidural urcite odporucam. Mala som porody aj bez aj s a urcite som za
@adkadz81 haha presne to som vravela lekarke po porode ked ma sila, ze ten co vymyslel epidural mal zan dostat Nobelovku😀
Mala som epi pri oboch porodoch. Necitila som vobec ziadnu bolest - pri druhom porodd mi pichali az 3 davky, lebo kazda ucinkovala iba nejaky cas. Za mna super vynalez, nemala som ziadne vedl.negat.ucinky. pri konci pri tlaceni som citila iba take tvrdnutie brucha a bola som napojena na monitore, tam som videla kontrakcie.
Vedela som kedy tlacit a aj dr.ti pomoze. Oba porody trvali cca 8 hodin. Pomaly som sa otvarala
Ano, mala som epidural... Zmiernuje bolest. Pravdaze kontrakcie citis menej, ale tlaky mas stale rovnake, ako ked musis ist strasne na zachod. Len nemas bolesti na nejaku dobu, ale potom sa opat vracaju. Problem s tlacenim som nemala, kedze tlaky citis... Tie su podstatne, nie kontrakcie. Bez epiduralky by to bol masaker🙏. Oba razy som ju mala a nelutujem.
Aby som upresnila, kontrakcie som citila, ale neboleli. V kazdom pripade epidural posobila tak max. Hodinu.... A bola to fakt ulava.
Jasne ze citis.Citis obrovsky tlak,nie bolest,takze ked mas pocit, ze ti ide delova gula rozrazit zadok, tak je to neklamny znak, ze treba tlacit,neprespis to,nemaj strach.
Navyse lekar presne vidi kedy ide konttakcia na monitore a povie ti-Teraz tlacte.Epidural iba odporucam a dakujem zan.
Ja som mala,aj ked sice anesteziolog meskal 1.5hodiny a pichol mi ju ked som bola na 7-8 :D cize zabrala tak akurat na tlačenie. A ano,vedela som kedy tlacit, lebo tlak som citila,len "krce" kontrakcii nie. Za mna super vec,to som bola snad vysmiata aj pocas tlacenia :D pri druhej mi nedali epi a do smiechu mi nebolo,ale bolo to ok 🙂
Ja 2 pôrody oba bez epiduralu...pri prvom mi dať nemohli, lebo syn mal obtocenu pupočnú šnúru a hrozilo udusenie...pri dcére som si povedala, že keď som to dala raz dám aj druhý. Je pravda, že nakoľko mi tiekla infuzia na otváranie dali mi do nej nejaký oblbovak a stačilo to. Kamoške epi spôsobila problémy tak druhý musela na cisársky. Je to individuálne...
Ja som kvoli epiduralke necitila nic a nevedela riadne tlacit, dieta sa zastavilo v porodnych cestach a vytahovali ho kliestami. Cely spodok strpnuty aj po porode, museli ma dokonca cievkovat na izbe. Mne to teda nepomohlo
Pri prvej dcére áno, mala som len jednu dávku, mohla som sa prechádzať, keď som už cítila tlaky a chcela som druhú tak som už išla rodiť, pri druhej dcére milióny vyhovoriek prečo mi ju nepichnu aj keď som ju mala zaplatenú. Po pôrode som bola tak unavená, že som nedokázala si malú podržať 😕. Kedy mám tlačiť mi hovorili pri oboch pôrodoch, tak neviem či je to závisí od epidurálky.
Epi je super, no mne odmietli dopichnut druhú dávku lebo už akože že idem rodiť, ale reálne som sa ešte 2 hodiny trápila v doslova masakralnych bolestiach, z ktorých som odpadavala... Ja mám z toho pôrodu hroznú traumu... Čo z toho, že som mala možno hodinu pokoj, keď celý ten koniec som ajtak cítila v plnej sile...
Prvý pôrod som mala s epiduralkou druhý bez, za mňa je epiduralka mega vec. Tie kontrakcie pri druhom pôrode boli strašné 🙈 s tlačením som problém mala pri prvom pôrode ale nemalo to súvis s epiduralkou 😊
Mala som epidural, najprv mi ho zle pichli ze mi to znecitlivelo len polku tela, dopichli zas a mala som sa otocit na tu polku tela, ktoru som citila. O chvilu som uz kontrakcie necitila vobec. Ale teda ked doslo na tlacenie tak som presne vedela kedy, aj lekarka vzdy povedala kedy mam tlacit pre istotu a teda ja myslim ze som citila vsetko, ako hlavicka vysla atd. Neviem si predstavit, co citia baby bez epi, lebo uz aj s epi to teda bol “zazitok” 😂

Dva porody,dve epiduralky. Citila som kedy mam tlacit.