Epino a Aniball - skúsenosti
Ahojte dievcata, som nastavajuca mamicka a kupila som si Aniball...trosku ma udivilo ze aj ked je to nenafuknute, pride mi to velke, mam trosku strach si to dat dovnutra a nafukovat balonik..mate s tym skusenosti ? je to v pohode, nemoze to ublizit ? dakujem 🙂 - neviem ako zacat 🙂)
tu su nejake info ako a kedy zacinat cvicit
http://www.aniball-sk.sk/index.php?route=inform...
Ahojte .Potrebujem poradit. Som v 37tt a som uz otvorena na 3 cm . chcela by som este pouzivat aniball. Myslite ze je to bezpecne ked som otvorena ?
Tiez v 37. Kolko cm das s anibalom ? Mne sa vcera podarilo 26 ale necvicim kazdy den , boli ma niekedy tak.krcok ze sa to neda ☹
@dom_ka192 myslím, že môžeš moja malá sa narodila v 37 týždňi, od 36 týzdňa som bola hospital.v nemoc. cvičila som aj tam. V deň plánovaného porodu /ráno/ som bola otvorená už na 6cm ani som o tom nevedela, ešte sa ma primár pýtal, či mám bolesit, ja že vobec žiadne, porodila som za 3h mám 1 steh lebo by som sa bola roztrhla, ja cvičiť odporúčam
@dom_ka192 určite ak by som išla rodiť druhý krát budem cvičiť. nejde najviac o obvod ale o to, že sa naučíš používať tie správne svaly, ktorými cvičiť, dala by som ti ešte jednu radu ak môžem, keď budeš predýchavať kontrkcie snaž sa tlačiť, lebo ja som sa iba uvoľnila a dýchala, ale dok. bol zrovna pri mne a kázal mi hlavne vtedy tlačiť. Bez tejto jeho rady by to asi trvalo dlhšie, malinká bola na 2 zatlačenia vonku, letela ako riadená strela, dok. skoro stratil šlapky ako utekal za mnou cez celú nemocnicu 😀
Prajem veľa šťasia a rýchly čo najmenej bolestivý pôrod, a krásne zdravé babatenko......
@anarix ja som ho do seba nenapchala nijak raz a to som ho mala doma od 30tt. Od 35tt som to skusala a cim dalej tym horsie. V 39tt som uz ani len svoj prst nem9hla dat dnu take som mala vsetko stuhnute/opuchnute a co ja viem. A porodila som 35cm hlavicku a tu som. A vies co? Absolutne vobec to nebolelo to potrhanie sa. /rodila som v hainburgu a tam ma nechceli nadtrihnut hoci som ich velmi velmi prosila s napnutou hradzou ktora je tak strasne elasticka ze 3kontrakcie mi trvalo kym som to pretrhla a to uz vlasky som videla. / absolutne vobec nic nebolelo len som vnimala ako velmi to prekaza vo finale a fakt som prosikala o nastrih. Nie je to totiz take lahke pretrhnut.
Takze nacvicene som mala 30.5 cm (asi tri krat ) , posledne dni pred porodom som uz necvicila. Inak zhruba kazdy druhy den. Porod bol bez nastrihu , bez sitia , po porode som si hned sadla sestricka skoro skolabovala ze mam lezat 😀 ja som neverila ze taka blbost bude fungovat no ale zjavne to fakt funguje 🙂
Takze ja by som balonik urcite odporucila. A nerobila som ziadnu masaz hradze olejcekom, pouzivala som len balonik.
Cvicila som s Aniball od 36 tyzdna, od 35 robila som si aj masaz hradze. Prvy krat vytlacila som balonik 19 cm a velmi pomaly mi islo zvacsovane, tak uz som si myslela, ze nic z toho nebude. Ale cim blizsie porodu, tym lednoduchsie sa pridavali cm a na posledny krat pred porodom vytlacila som 28 cm (po okolo 15-16 cviceniach). Viac som nestihla nacvicit, kedze v 39 tyzdni si ma nehali v nemocnice a zacali vyvolavat porod. Mala sa narodila s hlavickou 34 cm, ja som nemala ani nastrih, ani sitie. 3-4 hodiny od porodu uz som uplne normalne fungovala, ani by som nepovedala, ze som pred par hodinami rodila. Takze ja urcite odporucam Aniball, ale aj masaz hradze.
Sorry za chyby ;) Ked som povedala, ze ma bolelo pri kontrakciach tak mi nieco pichli, ale samozrejme nebola to epiduralka ;)
Baby a radili ste sa aj s dr predtym nez ste si kupili aniball??

Ja som aniball pouzivala a poctivo som cvicila no nakoniec mi spravili aj tak nastrih..tym nechcem ale nikoho strasit ani odradzat pri druhom babatku s nim budem zas cvicit aspon pre moj dobry pocit a je to dobre sa na to pripravit ako tlacit atd. Aj ked pri porode som vsetko zle robila 😃 uplne som zabudla ze ako mam tlacit a popukali mi vsetky zily na tvari aj ramenach..pri tych kontrakciach clovek uplne zblbne.. Ale tak moja dcera mala 4 kg a bolo to narocne asi preto ma nastrihli..inak aniball je super pomocka